Doorgaan naar hoofdcontent

EU-president Charles Michel en Spaanse premier in quarantaine na positieve test Macron

HLN
EU-president Charles Michel en Spaanse premier in quarantaine na positieve test Macron
De Franse president Emmanuel Macron is besmet met het coronavirus. Volgens het presidentieel paleis kreeg hij de testuitslag donderdag terug. Zijn echtgenote Brigitte vertoont vooralsnog geen symptomen, maar gaat in zelfisolatie, net zoals de Franse parlementsvoorzitter. De Franse premier heeft ondertussen negatief getest. Ook Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, en de Spaanse premier Pedro Sanchez gaan in zelfisolatie nadat ze Macron maandag hadden ontmoet. Eind vorige week was de Franse president nog in Brussel voor de EU-top.
Lees verder

Ouderenvereniging hekelt extra kosten voor wie niet digitaal bankiert: "Soms tot 12 euro voor één verrichting. Dat klopt niet"
De Vlaamse ouderenorganisatie Okra wil dat er paal en perk wordt gesteld aan de hoge kosten voor offline bankieren. "Niet-digitaal bankieren wordt buitenproportioneel hoger doorgerekend aan de klant dan de kosten van het digitaal bankieren. Dit terwijl er ook hoge kosten verbonden zijn met het digitaal bankieren (ontwikkelen apps, systeem cashless betalen, artificieel bankieren)", luidt het in een persbericht.
Lees verder

Van Avermaet en Naesen showen nieuwe truitjes AG2R Citroën Team
AG2R Citroën Team heeft z'n nieuwe truitjes voorgesteld. Het Franse team postte een video op sociale media, waarin onder meer Oliver Naesen en nieuwkomers Greg Van Avermaet en Bob Jungels te zien zijn. Autofabrikant Citroën is vanaf komend seizoen sponsor van de Franse wielerformatie.
Lees verder

Van vliegende auto tot smartphone die door kledij kijkt: stem op meest opmerkelijke innovatie van 2020
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van grappige, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag krijg je enkele aparte innovaties op je bord.
Lees verder

Van kwaad naar erger: banden met tweede omstreden miljardair doen prins Andrew verder wankelen
Prins Andrew (60) wordt weer gelinkt aan een van verkrachting beschuldigde zakentycoon. De hertog van York zou ooit hebben gelogeerd bij de Fins-Canadese modemagnaat Peter Nygård (79), die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting van minderjarigen. Peter Nygård is opgepakt in Winnipeg in Canada nadat de VS een uitleveringsverzoek hadden gedaan.
Lees verder

Hitlijsten bevestigen: The Weeknd had de grootste hit van het jaar, ook al kreeg hij geen enkele Grammy-nominatie
The Weeknd scoorde met het 80s-getinte 'Blinding Lights' met ruime voorsprong de grootste hit van het jaar, zo blijkt uit de Ultratop-analyse van 2020. Dat komt niet als een verrassing want het nummer stond maar liefst 17 weken op nummer 1. De cijfers zetten zijn vete met de Grammy's dus kracht bij. Hij vindt het niet terecht dat hij geen enkele nominatie kreeg.
Lees verder

Poetin wacht met coronavaccin tot zijn leeftijdsgroep aan de beurt is
De Russische president Vladimir Poetin wil zich met het Russische coronavaccin laten inenten, zodra zijn leeftijdsgroep aan de beurt is. Dat zei hij donderdag op zijn jaarlijkse persconferentie, die dit jaar digitaal plaatsvond. "Ik blijf bij de aanbevelingen, mensen van mijn leeftijd moeten nog wachten, dus ik doe dat ook", aldus de 68-jarige Poetin.
Lees verder

Genetisch gemodificeerd 'supervarken' is nieuwste superheld in de VS
Voor het eerst wordt een genetisch gemanipuleerd varken voor zowel consumptie als biomedische doeleinden toegelaten op de markt. Het gaat om een nieuw superdier, dat niet alleen eetbaar is voor mensen met een vleesallergie, maar mogelijk ook een biotechnologische bron is, die na een transplantatie bij een mens het afstoten van het nieuwe orgaan kan tegengaan.
Lees verder

Wielerkampioenen feliciteren Wout van Aert: "Ik bewonder jouw comeback, je bent 10 procent beter geworden"
Wout van Aert is de winnaar van de Kristallen Fiets. De 26-jarige Belg kreeg felicitaties van Roger De Vlaeminck, Johan Museeuw, Primoz Roglic en Julian Alaphilippe. "Je hebt getoond dat je met hard werk echt grote dingen kan bereiken." Kijk bovenaan dit artikel naar de mooie woorden.
Lees verder

10 betaalbare lookalikes van de jas die Taylor Swift op een paar uur tijd deed uitverkopen
Slechts enkele uren nadat Taylor Swift haar nieuwste album 'Evermore' aankondigde, lag niet alleen muziekland, maar ook modeland in rep en roer. Het leek wel alsof iédereen de jas die Taylor op haar albumcover draagt wilde bemachtigen. De jas, een lang, geruit exemplaar van Stella McCartney, was op slechts enkele uren tijd overal uitverkocht.
Lees verder

