Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Dominique Strauss-Kahn gaat "zijn versie van de feiten" geven in documentaire

HLN
Dominique Strauss-Kahn gaat "zijn versie van de feiten" geven in documentaire
Dominique Strauss-Kahn, gewezen topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), gaat volgend jaar in een documentaire "zijn versie" geven van de feiten die hem in 2011 tot ontslag hebben gedwongen. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd via Twitter. DSK moest bijna tien jaar geleden een punt achter zijn politieke carrière zetten omdat hij genoemd werd in een zaak van seksuele agressie.
Lees verder

Time roept voor het eerst jonge wetenschapster van 15 uit tot 'kind van het jaar'
Ze is 15, komt uit Denver in de Amerikaanse staat Colorado, heet Gitanjali Rao en haar foto prijkt op de cover van het vermaarde blad Time. Voor het eerst roept Time, bekend van de verkiezing van de persoon van het jaar, iemand uit tot 'kind van het jaar'. Rao krijgt deze eer voor haar wetenschappelijke verdiensten.
Lees verder

Kettingbotsing met 10 voertuigen op ring rond Ieper: "Plots stond alles stil."
Op de Noorderring in Ieper zijn vrijdagochtend maar liefst tien voertuigen betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Er raakte niemand gewond.
Lees verder

Merel Hoens (16) vecht tegen anorexia: "Een psychische ziekte staat niet af te lezen op je hoofd"
Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Morgen (vrijdag) is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Merel Hoens (16) vecht tegen anorexia. "Men denkt altijd dat het over eten gaat, maar eigenlijk gaat het over controle. Jij beslist wat je in jouw mond duwt. En vooral wat je doorslikt."
Lees verder

Android Auto komt eindelijk naar België
Google breidt de beschikbaarheid van Android Auto 'de komende maanden' uit naar meer landen, waaronder Nederland en België. Met Android Auto kunnen gebruikers hun telefoon al dan niet draadloos met een daarvoor geschikte auto verbinden, om bijvoorbeeld Google Maps op het infotainmentscherm te zien.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Black Friday is nog niet voorbij: koffiezet kopen, 15 dozen capsules gratis
Blak Friday ligt intussen een week achter ons, maar dat wil niet zeggen dat je geen Black Friday-deals meer kan scoren. Dat vertelt Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België, waar leden de strafste promoties met elkaar delen. Zo loopt de actie van Dolce Gusto nog tot en met 11 december. Wie een koffietoestel koopt, krijgt er vijftien dozen capsules gratis bij.
Lees verder

Rijden met winterbanden of all season banden: wat kies je best?
Velen hebben de afgelopen weken de wissel van zomer- naar winterbanden gemaakt. Maar is die switch wel noodzakelijk? Echte winters kennen we immers nauwelijks in ons land. Daarenboven bieden verschillende bandenfabrikanten ook zogenaamde all season banden aan. Zijn deze vierseizoensbanden de gulden middenweg of haal je nog altijd best je winterbanden van stal?
Lees verder

Cardioloog (62) die vrijwillig hielp op Covid-afdeling overleden na coronabesmetting
Een cardioloog die vrijwillig zijn collega's hielp op de Covid-ziekenhuisafdelingen in Mons en Warquignies (Colfontaine) is dinsdag overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dokter Hermant Ramchurn (62) was volgens collega-artsen een zeer gewaardeerde collega "die zich dag en nacht inzette", schrijven de Sud Presse-kranten.
Lees verder

Drone legt spectaculaire instorting van Arecibo-telescoop vast op beeld
Deze week is de Arecibo-radiotelescoop, die op het eiland Puerto Rico stond, ingestort. Voor wie het niet kan geloven: de National Science Foundation (NSF) heeft spectaculaire beelden vrijgegeven die tonen hoe het bouwwerk plotseling bezwijkt. Het ging om de op een na grootste radiotelescoop ter wereld.
Lees verder

Drone legt spectaculaire instorting van Arecibo-telescoop vast op beeld
Deze week is de Arecibo-radiotelescoop, die op het eiland Puerto Rico stond, ingestort. Voor wie het niet kan geloven: de National Science Foundation (NSF) heeft spectaculaire beelden vrijgegeven die tonen hoe het bouwwerk plotseling bezwijkt. Het ging om de op een na grootste radiotelescoop ter wereld.
Lees verder

