Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 december 2020

Gemeente Mol: Prijsuitreiking ‘Molse Cultuurprijs 2020’ gaat niet door in februari 2021

Prijsuitreiking 'Molse Cultuurprijs 2020' gaat niet door in februari 2021

De prijsuitreiking van de 'Molse Cultuurprijs 2020' gaat niet door in februari 2021. Door de coronacrisis konden het afgelopen jaar weinig culturele activiteiten live doorgaan en veel activiteiten werden noodgedwongen geannuleerd. Daarom besliste het gemeentebestuur, na advies van de cultuurraad, dat de cultuurprijzen die normaal uitgereikt worden in februari 2021 worden ingepast in de editie van 2022. Ook het cultuurforum wordt uitzonderlijk éénmalig overgeslagen.

Lees verder

Jongeren gemeenschapsinstelling schenken cadeautje aan woonzorgcentrum Ten Hove

Alle bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove kregen een kaartje en een cadeautje van jongeren van gemeenschapsinstelling De Markt. Begin december werkten de jongeren rond het thema eenzaamheid. Ze kregen de opdracht om zelf een kaartje en cadeautje te maken in de lessen praktijk. Eén van de leerkrachten kwam de cadeautjes afgeven in het woonzorgcentrum. Rekening houdend met de coronamaatregelen, zijn ze verdeeld naar de bewoners. Zij waren enorm blij met deze mooie attentie. Bedankt!

Lees verder

'Koop lokaal, eet lokaal': gemeentebestuur steunt project met aankoop kookboeken

Het gemeentebestuur koopt 100 kookboeken 'Zuiderkempens Koken' aan om te verdelen als relatiegeschenk. Hiermee steunt het gemeentebestuur de lovenswaardige actie 'Koop lokaal, eet lokaal' van Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen. De Leoclub stelde een prachtig lokaal kookboek samen: de 25 gerechten, bereid door vijf topchefs uit onze streek, staan symbool voor 25 handelaars en hun lokale producten. Het boek vormt het ideale uithangbord voor onze en omliggende gemeenten. Wil je ook graag een exemplaar? De boeken kosten 35 euro en zijn onder meer te koop in Standaard Boekhandel, Hobbyland, Carrefour Kruisven of via www.leoclubzuiderkempen.be . Je bestelling wordt aan huis geleverd. Een mooie kans om onze ondernemers een hart onder de riem te steken, én een goed doel te steunen! De opbrengst gaat volledig naar sociale doelen uit de streek.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum koestert grote ambities

Er beweegt veel rond het Jakob Smitsmuseum, dat wordt snel duidelijk wanneer je door het nieuwe beleidsplan van het museum bladert. Hierin zetten we de doelstellingen en de concrete acties voor de komende jaren (2021-2026) uit. Focus ligt op de collectie en de publiekswerking. En de verbouwing van het museum moet een bezoek aangenamer maken. Ook de volgende jaren halen we alles uit de kast om het leven en het werk van Jakob Smits aan de man te brengen. Bekijk hier het beleidsplan 2021-2026.

Lees verder