Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Gemeente Boom: Gezocht: een directeur voor de Academie

Gezocht: een directeur voor de Academie
De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord is op zoek naar een nieuwe directeur. Is dat iets voor jou?
Lees verder

Boom Winterchallenge: de ideale activiteit voor de kerstvakantie
De sportdienst van het Lokaal bestuur Boom heeft een Winterchallenge in elkaar gebokst. Iedereen kan deze uitdaging in zijn eigen bubbel aangaan. De Winterchallenge staat garant voor een kerstvakantie vol zoek- en puzzelplezier in de buitenlucht.
Lees verder

Proefproject gemachtigde opzichters N177
Het lokaal bestuur zet al jaren in op veilig schoolverkeer: op drukke of gevaarlijkere oversteekplaatsen kan je daarom onze gemachtigd opzichters vinden.
Lees verder

Kies voor een school in je buurt met School in Zicht
Kiezen voor een buurtschool biedt praktische voordelen, zowel voor ouders als voor kinderen. Een school vlakbij is dan ook een evidente keuze. Maar in gemeenten zoals Boom, met een grote diversiteit, twijfelen ouders. Ligt het niveau wel hoog genoeg op een diverse buurtschool?
Lees verder

Boom werkt aan een schoolveilige omgeving: octopusbeugels aan Go Boom Park
Het lokaal bestuur van Boom investeert aan een sneltempo verder in de veiligheid en voorzieningen voor de zwakke weggebruiker. Zo wordt bijvoorbeeld de laatste hand gelegd aan het historische fietspad in de Beukenlaan, wat altijd een missing link is geweest.
Lees verder

Jeugdraad Boom gaat voor veilig fietsverkeer
De jeugdraad wil graag haar steentje bijdragen om het fietsverkeer van en naar school veilig te laten verlopen. Ze heeft hiervoor fietslampjes aangekocht die ze zal verdelen onder de Boomse kinderen en jongeren.
Lees verder