Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

HLN
Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet"
Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn.
Lees verder

Alex Callier praat over moeilijk 2020 met Cathérine Moerkerke: "Ik ben volledig weggezakt in een depressie"
Alex Callier (48) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Dat vertelt hij dinsdag in een eindejaarsinterview dat Cathérine Moerkerke (43) afnam voor VTM NIEUWS. "Toen ik in juni stopte met schrijven, belandde ik in een depressie."
Lees verder

Eerste stap naar een AA Gent zonder De Witte en Louwagie: Buffalo's voeren veranderingen door in management
AA Gent voert op 1 januari enkele veranderingen door in het management van de club. Zo bereidt de club zich voor op het nakende pensioen van Michel Louwagie (64).
Lees verder

Eli Iserbyt traint met ingepakte arm op de rollen
Eli Iserbyt (23) zit na zijn valpartij in Heusden-Zolder weer op de fiets. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal reed op de rollen met een nog ingepakte arm. Hij hoopt op 1 januari aan de start te verschijnen in Baal, anders krijgt hij in één klap vijf minuten aangesmeerd.
Lees verder

Football Talk. "Diego Costa wil contract ontbiden bij Atlético" - Tissoudali maand buiten strijd - Hoe zit het met de staf van Leko?
Diego Costa was gisteren afwezig op de training van Atlético Madrid. De Spaanse spits twijfelt over zijn toekomst bij de koploper van La Liga, zo meldt een bron rond de club.
Lees verder

Football Talk. "Diego Costa wil contract ontbinden bij Atlético" - Tissoudali maand buiten strijd - Hoe zit het met de staf van Leko?
Diego Costa was gisteren afwezig op de training van Atlético Madrid. De Spaanse spits twijfelt over zijn toekomst bij de koploper van La Liga, zo meldt een bron rond de club.
Lees verder

Football Talk. Tissoudali maand buiten strijd - Hoe zit het met de staf van Leko?
Hoe zit het met de staf van Ivan Leko? Helemaal duidelijk is het nog niet, maar het ziet ernaar uit dat Edward Still, die ook al Leko's analist was bij Club Brugge en STVV, hem zal volgen naar China. Zijn andere trouwe luitenant, Rudi Cossey, zal de oversteek niét maken. Of die laatste bij Antwerp kan blijven, is nog een andere vraag en afhankelijk van de toekomstige trainer van de Great Old. Ook voor die andere assistent bij Antwerp, Samir Beloufa, is het afwachten. (MVS)
Lees verder

Ondanks coronacrisis: meer doden in burgerluchtvaart in 2020
Ondanks de coronapandemie zijn er afgelopen jaar meer doden gevallen bij ongevallen met commerciële vliegtuigen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Jet ­Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC).
Lees verder

Gehele Europese Unie vaccineert tegen corona, behalve Nederland
Ierland vaccineert dinsdag zijn eerste inwoners tegen het coronavirus, en dit als 26e van de 27 landen in de Europese Unie. Nederland is het enige land waar de inwoners nog moeten wachten op het vaccin. Het kabinet wil pas op 8 januari de vaccinatiecampagne starten.
Lees verder

Waarom Van Aert wél en Van der Poel niét tegen de koude kon: "Alles begint met de mindset"
Dat hij de Wereldbeker cross in Dendermonde snel zou vergeten, beloofde Mathieu van der Poel na afloop. De wereldkampioen verloor, in omstandigheden en op een parcours waar hij van gruwelde, haast drie minuten op zijn grote rivaal Wout van Aert. En dat, zegt bondsdokter Kris Van der Mieren, zal langer in het hoofd van Van der Poel blijven hangen dan hij zelf wil. "Hier zal Mathieu de nacht voor het WK in Oostende nog van wakker liggen. Zelfs al zegt hij van niet"
Lees verder

Autofabrikanten liegen erop los: kofferbak soms honderden liters kleiner dan opgegeven
Volkswagen behoort volgens automobielorganisatie ADAC, de Duitse evenknie van Touring, tot de grootste leugenaars als het gaat om het opgeven van de bagageruimte. De kofferbak van de Volkswagen Sharan blijkt maar liefst 325 liter kleiner dan opgegeven. Maar ook andere fabrikanten fantaseren er soms flink op los.
Lees verder

