Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Een nieuwe laptop nodig? Dit zijn onze aanraders

HLN
Een nieuwe laptop nodig? Dit zijn onze aanraders
Het einde van het jaar betekent tijd voor beste-van-het-jaar-lijstjes. Onze techredacteur bekeek de laptops die afgelopen jaar op de markt kwamen en haalde er de vijf grootste aanraders qua prijs-kwaliteit uit.
Lees verder

Dit zijn de vijf beste laptops van 2020
Het einde van het jaar betekent tijd voor beste-van-het-jaar-lijstjes. Onze techredacteur bekeek de laptops die afgelopen jaar op de markt kwamen en haalde er de vijf grootste aanraders qua prijs-kwaliteit uit.
Lees verder

Waterkwaliteit in landbouwgebied gaat er opnieuw op achteruit
De kwaliteit van het oppervlaktewater in landbouwgebied gaat er verder op achteruit. Dat blijkt uit het Mestrapport 2020 van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Aan de basis van die ongunstige evolutie liggen de bemestingspraktijken, die dringend duurzamer moeten worden om de Europese waterkwaliteitsdoelstellingen op termijn te realiseren.
Lees verder

Nieuw boek onthult anekdotes over de straffe madammen van ons koningshuis: "Als jonge prinses zwaar gepest en kijk eens waar Maria-Laura nu staat"
Prinses Claire pakte al haar koffers in villa Clementine. De dochter van Prinses Astrid werd zwaar gepest op school en Prinses Elisabeth trotseert als geen ander op stiletto's de kasseien aan het koninklijk paleis. Het zijn enkele van de vele anekdotes die royaltywatchers Joëlle Vanden Houden uit Sint-Genesius-Rode en Brigitte Balfoort uit Brugge onthullen in het nieuwe boek 'Prinsessen van België'. Speciaal voor HLN.be licht Joëlle een tipje van de sluier op.
Lees verder

Football Talk. Carrasco (knie) traint niet mee met Atlético - Davies speler van het jaar in Canada - Robben speelt niet meer in 2020
Geen Yannick Carrasco (27) op training vandaag bij Atlético Madrid. De Rode Duivel blesseerde zich eerder deze week in het Champions League-duel tegen Bayern München (1-1) aan de knie en die kwestuur moet volgens de club behandeld worden.
Lees verder

"Dit is niet sexy, maar smerig": kijkers verslikken zich in nieuwe reeks vol naakt, brutale seks en overmatig drugsgebruik
De nieuwe BBC/HBO-reeks 'Industry' zorgt in het Verenigd Koninkrijk en Amerika voor de nodige beroering. Hoewel de serie gepresenteerd wordt als een drama over de financiële sector, zijn veel kijkers van mening dat 'Industry' meer weg heeft van een expliciete pornoreeks. Van full frontal-naakt, over stomende seksscènes tot drugsgebruik met fatale gevolgen: alles wordt in beeld gebracht. "Meer bankieren, minder bonken", reageren kijkers nu op Twitter.
Lees verder

België intussen in top vijf van Europese landen die coronavirus best onder controle hebben
Ons land krijgt het coronavirus steeds beter onder controle. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Waar we iets meer dan een maand geleden nog de slechtste leerling van de coronaklas waren, staan we nu op de vijfde plaats in de lijst van landen met het laagste aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in veertien dagen.
Lees verder

Crisiscentrum roept op om niet samen te komen naar aanleiding van komst van de Sint: "Respecteer ook op 6 december de richtlijnen"
Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, roept op om de regels ook dit weekend te blijven volgen, wanneer de Sint de kindjes in ons land met een cadeaubezoekje zal verblijden.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Aantal besmettingen daalt steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar nog geen sprake van een stabilisatie"
"De besmettingen, ziekenhuiscijfers en overlijdens blijven verder dalen. Het aantal besmettingen daalt weliswaar steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar voorlopig is er nog geen sprake van een stabilisatie." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Trump haalt nog meer dan 170 miljoen euro op na nederlaag: "Hij blijft de leider van de Republikeinen"
Donald Trump bestookt zijn aanhang al sinds verkiezingsdag zelf met oproepen voor fondsenwerving om de volgens hem frauduleuze tellingen van stemmen aan te vechten. Samen met zijn partij heeft hij sindsdien zo al meer dan 207 miljoen dollar (170 miljoen euro) opgehaald. Dat is opvallend voor een zittende president die de verkiezingen verloren heeft. "Dit toont aan dat Trump de leider van de Republikeinse Partij blijft", klinkt het bij zijn campagneteam.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Aantal besmettingen daalt steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar er is nog geen sprake van een stabilisatie"
"De besmettingen, ziekenhuiscijfers en overlijdens blijven verder dalen. Het aantal besmettingen daalt weliswaar steeds trager, vooral in Vlaanderen. Maar voorlopig is er nog geen sprake van een stabilisatie." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

