Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Football Talk. EU-voetballers hebben straks werkvergunning nodig in Premier League - Vranckx geschorst voor duel tege...

HLN
Football Talk. EU-voetballers hebben straks werkvergunning nodig in Premier League - Vranckx geschorst voor duel tegen Eupen
De Geschillencommissie bevestigde gisteren het schorsingsvoorstel van één match en een boete van 1.000 euro voor Aster Vranckx. KV Mechelen ging niet in beroep en mist het toptalent donderdag in het inhaalduel tegen Eupen. Zondag tegen Standard is hij wel weer van de partij. (ABD)
Lees verder

Football Talk. EU-voetballers hebben straks werkvergunning nodig in Premier League - Voorzitter La Liga hoopt op terugkeer publiek in januari
Voetballers uit de Europese Unie hebben na de brexit een werkvergunning nodig om in de Premier League of andere professionele afdelingen uit te komen. Dat melden ingewijden rond de Britse competities. Er wordt een soort van puntensysteem gehanteerd bij het al dan niet toewijzen, gebaseerd op de staat van dienst van de betreffende speler.
Lees verder

LIVE. 2-0 voor Shakhtar! Real Madrid stevent af op pijnlijke nederlaag
• Vijfde speeldag groepsfase Champions League • NSK Olimpiejsky • Ref: Ovidiu Haţegan (Roe) • Als Real wint, plaatst het zich voor volgende ronde
Lees verder

Real Madrid slikt pijnlijke nederlaag tegen Shakhtar en flirt met uitschakeling in Champions League
Stevige opdoffer voor Real Madrid. Thibaut Courtois en co gingen met 2-0 onderuit tegen Shakhtar Donetsk. De Koninklijke staat met nog één speeldag te gaan pas derde in groep B.
Lees verder

Boeing mag eerste 737 MAX leveren sinds vliegverbod
De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing mag voor het eerst een nieuwe 737 MAX aan een klant leveren sinds het wereldwijde vliegverbod in maart 2019. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bevestigd. Zij leverde een "airworthiness certificate" (certificaat van luchtwaardigheid) af voor een exemplaar.
Lees verder

KIJK LIVE. EK mag Red Flames niet meer ontsnappen na twee treffers De Caigny
Het EK 2022 in Engeland. Dat staat vanavond op het spel voor de Red Flames. Met een overwinning tegen Zwitserland kwalificeren ze zich hoe dan ook als groepswinnaar. Maar ook een gelijkspel is wellicht voldoende. Toch denken onze nationale voetbaldames maar aan één ding: winnen. Kijk op VTM 4 en HLN.be LIVE naar de cruciale match!
Lees verder

VS-minister van Justitie: "Geen bewijs van fraude die verkiezingsuitkomst zou veranderen"
Het Amerikaans ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van grootschalige kiesfraude die de uitkomst van de presidentsverkiezing kan doen keren. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken William Barr vandaag tijdens een interview met persagentschap Associated Press (AP).
Lees verder

LIVE. Inter is gevaarlijkste ploeg, Darmian scoort
• Vijfde speeldag Champions League • Borussia-Park • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Lukaku en Inter staan met 2 punten laatste in groep B
Lees verder

Datingadvies van Lotte Vanwezemael en een kookshow met Nora Gharib: dit waren de leukste momenten uit 'Ze Zeggen Dat'
Andy Peelman (37) en Dina Tersago (41) riepen vanavond voor 'Ze Zeggen Dat' de hulp in van enkele bekende Vlamingen. Onder meer Lotte Vanwezemael (28) en Nora Gharib (27) sprongen in de bres om enkele hardnekkige mythes te ontkrachten.
Lees verder

Schizofrene vader dumpte baby in rivier omdat "hij geloofde dat het kind in de duivel veranderde"
Een jonge vader die vorig jaar in het Engelse Radcliffe werd aangehouden omdat hij zijn baby in een rivier had gegooid, deed dat omdat hij geloofde dat het jongetje langzaam in de duivel veranderde. De man is gisteren schuldig bevonden aan doodslag en moet mogelijk voor de rest van zijn leven in een zwaarbeveiligd ziekenhuis doorbrengen, verwachten psychiaters. Het kindje overleefde het drama niet.
Lees verder

