Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Dit waren de 10 belangrijkste modemomenten van 2020 (die ook volgend jaar nog bepalend zullen zijn)

HLN
Dit waren de 10 belangrijkste modemomenten van 2020 (die ook volgend jaar nog bepalend zullen zijn)
We kunnen zonder haperen zeggen dat diversiteit, duurzaamheid en democratie de kernwoorden waren die de mode-industrie in 2020 tekenden. Samen met NINA's moderedacteur David Devriendt overlopen we de meest spraakmakende modemomenten van het afgelopen (corona)jaar. Want zelfs al werden modeshows geannuleerd en ging de wereld in lockdown, the show had to go on.
Lees verder

Rouches gaan in 2021 op zoek naar eerherstel, al zal alles dan beter moeten: "Standard is vandaag een mijnenveld, niet het minst binnenskamers"
Het afgelopen jaar legde veel pijnpunten bloot bij Standard de Liège. Zowel sportief als extra-sportief. De Rouches gaan op zoek naar rehabilitatie in 2021, maar Mbaye Leye komt in een mijnenveld terecht - niet het minst binnenskamers. Onze Standard-watcher schetst de situatie.
Lees verder

Schattig: jong babyzeehondje ligt uit te rusten in de Koksijdse duinen
In de duinen van Koksijde is donderdagmorgen opnieuw een babyzeehondje aangetroffen. Het dier was er aan het uitrusten. Volgens natuurgids Luc David, zeg maar de zeehondenherder van de westkust, gaat het al om het vijfde jonge grijze zeehondje in de duinen in een week tijd. "Zo'n groot aantal in een korte periode is ongezien. Er is precies een babyboom van grijze zeehonden aan de gang", reageert hij. "Laat ze rusten en vooral met rust."
Lees verder

Debby Pfaff vertrouwt op deze personal coach: "Ik heb dezelfde ziekte als mama, dus wil ik een sterk lichaam"
Debby Pfaff (45) kiest voluit voor een strakke huid én een strak lichaam. Ze krijgt daarvoor hulp van personal coach Lesley Dada (37), een ex-wereldkampioene thaiboksen en ook bekend van 'Expeditie Robinson'. Zij vertelt in detail welk trainings- en voedingsschema Debby volgt, en ook Debby vertelt over haar ervaringen. "Na mijn 40ste is alles precies wat slapper geworden, maar vermageren is nooit de bedoeling geweest."
Lees verder

"Tot 90% houdt goede voornemens niet vol": hoe komt dat? En hoe maak je ze deze keer wel waar? Onze wetenschapsexpert legt uit
Nu het einde van dit bizarre jaar met rasse schreden nadert, beginnen velen onder ons hun goede voornemens voor het nieuwe jaar al op te lijsten. Maar heeft dat eigenlijk wel zin? Want we lijken ons er toch niet goed aan te kunnen houden. Wetenschapsexpert Martijn Peters gaat dieper in op de (on)zin van goede voornemens en legt uit hoe je ze deze keer wél volhoudt.
Lees verder

Debby Pfaff vertrouwt op personal coach: "Ik heb dezelfde ziekte als mama... dus wil ik een sterk lichaam"
Debby Pfaff (45) kiest voluit voor een strakke huid én een strak lichaam. Ze krijgt daarvoor hulp van personal coach Lesley Dada (37), een ex-wereldkampioene thaiboksen en ook bekend van 'Expeditie Robinson'. "Mijn doel? Stevige buikspieren, een stevige rug én een stevige poep."
Lees verder

Heisa na reportage waarin terugkerende reizigers zeggen dat quarantaine tijdens eindejaar "moeilijk" wordt: "Onverantwoord degoutant en egoïstisch"
Er is op sociale media beroering ontstaan na een reportage in Het Journaal over de nieuwe en strengere maatregelen voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Zij moeten nu verplicht in quarantaine als ze daar langer dan 48 uur verbleven. Eén van de geïnterviewde koppels zei dat het "moeilijk" zou worden en een ander leek het niet van plan te zijn. Daarop volgde een storm van verontwaardiging.
Lees verder

