Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 december 2020

Filmstudio James Bond staat te koop

Filmstudio James Bond staat te koop

MGM, of voluit Metro-Goldwyn-Mayer en een van de meest iconische Hollywood-studio's, staat te koop. De filmstudio is nu in handen van diverse aandeel­houders, waaronder het hefboomfonds Anchorage Capital Group. Dat fonds staat vanwege povere rendementen bij zijn aandeel­houders onder druk, waardoor het zich gedwongen voelt het belang in MGM te gelde te maken.

Lees verder

Cameron Vandenbroucke hangt koersfiets na twee jaar aan de haak: 'Veel jaloezie en negatieve commentaar'

Cameron Vandenbroucke stopt met wielrennen. Dat bevestigt de 21-jarige dochter van wielerlegende Frank Vandenbroucke aan Sporza.

Lees verder

De stijlgeheimen van Liesbet Allaer: 'Kleur maakt je zoveel mooier'

Het Belgische breilabel Leselles werd in 2019 opgericht vanuit het voornemen om kwalitatieve woloverschotten toch nog te kunnen gebruiken. Het jaar afsluiten doet Leselles met een pop-up bij de winkels van Juttu. Dit zijn de stijlgeheimen van ontwerpster Liesbet Allaer.

Lees verder

Musk: 'Ik probeerde Tesla aan Apple te verkopen '

Volgens de oprichter van Tesla, Elon Musk, wees Apple-topman Tim Cook jaren geleden een gesprek af waarin Musk wou praten over een overname.

Lees verder

Live | Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum over de coronacijfers

Tussen 12 en 19 december stierven in België dagelijks gemiddeld 91 mensen aan het virus, een afname met 2,9 procent ten opzichte van de vorige periode. Volg hier de persconferentie over de coronacijfers.

Lees verder

Messi beste clubtopschutter aller tijden: 'Nooit gedacht record Pelé te breken'

Lionel Messi besteedde dinsdagavond bescheiden aandacht aan zijn 644e doelpunt in een officiële wedstrijd voor FC Barcelona. De 33-jarige Argentijn maakte de 0-3 voor de Catalaanse club in de uitwedstrijd tegen Valladolid.

Lees verder

Na rode lantaarn nu ook rode cijfers voor STVV

Rode lantaarn Sint-Truiden heeft het vorige seizoen afgesloten met een verlies van 621.689 euro, zo maakte de club woensdag bekend na goedkeuring van de jaarcijfers op de aandeelhoudersvergadering.

Lees verder

Na Biden en Pence laat ook Fauci camera's toe tijdens vaccinatie

De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci heeft zich laten vaccineren. Dat deed hij voor de camera's, net zoals president-elect Joe Biden en huidige vice-president Mike Pence dat ook al deden. 'Ik heb het volste vertrouwen in dit vaccin', zei hij nog.

Lees verder

Van Amerika tot Azië: gesigneerde shirts Red Flames en Rode Duivels wereldwijd gewild, truitje Courtois het duurste

De Red Flames en de Rode Duivels zijn hot in binnen- en buitenland en zéker wanneer hun officiële wedstrijdtruitjes geveild worden voor het goede doel. De Koninklijke Belgische Voetbalbond zette de shirts van vijf officiële wedstrijden via internet te koop en dat leverde maar liefst 93.187 euro op. Met die opbrengst kan het eerste van de 40 geplande Belgian Red Courts, een maatschappelijk project van de Voetbalbond, volledig worden opgeknapt.

Lees verder

Eindelijk raak: Tigres wint CONCACAF Champions League

Het Mexicaanse Tigres heeft dinsdag de CONCACAF Champions League gewonnen, voor teams uit Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. In de finale in het Amerikaanse Orlando haalden ze het met 2-1 van Los Angeles FC.

Lees verder

Ongeduld en woede bij truckers in Dover: 'Problemen kunnen nog dagen duren'

Bij gestrande vrachtwagenchauffeurs in Dover bouwt frustratie en woede zich op, zonder vooruitzicht op kerst bij de familie. Boze truckers kwamen vanmorgen in aanvaring met de politie. 'Het kan dagen duren voordat de problemen met gestrande vrachtwagens in het zuiden van Engeland zijn verholpen.'

