Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Eens een koukleum, altijd een koukleum? Thermofysioloog legt uit of en hoe je je lichaam kan trainen tegen kou

HLN
Eens een koukleum, altijd een koukleum? Thermofysioloog legt uit of en hoe je je lichaam kan trainen tegen kou
Het wordt winter en voor koukleumen is dat een kleine marteling. Voor hen betekent elke trip buitenshuis: vingers als ijspegels, voeten als frigoboxen en een rode neus waarop rendier Rudolph jaloers zou zijn. Hoe goed je lichaam kou verdraagt, hangt af van allerlei fysieke factoren. Maar kan je je jezelf ook trainen om lage temperaturen beter te verdragen? Of geldt: eens een koukleum, altijd een koukleum? Thermofysiologen Hein Daanen en Boris Kingma lichten toe. "Ons lichaam kan zich perfect aan hitte aanpassen. Aan kou nauwelijks."
Lees verder

Kies uw leverancier slim: meer dan 900 euro verschil bij zelfde stroom- en aardgasverbruik
De coronacrisis bracht grote uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Omdat ontelbare bedrijven stillagen werd er veel minder verbruikt, waardoor de concurrentiestrijd sterk werd aangewoekerd. Zo kunt u hier als consument de vruchten van plukken.
Lees verder

Meer dan 900 euro verschil bij zelfde stroom- en aardgasverbruik: waar komt het verschil in tarieven vandaan?
De coronacrisis bracht grote uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Omdat ontelbare bedrijven stillagen werd er veel minder verbruikt, waardoor de concurrentiestrijd sterk werd aangewoekerd. Zo kunt u hier als consument de vruchten van plukken.
Lees verder

Welke regels gelden tijdens de feestdagen? Mag ik buiten afspreken met vrienden en familie? Een antwoord op al jouw vragen
De feestdagen staan weer voor de deur. Oud en nieuw zullen we niet kunnen vieren zoals anders. Dat roept nog flink wat vragen op. Aan welke regels moeten we ons houden tijdens de feestdagen? Mag ik buiten afspreken met vrienden en familie? En wanneer kan ik naar de kapper gaan? Lees hier alle antwoorden.
Lees verder

'Chicago'-actrice Ann Reinking (71) overleden
De Amerikaanse actrice en choreograaf Ann Reinking is overleden. Ze stierf zaterdag in Seattle op 71-jarige leeftijd in haar slaap, meldt haar familie aan Variety.
Lees verder

Japanse 'Twitterkiller' ter dood veroordeeld voor moord op negen suïcidale jongeren
Een Japanner die via sociale media contact legde met jonge mensen die zelfmoord overwogen en ze vervolgens vermoordde, heeft de doodstraf gekregen wegens meervoudige moord. Takahiro Shiraishi (30), bekend als de 'Twitterkiller', gaf op zijn proces toe dat hij negen mensen tussen de 15 tot 26 jaar doodde.
Lees verder

Beelden tonen hoe jongeren treinbegeleider aanvallen en bespuwen nadat hij hun vraagt te stoppen met roken in trein
De federale politie heeft beelden verspreid waarop te zien is hoe twee jongeren een treinbegeleider te lijf gaan nadat die hen onderweg betrapte op roken in een van de coupés. De beelden dateren van afgelopen zomer en werden opgenomen in het station van Eigenbrakel, net over de taalgrens in Waals-Brabant. De speurders hopen door het delen van de beelden te weten te komen wie de agressors zijn.
Lees verder

Zanger Sam Bettens: "Mijn grote neus stoorde me altijd. Sinds ik out ben, vind ik die eerder grappig"
In mei vorig jaar kondigde muzikant Sam Bettens (48) aan dat hij voortaan als man door het leven zou gaan. Een ingrijpende verandering, waar met Rex Rebel ook meteen een nieuwe band bij hoorde. In gesprek met De Morgen vertelt Sam Bettens openhartig over de weg die hij heeft afgelegd.
Lees verder

Steeds meer kinderen lijden aan overgewicht: met deze oefeningen van topsportcoach Johan Gerets hou je ze fit
Niet alleen Vlaamse volwassenen maar ook kinderen kampen steeds vaker met overgewicht. Om dat tegen te gaan zouden kinderen van 6 tot 17 volgens de bewegingsdriehoek minstens een uur per dag matig tot intensief moeten bewegen. Maar hoe haalt je kroost dat minimum als het winter is en de meeste sportclubs door corona dicht zijn? "Steek zelf een kinderwork-out in elkaar!", zegt personal trainer Johan van Move To Cure, de praktijk van Lieven Maesschalck. Hij toont hoe je dat het best aanpakt.
Lees verder

Geruchtenmolen draait op volle toeren: verloving voor Chris Martin en Dakota Johnson?
Zijn Dakota Johnson (31) en Chris Martin (43) verloofd? Dat is dé vraag die op ieders lippen ligt sinds de actrice met een enorme ring aan haar linkervinger werd gezien.
Lees verder

Zus van Zayn Malik moet trouwfeest stilleggen omdat de coronamaatregelen niet worden nageleefd
Het huwelijksfeest van Waliyha (22), de jongere zus van de voormalige One Direction-zanger Zayn Malik (27), is stilgelegd door de lokale politie. Er waren 40 gasten aanwezig, en die hielden zich niet aan de coronaregels.
Lees verder

