Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Een echte koukleum? Wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia leggen uit welke kleding je het best draagt tijdens h...

HLN
Een echte koukleum? Wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia leggen uit welke kleding je het best draagt tijdens het sporten in de winter
De fitnesszalen zijn voor onbepaalde duur gesloten. Wie zijn conditie op peil wil houden, moet dus gaan wandelen, lopen en fietsen in de buitenlucht. Maar welke kleren trek je het best aan nu de koude in het land is? Outdoorexpert Wietse Claes en personal trainer Claudia Van Avermaet geven raad, en wielrenner Greg Van Avermaet verklapt wat hij aandoet tijdens een winterse training. "Als je een keer per week wil sporten, heb je niet dezelfde (dure) uitrusting nodig als iemand die dagelijks traint."
Lees verder

De beste oortjes en koptelefoons om cadeau te geven tijdens de feestdagen
De eindejaarspurt is ingezet, de kerstmuziek mag aan! Op zoek naar een koptelefoon waarmee je Mariah Carey nog beter kan beluisteren? Wil je een goede noise cancelling of eerder een model dat comfortabel in je oor zit? Onze techredacteur zocht en vond zes verschillende modellen voor iedere prijsklasse.
Lees verder

Als dat maar goed komt: Erik Van Looy krijgt slappe lach na 'hagedissen-vraag' in 'De Slimste Mens'
De hartelijke lach van Erik Van Looy is door 'De Slimste Mens Ter Wereld' inmiddels legendarisch op het Vlaamse tv-scherm. Ook bij maandagavond kan hij zich niet inhouden en proest hij het uit na een vraag over hagedissen. Binnen de kortste keren ligt iedereen mee plat van het lachen, want is er iets aanstekelijker dan de lach van Erik?
Lees verder

Ex-Sinterklaas Jan Decleir wordt Kerstman op Netflix: "Ik weet niet of ik het hele streaming-gebeuren zo geweldig vind"
Op pensioen zoals Martine Tanghe? Jan Decleir mag er niet aan denken. Op zijn 74ste blijft hij gewoon doorgaan. En als hij niet langer de Sint mag spelen, dan wordt hij wel de Kerstman in de Netflix-film 'De Familie Claus'. Hij geeft toe dat zijn afscheid van de goedheilig man op een 'rommelige' manier is verlopen. "Maar ik heb ook absoluut geen probleem met afscheid nemen. Als theateracteur doe je dat eigenlijk avond na avond."
Lees verder

't Zit 'm in de genen: kleindochter Eddy Merckx sleept liefst acht medailles in de wacht op zwemwedstrijd
Axana Merckx, de dochter van Axel en Jodi en kleindochter van Eddy, heeft hoge ogen gegooid op een zwemwedstrijd in de Verenigde Staten. Ze kaapte er liefst acht medailles weg. "Voor altijd trots een Merckx te zijn", schreef ze onder meer op Instagram.
Lees verder

Begeleidster legt eigen inkopen in winkelkar van blinde vrouw: "Schaamteloos misbruik gemaakt van visuele handicap"
Een vrouw (40) uit Beerse heeft het vertrouwen van een blinde vrouw geschonden. Als persoonlijke assistente heeft ze jarenlang inkopen voor zichzelf betaald met de bankkaart van haar slachtoffer.
Lees verder

"Wat een dag om schuld te bekennen": Spaanse ex-koning Juan Carlos doet vrijwillig aangifte van schimmige transacties met kredietkaarten
De Spaanse ex-koning Juan Carlos (82) heeft vrijwillig aangifte gedaan bij de Belastingdienst over het gebruik van kredietkaarten die niet op zijn naam stonden. Ook de andere leden van zijn familie haalden daar fiscaal heel wat profijt uit. Dat meldt El País, terwijl krant El Mundo schrijft dat de Juan Carlos zijn verklaring openbaar zal maken. Sommigen Spaanse politici spreken nu al van een schuldbekentenis.
Lees verder

Hebben vrouwen het sneller koud dan mannen? Dina en Andy testen het in kerstboompak
'Ze Zeggen Dat' vrouwen het sneller koud hebben dan mannen, maar is dat ook zo? Andy en Dina slikken morgen een thermometerpil in en ondergaan het experiment in volledige kerstmodus. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat.
Lees verder

De pedagogische neveneffecten van alle leugentjes die we onze kinderen vertellen. "Liegen is besmettelijk"
Sinterklaas die cadeautjes brengt, de Kerstman die kousen vult: de meeste ouders vertellen hun kroost weleens een leugentje. Wetenschappers buigen zich nu over de vraag welk effect liegen in de opvoeding heeft. Maakt het een kind wantrouwiger? Asocialer en agressiever? Of valt het allemaal wel mee? Nooit liegen is niet haalbaar, beseffen ze. Maar: "De ene leugen is problematischer dan de andere."
Lees verder

