Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 december 2020

Gemeente Dilsen-Stokkem: Dilsen-Stokkem maakt ruimte voor bomen

Gemeente Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem maakt ruimte voor bomen
Vergroening en aandacht voor natuur en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten voor de stad Dilsen-Stokkem. Al wat groen is, helpt immers om de negatieve effecten van de klimaatverandering op te vangen. Denk bijvoorbeeld aan bomen die CO2 opnemen en de lucht zuiveren.
Lees verder

Nieuwe identiteitskaart met vingerafdrukken
In Dilsen-Stokkem start de uitreiking van de identiteitskaart met vingerafdrukken. De elektronische identiteitskaart (eID) kreeg een vernieuwde lay-out. Hiermee voldoet de nieuwe eID aan de strenge, internationale regels die identiteitscontroles efficiënter moeten laten verlopen.
Lees verder

Toeristisch fietspad volledig verhard
Deze week nog wordt het achterste gedeelte van de Ritserstraat, richting de Zuid-Willemsvaart, verhard.
Lees verder

Blokbar in de bib
Vanaf 4 december start de bibliotheek weer met de blokbar. Ook in deze tijden willen we wie het nodig heeft graag een rustige en veilige plek aanbieden om te studeren.
Lees verder

Eenzaam? Je bent niet alleen!
Eenzaam zijn is niet hetzelfde als alleen zijn. En het is voor iedereen anders. Misschien voelde je je al eenzaam vóór de coronacrisis en hebben de maatregelen dat gevoel nog versterkt? Of deden de lockdown en alle bijhorende maatregelen je eenzaam voelen? Je bent zeker niet de enige.
Lees verder