Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) overleden aan Covid-19

HLN
Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) overleden aan Covid-19
De Franse oud-president Valéry Giscard d'Estaing (94) is overleden ten gevolge van Covid-19. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt aan persbureau AFP. De centrumrechtse politicus was president van 1974 tot 1981.
Lees verder

Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) overleden
De Franse oud-president Valéry Giscard d'Estaing (94) is overleden, melden radiozender Europe 1 en andere media. De christen-democraat was president van 1974 tot 1981.
Lees verder

ONS RAPPORT. Club heeft een Tsaar en ijskonijn in zijn rangen, één speler viel uit de toon
Club Brugge beleefde een topavond in de Champions League: 3-0 tegen Zenit. Met dank aan drie uitblinkers, waarvan ook één verdediger. "Tsaar Charles I scoorde wederom een cruciaal doelpunt", klinkt het in ons rapport.
Lees verder

De Ketelaere opnieuw levensbelangrijk voor Club: "Nu met vertrouwen naar Lazio"
Opnieuw pikte Charles De Ketelaere zijn doelpuntje mee in de Champions League. Het negentienjarige jeugdproduct van Club knalde zijn ploeg op voorsprong tegen Zenit. "Of ik verrast was dat ik voorin speelde? Ik was vooral blij dat ik mocht aanvallen. Dat is wat ik het liefste doe", sprak de Rode Duivel. "Dit is een belangrijk doelpunt, ik ben er uiteraard heel blij mee. De bal valt voor mijn voet en ik trap hem mooi binnen. Maar nu wil ik nog tegen de andere ploegen scoren. We moeten nu gewoon met vertrouwen naar Lazio gaan en daar alles geven." Bekijk de volledige reactie in bovenstaande video.
Lees verder

Onze chef voetbal looft naast Lang vooral De Ketelaere: "Die jongen is speciaal. Hij kan het allemaal"
Overwintering in de Europa League heeft Club Brugge al, overwintering in de Champions League kan Club Brugge krijgen – als het volgende week wint op Lazio. Het succes is getekend Charles De Ketelaere en Noa Lang: talent en persoonlijkheid.
Lees verder

Franse moedergroep wil Orange België volledig inlijven
De Franse telecomgroep Orange is van plan een overnamebod te lanceren op de aandelen van Orange België die ze nog niet in handen heeft. De Belgische telecomoperator kan daardoor van de Brusselse beurs verdwijnen.
Lees verder

Riziv-uitgaven voor hoortoestellen op tien jaar meer dan verdubbeld
Ongeveer 455.000 mensen gebruiken in België hulpmiddelen tegen gehoorverlies. Het budget van het Riziv, de ziekteverzekering, voor die apparaten en implantaten bedroeg in 2018 meer dan 80 miljoen euro, ruim een verdubbeling tegenover tien jaar eerder. Dat zegt het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), dat pleit voor een nationaal register om de doeltreffendheid van hoortechnologie op te volgen.
Lees verder

VS herbevestigen steun voor Venezolaanse oppositieleider Guaido
De Verenigde Staten herbevestigen hun steun aan de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van komende zondag. De oppositie verliest dan wellicht de controle over de Nationale Assemblee aan de partij van president Nicolas Maduro.
Lees verder

"Meer dan duizend Chinese onderzoekers weg uit VS na acties FBI"
Meer dan duizend Chinese onderzoekers hebben de Verenigde Staten verlaten als gevolg van het optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen spionage, zegt een hoge Amerikaanse justitiefunctionaris. Volgens hem hebben de Chinese spionagediensten inmiddels de aankomende regering-Biden in het vizier.
Lees verder

LIVE. VS: hoogste dodental in 24 uur en meer dan 100.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen
"Als de vaccins klaar zijn, kan België vanaf 5 januari vaccineren." Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd aan VTM Nieuws. Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht bevestigde eerder op de dag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat de coronacijfers in ons land verder blijven dalen. "Als de trends zo blijven evolueren, bereiken we mogelijk tegen Kerstmis 800 nieuwe besmettingen per dag." Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Voor het eerst meer dan 100.000 Amerikanen met Covid-19 in het ziekenhuis
"Als de vaccins klaar zijn, kan België vanaf 5 januari vaccineren." Dat heeft premier Alexander De Croo gezegd aan VTM Nieuws. Interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht bevestigde eerder op de dag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum dat de coronacijfers in ons land verder blijven dalen. "Als de trends zo blijven evolueren, bereiken we mogelijk tegen Kerstmis 800 nieuwe besmettingen per dag." Ter vergelijking: momenteel zijn er nog gemiddeld ruim 2.000 nieuwe gevallen per dag. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