Boswachters zullen harder optreden tegen loslopende honden: boetes van 80 euro of meer
Na verschillende incidenten met loslopende honden, kondigt het Vlaamse agentschap Natuur en Bos strengere controles aan. Wie zijn hond niet aan de leiband houdt waar dat verplicht is, zal in de komende weken meteen een boete krijgen. Dat meldt Natuur en Bos in een persbericht.
Lees verder

LIVE. Gladbach maakt op slag van rust gelijk, Inter virtueel uitgeschakeld
• Vijfde speeldag Champions League • Borussia-Park • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Lukaku en Inter staan met 2 punten laatste in groep B
Lees verder

Sterke Red Flames plaatsen zich voor EK 2022 na knalprestatie tegen Zwitserland
They did it! De Red Flames gaan als groepswinnaar naar het EK van 2022 in Engeland. Na een bijzonder sterke match rekenden ze af met grote concurrent Zwitserland. Het werd liefst 4-0. Ontlading aan Den Dreef.
Lees verder

Het omkopen van Macaulay en sneeuwpuree: tien weetjes om 30 jaar 'Home Alone' te vieren
Nu het december is, mogen we officieel kerstfilms beginnen kijken. Dé kerstfilm der kerstfilms is uiteraard 'Home Alone', die dit jaar z'n dertigste verjaardag viert. Tijd voor wat weetjes over de klassieker.
Lees verder

Advocaat Bill Cosby niet eens met misbruikveroordeling
Een advocaat van Bill Cosby (83) vindt dat zijn veroordeling voor seksueel misbruik moet worden teruggedraaid. Jennifer Bonjean is van mening dat de gevallen acteur en komiek de cel in moest vanwege "onkwantificeerbare vooroordelen."
Lees verder

LIVE. Daar is 'Big Rom' opnieuw! Lukaku scoort zijn tweede van de avond
• Vijfde speeldag Champions League • Borussia-Park • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Lukaku en Inter staan met 2 punten laatste in groep B
Lees verder

Mel C. twijfelde enorm over reünie Spice Girls
De Spice Girls-reünie die in 2019 plaatsvond, was bijna niet doorgegaan vanwege de twijfels die Mel C. (46), oftewel Sporty Spice, daarover had. Dat heeft de zangeres in een interview met The Daily Mail laten weten.
Lees verder

Salesforce telt bijna 28 miljard neer voor chatdienst Slack
Het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce koopt de populaire chatdienst en samenwerkingsapp Slack, die vooral onder zakelijke gebruikers populair is. De twee bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar. Een aanzienlijk deel van de aandeelhouders van Slack is al akkoord met de deal.
Lees verder

De recordjacht van nieuwkomer Jennifer Heylen en de instant dronkenschap van Van Looy: de hoogtepunten van aflevering 30 van 'De Slimste Mens'
Eén glaasje tequila ad fundum. Het is voldoende om Erik Van Looy even instant dronken te maken en hem de slappe lach te bezorgen. En zijn quiz haast te doen ontsporen. Gelukkig was er kijkmagneet Jennifer Heylen, nieuw en onbekend, die door het tv-spelletje raasde, haar concurrenten Liesbeth van Impe en Bockie de Repper tot edelfiguranten degradeerde en na een hold-up in de filmpjesronde, waar ze 320 seconden bij elkaar speelde, het absolute record verpulverde. Een verademing na de non-aflevering van maandagavond.
Lees verder

Obama heeft spijt dat hij Dolly Parton nooit een Presidential Medal of Freedom gaf
Iedereen maakt wel eens een fout, ook (voormalige) presidenten. Zo heeft Barack Obama (59) spijt dat hij Dolly Parton (74) nooit een Presidential Medal of Freedom heeft gegeven. Dat vertelde hij in 'The Late Show with Stephen Colbert'.
Lees verder