Dronken voetballer rijdt op kruispunt tegenstander van de baan met twee promille in zijn bloed
Een verkeerd ingeschatte tackle op het veld kan een voetballer een rode kaart kosten, een vergelijkbaar manoeuvre op de rijweg bracht de 23-jarige K.D.W. voor de politierechtbank. De jongeman kwam in het najaar van 2019 terug van een voetbalmatch en reed op een kruispunt een fietser van de sokken. De fietser bleek een speler van de ploeg te zijn waar hij een uur ervoor nog tegen speelde.
Lees verder

Nieuwe outfit voor Toon Aerts en co: "De toekomst van onze ploeg oogt rooskleurig"
't Is een traditie in de cross: nieuwe outfits voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Dat zal morgen niet anders zijn in de GP Sven Nys in Baal. De ploeg van Nys zélf krijgt een nieuw plunje.
Lees verder

Jake Reese voor derde keer op 1 in Ultratop met 'Nu wij niet meer praten'
"Als songwriter bleef ik onder de radar, maar nu ben ik klaar om België te veroveren", vertelde Jake Reese begin dit jaar nog na zijn succesvolle deelname aan 'Liefde voor Muziek'. En die belofte maakte hij waar, want met 'Nu wij niet meer praten' scoort de Nederlander opnieuw een nummer 1-hit in de Ultrapop - zijn derde al.
Lees verder

Kapster Kaat (49) stroopt mouwen op in rusthuis: "Hét moment om iets terug te doen, nadat zorghelden mijn zus met kanker zo goed verzorgden"
Kapster Kaat Burggraeve (49) uit Kortrijk stroopt de mouwen op in woonzorgcentrum De Zon in Bellegem, nu ze door de verplichte sluiting van haar zaak zeeën van tijd heeft. "Het is een ideaal moment om te helpen, zeven jaar nadat zorghelden mijn zus Mieke zo goed verzorgden. Ze overleed helaas aan borstkanker, ze was pas 42. Het werk in De Zon is op mijn lijf geschreven. Ik ben zorgzaam en help mensen graag. Ik zou door het vuur gaan voor de rusthuisbewoners."
Lees verder

IN KAART. Deze Vlaamse woonzorgcentra krijgen volgende week eerste vaccins: bekijk hier de planning
In overleg met de sector en ziekenhuizen die instaan voor de ontdooiing van de vaccins, heeft het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid een eerste planning opgesteld voor de verdere verdeling van coronavaccinaties in de Vlaamse woonzorgcentra. De eerste week gebeurt dat aan een tempo van ongeveer 1 woonzorgcentrum per dag per ziekenhuis, vanaf 11 januari wordt het tempo opgedreven. Tegen 10 januari zullen 42 woonzorgcentra hun bewoners gevaccineerd hebben. Tegen eind januari zouden dan de meeste woonzorgcentra hun eerste vaccinatieronde afgerond moeten hebben, verwacht Vlaamse minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Tegen 10 januari zullen 42 woonzorgcentra gevaccineerd worden: bekijk hier de planning
In overleg met de sector en ziekenhuizen die instaan voor de ontdooiing van de vaccins, heeft het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid een eerste planning opgesteld voor de verdere verdeling van coronavaccinaties in de Vlaamse woonzorgcentra. De eerste week gebeurt dat aan een tempo van ongeveer 1 woonzorgcentrum per dag per ziekenhuis, vanaf 11 januari wordt het tempo opgedreven. Tegen 10 januari zullen 42 woonzorgcentra hun bewoners gevaccineerd hebben. Tegen eind januari zouden dan de meeste woonzorgcentra hun eerste vaccinatieronde afgerond moeten hebben, verwacht Vlaamse minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Twee doden door sneeuwstorm in Japan
Door zware sneeuwval in Japan zijn volgens lokale media minstens twee mensen omgekomen. De regering roept iedereen op om zoveel mogelijk binnen te blijven.
Lees verder

