Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste zege in EuroMillions League voor Brussels, vijf op vijf voor Bergen

Eerste zege in EuroMillions League voor Brussels, vijf op vijf voor Bergen

Paleis 12 brengt voor Brussels geluk! Na de bekerwinst deze week tegen Kangoeroes Mechelen won de club uit de hoofdstad nu ook voor de eerste keer in de EuroMillions League.

Lees verder

Ontploffing met camper in Nashville was mogelijk zelfmoordaanslag

De ontploffing in de Amerikaanse stad Nashville op kerstdag was mogelijk een zelfmoordaanslag, zo melden verschillende Amerikaanse media. Zaterdag raakte al bekend dat er waarschijnlijk menselijke resten gevonden werden in de buurt van de ontplofte camper.

Lees verder

Minstens tien doden bij lawines in Iran, tachtig bergbeklimmers gered

Minstens tien mensen zijn de voorbije dagen om het leven gekomen bij sneeuwlawines in de bergen ten noorden van de Iraanse hoofdstad Teheran.

Lees verder

Pierre Van Damme: 'We zullen er alles aan doen om jongeren sneller te kunnen vaccineren'

Eerst de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra, dan het ziekenhuispersoneel en de eerstelijnszorg, en pas in mei de 65-plussers en de mensen met chronische aandoeningen. Zo ligt de volgorde van de grootschalige vaccinatiecampagne in ons land vast. 'Maar als er meer vaccins beschikbaar zullen zijn, kunnen we misschien sneller schakelen', zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.

Lees verder

Gaat cross Dendermonde wel door? Wind zorgt voor twijfels!

Vanmiddag vindt in Dendermonde de vierde manche in de Wereldbeker veldrijden plaats. Tenminste, als de voorspelde wind geen stokken in de wind steekt. Volgens de laatste prognoses zal het deze namiddag waaien als nooit voordien.

Lees verder

Voetbalmatch minutenlang verstoord door speelse hond op het veld

Tijdens een voetbalmatch in Bolivia hebben de spelers van Nacional Potosí en The Strongest een ongewenste gast gekregen. Een speelse hond stal een voetbalschoen, rende het veld op en verstoorde de match minutenlang. Bekijk de vrolijke beelden in bovenstaande video.

Lees verder

SP.A en Groen willen dat 30 kilometer per uur de norm wordt in bebouwde kom

Vlaams Parlementsleden Annick Lambrecht (SP.A) en Stijn Bex (Groen) willen van elke bebouwde kom in Vlaanderen een zone 30 maken. In een voorstel van decreet dat ze samen indienen, wordt van een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur in de bebouwde kom de algemene regel gemaakt.

Lees verder

Deen breekt wereldrecord langste afstand zwemmen zonder te ademen

In de Golf van Californië bij Mexico heeft de Deen Stig Severinsen minutenlang zijn adem ingehouden om het wereldrecord 'langste afstand onder water zwemmen' te breken. Hij slaagde erin om 202 meter af te leggen zonder een keer boven water te komen.

Lees verder

Blijf vandaag weg uit Hoge Venen

De federale politie vraagt om vandaag niet naar de Hoge Venen te trekken. Hoe aantrekkelijk het sneeuwtapijt daar ook lijkt, het is er gevaarlijk druk.

Lees verder

V-Day in Europa: hier zijn ze al gestart met vaccineren

In ons land gaat de vaccinatiecampagne maandag van start, in tal van EU-landen werden dit weekend al de eerste prikken gezet, terwijl ze elders in de wereld al enkele weken aan het vaccineren zijn. Een overzicht.

Lees verder

Basketballer Stephen Curry scoort uitzonderlijk 105 driepunters op een rij

Tijdens een training met zijn ploeg Golden State Warriors heeft NBA-ster Stephen Curry een uitzonderlijke prestatie neergezet. De basketballer slaagde erin om de bal vanaf de driepuntslijn maar liefst 105 keer op een rij in de ring te gooien.

Lees verder

Storm Bella levert record aan windenergie

Winterstorm Bella zorgt voor een record aan geproduceerde windenergie in ons land. Zaterdagavond werd door de windmolens 3,80 GW aan stroom geproduceerd, zegt Mattias Detremmerie, stroomhandelaar voor leverancier Elindus. Ter vergelijking: dat komt overeen met driekwart van de totale geproduceerde kernenergie, die 5 GW bedraagt.

Lees verder

Bianchi bezorgt Wout van Aert een standbeeld in zijn tuin

Wout van Aert boekte in 2020 zijn grootste successen op een Bianchi-fiets. Voor komend seizoen neemt zijn team Jumbo-Visma afscheid van de Italiaanse fietsenleverancier, maar die toonde zich erg dankbaar voor de overwinningen van Van Aert en bezorgde hem een standbeeld in zijn eigen tuin.

Lees verder

AstraZeneca zegt dat het 'winnende formule' voor vaccin heeft gevonden

AstraZeneca, dat samen met de universiteit van Oxford aan een coronavaccin werkt, heeft een 'winnende formule' voor de werkzaamheid gevonden. Dat zegt topman Pascal Soriot van het Brits-Zweedse farmaciebedrijf in een zondag gepubliceerd interview met de krant 'The Sunday Times'.

