Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 december 2020

Dienstverlening eindejaarsperiode | Waregem Wintert | gewijzigde afvalrondes

Facebook icon Twitter icon Forward icon

ZORG VOOR LICHT IN WAREGEM

Tijdens deze letterlijk en figuurlijk donkere periode hebben we nood aan licht en gezelligheid. Daarom roepen we je op om zoveel mogelijk licht naar buiten te brengen! Doe mee door een lichtje te laten branden, zichtbaar vanaf de straat. Kerstverlichting, een lampje, een LED-kaarsje… laat je fantasie maar de vrije loop!

Lees verder...


Dienstverlening eindejaarsperiode

Heb je een stedelijke dienst nodig de komende weken?

  • Maak dan eerst een afspraak
  • Of bekijk even of ons e-loket jou niet verder kan helpen

Rond Kerstmis en nieuwjaar zijn we enkele dagen gesloten en tijdens deze coronacrisis proberen we je nog meer van op afstand (maar wel even goed) te bedienen.

Lees verder...


Verplaatste afvalophaling, aangepaste afvalrondes, omruiling vuilniszakken

Verplaatste afvalophaling
De ophaling van vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari is verplaatst naar donderdag 24 december en donderdag 31 december. Is jouw huisvuilophaling normaal op vrijdag? Plaats je afval op deze data dan buiten tussen woensdagavond 19.00u. en donderdagochtend om 5.00u.

Aangepaste afvalrondes vanaf 4 januari
Om onze schoolomgevingen veiliger te maken, werden de afvalzones herbekeken zodat de vuilniswagen niet in een schoolomgeving moet zijn tijdens de spitsuren. Bekijk op je afvalkalender (die één dezer dagen in je bus valt) of op deze website of jij voortaan je huisvuil op een andere dag moet buitenzetten vanaf 2021.

OMRUILING VUILNISZAKKEN TOT EIND DECEMBER
Heb je nog oude witte huisvuilzakken over, dan kan je ze tot eind december 2020 per zak of per pak inruilen tegen de nieuwe grijze afvalzakken in de stadswinkel.


Waregem Wintert (toch nog een beetje)

Waregem Wintert wat minder dan je van ons gewoon bent, maar er zijn toch nog enkele fijne mogelijkheden om te ontspannen tijdens de kerstvakantie. Heb je bijvoorbeeld onze Winterwandelzoektocht al geprobeerd? Speur onderweg de etalages en ramen af en vorm met de gevonden letters de sleutelzin die misschien wel onze prijzenkast voor je opent!

Onderweg kom je in park Baron Casier het Huis van de Kerstman tegen. Breng hem zeker een bezoekje, bewonder zijn prachtige woonst en vergeet je mooi ingekleurde tekening niet in de brievenbus te steken!

En nog goed nieuws: vanaf zaterdag 19 december is bezoekerscentrum HIPPO.WAR weer open op zaterdag en zondag. Reserveren is de boodschap! Lees verder...

Lees verder...


We zoeken enkele nieuwe collega's


Over vuurwerk en open vuur tijdens de eindejaarsperiode

Tot 18 januari 2021 geldt er een verbod voor vuurwerk, wensballonnen, feestballonnen, geluidskanonnen en open vuren. Er is een uitzondering voor vuurkorven, barbeques en gasvuurtjes op privaat domein. Hou er wel rekening mee dat je deze warmte enkel mag delen met mensen waarmee je samenwoont  + 1 knuffelcontact of met maximum 4 personen waarbij je een afstand van 1,5 meter houdt.

Lees verder...


HetPandOntpopt.be houdt je steeds op de hoogte

Op 1 februari 2021 starten de werken die winkelcentrum Het Pand tegen Waregem Koerse 2022 in een nieuw jasje zullen steken. Doelstelling: het centrum van Waregem omtoveren tot een plaats waar het nog leuker wandelen, shoppen, terrasjes doen of gewoon 'hangen' is.

Van de eerste spadesteek tot de uiteindelijke hernieuwbouw van Het Pand: alles kan je volgen via www.hetpandontpopt.be.

Je blijft zeker welkom in Het Pand om jouw (eindejaars)aankopen te doen en zo de lokale handelaars te steunen.
Ook tijdens de werken blijven heel wat handelszaken gewoon bereikbaar.

Lees verder...


Wie wordt verdienstelijke sporter 2020?

We hebben dit jaar heel wat minder kunnen genieten van sportcompetities. Er zijn gelukkig nog wel genoeg redenen om onze sporthelden in de bloemetjes te zetten. Tot 31 december kan je een sporter nomineren die volgens jou een hulde verdient! Op zondag 7 februari is er een korte huldiging met gastspreker Marc Herremans.

Lees verder...