Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Gemeente Mol: Dienst toerisme heropent de deuren op dinsdag 1 december

Dienst toerisme heropent de deuren op dinsdag 1 december

Op dinsdag 1 december heropent onze dienst toerisme (Markt 1a) de deuren. Je kan er van maandag tot vrijdag terecht van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur voor alle toeristische informatie. Bij het binnenkomen en buitengaan van het gebouw ontsmet je je handen. We laten maximum twee personen toe in het infokantoor. Er plakken stickers op de grond om de wachtafstand aan te duiden tussen de bezoekers. Huyze Colibrant, het toeristisch informatiecentrum aan de abdij van Postel opent op zaterdag 5 december opnieuw de deuren.

Lees verder

Muurschildering aan Keirlandse Zillen voor 11.11.11 doet stilstaan

Op de site Keirlandse Zillen vind je vanaf 30 november een grote muurschildering die de hoofden doet draaien. Lokale kunstenaars Herbert Maillard en Tisse Geukens zetten de jaarlijkse campagne van 11.11.11, die dit jaar draait rond 'changemakers',  letterlijk en figuurlijk in de verf. Changemakers zijn mensen die positieve veranderingen brengen in hun gemeenschap en strijden voor een meer eerlijke, duurzame wereld.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum heropent de deuren op woensdag 2 december, reserveer vooraf

Op woensdag 2 december opent het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) opnieuw de deuren. Het museumteam staat te popelen om terug bezoekers te ontvangen. Om alles veilig te laten verlopen, reserveer je vooraf op www.jakobsmits.be/tickets of bel je naar 014 31 74 35. Zin om de gloednieuwe expo 'Mono. Come up and see my prints!' te komen bewonderen? Reserveer dan nu je plaats!

Lees verder

Spoorwegovergang Statiestraat extra weekend dicht vanaf vrijdagavond 4 december

Vanaf vrijdag 4 december (22 uur) tot zondag 6 december (22 uur) gaat de spoorwegovergang in de Statiestraat nog een extra weekend volledig dicht, ook voor fietsers en voetgangers. Ook de Leenhofstraat is tijdens het weekend nog tot maandagmorgen 7 december volledig afgesloten voor het in- en uitrijden van het werfverkeer, uitgezonderd bewoners. Een omleiding is voorzien. De maatregelen zijn nodig voor vernieuwingswerken aan de overweg en het spoor door spoorwegbeheerder Infrabel. Infrabel verontschuldigt zich voor de overlast en geluidshinder en dankt de bewoners voor hun begrip.

Lees verder