Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

Ex-profvoetballer Thomas Buffel opent speciaalzaak ‘Stuff-U-Luv’ in Hasselt: “Van Atelier Rebul tot Peppe’s e...

HLN
Ex-profvoetballer Thomas Buffel opent speciaalzaak 'Stuff-U-Luv' in Hasselt: "Van Atelier Rebul tot Peppe's en Roger Van Damme"
Hasselaren die nog op zoek zijn naar feestelijke cadeaus voor familie of vrienden, kunnen sinds kort terecht in de Sint-Jozefsstraat bij de speciaalzaak 'Stuff-U-Luv'. Ex-profvoetballer Thomas Buffel baat de nieuwe winkel uit. Zijn doel? Populaire producten van onder meer Peppe's, Roger Van Damme, Atelier Rebul en 'i.am.klean' in de vorm van geschenkmanden naar de Hasselaren en hun geliefden brengen.
Lees verder

EXCLUSIEVE PEILING. 67% van alle Belgen wil zich laten vaccineren (maar het verschil tussen mannen en vrouwen is groot)
Bijna zeven op de tien Belgen wil zich zeker of wellicht laten vaccineren zodra dat kan. Dat blijkt uit een representatieve peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVox. Er is wel een opmerkelijk verschil in de vaccinbereidheid tussen mannen en vrouwen. Ook jong en oud denken anders over een prikje in hun arm.
Lees verder

NAVO-topman Stoltenberg: "China ondermijnt mensenrechten"
China is volgens de NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg geen tegenstander van de verdragsorganisatie. De toenemende macht van het land kan volgens hem nieuwe kansen bieden. Tegelijk waarschuwt hij ook voor uitdagingen. "China deelt onze waarden niet, ondermijnt de mensenrechten, pest andere landen", zei de NAVO-baas, na een vergadering over China door de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken vandaag.
Lees verder

De man die in de grondwet schreef dat huwelijk iets is 'tussen man en vrouw': wie is de Hongaarse toppoliticus die betrapt werd op Brussels homofeest?
Hongaarse media zien een complot achter het verstoorde homofeestje van vrijdag in Brussel. Want het was niet zomaar een politicus die daar werd betrapt. József Szájer (59) is een medestichter van de omstreden regeringspartij Fidesz — niet bepaald vriendelijk voor andersgeaarden. En hij is getrouwd met 's lands invloedsrijkste magistraat. Voor alle duidelijkheid: een vrouw.
Lees verder

Organisator seksfeestje Brussel dient klacht in tegen politie: "Ze gedroegen zich als de Gestapo"
VTM NIEUWS deed een interview met de organisator van het seksfeest in Brussel, waar de politie vrijdagavond binnenviel. De man weet dat seks- of andere feesten verboden zijn nu. Maar hij weigert zich daarbij neer te leggen, zegt hij. En hij dient zélf een klacht in tegen het machtsvertoon en de homofobie van de agenten die bij hem binnenvielen.
Lees verder

LeBron James blijft twee jaar langer bij LA Lakers en zal 85 miljoen dollar opstrijken
LeBron James verdedigt ook de komende twee seizoenen de kleuren van de LA Lakers. Dat meldt The Athletic. Het nieuwe contract zal de 35-jarige Amerikaan 85 miljoen dollar opleveren.
Lees verder

Football Talk. Defour onzeker voor match tegen ex-club Standard - Messi krijgt boete van 600 euro voor eerbetoon aan Maradona
De Spaanse voetbalbond heeft geen clementie getoond voor het eerbetoon van Lionel Messi aan zijn vorige week overleden landgenoot Diego Maradona. De sterspeler van FC Barcelona trok zondag na zijn doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Osasuna (4-0) zijn shirt uit waarna hij het tricot met nummer 10 liet zien dat Maradona droeg in zijn jaartje bij Newell's Old Boys in 1993. Barcelona plukte bij die Argentijnse club Messi op 13-jarige leeftijd weg.
Lees verder

LIVE. Barcelona op rozen in Hongarije na onder meer heerlijke goal van Griezmann
• Groupama Aréna (21u) • Barcelona heeft 12 op 12 • Lionel Messi is niet mee afgereisd naar Hongarije • Scheidsrechter: Aleksey Kulbakov
Lees verder