Redactrice Sophie test de homework-out: zo raap jij ook je moed en de goesting bijeen om te starten (of opnieuw te beginnen)
Met dank aan corona zijn homework-outs aan een revival bezig. Maar hoe efficiënt is dat eigenlijk, sporten op een matje in je ­living? Redactrice Sophie test het uit, psychologe en personal trainer Gudrun Hespel legt uit waar je op moet letten als je ermee begint of het opnieuw oppikt.
Lees verder

Na het afscheid van Luka: Hooverphonic voor het eerst weer op het podium met Geike
De speciale editie van Rode Neuzen Dag pakte meteen uit met een primeur. Hooverphonic brengt 'Mad About You' opnieuw voor de eerste keer op Qmusic met zangeres Geike Arnaert. "Ik amuseer me heel erg", zegt Geike. "Nu 20 jaar Mad About You. We dachten: 'Daar moeten we iets mee doen'. Geike is nog melancholischer", reageert ook Alex Callier. Het iconische trio voelde zich duidelijk opperbest en genoot van hun optreden. Alsof Geike nooit is weggeweest.
Lees verder

Kinepolis krijgt flinke klap op de beurs na aankondiging dat Warner Bros. films meteen ook op streamingdienst zal gooien
Het aandeel Kinepolis heeft vrijdagochtend een flinke klap op de beurs van Brussel gekregen. Dit na de aankondiging van de Amerikaanse filmstudio Warner Bros. dat het volgend jaar alle nieuwe films tegelijkertijd in de bioscoop en op zijn eigen streamingdienst zal aanbieden.
Lees verder

'The Voice Senior'-kandidaat Chip werd te vondeling gelegd: "Jammer dat ik nooit mijn echte ouders gevonden heb"
Een van de meest opvallende kandidaten in 'The Voice Senior' is Fola Yip (70) – alias Chip – uit het team van Sam Gooris. Hij deed de coaches en het publiek verstommen met zijn muzikaal talent, maar ook zijn aangrijpende levensverhaal maakt indruk.
Lees verder

Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 57: 'Gaetan wordt bedreigd: 'Je pietje gaat eraf''
Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. "Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop." De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 57: 'Gaetan wordt bedreigd: 'Je pietje gaat eraf''
Lees verder

Louis Croenen zwemt Belgisch record op de 100m vlinderslag in Rotterdam
Louis Croenen heeft vanmorgen het Belgisch record op de 100 meter vlinderslag verbroken op de Rotterdam Qualification Meet. Croenen tikte aan na 52.10 en bleef daarmee twaalf honderdsten boven de besttijd van François Heersbrandt (52.22), gezwommen op tijdens Olympische Spelen van 2012 in Londen.
Lees verder

NMBS schakelt tandje hoger: meer dan 400 extra treinen per week vanaf 13 december
Een nieuw station in Anderlecht en meer vroege en late treinen rond de steden. Dat zijn enkele blikvangers van de nieuwe dienstregeling van de NMBS, die op zondag 13 december gelanceerd wordt. De spoorwegmaatschappij belooft dat er tegen eind 2023 zowat 1.000 extra treinen rijden per week, waarvan meer dan 400 vanaf de 13e.
Lees verder

Racing Genk legt 16-jarig jeugdproduct Nolan Martens voor drie jaar vast
Racing Genk geeft opnieuw een kans aan één van z'n jeugdtalenten. Nolan Martens (16) tekende deze week zijn eerste profcontract. Martens, opgenomen in onze 'Next Gen'-reeks ligt voor drie seizoenen vast bij de Limburgers.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Harry vs. het hof: De vertrouwensbreuk lijkt definitief na de miskraam van Meghan
Het water tussen prins Harry (36) en hertogin Meghan (39) en de Britse koninklijke familie blijkt nog dieper dan gedacht. Het nieuws dat Meghan een miskraam geleden heeft en prinses Eugenie (30) is ingetrokken in hun woonst in Windsor, toont hoe gedesillusioneerd het prinsenpaar is over het hof en dat ze duidelijk alle hoop op een betekenisvolle band verloren hebben.
Lees verder