9 prachtige en ecologische manieren om kerstcadeautjes in te pakken (met spullen die je al in huis hebt)
Wie zegt dat je liefde voor het milieu en kerstcadeautjes niet hand in hand kunnen gaan? Pak dit jaar je geschenken in met deze vindingrijke methodes die prachtig én duurzaam zijn. Zo ben je lief voor je geliefden, je portemonnee en de planeet.
Lees verder

"Turkije moet kat-en-muisspel stoppen": Charles Michel sluit Europese sancties niet uit
De Europese evaluatie van de bilaterale relaties met Turkije is niet positief. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel gezegd, een week voor de kwestie-Turkije besproken wordt op een top in Brussel. Turkije moet zijn "unilaterale initiatieven en zijn vijandelijke retoriek" stoppen, zei Michel, die het over een "kat-en-muisspel" had. Hij sluit sancties niet uit.
Lees verder

OPROEP. Ging jij verpleegkunde studeren door corona?
In het academiejaar 2020-2021 is het aantal studenten verpleegkunde in Vlaanderen gestegen met 7,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Voor een reportage in onze krant zijn we op zoek naar studenten verpleegkunde die door corona voor deze studie kozen. Misschien had je eerst een andere studie voor ogen of schoolde je je op latere leeftijd om. Of overleed een naast familielid aan Covid-19 en wil je daarom het verschil maken. Wie zo'n bijzondere reden heeft om dit coronajaar verpleegkunde te studeren, mag mailen naar celien.moors@dpgmedia.be. Vergeet je telefoonnummer niet.
Lees verder

Oostenrijk begint bevolking massaal te testen (tegen advies van experts in)
Oostenrijk is vandaag begonnen met het massaal testen van de bevolking, hoewel wetenschappelijke adviseurs van de regering daar hun twijfels bij hebben.
Lees verder

Biden hoopt dat Trump bij zijn inauguratie is
'President-elect' van de Verenigde Staten Joe Biden hoopt dat uittredend president Donald Trump in januari naar zijn inauguratie komt, omdat de vreedzame machtsoverdracht in de Verenigde Staten een boodschap van kracht en stabiliteit naar de rest van de wereld stuurt.
Lees verder

KOERS KORT. Team Sunweb wordt Team DCM - Israel Start-Up Nation trekt vrouwelijke ploegleider aan - Ellingworth alweer weg bij Bahrain McLaren
Zeg niet langer Team Sunweb, maar vanaf 1 januari 2021 Team DCM. Reisorganisator Sunweb verdwijnt als hoofdsponsor van de ploeg waarbij onder meer onze landgenoot Tiesj Benoot koerst. Sunweb was sinds 2017 verbonden aan de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Sunweb-topman Tim Vandenbergh verklaarde dat de reisorganisatie, vanwege de coronacrisis, haar prioriteiten elders gaat leggen.
Lees verder

Martelka­mer in Nederland moest rol spelen in snel escalerend onderwe­reld­con­flict: "Alles geïsoleerd. Ze mogen schreeuwen"
Het martelcomplex dat afgelopen zomer in het Nederlandse dorp Wouwse Plantage werd opgerold, zou volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) een rol hebben gespeeld in een groot conflict tussen rivaliserende groeperingen in het criminele circuit. Dat stelde officier van justitie Koos Plooij vrijdagochtend tijdens een nieuwe inleidende zitting in het proces.
Lees verder

Grootste ketaminevangst ooit in Nederland, politie doekt criminele bende op
De politie in Noord-Holland heeft in een omvangrijk drugsonderzoek een criminele organisatie opgedoekt. De leden handelden in ketamine. Agenten vonden 350 kilo van de partydrug, de grootste ketaminevondst in Nederland ooit, ruim een ton aan cashgeld en vuurwapens.
Lees verder

Na opstoot van aantal besmettingen en coronadoden zakt vertrouwen Zweedse bevolking in aanpak regering
Het vertrouwen van de Zweedse bevolking in het vermogen van de autoriteiten om de gezondheidscrisis te bedwingen, neemt verder af nu de coronacijfers steeds slechter worden. Premier Stefan Löfven heeft aangekondigd dat de middelbare scholen moeten overschakelen op afstandsonderwijs: "Wat het land nu doet, zal bepalen hoe we Kerstmis kunnen vieren".
Lees verder