Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Gemeente Mol: Terug van vakantie uit rode zone? Respecteer quarantaine en laat je 2x testen

Terug van vakantie uit rode zone? Respecteer quarantaine en laat je 2x testen

Wie terugkomt van een buitenlands verblijf in een rode zone van langer dan 48 uur, moet zich tweemaal laten testen en verplicht in quarantaine. De quarantaineperiode voor alle reisgenoten - inclusief kinderen - stopt pas na een negatieve coronatest op de zevende dag van de terugkeer naar België. Deze strikte regels heeft het Overlegcomité op woensdag 30 december beslist. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 15 januari.

Lees verder

Gemeentebestuur roept op tot applaus vanop je stoep op 31 december, 20.20 uur

Het gemeentebestuur roept al onze inwoners op om op donderdag 31 december, klokslag 20.20 uur, aan hun voordeur te applaudisseren voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf. Laat van je horen, want we zijn misschien niet samen, maar we zijn er wel. Nadien heffen we het glas op elkaar en op de toekomst. Zo beleven we ondanks de laatste avond van het jaar alleen, toch een moment samen. Ook tal van andere steden en gemeenten nemen deel aan dit initiatief en zullen ook klokken en beiaarden luiden. Laat er ons samen een onvergetelijke laatste avond van het jaar van maken.

Lees verder

Beste wensen voor 2021!

Het gemeentebestuur wenst alle inwoners een gelukkig en gezond 2021! Laten we samen doorzetten om er een MooiMol van te maken waar het voor iedereen aangenaam wonen is. We blikken nog even terug op een bewogen 2020.

Lees verder

Gemeente roept scholen op info over terugkeer uit buitenland te verspreiden

Het gemeentebestuur vraagt aan alle schooldirecties om de ouders van hun leerlingen extra te informeren over de geldende maatregelen bij terugkeer uit een buitenlands verblijf in rode zone. Wie terugkeert uit een rode zone moet verplicht coronatesten laten uitvoeren op dag 1 en dag 7 (vanaf 6 jaar) én het hele gezin moet verplicht in quarantaine, ook kinderen jonger dan 6 jaar. Om de gezondheid van andere leerlingen en het schoolpersoneel te garanderen, is het uitermate belangrijk dat ouders deze richtlijnen strikt opvolgen en hun kind niet naar school laten gaan.

Lees verder