MNM komt met nieuwe webreeks 'Bathroom Stories'
MNM, de jongerenzender van de VRT, lanceert 'Bathroom Stories', een nieuwe webreeks voor jongeren. De tragikomische fictiereeks brengt heel wat thema's aan bod waar jongeren vandaag de dag mee worstelen. De reeks is vanaf vandaag te bekijken via VRT NU.
Lees verder

Minderhedenforum en Join.Vlaanderen bereiken kerstakkoord om samen te smelten
Join.Vlaanderen en het Minderhedenforum hebben een akkoord bereikt om tegen januari 2022 samen te smelten tot een nieuwe organisatie. Er ligt extra geld klaar. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
Lees verder

Lotte Vanwezemael wordt expert in 'Big Brother'
Seksuologe Lotte Vanwezemael (27) wordt één van de drie experten die het hoofd zullen buigen over het nieuwe seizoen van 'Big Brother'. Ze zal te zien zijn in de wekelijkse liveshows op donderdag.
Lees verder

Geen Hahntje de voorste: waarom nieuwe (tweede?) doelman het perfecte profiel heeft voor Anderlecht
Warner Hahn (28) moet de nieuwe doelman worden waar Anderlecht naar op zoek is na de operatie van Hendrik Van Crombrugge. Volgens z'n ex-coach Ron Jans (ex-Standard) past de keeper in elk geval perfect in het profiel dat RSCA zoekt.
Lees verder

Vlaamse Regering investeert 3,2 miljoen euro om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken: "We kunnen niet wachten tot coronacrisis voorbij is"
Na de coronacrisis was de Black Lives Matter-beweging misschien wel hét nieuwsfeit van 2020. In de nasleep ervan vroeg de Vlaamse Regering aan drie wetenschappers, onder wie onze werkexpert Stijn Baert, om 'academische monitoring' van discriminatie uit te werken. Officieel heten die 'correspondentietesten', want 'praktijktesten' hoorde men liever niet. De vraag is: is deze crisisperiode echt het juiste moment om werkgevers te bestoken met fictieve sollicitaties?
Lees verder

Lijkt een job in een haven jou wel iets? Deze functieprofielen kunnen er aan de slag
We staan er misschien niet altijd bij stil, maar onze havens zijn een essentiële schakel om heel wat producten, waaronder voedingsmiddelen, in de winkelrekken te krijgen. Jobat.be belicht samen met het Havencentrum enkele profielen die nodig zijn in de hele keten.
Lees verder

Vlaamse Regering investeert 3.2 miljoen om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken: "We kunnen niet wachten tot coronacrisis voorbij is"
Na de coronacrisis was de Black Lives Matter-beweging misschien wel hét nieuwsfeit van 2020. In de nasleep ervan vroeg de Vlaamse Regering aan drie wetenschappers, waaronder onze werkexpert Stijn Baert, om 'academische monitoring' van discriminatie uit te werken. Officieel heten die correspondentietesten, want praktijktesten hoorde men liever niet. De vraag is: is deze crisisperiode echt het juiste moment om werkgevers te bestoken met fictieve sollicitaties?
Lees verder

Slechterik Xander uit 'Thuis' wordt Jezus in nieuwe musical
Pieter Jan De Paepe (25), bij het grote publiek vooral bekend als slechterik Xander uit 'Thuis', wordt de rockende Jezus Christus in 'Jezus Christ Super Star'.
Lees verder

Tweede seizoensnederlaag voor kampioen LA Lakers en LeBron James, ook Brooklyn Nets onderuit
De LA Lakers hebben afgelopen nacht hun tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De ploeg rond superster LeBron James moest het met 107-115 afleggen tegen de Portland Trail Blazers. De Lakers, regerend kampioen in de NBA, verloren ook al de openingswedstrijd van het seizoen tegen stadsgenoot LA Clippers.
Lees verder