Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 december 2020

Frank Vandenbrou­c­ke in zijn meest openhartige interview: “Ik heb geen knuffelcon­tact. Buiten mijn vrouw, natu...

HLN
Frank Vandenbrou­c­ke in zijn meest openhartige interview: "Ik heb geen knuffelcon­tact. Buiten mijn vrouw, natuurlijk"
Al drie maanden doceert 'meester Frank' ons intussen waar het virus "dol op is" (feestjes! knuffels! gezelligheid!) en waarschuwt hij ons voor Covid als was het een heel gemeen jongetje. De maatregelen die hij moest nemen vindt hij ook "niet leuk" en dat hij kerst niet met zijn kleinkinderen kan vieren vindt hij ook zelf "heel spijtig". De strengste en koppigste minister op het Overlegcomité, klinkt het bij collega's. "Maar als men met goede argumenten komt, verander ik graag mijn mening."
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Delphine Lecompte, dichteres en 'De slimste mens'-fenomeen (plaats 23): "Ik heb een karikatuur gemaakt van mijn vriend"
Delphine Lecompte (42) genoot van haar deelname aan 'De slimste mens' en veel mensen genoten ook van haar. De bedeesde en geestige dichteres heeft een stel hersenen waarin meer kortsluitingen dan gemiddeld plaatsvinden, en soms leidt dat tot hilariteit, soms ook tot verdriet. "Ik vind mezelf vaak verwerpelijk", zegt ze. "En ik merkte dat het applaus dat gevoel temperde. Dat klopt niet. Ik moet mezelf leren aanvaarden, ook zonder dat applaus."
Lees verder

"Corona heeft Cupido een handje geholpen": Ilse (61) en Rudy (55) zijn eerste First Dates-koppel dat gaat samenwonen
Ze werden allebei getroffen door het virus, maar corona bracht hen ook samen. Vier maanden na hun eerste ontmoeting in het Eén-programma First Dates wonen Ilse en Rudy, samen met Rudy's dochter Gudrun (17), onder hetzelfde dak in Waasmunster: een primeur sinds de opstart van het televisieformat in ons land. "Veel kunnen lachen samen is voor ons allebei belangrijk in een relatie."
Lees verder

De beste champagne en bubbels voor het minste geld. Sepideh proeft feestflessen uit de supermarkt
Hoe gepaster van dit jaar afscheid nemen dan met 21 bubbels te klinken op het hopelijk veel voorspoedigere 2021? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde de aanlokkelijkst geprijsde champagnes, cava's en andere prosecco's uit de supermarkt voor. Ideaal om binnen de contactbubbel te klinken op betere tijden!
Lees verder

Onze huissommelier tipt 21 bubbels om 2021 goed in te zetten: "Voor de beste champagne betaal je amper 8 euro"
Hoe gepaster van dit jaar afscheid nemen dan met 21 bubbels te klinken op het hopelijk veel voorspoedigere 2021? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde de aanlokkelijkst geprijsde champagnes, cava's en andere prosecco's uit de supermarkt voor. Ideaal om binnen de contactbubbel te klinken op betere tijden!
Lees verder

Volgens intimi wordt transfer van Bas Dost een schot in de roos: "Dit kan niet misgaan"
Hij rent, vliegt, zwoegt en scoort. Bas Dost (31) is het nieuwe paradepaard in de blauw-zwarte renstal. "Natuurlijk zal hij in Brugge slagen", vertellen intimi over de topaankoop. "De fans zullen van hem houden."
Lees verder

"Van Moer zou nu ook meedoen": Franky Van der Elst deelt zijn 11 Rode Duivels aller tijden
Welke Belgische iconen vormen het beste elftal van de voorbije 125 jaar? Dat wil de KBVB straks uitvissen ter ere van het jubileum van onze voetbalbond. Wij namen de proef op de som. Zes ex-internationals kozen voor ons hún beste elf Rode Duivels aller tijden. Vandaag het 125 Years Icons Team van Franky Van der Elst.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (34), ziek en net bevallen, mist haar 2 dochters: "Het doet zoveel pijn, om te praten over het mekaar niet mogen zien"
Lara Switten vecht tegen kanker en is net bevallen van haar derde kindje. Drie weken lang vertelt ze in de weekendkrant hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en ergste nachtmerrie beleeft. Nadien lees je haar wedervaren weer in NINA. Vandaag schrijft ze een brief aan haar twee dochters, die ze al een maand niet meer heeft kunnen knuffelen. "Mama mist jullie met elke vezel van haar lichaam. Ik wil jullie tegen me aan kunnen trekken. Ik wil jullie vertellen dat ik iedere dag die we niet samen doorbrengen tegen de kanker vecht."
Lees verder