Vorige maand warmste novembermaand ooit gemeten
November was wereldwijd nipt de warmste novembermaand ooit gemeten. Voor Europa was het de op een na warmste novembermaand ooit, blijkt uit gegevens van de Copernicus Klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie.
Lees verder

Opnieuw problemen met studenten van prestigieus Europacollege: politie legt twee lockdownfeestjes stil, feestvierders vluchten
De Brugse politie heeft afgelopen weekend verschillende lockdownfeestjes stilgelegd in het Europacollege. In een van de residenties was een sinterklaasfeestje aan de gang. In een ander gebouw van het college werd eveneens een feestje georganiseerd. Een tiental studenten zette het daarbij op een lopen. "Dit moet echt stoppen", zegt een misnoegde korpschef Dirk Van Nuffel.
Lees verder

Opnieuw problemen met studenten prestigieus Europacollege in Brugge: politie legt twee lockdownfeestjes stil, waarna studenten op de vlucht slaan
De Brugse politie heeft afgelopen weekend verschillende lockdownfeestjes stilgelegd in het Europacollege. In één van de residenties was een sinterklaasfeestje aan de gang. In een ander gebouw van het college werd eveneens een feestje georganiseerd. Een tiental studenten zette het daarbij op een lopen. "Dit moet echt stoppen", zegt een misnoegde korpschef Dirk Van Nuffel.
Lees verder

Turkse ref Cüneyt Çakir leidt Lazio - Club
De Turk Cüneyt Çakir (44) is door de UEFA aangeduid als spelleider voor het Champions League-duel van morgen (18u55) in het Olympisch Stadion tussen Lazio en Club Brugge.
Lees verder

Bier en chips ingezet in strijd tegen klimaatopwarming
Bier en chips, dat blijkt niet alleen in het alledaagse leven een geslaagde combinatie. De Britse chipsfrabikant Walkers ontdekte dat de twee lekkernijen ook wetenschappelijk van nut kunnen zijn, meer bepaald in de strijd tegen de klimaatopwarming.
Lees verder

Club aangekomen in Rome voor cruciale Champions League-clash, Mignolet: "We zullen top moeten zijn. Maar we geloven dat het kan"
Club Brugge is gearriveerd in Italië, waar morgenavond de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Lazio wacht. Als de Bruggelingen winnen in Rome, dan overwinteren ze op het kampioenenbal. Dat zou een flinke stunt zijn. Maar Club gelooft er in elk geval in, zo zei doelman Simon Mignolet vlak voor het vertrek op de luchthaven van Oostende.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Stijging in het aantal besmettingen bij kinderen en tieners"
"Na een lange periode van goed nieuws lijken de cijfers nu te stabiliseren", zegt viroloog Steven Van Gucht. De precieze verklaring is nog niet bekend, maar een aantal elementen ligt waarschijnlijk aan de basis. Onder meer het aantal besmettingen bij jongeren is momenteel in stijgende lijn.
Lees verder

Stijging in aantal besmettingen onder kinderen: "Pas op met contact grootouders"
"Na een lange periode van goed nieuws lijken de cijfers nu te stabiliseren", zegt viroloog Steven Van Gucht. Een aantal elementen ligt waarschijnlijk aan de basis. Zo is het aantal besmettingen bij jongeren in stijgende lijn. De expert waarschuwt dan ook voor contacten tussen kinderen en grootouders.
Lees verder

Dit hippe mondmasker verandert elke vijf seconden van kleur
Een jonge Nederlandse ondernemer heeft een mondmasker op de markt gebracht dat elke vijf seconden van kleur verandert. "Wij koppelen technologie aan textiel, om door kleurverandering beleving te creëren", legt Tom Van Dieren uit.
Lees verder

Nick Cave komt dan toch niet naar Sportpaleis, hele Europese tour volledig afgelast
Slecht nieuws voor fans van Nick Cave. Zijn Europese tour, die na één keer uitstellen normaal gezien zou starten op 10 april in het Antwerpse Sportpaleis, is nu volledig afgelast. Tickethouders worden door Sportpaleis persoonlijk op de hoogte gebracht. "De schaal en complexiteit van de show in combinatie met de onzekerheid van de pandemie zorgt ervoor dat we niet kunnen garanderen dat de tour kan plaatsvinden."
Lees verder

"Je wil zo snel mogelijk slapen, maar dat lukt niet": hoe Club unieke kwalificatie misliep in 2002-2003
Spoorloze kinesisten, Joegoslaven die Rusland niet binnen mogen en een slapeloze nacht voor Birger Maertens. Club miste in 2002 tegen Lokomotiv een historische kans op de tweede ronde van de Champions League: "Wie zo'n moment niet pakt, kan zich dat láng beklagen." Reconstructie van de mislukte Mission to Moscow.
Lees verder