Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Dit wacht u in 2021: banken verhogen hun tarieven

HLN
Dit wacht u in 2021: banken verhogen hun tarieven
Een nieuw jaar brengt doorgaans heel wat veranderingen met zich mee bij de banken, en dat is begin 2021 niet anders. Omdat hun winsten onder druk staan door de lage rentes zoeken ze hun heil in een daling van de dienstverlening, of in een verhoging van de kosten die ze doorrekenen aan de klant. Spaargids.be zet de wijzigingen op een rij.
Lees verder

Chelsea-flop begaat smerige fout op 16-jarige Tottenhamspeler in beloftenmatch, waarin Petr Cech in doel staat
Een schandalige overtreding, met een knokpartij tot gevolg. In de beloftenmatch tussen Chelsea en Tottenham ging Danny Drinkwater (30), in 2017 nog voor bijna 40 miljoen euro aangetrokken door de 'Blues', zijn boekje te buiten door smerig na te trappen op een 16-jarige tegenstander. Zelfs doelman Petr Cech (38) kon een gevecht niet vermijden.
Lees verder

Jesy Nelson deelt emotionele boodschap na vertrek bij Little Mix: "De hoge verwachtingen waren slecht voor mijn mentale gezondheid"
Zangeres Jesy Nelson (29) heeft besloten uit de Britse popgroep Little Mix te stappen. Dat maakte de groep maandag bekend via Twitter.
Lees verder

Racing Genk ziet wedstrijd van morgen in Eupen uitgesteld vanwege corona
Geen KAS Eupen – KRC Genk morgen. De wedstrijd is door de kalendermanager uitgesteld na een aanvraag van de Oostkantonners omdat er in hun kern minstens 7 A-kernspelers positief testten op Covid-19.
Lees verder

'Above keyboard dressing' en de hoedjes uit 'Emily in Paris': dit waren de shoppingtrends van 2020
Corona sloeg hard toe, ook in onze kleerkast. Onder invloed van het virus is ons shopgedrag aardig veranderd. Dat leert het 2020 Trend Report van de Britse webshop Asos. Maar naast mondmaskers en joggings was er ook plaats voor de kokette hoedjes van 'Emily in Paris' en een budgetvriendelijke bruidsjurk. Benieuwd naar wat afgelopen twaalf maanden het meest werd gezocht en gekocht?
Lees verder

Dochter Walter De Donder worstelde met anorexia: "De ziekte heeft twee jaar van mijn leven afgenomen"
Jacques en Julie Vermeire zijn niet het enige vader-dochterduo dat furore maakt op TikTok. Ook CD&V-politicus Walter De Donder (60), beter bekend als de burgemeester van Asse én Samson & Gert, en zijn dochter Julie (17) maken samen filmpjes op het platform. Vrolijke momenten waaraan je niet kan zien dat het gezin de afgelopen jaren door een loodzware periode ging. Want Julie worstelde met anorexia, vertelt ze in HUMO.
Lees verder

Meerderheid Japanners wil komende zomer liever geen Olympische Spelen in Tokio
Een meerderheid van de Japanners verzet zich nog steeds tegen de organisatie van de Olympische Spelen komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio, zo blijkt dinsdag uit een nieuwe peiling. Zij verkiezen een nieuw uitstel of de definitieve afgelasting van de Spelen.
Lees verder

Vrouw (38) stort voor ogen van gezin van klif bij het nemen van selfie en sterft
Getuigen hoorden de 38-jarige Rosy Loomba nog schreeuwen, maar konden niets meer voor haar doen. De vrouw stortte voor de ogen van haar gezin de diepte in toen ze een selfie probeerde te maken op een uitstekende rots in het Grampians nationaal park in de Australische staat Victoria.
Lees verder

Ziet Anderlecht Percy Tau deze winter alweer vertrekken?
De kans bestaat dat Anderlecht deze winter al afscheid moet nemen van Percy Tau (26). De Zuid-Afrikaanse voetballer zou een werkvergunning kunnen krijgen voor Engeland en zijn moederclub Brighton & Hove Albion overweegt hem terug te roepen.
Lees verder

Zwaar zieke Jeff Bridges geeft update: "Ik heb mijn 71ste verjaardag gevierd en heb nu een puppy"
Acteur Jeff Bridges (71), bekend van onder meer 'The Big Lebowski' en 'Iron Man', voelt zich weer beter. Dat heeft de acteur, die wordt behandeld voor lymfeklierkanker, met een aandoenlijke foto zelf laten weten via Twitter.
Lees verder