Welke spaarrekening was het liefst voor uw portemonnee in 2020?
Om het klassement van de spaarrekeningen met de hoogste opbrengst op te maken, berekende Spaargids.be hoeveel intrest u kreeg als u op 1 januari 2020 10.000 euro aan spaargeld bij de bank deponeerde en dit ongewijzigd laat staan tot eind december. Interessant om te zien hoe het rendement alsmaar kleiner wordt.
Lees verder

Football Talk. Club Brugge kampioen van het kerstvoetbal - Schouterden weg bij Eupen
Club Brugge kan vanmiddag tegen Eupen met een gerust hart het veld opstappen. Kerstvoetbal ligt blauw-zwart. Sinds de invoering ervan in 2009 pakte Club 34 op 39 in de matchen in deze periode van het jaar. Dat komt neer op een puntenpercentage van 87 procent. Geen enkele club doet beter. Anderlecht komt met 33 op 39 (oftewel 85 procent) het dichtst in de buurt. Met AS Eupen krijgt Club vanmiddag te maken met een ploeg die in de kerstperiode 10 op 15 haalde. De Panda's behoren daarmee tot de beter scorende clubs in eerste klasse. (GLA)
Lees verder

TikToks moederbedrijf ByteDance breidt uit naar gezondheidsindustrie
ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, gaat uitbreiden naar de gezondheidsindustrie. Het bedrijf heeft vacatures geplaatst voor binnen het domein van kunstmatige intelligentie (AI) dat helpt bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Dat meldt vaknieuwssite TechCrunch.
Lees verder

Kanye West brengt nieuwe religieuze plaat uit "om de geboorte van Jezus te vieren"
Kanye West (43) heeft op Kerstmis nieuw werk uitgebracht. De rapper schreef en producete de songs op de EP 'Emmanuel'. De nummers werden ingezongen door het gospelkoor Sunday Service, waarmee hij in het verleden al regelmatig optredens gaf.
Lees verder

De week van Kelly Pfaff: "Liefst van al had ik dit jaar onze geloften vernieuwd op Bali"
Hoe het is om tijdens deze atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie, vertelt Kelly Pfaff (43) in haar column. Net voor de feestdagen had ze iets moois te vieren: haar eenentwintigste huwelijksverjaardag met Sam Gooris.
Lees verder

Mariah Carey verbreekt Spotify-record met 'All I Want For Christmas Is You'
Mariah Carey (50) blijft scoren met haar ultieme kersthit. Nadat 'All I Want For Christmas Is You' dit jaar voor het eerst de top haalde van de Britse hitparades, heeft de song nu ook een record verbroken op Spotify. Nooit eerder werd een nummer zoveel beluisterd op één dag tijd.
Lees verder

Shia LaBeouf erkent mishandeling ex en zoekt hulp
Na de aanklacht van zijn ex FKA twigs (32) wegens mishandeling, is Shia LaBeouf (34) actief op zoek naar hulp voor zijn problemen. Dat meldt Variety na een gesprek met Shawn Holley, de advocaat van de acteur.
Lees verder

De nul weggewerkt: LA Lakers boeken eerste zege tegen Doncic en co
Na de nederlaag tegen stadgenoot LA Clippers van dinsdag heeft titelverdediger Los Angeles Lakers vrijdag de eerste zege van het seizoen geboekt. In een productieve bui kwam de ploeg met het sterrenkoppel Anthony Davis en LeBron James tot een 138-115-overwinning bij Dallas Mavericks.
Lees verder

Eerste lading van 10.000 Pfizer-vaccins aangekomen in UZ Leuven
De eerste lading van 10.000 vaccins van Pfizer/BioNTech is vanmorgen aangekomen in het UZ Leuven. Morgen worden ze ontdooid. Maandag start het vaccineren van de bewoners van drie woonzorgcentra in België.
Lees verder

Lars Boom won 10 jaar geleden epische cross in Heusden-Zolder en blikt vooruit: "Niemand kent limieten van Wout en Mathieu"
Tweede kerstdag, dat betekent Gouden Cross in Heusden-Zolder. Voor een van de strafste edities ooit gaan we tien jaar terug in de tijd. Lars Boom, ex-wereldkampioen en winnaar van een episch duel in 2010, blikt terug en haalt de loftrompet boven voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar ook voor Tom Pidcock. "Hij kan hun grote uitdager worden."
Lees verder

Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie.
Lees verder

Winkelen, energie en investeren: dit zijn de ultieme geldtips van onze experts voor 2021
Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel makkelijker. Dat zal ook volgend jaar niet anders zijn, dus is het nu een ideaal moment om te bekijken wat er beter kan. Wij klopten aan bij experts en zetten telkens 10 tips voor u op een rijtje, hoe u kan besparen op uw energiefactuur, in de supermarkt, en hoe uw geld het meeste opbrengt.
Lees verder