Lees verder

Lionel Messi krijgt langer vakantie van coach Koeman

FC Barcelona speelt dinsdag in La Liga tegen Eibar zonder Lionel Messi. Trainer Ronald Koeman heeft zijn aanvoerder toestemming gegeven om wat langer vakantie te nemen. Volgens Spaanse media hoeft Messi zich pas woensdag weer te melden op het trainingscomplex.

Lees verder

Ruben Guerreiro breekt sleutelbeen bij aanrijding op training

Ruben Guerreiro (EF Education-Nippo) heeft bij een val op training een sleutelbeenbreuk opgelopen. De 26-jarige Portugees deed zijn verhaal bij de lokale krant A Bola. Guerreiro werd intussen al met succes geopereerd.

Lees verder

Houston Rockets openen competitie met nederlaag na verlenging bij Portland

De Houston Rockets zijn zaterdagnacht, drie dagen later dan oorspronkelijk de bedoeling was, begonnnen aan de nieuwe NBA-competitie. De Rockets, die eerder deze week vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie niet konden aantreden tegen Oklahoma City Thunder, gingen in een spectaculair duel onderuit bij de Portland Trail Blazers. Het werd 128-126.

Lees verder

Lewis Hamilton wikt en weegt, maar heeft nog geen contract

Muziek, mode, de elektrische autosportklasse Extreme E en nog een keten in vegetarische hamburgers. Lewis Hamilton heeft zoveel bezigheden naast de Formule 1, dat hij zoekt naar de balans tussen al deze activiteiten. Het is mede een reden waarom de zevenvoudig wereldkampioen nog altijd geen nieuw contract heeft getekend bij Mercedes.

Lees verder

Antwerp keert achterstand om tegen Charleroi en komt de top-4 binnen

Antwerp heeft zondag op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Charleroi. Antwerp won met 2-1, nadat het vroeg in de tweede helft nog op een 0-1 achtstand kwam. De Great Old klimt door haar tweede overwinning op rij naar een voorlopige vierde plaats, met 31 punten. Dat zijn er twee minder dan nummer drie Charleroi. De Henegouwers zagen hun reeks van drie overwinningen op rij ten einde komen.

Lees verder

Honderden Britten ontvluchten verplichte quarantaine in Zwitsers skioord

In het Zwitserse skioord Verbier (kanton Wallis) zijn honderden Britten als sneeuw voor de zon verdwenen. In de nacht van zaterdag op zondag vluchtten ze stiekem nadat ze te horen hadden gekregen dat ze tien dagen in quarantaine moesten.

Lees verder

Al 23 bewoners van Mols woonzorgcentrum overleden na bezoek hulpsint

Een corona-uitbraak die volgde op een bezoek van een hulpsint in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol heeft al aan 23 bewoners het leven gekost. Dat bevestigt de burgemeester. In totaal raakten 121 bewoners besmet. 'Woensdag stond de teller nog op vier', zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).

Lees verder

Wout van Aert wint met veel overmacht Wereldbekerveldrit Dendermonde, Mathieu van der Poel tweede op ruime afstand

Wout van Aert heeft zondag zonder veel problemen de nieuwe veldrit in Dendermonde gewonnen, de derde manche in Wereldbeker. Van Aert reed nog voor halfweg cross weg van Van der Poel en soleerde naar de overwinning, zijn tweede na de thuiszege eerder deze week in Herentals. Mathieu van der Poel werd tweede op bijna 3 (!) minuten. Van Aert is ook de nieuwe leider in de Wereldbeker.

Lees verder

Racing Genk raakt niet voorbij Waasland-Beveren en volgt nu op vier punten van Club Brugge

Geen zege voor Racing Genk tegen Waasland-Beveren. De onvermijdelijke Onuachu had de Limburgers op voorsprong gebracht, maar een knappe vrije trap van Koita bezorgde de bezoekers een punt: 1-1. In de slotfase raakte de ploeg van Van den Brom paal en laat.

Lees verder

Dubbel busongeval eist minstens 37 levens in Kameroen

In het Afrikaanse Kameroen zijn bij een ongeval met twee bussen en een vrachtwagen zeker 37 doden gevallen. 18 mensen raakten gewond. Er wordt gevreesd dat er nog meer slachtoffers in de ravijn liggen.

Lees verder

Politiemannen schenden coronaregels in Molenbeek

De politiezone Brussel-West is een intern onderzoek gestart naar enkele van hun eigen agenten nadat er een foto is uitgelekt van een hoop agenten die rond de tafel zitten met enkele gourmettoestellen. De foto circuleert reeds sinds zaterdag via sociale media en zorgt voor heel wat misnoegde reacties.

Lees verder

UZ Leuven haalt eerste lading vaccins uit ultravriezer

De ziekenhuisapothekers van het UZ Leuven brengen alles in gereedheid voor de start van de vaccinatiecampagne morgen. Ze zijn gestart met het ontdooien van de eerste lading coronavaccins. Zaterdag zijn de eerste 'symbolische' 10.000 vaccins van Pfizer/BioNTech geleverd.

