Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Football Talk. STVV haalt Brüls - Sterke man KV Oostende wordt ook baas van Nancy

HLN
Football Talk. STVV haalt Brüls - Sterke man KV Oostende wordt ook baas van Nancy
De Amerikaanse investeringsgroep Pacific Media Group (PMG), meerderheidsaandeelhouder van KV Oostende, heeft een akkoord bereikt om ook AS Nancy over te nemen. De Franse tweedeklasser wordt zo de vierde club in het consortium, naast ook nog het Engelse FC Barnsley en het Zwitserse FC Thun. De Fransman Gauthier Ganaye, 'Executive President' bij KVO, zal bij Nancy dezelfde rol vervullen.
Lees verder

Marco Borsato doorbreekt de stilte na de breuk met Leontine: "Het meest verdrietige jaar uit mijn leven"
Precies een jaar nadat Marco Borsato uit de spotlights verdween, heeft hij weer wat van zich laten horen op Instagram. De 54-jarige zanger komt met een liefdevolle boodschap waarin hij verwijst naar de pijnlijke breuk met zijn Leontine. "We laten de vorm los. En we blijven toch een eenheid."
Lees verder

Marco Borsato doorbreekt de stilte na de breuk met Leontine: "We laten de vorm los"
Precies een jaar nadat Marco Borsato uit de spotlights verdween, heeft hij weer wat van zich laten horen op Instagram. De 54-jarige zanger komt met een liefdevolle boodschap waarin hij verwijst naar de pijnlijke breuk met zijn Leontine. "We laten de vorm los. En we blijven toch een eenheid."
Lees verder

Tommy Docherty, voormalig manager van Manchester United, is overleden
De Schot Tommy Docherty, van 1972 tot 1977 manager van Manchester United, is na een aanslepende ziekte op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Man United.
Lees verder

Hanne van K3 in het geheim getrouwd met haar vriend Jorn
Een verrassing van jewelste op Instagram: daar maakte Hanne Verbruggen (26), beter bekend als Hanne van K3, op de valreep voor het nieuwe jaar nog bekend dat ze dit jaar getrouwd is met haar vriend Jorn.
Lees verder

Russische hackers hadden toegang tot interne codes Microsoft
De vermoedelijk Russische hackers die eerder deze maand cyberaanvallen uitvoerden op tal van Amerikaanse overheidsinstellingen bleken ook toegang te hebben gehad tot interne broncodes van Microsoft. Dat meldde de techgigant in een blogpost. Volgens Microsoft zijn evenwel geen klantgegevens of diensten buit gemaakt.
Lees verder

E5 Mode: kandidaat-overnemers moeten tegen eind volgende week bod op papier zetten
De kandidaat-overnemers van modewinkelketen e5 mode, dat tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft, moeten tegen eind volgende week een bod op papier zetten. Dat werd vernomen bij de gerechtsmandatarissen aangesteld door de ondernemingsrechtbank in Dendermonde.
Lees verder

Dirk Van Tichelt wordt coach bij Judo Vlaanderen
Voormalig judoka Dirk Van Tichelt (36), die eind oktober zijn afscheid van de topsport aankondigde, vervoegt vanaf 1 januari 2021 de coaching staff van Judo Vlaanderen.
Lees verder

Pearl Jam opnieuw op 1 in Tijdloze van StuBru, Fleetwood Mac voor het eerst in top 3
Ook bij de 'Tijdloze 100' van Studio Brussel geen verrassingen dit jaar: Pearl Jam staat daar voor de zesde keer op rij op de eerste plaats met 'Black'. Fleetwood Mac slaagt er wel voor het eerst in om de top 3 binnen te breken. 'The Chain' verovert de tweede plaats, Queen staat op 3 met 'Bohemian Rhapsody'.
Lees verder

Coronasituatie op laatste dag van 2020: wereldwijd meer dan 83 miljoen besmettingen en meer dan 1,8 miljoen overlijdens
Wereldwijd zijn meer dan 83 miljoen mensen door het nieuwe coronavirus besmet geraakt en meer dan 1,8 miljoen zijn eraan overleden, zo blijkt op de laatste dag van het jaar om 20.00 uur Belgische tijd op het interactieve dashboard van de gezaghebbende Johns Hopkins Universiteit (JHU).
Lees verder