VS trekken diplomatiek personeel in Irak deels terug
De Amerikaanse ambassade in Bagdad heeft een deel van het diplomatieke personeel teruggeroepen naar de VS uit veiligheidsoverwegingen. De afgelopen maanden zijn Amerikaanse doelwitten meermaals het doelwit geweest van raketaanvallen in Irak.
Lees verder

Twitter pakt ook haatzaaien op basis van ras en etniciteit aan
Twitter verbiedt vanaf vandaag ook haatzaaien in de vorm van "taal die mensen dehumaniseert op basis van ras, etniciteit en nationaliteit". Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een verklaring. Vorig jaar verbood het microblogplatform al haatzaaien op basis van religie of sociale klasse, waar in maart nog leeftijd, handicap en ziekte aan werden toegevoegd.
Lees verder

"Ouders van 628 migrantenkinderen in VS nog niet teruggevonden"
Zeker 628 migrantenkinderen die in 2017 en 2018 bij de Mexicaans-Amerikaanse grens van hun ouders zijn gescheiden door ICE, de uitvoerende arm van de Amerikaanse immigratiedienst, kunnen nog altijd niet met hun ouders worden herenigd omdat die nog onvindbaar zijn. Dat stelt burgerrechtenorganisatie ACLU in gerechtelijke stukken, meldt CNN.
Lees verder

Vorig jaar 84 baby's geboren met 'vermijdbare aandoening'
Vorig jaar werden in ons land 84 baby's geboren met een open rug, een hazenlip of een gespleten verhemelte. Dat schrijft het Nieuwsblad vandaag. De aandoeningen zijn grotendeels te voorkomen als de moeder foliumzuur inneemt tijdens de zwangerschap, alleen gebeurt dat soms te laat.
Lees verder

Bert (20): "Soms komen meisjes op me af. Tot ze horen hoe ik spreek"
Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en HLN.be. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Bert Vanierschot (20) heeft cerebrale parese en daardoor haperen zijn spraak en motoriek. "Het is frustrerend, hoe mensen er meteen van uitgaan dat ik naast een motorische, ook een mentale beperking heb."
Lees verder

"Wat mij betreft mag De Ketelaere het vertrouwen krijgen in de spits bij Club Brugge"
Club Brugge won "verrassend eenvoudig" van Zenit. 3-0 werd het op Jan Beydel, dankzij onder meer een doelpunt van Charles De Ketelaere. Marc Degryse ziet in de youngster op dit moment dé man die in de spits moet spelen bij Club. "Hij stáát er."
Lees verder

Onze opinie. Internationaal staan Szájer en het regime van Orban nogmaals (en deze keer letterlijk) met de billen bloot
Wat een politicus uitspookt in zijn privéleven doet er meestal niet doe. Maar er zijn momenten waarop het wel relevant wordt: als wat je predikt haaks staat op wat je doet, bijvoorbeeld. Afgelopen weekend was József Szájer, een Hongaars ex-Europarlementslid en vertrouweling van premier Victor Orbán, aanwezig op een seksfeestje in Brussel. Dat is niet alleen een flagrante overtreding van de coronaregels, in zijn geval is het ook het toppunt van hypocrisie.
Lees verder

Iedereen verrast door datum De Croo (ook andere ministers)
De premier verraste niet alleen de bevolking met het goede nieuws dat er kort na Nieuwjaar al gestart kan worden met vaccineren. Ook op de andere kabinetten vielen ze compleet uit de lucht.
Lees verder

Schoolstraten leiden naar gezondere luchtwegen
Het autoverkeer aan de schoolpoort aan banden leggen verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook de gezondheid van de leerlingen. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag op basis van een onderzoek door onder meer de Vlaamse instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito).
Lees verder