Van Damme: "Jongeren pas tijdens of na grote vakantie aan de beurt voor vaccinatie"
Zorgpersoneel en bewoners van woonzorgcentra zullen als eerste gevaccineerd worden tegen het coronavirus. In de vaccinstrategie die voorligt zullen jongeren geduld moeten oefenen. Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) acht het mogelijk dat ze pas in of na de grote vakantie van 2021 gevaccineerd zullen worden, zei hij als studiogast in VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE. Dortmund - zonder geblesseerde Haaland - en Lazio houden elkaar in evenwicht
• Signal Iduna Park (21u) • Dortmund is bij winst groepswinnaar • Lazio is bij winst zeker van volgende ronde • Scheidsrechter: Antonio Mateu
Lees verder

Vakbonden over plannen om ambtenaren na 65ste te laten werken: "Opstap naar afbraak loon- en arbeidsvoorwaarden"
De socialistische overheidsvakbond ACOD is allerminst te spreken over de plannen van Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers rond het pensioen van de Vlaamse ambtenaren. De minister wil bijvoorbeeld dat ze ook na hun 65ste aan de slag kunnen blijven indien ze dat wensen. Maar de vakbond vreest dat een en ander een "opstap naar het afbreken van de loon- en arbeidsvoorwaarden" van het overheidspersoneel betekent.
Lees verder

KIJK LIVE. Analisten Mulder en Degryse blikken vooruit op Club-Zenit - Geen Deli aan de aftrap, Ricca krijgt voorkeur op Sobol
• Club ziet Diatta afhaken, Sobol wel terug • Deli begint op de bank • Draw is voldoende voor minstens derde plaats • Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük (Ned)
Lees verder

Acteur Ludo Busschots overleden op 64-jarige leeftijd
Acteur Ludo Busschots is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds bekend.
Lees verder

Acteur Ludo Busschots overleden op 64-jarige leeftijd
Acteur Ludo Busschots is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds bekend.
Lees verder

Cannabis geschrapt van VN-lijst met gevaarlijkste drugs
Cannabis staat niet langer op de VN-lijst van gevaarlijkste drugs. Hasj en wiet stonden daar sinds 1961 op, samen met bijvoorbeeld heroïne. De zwaarste categorie houdt in dat landen die drugs kunnen verbieden vanwege hun gevaarlijke eigenschappen.
Lees verder

Jan Mulder vindt dat Club vol op winst moet mikken: "Je mag niet denken aan een gelijkspel"
"Niet verliezen moet lukken en dan ben je zeker van Europa League", stelde Marc Degryse voor de wedstrijd in de VTM-studio. Jan Mulder vindt dat Club niet zo voorzichtig moet zijn. "Als je kans hebt om nog door te gaan in de Champions League, mag je niet aan een gelijkspel denken." Maar winnen op het kampioenenbal is niet evident. "Het is 15 jaar geleden dat Club nog eens een thuismatch heeft gewonnen in de Champions League. Dat is in de laatste vier campagnes niet gelukt."
Lees verder

Hongaars premier Orbán reageert op schandaal partijgenoot: "Wat hij gedaan heeft, is onacceptabel"
De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in het blad Magyar Nemzet gereageerd op het nieuws dat zijn partijgenoot en intussen voormalig Europarlementslid József Szájer betrapt werd op een seksfeest in Brussel.
Lees verder

'Undercover' wint twee Guidinc. Streaming Video Awards
De Netflix-serie 'Undercover' is woensdagavond twee keer in de prijzen gevallen tijdens de allereerste Guidinc. Streaming Video Awards. De Nederlandse publieksprijzen voor films, series en documentaires op streamingdiensten werden uitgereikt tijdens een kleinschalige ceremonie.
Lees verder

Vlaams Energieagentschap wordt Vlaams Energie- en Klimaatagentschap
Het Vlaams Energieagentschap (VEA) gaat voortaan door het leven als het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). In het vernieuwde agentschap is de afdeling energie, klimaat en groene economie van het Departement Omgeving ondergebracht. Door die operatie wordt volgens minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir "alle expertise op het vlak van energie en klimaat gebundeld in één slagkrachtig agentschap".
Lees verder

LIVE. Fred deelt kopstootje uit, maar Braziliaan mag op het veld blijven staan - Rashford maakt gelijk
• Vijfde speeldag groepsfase Champions League • United is koploper in groep H met 9 op 12 • PSG telt 6 punten • United toch met doelman De Gea
Lees verder