Hanne biecht alles op aan Jan in 'Familie': "Quinten heeft mij nooit geslagen"
Een emotioneel moment vanavond in 'Familie'. Daar biechtte Hanne al haar leugens op aan haar grootvader, Jan, nadat hij andermaal uithaalde naar Quinten. "Hij heeft mij nooit geslagen opa", klonk het emotioneel. "En hij zat toen ook niet aan de drank. Ik heb dat allemaal verzonnen om bij Tony te kunnen zijn." Benieuwd hoe Jan daarop reageert...
Lees verder

Vier auto's in brand gestoken in Anderlecht en Vorst, ook incidentjes in Schaarbeek
Donderdagavond zijn in Anderlecht en Vorst vier wagens in brand gestoken. In Schaarbeek kon de politie enkele molotovcocktails ontmantelen en moest een fietsenstalling eraan geloven.
Lees verder

Vier auto's in brand gestoken in Anderlecht en Vorst, molotovcocktails in Schaarbeek
Donderdagavond zijn in Anderlecht en Vorst vier wagens in brand gestoken. In Schaarbeek kon de politie enkele molotovcocktails ontmantelen.
Lees verder

Waarom 'Bohemian Rhapsody' met zijn goddelijke nonsens élk jaar de eindejaarslijstjes haalt
In de tijdloze lijstjes op de radio is de aanwezigheid van 'Bohemian Rhapsody' hardnekkiger dan die van een wereldwijd verspreid virus. Bij Radio 2 staat het voor de tiende keer op rij op één, bij De Tijdloze van StuBru op drie. Hoe kon deze evergreen zich zo vasthaken in het collectief geheugen?
Lees verder

Boris Johnson in nieuwjaarsboodschap: "Verenigd Koninkrijk wordt wetenschappelijke supermacht"
De Britse premier Boris Johnson noemt de uitstap van zijn land uit de Europese Unie een "ongelooflijk moment". "Wij hebben onze vrijheid in handen en het komt aan ons toe er het beste uit te halen", zei de regeringsleider donderdag in zijn nieuwjaarsboodschap. De Britten verlaten om 23.00 lokale tijd de interne Europese markt en staan dan, vier jaar na het brexitreferendum, daadwerkelijk op eigen benen.
Lees verder

Vuurwerk klinkt al hele avond in Limburg: politie krijgt tiental klachten binnen
In verschillende Limburgse gemeenten klinkt al de hele avond vuurwerk. Dat blijkt uit een pak klachten op sociale media. Maar ook de politie bevestigt dat. "We kregen sinds vanavond een tiental meldingen in de politiezone", zegt Tania Olaerts van politie Lanaken-Maasmechelen.
Lees verder

Evacuatie op til op Caribische eilandengroep na actief geworden vulkaan
Een vulkaan op Saint Vincent en de Grenadines, een eilandengroep in de Caribische Zee, heeft na decennialange inactiviteit vandaag rook, as en lava uitgespuwd.
Lees verder

Zo gaat Brussel 2021 in: binnenstad ligt er doods bij
De avondklok is ingegaan en dus ligt Brussel er doods bij. Op oudejaarsavond doet die troosteloze kalmte net wat meer pijn. Onze fotograaf ging een kijkje nemen.
Lees verder

Viroloog Emmanuel André: "Belgen keren terug van buitenlandse vakantie, een surrealistische situatie"
Belgen die terugkeren van vakantie in het buitenland hebben allerminst een medestander in de persoon van viroloog Emmanuel André. De voormalige Franstalige evenknie van Steven Van Gucht richt zich in een tweet tot landgenoten die de kerstvakantie buiten België doorbrachten.
Lees verder

Trump prijst historische successen van zijn regering
President Trump is eerder dan voorzien teruggekeerd in de hoofdstad Washington DC om zijn politieke achterhoedegevecht te voeren. Hij beklemtoonde dat de Amerikanen zich moeten realiseren wat is bereikt door zijn regering, met name op het gebied van het herstel van de economie en de bestrijding van het coronavirus. De economische vooruitgang die onder zijn regering werd gerealiseerd is voor een belangrijk deel weggevaagd door het virus.
Lees verder