Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 december 2020

Emma Meesseman over verkiezing Sportvrouw van het Jaar: “Ik, favoriet? Dat heb ik nog al eens gehoord”

HLN
Emma Meesseman over verkiezing Sportvrouw van het Jaar: "Ik, favoriet? Dat heb ik nog al eens gehoord"
"Als ik de trofee nu niet win, dan zal ik hem nooit winnen." Zei Emma Meesseman een jaar geleden nadat gymnaste Nina Derwael tot Sportvrouw van het Jaar werd verkozen. 'What a difference corona makes': de kans is groot dat de 27-jarige Belgian Cat vandaag wél in de prijzen valt.
Lees verder

Kwalificaties Australian Open in Dubai en Doha
Over zeventien dagen moet het tennisseizoen 2021 beginnen, maar gisteren kreeg de ATP pas een kalender ineengepuzzeld voor het eerste trimester. Bij de dames zou de toernooiplanning vandaag officieel gemaakt moeten worden.
Lees verder

Valerie De Booser houdt benefiet voor zieke NINA-columniste: "Lara liep jaren in mijn modeshows voor het goede doel. Nu wil ik iets voor haar betekenen"
Ze schonk al duizenden euro's aan goede doelen via haar modeshows, maar gisteren ruilde Valerie De Booser (41) fashion in voor wafels. Samen met de warmste souschefs van 't land, haar kinderen Zita (16) en Nono (14) Wauters, toverde ze 500 wafels uit haar ijzer. De opbrengst gaat naar Lara Switten, de zwaar zieke mama van drie en 'NINA'-columniste.
Lees verder

Liverpool zet deur op een kier voor vertrek Origi: verschillende Engelse clubs, waaronder Wolves, volgen situatie op
Liverpool staat open voor een vertrek van Divock Origi deze winter. De Rode Duivel (25) moet dringend meer aan spelen toekomen en zijn club zet de deur nu op een kier. In de Premier League volgen een aantal clubs zijn situatie aandachtig. Wolverhampton gaat de markt op voor een spits ter vervanging van Raul Jimenez. Origi staat bij de club van Dendoncker op de lijst van potentiële versterkingen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen neemt steeds sneller toe, ook ziekenhuisopnames en overlijdens dalen niet langer
Er zijn tussen 8 en 14 december gemiddeld 2.445 nieuwe coronabesmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 12 procent in dezelfde periode een week eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano. Het aantal nieuwe besmettingen neemt daarmee elke dag sneller toe. Gisteren ging het nog om een stijging van 8 procent. De daling die er nog te zien was in de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens lijkt nu ook volledig tot stilstand gekomen.
Lees verder

Superster gehuld in mysterie: The Weeknd is de man achter de grootste hit van 2020
Zelfs Regi (44) was in 2020 niet opgewassen tegen The Weeknd (30). 'Blinding Lights' stond liefst 17 weken bovenaan de hitlijsten en is daarmee het populairste nummer in de Ultratop 100, voor 'Kom wat dichterbij'. Hoewel zijn songs wereldwijd meegezongen worden, is Abel Tesfaye, zoals de zanger echt heet, in mysteries gehuld.
Lees verder

Kasteel van Disneyland Paris krijgt grondige opknapbeurt
Het iconische sprookjeskasteel van Doornroosje, het symbool van Disneyland Paris, ondergaat vanaf januari een heuse renovatie. Een jaar lang zal het roze Kasteel verborgen zitten achter een enorm zeildoek met daarop een afbeelding van het bekende bouwwerk. Tegen 2022, wanneer het Franse park haar dertigste verjaardag viert, moet alles klaar zijn.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Marie Verhulst, het nieuwe baasje van Samson (plaats 87): "Alle optredens geschrapt, maar ik weiger te klagen"
Ze heeft haar bobtail amper kunnen uitlaten, maar toch komt het nieuwe baasje van Samson netjes onze Top 100 binnengewandeld. "Amai", zegt Marie Verhulst (25), de jongedame die de leiband van de populaire tv-hond erfde van haar papa. "Dat ik in die lijst sta, tussen politici, virologen, topsporters en... mijn eigen vader. Ongelooflijk!"
Lees verder

Speler kiest er zelf voor om Champions League-match mét mondmasker op te spelen: "Een pretje is het niet"
Een opvallend beeld. Honduras-international en CD Olimpia-aanvaller Jerry Bengtson speelde de CONCACAF Champions League-wedstrijd in het Amerikaanse Orlando tegen Montreal Impact (0-1) met een mondmasker.
Lees verder

Zelf geboren met twee baarmoeders en vagina's zette Virginie medisch wondertje op de wereld: "Door corona blijft het opletten met Tuurs fragiele longen"
Wat als je na de eerste echo van je baby ontdekt dat je lichaam niet één, maar twee baarmoeders en vagina's heeft? De natuurlijke zwangerschap van Virginie De Groote (21) uit Oostakker was door haar aandoening een zeldzaamheid. Toch schonk ze in mei het leven aan de kleine Tuur: een maand vroeger dan haar uitgerekende datum. "We hebben het ziekenhuis nog vaker terug gezien dan ons lief was en ik moest mijn job opgeven, maar we zijn zo ontzettend dankbaar dat Tuur er is", zegt de jonge mama. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen uit 2020 in dit dossier.
Lees verder