Lees verder

Piloot vliegt traject in vorm van enorme spuit

De jonge Duitse piloot Samy Kramer (20) heeft met zijn vliegtuig een enorme injectiespuit in het luchtruim 'getekend'. Een stunt die niet toevallig gelijktijdig liep met de start van de Europese vaccinatiecampagne tegen COVID-19.

Lees verder

Vuistjes bij Anderlecht: paars-wit klopt Beerschot simpel en wordt vierde

Anderlecht sluit 2020 af op de vierde plek. Paars-wit klopte Beerschot met 2-0, na doelpunten van Nmecha (na een discutabele strafschop) en Mukairu. Al liet Anderlecht nog een pak kansen liggen om de voorsprong verder uit te diepen.

Lees verder

Fel bekritiseerde Shved trekt Malinwa over de streep in degradatieclash tegen Moeskroen

Marian Shved godbetert. De Oekraïner over wie Wouter Vrancken eerder deze maand nog danig zijn beklag deed, verloste KV Mechelen in de degradatietopper tegen Moeskroen. Een wake-upcall mét resultaat, die een sprong naar plaats dertien in de stand oplevert.

Lees verder

Twee vermoedelijke daders in staat van beschuldiging gesteld na schietpartij Berlijn:
Het gerecht in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft twee vermoedelijke daders van een schietpartij van zaterdag in staat van beschuldiging gesteld. De twee mannen liggen momenteel in het ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie zondagavond.
Lees verder

Dader ontploffing Nashville omgekomen

De dader van de aanslag op kerstdag in de Amerikaanse stad Nashville (Tennessee) is zelf om het leven gekomen. Over zijn motief is nog niets bekend. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten zondagavond bekendgemaakt.

Lees verder

Amerikaanse president Trump keurt dan toch coronasteunpakket goed

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dan toch zijn handtekening gezet onder het coronasteunpakket voor de Amerikaanse burgers en de economie. Dat meldt een medewerker van de Amerikaanse regering zondagavond.

Lees verder

Hoe Suzanne, een Vlaamse coronapatiënte van negentig jaar, wereldnieuws werd

Suzanne Hoylaerts haalde in maart de krantenkoppen over de hele wereld. De vrouw van negentig was besmet met corona en deed een ongeziene daad van liefde die niemand zag aankomen.

Lees verder

Kerstessay Michael Van Peel (2/5)

Elk jaar denken schrijvers op vraag van 'De Standaard' diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

Hoe Suzanne, een Vlaamse coronapatiënte van negentig jaar, wereldnieuws werd

Suzanne Hoylaerts haalde in maart de krantenkoppen over de hele wereld. De vrouw van negentig was besmet met corona en deed een ongeziene daad van liefde die niemand zag aankomen.

Lees verder

Kerstessay Michael Van Peel (2/5)

Elk jaar denken schrijvers op vraag van De Standaard diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en Nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

Eerste Belgen krijgen spuitje tegen covid-19

Amper een jaar nadat de eerste berichten over het coronavirus zijn opgedoken, krijgen maandag de eerste mensen in België het coronavaccin van Pfizer/BioNTech toegediend. Het gaat om bewoners van drie woonzorgcentra in België.

Lees verder

Daling van gemiddelde aantal besmettingen zet zich voort

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen blijft dalen. Ook het aantal nieuwe hospitalisaties daalt. Dat blijkt maandagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Weerbericht | Zwaarbewolkt met nog enkele plaatselijke winterse buien

Het is maandagochtend gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Brabant en Henegouwen is het in de voormiddag uitkijken voor gladde wegen door rijm- en ijsplekken.

Lees verder

Nacer Chadli maakt eerste competitiedoelpunt voor Basaksehir, dat gelijkspeelt tegen Kasimpasa

Istanboel Basaksehir heeft zondag in de Turkse Süper Lig 2-2 gelijkgespeeld tegen Kasimpasa, dat ruim een helft met een man minder speelde. Nacer Chadli maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor regerend kampioen Basaksehir.

Lees verder

Chinese burgerjournalist die berichtte over Wuhanuitbraak veroordeeld tot vier jaar cel

De Chinese burgerjournaliste Zhan Zhang is veroordeeld tot vier jaar cel wegens haar berichtgeving vanuit Wuhan, de stad die in januari als eerste in lockdown ging in een poging verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Dat is meegedeeld door haar advocaten.

Lees verder

Meeste bussen en trams gewoon uitgereden

Ondanks de werkonderbrekingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er maandagochtend in Vlaanderen een aanzienlijk aanbod van bussen en trams. Tussen de 70 en de 90 procent van de chauffeurs is uitgereden, zo blijkt uit de eerste cijfers van de ochtend. De vakbonden voeren actie om de problemen bij de technische dienst aan te kaarten.

Lees verder

Overvallers steken uitbater Proxy Delhaize neer

In Strombeek-Bever, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Grimbergen, is zondagavond met bruut geweld een Proxy Delhaize-supermarkt overvallen. Daarbij werd de gerant door de 2 overvallers zwaar toegetakeld met een mes.

Lees verder