Lees verder

Toptalent Florian Wirtz verlengt contract bij Bayer Leverkusen: "Overtreft alle verwachtingen"

Het Duitse toptalent Florian Wirtz heeft zijn contract bij Bayer Leverkusen tot medio 2023 verlengd, zo maakte de club woensdag bekend.

Lees verder

Waar gaan mensen in de luchthaven van Charleroi naartoe?

'Waar gaan die allemaal naartoe?' Dat vroeg viroloog Steven Van Gucht zich af toen hij de ophefmakende foto zag van de massa passagiers die rijendik stonden aan te schuiven in de luchthaven van Charleroi. Het antwoord op zijn vraag is helaas: erg veel naar rode zones. Dat terwijl de controles op de verplichte quarantaine nog niet voor morgen zijn.

Lees verder

Nog maar 223 miljoen aangeboden voor fiscale regularisatie

Dit jaar werden nog maar 326 aanvragen ingediend voor fiscale regularisatie, goed voor een aangegeven bedrag van 223 miljoen euro.

Lees verder

Gatz wil niet vriendelijk knikken naar staatshervorming

Als de gemeenschappen zich na een nieuwe staatshervorming terugtrekken uit het Brussels gewest, moeten de middelen voor onderwijs zorg of cultuur daar wel blijven, waarschuwt Brussels minister Sven Gatz (Open VLD).

Lees verder

Politiehond vindt vuurwapens, oorlogsmunitie, drugs en geld achter valse kelderwand

Bij een huiszoeking in Etterbeek vond een politiehond een smak geld, vuurwapens, oorlogsmunitie en drugs. Een verdachte is aangehouden.

Lees verder

Essers bezorgt op tweede kerstdag vaccins aan Europa

Het Limburgse transportbedrijf H. Essers staat in voor het transport van alle Pfizer-vaccins die vanuit Puurs in heel Europa verdeeld worden. Op tweede kerstdag krijgen 27 EU-lidstaten tegelijk hun vaccins toegestuurd.

Lees verder

Coronavirus slaat toe in Engelse vrouwenvoetbal: 32 positieve testen

De laatste testronde op het coronavirus in het Engelse profvoetbal bij de vrouwen heeft een recordaantal van 32 besmettingen opgeleverd. Dat meldde de Britse voetbalbond FA, die tussen 14 en 20 december in totaal 864 tests liet afnemen in de Super League en de Championship, de twee hoogste divisies. De bond maakte geen namen bekend van speelsters en ook niet de clubs waar de positieve gevallen zijn aangetroffen.

Lees verder

CD&V-voorzitter Joachim Coens zingt kerstnummer 'als grapje voor vrienden'

De voorzitter van de CD&V en burgemeester van Damme Joachim Coens heeft op Facebook een opvallend filmpje gedeeld waarin hij wel een minuut lang Happy Xmas van John Lennon & Yoko Ono zingt.

Lees verder

Welke coronavaccins komen eraan of liggen op de plank?

Ons land heeft al 22,4 miljoen doses coronavaccins besteld, waarvan 5 miljoen bij PfizerBioNtech en 2 miljoen bij Moderna. Wat mogen we verwachten van de andere vaccins?

Lees verder

Vlaamse trucker zit vast in VK en nodigt alle politici uit: 'Rustgevende kampeerplek'

Door de nakende Brexit en de ontdekking van een mutatie van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk, is het enorm druk aan de grensovergangen. Ook heel wat Vlaamse truckers staan al dagen muurvast, zoals Sven Ganseman uit het Vlaams-Brabantse Pamel. Via een filmpje op Facebook toont hij in welke omstandigheden de truckers moeten wachten. Hij nodigt politici uit om hem te vergezellen op 'de camping M20 richting Folkestone'.

Lees verder

Cameron Vandenbroucke stopt al na twee jaar met koersen: 'Er was veel jaloezie en negatieve commentaar'

Zo vader, niet zo dochter. Cameron Vandenbroucke stopt met wielrennen. Dat maakt de 21-jarige dochter van wielerlegende Frank Vandenbroucke bekend bij Sporza.

Lees verder

Verenigd Koninkrijk neemt maatregelen tegen nieuwe coronavariant uit Zuid-Afrika: 'Nog besmettelijker'

Nieuwe delen van Engeland worden in volledige lockdown geplaatst omdat de nieuwe variant van het coronavirus er zich snel verspreidt. Ondertussen maakt de Britse minister van Volksgezondheid zich zorgen over een nieuwe variant van het coronavirus die vanuit Zuid-Afrika komt, en nog meer overdraagbaar zou zijn.