Voor Jean-Pierre (69) en Marleen (56) wordt het een oudjaar in mineur: "Plots geen televisie of internet meer"
Dat het een ongewone overgang van oud op nieuw wordt, staat buiten kijf. Maar het kan nog nét dat tikkeltje erger. Want, op zo'n oudjaar en petit comité zullen de televisies wellicht overuren draaien. Al zal dat niet overal zo zijn. Bij Jean-Pierre Dekeyser (69) en Marleen Van Minnebruggen (56) uit Herent werkt het internet en de televisie sinds dinsdag niet meer. En Proximus... die kunnen de panne pas maandag repareren.
Lees verder

Mathieu van der Poel overschouwt 2020 en praat over rivaliteit met Wout van Aert: "Er moet gezonde haat zijn"
Ook in het wielerjaar van 2020 was Mathieu van der Poel een van de hoofdrolspelers. Onze collega's van het Algemeen Dagblad blikten met hem terug. Over zijn zwakke periode na de coronabreak - "Ik had strenger aangepakt moeten worden" -, over die adembenemende sprint in de Ronde van Vlaanderen en over de rivaliteit met dat andere wonder: Wout van Aert. "Ik heb dat nodig, iemand die me tot het uiterste drijft."
Lees verder

Vlaming Arne viert Nieuwjaar in Australië: "Aftellen met pintjes op het strand"
Vuurwerk, grote gezelschappen, dansen in een club of een etentje op restaurant... In veel landen zal het nieuwjaarsfeest er dit jaar anders uitzien dan normaal. Maar in Australië, waar ze nu al aan het vieren zijn, lijkt corona op sommige plaatsen al een beetje verleden tijd. De Vlaming Arne Van Maele woont op dit moment in Gold Coast, Queensland en luidt het nieuwe jaar in met een pintje op het strand.
Lees verder

Gibraltar behoudt vrij verkeer van goederen en mensen met Spanje na brexit
Spanje en het Verenigd Koninkrijk hebben op het laatste ogenblik nog een principeakkoord bereikt over het behoud van vrij verkeer van goederen en mensen tussen Spanje en Gibraltar. Het gebied wordt zo lid van de Schengenzone zonder grenscontroles. Daarmee wordt vermeden dat de grens tussen Spanje en Gibraltar vanaf 1 januari, na het verstrijken van de overgangsperiode na de brexit, een EU-buitengrens wordt, meldt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez Laya.
Lees verder

De grootste Samson & Gert-fan? Dat is misschien wel Conner Rousseau
Door corona zijn de plannen een beetje in het water gevallen, maar zaterdagavond wordt er op de valreep toch nog afscheid genomen van het eerste baasje van Samson. Gert Verhulst wordt gehuldigd in de show '30 jaar Samson & Gert' op Eén, waar ook een aantal bekende fans langskomen. Zo blijkt niemand minder dan Conner Rousseau een grote Samson-kenner te zijn. "Ik heb vijf kerstshows gezien", lacht hij in een preview. "De laatste was in 2000." En ook William Bouva's jeugd is getekend door de bekende hond. "Soms zitten hun liedjes nog vast in mijn hoofd, en altijd 's nachts!"
Lees verder

Bel20 sluit 2020 af met een jaarverlies van meer dan 8 procent
De Brusselse beurs heeft donderdag met een verkorte handelsdag een punt gezet achter 2020. Daarin zakte de Bel20-index, die de evolutie van de waarde van de korf met de belangrijkste twintig aandelen weerspiegelt, 8,46 procent tot 3.621,28 punten. Een schril contract met 2019. Vorig jaar ging de graadmeter er nog 21,98 procent op vooruit.
Lees verder