Topploegen laten veel punten liggen: gaat het niveau van onze competitie erop achteruit?
Opnieuw verloor Antwerp. Alweer ging Standard de boot in. Anderlecht blijft een jojo. AA Gent is nog lang niet waar het dacht te staan. Gaat de brede top van het Belgisch voetbal achteruit? "Club en Genk zijn niet toevallig de ploegen die op financieel vlak nu al een aantal jaren het beste werken", aldus Marc Degryse.
Lees verder

Kamer keurt begroting en extra kredieten voor federale kabinetten goed
De plenaire Kamer heeft vannacht meerderheid tegen oppositie een wetsontwerp goedgekeurd waardoor de ministerkabinetten extra kredieten krijgen. De tekst kreeg forse kritiek vanop de oppositiebanken. Ook de federale begroting van 2021 werd na een marathondebat goedgekeurd.
Lees verder

Kamer keurt extra kredieten voor federale kabinetten goed
De plenaire Kamer heeft vannacht meerderheid tegen oppositie een wetsontwerp goedgekeurd waardoor de ministerkabinetten extra kredieten krijgen. De tekst kreeg forse kritiek vanop de oppositiebanken.
Lees verder

Baby Victor lijdt aan dezelfde spierziekte als baby Pia en kreeg via loting een spuitje van 1,9 miljoen: "Hij kan al spelen met zijn harnasje, maar de weg is nog lang"
Ze kregen rond deze periode vorig jaar het nieuws dat geen enkele ouder wil krijgen. Victor, het zoontje van Kristoffel Verdonckt en Sigrid Courselle, leed aan dezelfde levensbedreigende spierziekte als baby Pia: spinale musculaire atrofie (SMA). Een keiharde klap, want het koppel uit Moorsele verloor 4 jaar geleden al dochtertje Julie (5), ook al aan een zeldzame ziekte. In maart kwam dan het 'mirakeltelefoontje', dat Victor uitgeloot was om de peperdure inspuiting met 'Zolgensma' van 1,9 miljoen euro te krijgen. "Het lot kan je tarten, maar plots draaide alles in ons voordeel uit", vertelt papa Kristoffel (37). Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks 'De 20 van 20', lees je hier.
Lees verder

Martine Tanghe keert terug op tv voor Jaaroverzicht
Amper een maand geleden vertrok Martine Tanghe (65) nog op pensioen, eind december is ze al terug op tv te zien. Tanghe, jarenlang hét gezicht van 'Het Journaal' op Eén, zal namelijk het 'Jaaroverzicht' gaan presenteren. Dat meldt VRT NWS.
Lees verder

Yannick Thoelen viert rentree in nederlaag tegen Club Brugge: "We hebben passie getoond"
1 februari 2020: de datum waarop Yannick Thoelen (30) zijn laatste match speelde. Tot gisteren althans. Bijna elf maanden na het oplopen van zijn zware knieblessure tegen AA Gent maakte de Limburgse doelman zijn rentree bij KV Mechelen. Ondanks de 0-3-nederlaag tegen Club kan hij met een tevreden gevoel terugblikken. "Fantastisch om weer te spelen."
Lees verder

Waarom je deze bestelwagens beter niet kunt kopen
Volgens EuroNCAP, een onafhankelijke non-profitorganisatie die de veiligheid van auto's test, leveren fabrikanten bewust weinig geavanceerde rijhulpsystemen in bestelwagens om de prijzen laag te houden. De minst veilige modellen zijn de Fiat Talento, de Opel Movano, de Renault Trafic, de Nissan NV400 en de Renault Master.
Lees verder

Netflix richt fonds voor beginnende filmmakers op
Netflix wil jonge filmmakers de kans geven om een korte documentairefilm te maken, met hun steun. Daarvoor heeft de streamingzender het 'Documentary Talent Fund' opgericht. Helaas maken (voorlopig) alleen filmmakers uit het Verenigd Koninkrijk kans op steun.
Lees verder

N-VA vraagt visa uit te reiken voor gewonde en invalide Koerden uit Syrië
N-VA-Kamerlid Koen Metsu vraagt staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) om visa uit te reiken voor gewonde en invalide Koerden uit Syrië. Ze kunnen dan medische hulp in België krijgen. N-VA lijkt zo de Kucam-pagina om te slaan. Dat schrijft De Morgen.
Lees verder

Guillaume Gillet voor het eerst sinds lang nog eens tegen zijn ex-ploeg Anderlecht: "Natuurlijk heb ik die match aangestipt"
De confrontatie met Anderlecht betekent een stap in het verleden voor vier spelers die, behoudens onvoorziene omstandigheden, deel zullen uitmaken van de wedstrijdkern van Charleroi. Gillet, Bruno, Teodorczyk en Morioka speelden samengeteld ruim 500 wedstrijden voor paars-wit. Ook Diandy behoort tot dat rijtje, maar de Senegalees revalideert nog van een zware knieblessure.
Lees verder