Besmettingen Hemelrijck blijven oplopen na bezoek van Sint: al 98 bewoners en 20 personeelsleden positief
Het sinterklaasbezoek in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijkt steeds zwaardere gevolgen te hebben. Het aantal besmettingen is nu al opgelopen tot 98 bewoners en 20 personeelsleden.
Lees verder

Besmettingen Hemelrijck blijven oplopen na bezoek van Sint: al 118 positieve testen
Het sinterklaasbezoek in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijkt steeds zwaardere gevolgen te hebben. Het aantal besmettingen is nu al opgelopen tot 98 bewoners en 20 personeelsleden.
Lees verder

Nieuwe corona-expertenraad heet voortaan GEMS
De nieuwe adviesgroep van 24 medische experten die het Overlegcomité moet bijstaan, heeft een naam. Dat bevestigt voorzitter Erika Vlieghe (UAntwerpen) vandaag. Het expertencomité heet 'GEMS', een acroniem voor 'Groep van Experts voor Managementstrategie van COVID-19'.
Lees verder

Luc Verschueren over vete tussen Vermeire en Van Gucht: "Ik heb met Jacques andere afspraken gemaakt"
Het vonnis in een pijnlijke vete is geveld: Ruben Van Gucht (34) is géén mede-auteur van Jacques Vermeires zaalshow, en heeft dus geen recht op tienduizenden euro's extra. "Het had allemaal zover niet hoeven te komen", onthult opvolger Luc Verschueren (66) nu, wiens afspraken met Jacques er helemaal anders uitzien. "Ik heb nog geprobeerd om te bemiddelen, maar Ruben heeft gewoon overdreven."
Lees verder

Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert: "Onze privacy wordt elke minuut, wat zeg ik, elke seconde geschonden"
Nog voor de coronacrisis lag onze privacy onder vuur. Maar nu is het alle remmen los, zo waarschuwt privacy-activist en jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert. "Plots moeten ANPR-camera's controleren of we de avondklok respecteren en vliegen er drones boven onze tuin. De overheid heeft de neiging zich steeds meer te moeien."
Lees verder

Football Talk. Keert Hamdi Harbaoui terug naar België? - Borini vindt onderdak in Turkije
Van een verrassend nieuwtje gesproken. Hamdi Harbaoui (35) is mogelijk weer op weg naar ons land.
Lees verder

Al 250.000 maal belogen: na 15 jaar ontvangt Laura Lynn award voor haar bekendste hit
Laura Lynn (44) is trots, zo mag wel blijken op de sociale media. Via Instagram liet de zangeres immers weten dat haar prijzenkast nog kan aanvullen: ze mocht zopas een 'multiplatina award' in ontvangst nemen omdat haar nummer 'Je hebt me 1.000 maal belogen' inmiddels al meer dan 250.000 keer werd verkocht.
Lees verder

Lawinehond vindt levenloos lichaam van skiër (61) onder sneeuwlaag van drie meter
Bij een lawineongeval in Oostenrijk is een 61-jarige skiër om het leven gekomen. Het slachtoffer raakte bedolven door de sneeuw, bevestigt de politie.
Lees verder

Eens een koukleum, altijd een koukleum? "Je lichaam kan je niet trainen tegen kou. Je hersenen wel", zegt thermofysioloog
Het wordt winter en voor koukleumen is dat een kleine marteling. Voor hen betekent elke trip buitenshuis: vingers als ijspegels, voeten als frigoboxen en een rode neus waarop rendier Rudolph jaloers zou zijn. Hoe goed je lichaam kou verdraagt, hangt af van allerlei fysieke factoren. Maar kan je je jezelf ook trainen om lage temperaturen beter te verdragen? Of geldt: eens een koukleum, altijd een koukleum? Thermofysiologen Hein Daanen en Boris Kingma lichten toe. "Ons lichaam kan zich perfect aan hitte aanpassen. Aan kou nauwelijks."
Lees verder

Vandenbroucke: "We moeten misschien aantal nieuwe dingen doen opdat mensen basisregels volgen"
Frank Vandenbroucke (sp.a)) heeft in 'De Ochtend' op Radio 1 op eventuele nieuwe maatregelen gehint. "Indien nodig moeten we niet alleen de bestaande maatregelen strenger handhaven, maar hier en daar een aantal nieuwe dingen doen opdat mensen de basisregels volgen", klonk het. Over wat dat dan precies inhoudt, wilde de minister nog niet veel kwijt. Hij wilde immers nog niet vooruitlopen op het Overlegcomité van vrijdag. "Ik speculeer nooit over maatregelen die we misschien gaan nemen."
Lees verder