Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Gemeente Boom: Goed eten is een recht

Goed eten is een recht
Voor hun jaarlijkse fondsenwerving staan de vrijwilligers van Rikolto dit jaar niet aan warenhuizen zoals Colruyt Boom. Als alternatieve actie bouwen ze een keten voor goed eten. Want niet iedereen heeft toegang tot goed en gezond eten.
Lees verder

Dokter, ik wil wel meer bewegen, maar …
De gemeenten Niel, Boom en Schelle zijn gezamenlijk gestart met het project 'Bewegen Op Verwijzing', een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen huisartsen mensen met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar Kristel Verrydt.
Lees verder

Nieuwe ophaaldagen afval en aangepaste openingsuren recyclagepark
Een aantal afvalfracties zullen vanaf volgend jaar niet meer op dezelfde dag opgehaald worden. Dat wordt misschien even wennen, maar je kan via een heleboel kanalen de juiste informatie terugvinden. Ook de openingsuren van het recyclagepark veranderen in 2021.
Lees verder

Wandelzoektocht
253 deelnemers gingen deze zomer en herfst in Boom op stap op zoek naar de foto's van de wandelzoektocht. De winnaars werden verwittigd en de prijzen werden verdeeld. We kunnen alvast verklappen dat deze activiteit ook in 2021 weer georganiseerd zal worden!
Lees verder

Zeker sporten
Stilaan komt de periode van 'de goede voornemens' er weer aan. Ben jij ook van plan om 2021 sportief in te zetten? Heb je dan ook aan een sportverzekering gedacht? Dan is zeker sporten misschien iets voor jou.
Lees verder

Kampioenenviering
Onze kampioenenviering werd twee keer gepland maar de coronamaatregelen staken er telkens een stokje voor. Alle prijzen en trofee├źn werden daarom dit jaar bij de sporters thuis bezorgd.
Lees verder