Lees verder

Jambon kaapt VRT voor kersttoespraak: 'De kans bestaat dat we nog meer van onze vrijheid moeten prijsgeven'

In zijn kersttoespraak belooft minister-president Jan Jambon (N-VA) harder op te treden tegen de 'enkelingen die de afspraken overtreden'. Voor de toespraak eiste de Vlaamse regering voor het eerst de VRT-primetime op.

Lees verder

Brexit-deal lijkt nabij

De kans dat de Brexit-onderhandelingen op een kerstavondakkoord uitdraaien, is groot.

Lees verder

Vanaf komend weekend al vijf in plaats van drie vervangingen in Jupiler Pro League

Vanaf 26 december - komend weekend - mogen clubs uit 1A en 1B vijf in plaats van drie vervangingen doorvoeren. Normaal gezien zou de tijdelijke regel pas vanaf 1 januari in werking treden, maar op de Raad van Bestuur van woensdag heeft de Pro League beslist om de inwerkingtreding te vervroegen.

Lees verder

Geen gele kaart voor knuffelende voetballers

Er komt geen gele kaart voor knuffelende voetballers na een doelpunt. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Pro League woensdag beslist. Er zijn te veel praktische bezwaren, klinkt het. In de plaats werkt de Pro League donderdag andere richtlijnen uit.

Lees verder

Moeten we bang zijn van de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant?

Moeten we ons zorgen maken nu er in het Verenigd Koninkrijk weer een andere variant van het coronavirus is opgedoken? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) bedaart de gemoederen. 'Gewoon dezelfde basisregels blijven volgen.'

Lees verder

Na verwarring: kinderen jonger dan 12 tellen wel degelijk mee als knuffelcontact

Even met de baby op bezoek bij je knuffelcontact? Mag niet. 'Kinderen jonger dan 12 tellen wel mee als knuffelcontact', zegt woordvoerder Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. En dus ook als de ene bezoeker die u thuis mag ontvangen. De regel bestond al langer, maar is zo verwarrend gecommuniceerd dat zelfs de corona-infolijn hem verkeerd interpreteert.

Lees verder

BNP Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van Bpost Bank

BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in Bpost Bank over. Daarover hebben Bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van Bpost Bank. Voor de klanten zou er niets veranderen.

Lees verder

Meer dan honderd mensen omgebracht door gewapende mannen in westen van Ethiopië

Gewapende mannen hebben woensdag meer dan 100 mensen omgebracht in het westen van Ethiopië. Dat meldt de Ethiopische Mensenrechtencommissie (EHRC), een onafhankelijk overheidsorgaan. De aanval gebeurde in de streek van Bulen, in de deelstaat Benishangul-Gumuz.

Lees verder

'Kutjaar': kunstenaar, dan toch een essentieel beroep

Dat 2020 ook voor kunstenaars een kutjaar was, hoeven we u niet meer te vertellen. 'Het hadden de vier beste maanden moeten zijn uit mijn carrière', mijmert comédienne Serine Ayari over haar weggevaagde voorjaar. Een aanbieding voor een voltijdse radiojob legde ze desondanks naast zich neer ('Dat zou me creatief constiperen') om te kunnen blijven schrijven aan nieuwe teksten. Die mocht ze in de coronaluwe zomermaanden try-outen voor publiek, dat ze amper kon zien lachen achter de mondmaskers. Het optreden gaf haar opnieuw zuurstof. 'Ik heb echt het gevoel dat mijn longen weer gevuld zijn', zegt ze, met gepaste beeldspraak, na een show.

Lees verder

Trump waarschuwt Iran na raketaanvallen in Irak

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Iran woensdag gewaarschuwd dat hij het land 'verantwoordelijk' zal houden in het geval van een dodelijke aanslag tegen Amerikanen in Irak. Het is bijna een jaar geleden dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood werd door een Amerikaanse aanval.

Lees verder

Europese Commissie: 'Aankondiging akkoord niet voor donderdagochtend '

De onderhandelingen tussen Londen en Brussel over een post-Brexit akkoord zullen de hele nacht voortduren. Dat heeft de woordvoerder van de Europese Commissie, Eric Mamer, in de nacht van woensdag op donderdag via Twitter gemeld.

