Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Gemeente Mol: Zo vier je coronaveilig het einde van je examens!

Zo vier je coronaveilig het einde van je examens!

De examens zijn achter de rug. Onze leerlingen uit het middelbaar hebben hun ontspanning dubbel en dik verdiend. Tijd om te genieten van lesvrije dagen en een gezellige kerstvakantie! Een natuurwandeling met maximum vier vrienden, een online klasfuif, een zotte quiz of bingewatchen met je gezin of knuffelcontact terwijl je van dezelfde lokale hapjes geniet,… Ook nu zal het weer anders zijn dan gewoonlijk. De afdeling jeugd en sport bezorgt leuke en creatieve tips om er toch een feestje van te maken!

Lees verder

Gratis uitlenen e-boeken in bib vanaf 1 januari: keuze uit meer dan 6.000 titels

Vanaf 1 januari kunnen leden van de bibliotheek gratis e-boeken uitlenen. Via een app (cloudLibrary) op je smartphone, tablet, laptop of e-reader kan je vanuit je luie zetel makkelijk een boek ontlenen. Maak je keuze uit meer dan 6.000 titels, zowel fictie als non-fictie. Raadpleeg de hele digitale collectie via de catalogus van de bibliotheek.

Lees verder

Corona dwingt ons tot bijsturing meerjarenplan: minder inkomsten, meer uitgaven

De gemeenteraad keurde op maandag 14 december de eerste bijsturing van het meerjarenplan 2020 – 2025 goed. Met deze aanpassing liggen meteen ook de budgetten voor 2021 vast. Het spreekt voor zich dat corona een enorme impact heeft op onze gemeentefinanciën. Naast de financiële impact en de bijkomende uitgaven voor het acute crisisbeheer, verwachten we ook op lange termijn ingrijpende corona-effecten voor onze gemeente. Om deze aan te pakken, zetten we de komende jaren bijkomend in op armoedebestrijding, gemeenschapsvorming, geestelijke gezondheid, jeugdwelzijn en lokale economie. Binnen deze moeilijke context wordt het een hele uitdaging om onze gemeente financieel gezond te houden. Door corona moeten we een aantal grote investeringsprojecten in de tijd verschuiven. Dit geeft gelukkig ook extra financiële zuurstof.

Lees verder

Hoe is 't jom? Vul vragenlijst in voor 20 december en win 100 euro!

Ben je tussen 12 en 25 jaar? Vul dan snel onze online vragenlijst in. De bevraging peilt op een ludieke manier naar de gevoelens van jongeren en de manier waarop ze de coronacrisis ervaren. Huis van het Kind hoopt zo de noden van de jongeren te ontdekken en hiervoor enkele concrete acties uit te werken. En jij? Jij kan een zelf gekozen beleving winnen ter waarde van 100 euro als je de vragenlijst invult voor 20 december. Waar wacht je nog op?!

Lees verder