Pakt Anderlecht zijn eerste 9 op 9? Kompany: "Oostende was de eerste helft, Charleroi de tweede"
"Het is een gek seizoen", vindt Vincent Kompany. Eén waarin Anderlecht eindelijk op toerental lijkt. Morgen wacht Charleroi, waar paars-wit voor de eerste 9 op 9 gaat.
Lees verder

Zweedse koning betreurt vele coronadoden en erkent: "We hebben gefaald"
In een eindejaarsinterview erkent de Zweedse koning Carl Gustaf dat zijn land "gefaald" heeft in de aanpak van de corona-epidemie. De tol van het virus was het afgelopen jaar veel hoger in Zweden dan in de andere Scandinavische landen, vooral door hoge sterftecijfers in de rust- en verzorgingstehuizen. "Wij kenden een hoog aantal doden, en dat is verschrikkelijk", aldus de koning. Gisteren zei ook premier Stefan Löfven al dat de Zweedse experts de tweede golf van de epidemie onderschat hebben - al gebeurde dat ook in het buitenland, voegde hij er meteen aan toe. Niettemin daalt het vertrouwen van de bevolking in de aanpak van de overheid de laatste tijd sterk.
Lees verder

"Sommige functies zijn niet beschikbaar" meldt Facebook aan gebruikers Instagram en Messenger uit EU
Met een weinig gedetailleerde melding laat Facebook weten dat enkele functies van Instagram en Messenger niet meer bruikbaar zijn voor inwoners van de Europese Unie.
Lees verder

Cavani riskeert drie duels schorsing na aanklacht FA voor het posten van 'racistische opmerking' richting vriend
De Engelse voetbalbond FA heeft een aanklacht ingediend tegen Edinson Cavani. Voor de Uruguayaanse spits van Manchester United dreigt nu een schorsing van minimaal drie wedstrijden. Cavani moet zich verantwoorden voor een 'racistische opmerking' die hij eind vorige maand na zijn twee doelpunten tegen Southampton op Instagram zette.
Lees verder

OPROEP. Investeerde u in bitcoins?
De digitale munteenheid bitcoin is voor het eerst meer dan 23.000 dollar waard. Voor een reportage zoeken wij lezers die investeerden in de bitcoin, en ons alles over hun ervaring met die grillige markt willen vertellen. Wie zijn of haar verhaal met naam en toenaam wil delen, mag een mailtje sturen naar celien.moors@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet.
Lees verder

Gedaan met lachen: bendeleden Makreel krijgen tot 8 jaar cel voor invoer cocaïne
De Bende Makreel, die bekend werd omdat bij een bendelid 1 miljoen euro cash in een koffer werd gevonden, is veroordeeld tot celstraffen van 8 jaar. Dat is aanzienlijk minder dan de strafeis van 12 jaar die de aanklager voor de kopstukken had geëist. De bende had in 2015 een tiental transporten van cocaïne via de Antwerpse haven ingevoerd.
Lees verder

EU-landen beginnen op 27, 28 en 29 december met inenten
Het inenten met het eerste coronavaccin begint in de hele Europese Unie op 27, 28 en 29 december. Dat zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. "We beschermen onze burgers samen", twittert ze. EU-landen gaan zelf over hun vaccinatiecampagne, maar willen graag samen optrekken.
Lees verder

KOERS KORT. Rebellin (49) zet zijn carrière verder in Cambodja - Froome debuteert voor nieuwe ploeg in Ronde van San Juan
Davide Rebellin doet er nog een jaartje bij als profwielrenner. De intussen 49-jarige Italiaan zet zijn carrière verder bij de Cambodjaanse continentale ploeg Cambodia Cycling Academy. Het voorbije anderhalf jaar reed hij voor het Kroatische continentale team Meridiana Kamen.
Lees verder

Kraanwagen moet collega uit de gracht hijsen
Een kraanwagen van Aertssen is dinsdag omstreeks 5.30 uur in de gracht beland langs de rijweg op Heihuyzen in Oostmalle. Met behulp van andere kraanwagens van het Stabroeks bouwbedrijf kon het voertuig getakeld worden. Rond de middag werd de rijbaan weer vrijgegeven.
Lees verder

Kerstregeling in Verenigd Koninkrijk draait in de soep: "Afspreken met drie gezinnen mag, maar jullie zijn zelf verantwoordelijk voor de gevolgen"
De kerstregeling in het Verenigd Koninkrijk draait volledig in de soep. Britten mogen in vijf dagen tijd drie verschillende gezinnen ontmoeten, maar Boris Johnson stelt de bevolking zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Schotland, Wales en Noord-Ierland vrezen voor een rampscenario en kondigen daarom op eigen initiatief strengere regels af. Ook de premier zelf is er blijkbaar niet gerust op: gisteren kwam hij nog eens met vijf extra richtlijnen op de proppen.
Lees verder