Lees verder

Hoe ga je om met hoop als je kind in de gevangenis zit? (4/4)

286 gezinnen uit België kregen vorig te horen dat een naaste veroordeeld werd voor het plegen van een moord. Journaliste Gabriella Adèr zocht vier van die gezinnen op en volgde hen een jaar lang. Hoe staan zij tegenover hun gezinslid, de moordenaar?

Lees verder

President Trump verleent gratie aan oud-campagneleider Manafort

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw een lijst bekendgemaakt met mensen aan wie hij gratie verleent. Daarop staan onder meer oud-campagneleider Paul Manafort en de vader van zijn schoonwoon Charles Kushner.

Lees verder

Dak van winkel van Leen Bakker in Marche-en Famenne ingestort

Het dak van de winkel van meubel- en interieurketen Leen Bakker in Marche-en-Famenne, in de provincie Luxemburg, is woensdagavond ingestort.

Lees verder

Meldpunt rond tienerpooiers trekt aan alarmbel over lamgelegde werking met tienerpooierslachtoffers

Het meldpunt rond tienerpooiers - of 'loverboys' - en hun slachtoffers van vzw Payoke in Antwerpen kreeg in 2020 (al) 117 aanmeldingen, maar heeft vanwege de coronacrisis en de opeenvolgende lockdowns nauwelijks intakegesprekken kunnen voeren met de (mogelijke) slachtoffers.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt tot onder kaap van 2.500

In de ziekenhuizen liggen er drie procent minder coronapatiënten dan een week eerder. Ook het aantal sterfgevallen neemt verder af. Voorlopig blijven de besmettingen wel verder stijgen.

Lees verder

Chinese mededingingsautoriteit stelt onderzoek in naar Alibaba

De Chinese mededingingsautoriteit gaat onderzoeken of Alibaba misbruik maakt van zijn sterke marktpositie. De concurrentiewaakhond kondigde het onderzoek naar de Chinese variant van Amazon donderdag aan.

Lees verder

Witte Kerstmis mogelijk in de Ardennen

Het is donderdag eerst meestal zwaarbewolkt met lokaal nog lichte regen of enkele buien. Vanaf de middag ongeveer wordt het vanuit het noordwesten wisselvallig met opklaringen, stapelwolken en soms buien. Dat meldt het KMI. Vannacht en morgen zal het sneeuwen in de Ardennen.

Lees verder

Model Stella Tennant onverwacht overleden

Het Britse model Stella Tennant is dinsdag plots overleden. Ze was net vijftig geworden.

Lees verder

Tottenham voorbij Stoke City naar halve finales, ook Manchester United stoot door

Tottenham Hotspur heeft zich geplaatst voor de halve finales van de League Cup. De Spurs, met Toby Alderweireld de hele partij op de bank, wonnen woensdag in de kwartfinales bij tweedeklasser Stoke City met 1-3. Ook Manchester United bekert verder.

Lees verder

Geen Portugese Supercup voor Jan Vertonghen en Benfica

FC Porto heeft woensdagavond voor de 22e keer in haar clubgeschiedenis de Portugese Supercup gewonnen. Het team van coach Sergio Conceiçao (ex-Standard), dat vorig seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar werd, haalde het met 2-0 van het Benfica van Rode Duivel Jan Vertonghen.

Lees verder

Eerste match in NBA (Houston-Oklahoma) door corona uitgesteld: 50.000 dollar boete voor James Harden

De wedstrijd tussen Houston en Oklahoma City, die komende nacht voorzien was op de tweede dag van het NBA-kampioenschap, wordt uitgesteld omwille van positieve coronagevallen bij de Rockets. Dat maakte de NBA woensdagavond, enkele uren voor de start, bekend.

Lees verder

Stakingsacties De Lijn: 'aanzienlijk aanbod' bussen en trams

Ondanks de werkonderbrekingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er donderdagochtend een aanzienlijk aanbod van bussen en trams. Later op de dag beslissen de bonden of de acties worden voortgezet.

Lees verder

'Glazen huis'-actie van RTBF brengt recordbedrag op

Viva for Life, de actie tegen kinderarmoede en armoede binnen gezinnen van de Franstalige openbare omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro opgebracht.

Lees verder