Verrassende lockdowntip van Helena Bonham Carter: "Koop een vibrator!"
Aan alle single vrouwen bij wie de verveling af en toe toeslaat deze lockdown: geen nood. 'The Crown'- actrice Helena Bonham Carter (54) weet raad: "Koop een vibrator en een aantal zware dekens om mee te knuffelen."
Lees verder

25 arrestaties in onderzoek naar fraude met steunmaatregelen: voor 2 miljoen euro schade aan sociale zekerheid
In een gerechtelijk onderzoek naar ernstige en georganiseerde sociale fraude met zogenaamde 'coronawerkloosheidsuitkeringen', zijn dinsdag dertig huiszoekingen uitgevoerd, hoofdzakelijk in het Brusselse gewest en de provincie Henegouwen. Daarbij werden 25 personen opgepakt en meegenomen voor verhoor. Dat meldt de RBTF en dat wordt bevestigd door het federaal parket. De verdachten zouden ten onrechte werkloosheidsuitkeringen gevraagd en gekregen hebben door misbruik te maken van de identiteit van honderden personen. Andere personen hebben dan weer uitkeringen ontvangen in hun eigen naam terwijl ze er schijnbaar geen recht op zouden hebben.
Lees verder

Zo verrassend normaal is het leven in Sydney nu corona er lijkt verdwenen
Terwijl bij ons het coronavirus nog voortdurend deel uitmaakt van onze dagdagelijkse realiteit, is in Australië de pandemie onder controle. En dat betekent dat het leven er zijn gewone gang kan gaan. In de winkelstraten van Sydney is het weer business as usual, bussen en treinen zitten vol, en op de terrasjes heerst een gezellige drukte. Welkom in het leven ná corona.
Lees verder

Skydiven met een 103-jarige, 35 kilometer fietsen in eigen tuin en 2 meter lange haren: dit waren de speciaalste records van 2020
Nog even, en 2020 is voorbij. Wij gaan samen met u op zoek naar dé video van dit vreemde jaar in verschillende categorieën. Het jaar zat vol met indrukwekkende en soms een beetje bizarre recordbrekers. Hier vind je een overzicht van de leukste en gekste records. Stem en win onze ludieke 'De Boom in met 2020'- kerstballen!
Lees verder

Voormalige 'Royalty'-medewerksters schetsen uniek portret van onze prinsessen: "Ik heb de indruk dat ze titels belangrijker vinden dan centen"
Zonder dat er een bevalling plaatsvond, kreeg ons land er met Delphine (52) dit jaar een prinses bij. Maar Brigitte Balfoort (59) en Joëlle Vanden Houden (61), die onze koninklijke familie 20 jaar volgden voor het VTM-programma 'Royalty', vonden de tijd om meerdere redenen rijp voor een boek over de prinsessen van België. Dit zijn hun meest opmerkelijke ervaringen ooit met ons vorstenhuis, waaronder de minder bekende dochters van prinses Astrid. "Als Mathilde vindt dat ze een te kort jurkje heeft uitgekozen of te veel make-up opdoet, zal Elisabeth haar zin toch doordrijven."
Lees verder

Welke smartphone onder de 250 euro is het meest een aankoop waard?
Een smartphone van 250 euro kopen, is dat niet een gigantisch risico? Mis je dan niet allerlei functies die je eigenlijk wel nodig hebt vandaag de dag? Onze techredacteur bekeek vier verschillende smartphones tot 250 euro. We proberen altijd een mooie afspiegeling van de markt te nemen door geen twee toestellen van hetzelfde merk te beoordelen, maar hebben we ook een favoriet?
Lees verder

Oproep: heeft u een opvallend knuffelcontact?
Niet lockdownfeestje, raambezoek of coronamoe, maar het mooie 'Knuffelcontact' is verkozen tot Woord van het Jaar. Sinds minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke de term de wereld in stuurde tijdens een van de vele coronapersconferenties bestaan ze in allerlei vormen en maten, die knuffelcontacten. Sommigen kozen hun moeder, grootvader of beste vriendin uit om tijdens deze kille crisis toch eens goed te mogen vastpakken. Maar anderen gingen voor een meer opvallend knuffelcontact. Een eenzame buurvrouw misschien, of iemand anders die wel wat hulp en gezelschap kon gebruiken.
Lees verder

Franse realitysterren onder aanwezigen groot stilgelegd lockdownfeest Laken
Onder de ongeveer honderd aanwezigen op het grote lockdownfeest in Laken dat zaterdagnacht door de politie is stilgelegd, zaten allicht twee Franse realitysterren. Dat blijkt uit een video die een van hen zelf op sociale media heeft gezet. Het bleek een verjaardagsfeest voor een oud-deelnemer van Secret Story, een soort Big Brother.
Lees verder

H&M Group lanceert een revolutionair nieuw merk: je moet een abonnement hebben voor je er kunt shoppen
De Zweedse kledingketen H&M Group heeft een nieuw merk uit de grond gestampt: Singular Society. Het bijzondere is dat het label werkt als Netflix. Je moet maandelijks een abonnement betalen en pas dan kan je er kleding en interieurspullen kopen. Nogal exclusief, dus.
Lees verder