Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

Gemeente Boom: Nieuwjaarszingen en Driekoningen-zingen verboden omwille van coronamaatregelen

Nieuwjaarszingen en Driekoningen-zingen verboden omwille van coronamaatregelen
In heel wat gemeenten is het een traditie dat kinderen op 31 december en met Driekoningen van deur tot deur gaan, in ruil voor een centje of wat snoep. Dit gebruik houdt helaas te veel risico's in door het coronavirus.
Lees verder

Wekelijkse markt op 24 en 31 december
Ook op donderdag 24 december en donderdag 31 december kan je op onze wekelijkse markt terecht voor je inkopen.
Lees verder

De hoogste boom in met zwerfvuil
De preventiedienst en de milieudienst dienden een projectaanvraag in bij Mooimakers om de strijd tegen zwerfvuil in Boom aan te gaan. Dankzij de projectsubsidie kan het Lokaal bestuur Boom een aantal nieuwe initiatieven nemen om te werken aan een proper Boom.
Lees verder

EnergieK loket komt ook in 2021 naar Booms gemeentehuis
Onze aarde warmt op, en snel. De gevolgen van klimaatverandering laten zich steeds duidelijker gelden. De dramatische gevolgen hiervan beperken, is één van de belangrijkste prioriteiten van het EnergieK huis.
Lees verder

Beste wensen van het lokaal bestuur
Wij sluiten de deuren van onze diensten op 24 december om 12u en genieten van enkele dagen rust na een bewogen jaar. Kerst wordt dit jaar anders dan anders, maar we wensen jullie toch allemaal een warme Kerst toe
Lees verder

Lokaal bestuur zamelt opnieuw laptops in
Dit voorjaar zamelde het Lokaal bestuur Boom al meer dan 100 laptops in voor gezinnen die zelf niet de middelen hebben om een laptop te kopen. Op die manier konden we heel wat kinderen helpen bij het volgen van online lessen.
Lees verder