Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 december 2020

Deze strengere regels komen er voor terugkerende reizigers: verplichte quarantaine, twee testen en extra controles

HLN
Deze strengere regels komen er voor terugkerende reizigers: verplichte quarantaine, twee testen en extra controles
Het Overlegcomité heeft besloten dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen.
Lees verder

Opnieuw over de koppen lopen op Wintergloed in Brugge, maar lichtspektakel wordt niet geschrapt: "We volgen de situatie zéér goed op"
De organisatie van Wintergloed heeft dinsdagavond de installatie aan de OLV-kerk een uurtje stilgelegd omdat er te veel volk stil bleef staan. In de loop van de avond besloot de politie de druktebarometer op rood te zetten, en werd er gevraagd om niet meer naar Wintergloed af te zakken. De beelden die op sociale media circuleren spreken boekdelen: het was er over de koppen lopen. "We volgen het heel goed op met de stewards", reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "Als iedereen zich aan de regels houdt, kan alles perfect veilig verlopen."
Lees verder

Grote Coronastudie: bijna negen op tien zegt maatregelen te respecteren met oudjaar
We geven elkaar weer wat vaker een hand of een zoen, maar met kerst hield een grote meerderheid zich aan de regels. En dat gaan we weer doen met oudjaar, blijkt uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen. Uit de enquête blijkt ook dat we voor de krokusvakantie in februari nog geen grote verwachtingen koesteren over versoepelingen.
Lees verder

Het laatste woord is voor de wereldkampioen: Mathieu van der Poel sluit 2020 af met zege in Bredene
Mathieu van der Poel heeft 2020 afgesloten met een overwinning in de Ethias Cross van Bredene. De wereldkampioen haalde het in de Ereprijs Paul Herygers voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Wout van Aert, die Van der Poel zondag nog klopte in Dendermonde, reed niet mee.
Lees verder

KIJK LIVE. Besmettelijkere virusvariant verspreidt zich verder in VK: premier Boris Johnson spreekt het volk toe
De Britse regering kondigt aan dat om middernacht op meer plekken in het Verenigd Koninkrijk de allerstrengste coronamaatregelen zullen gelden. Dat is nodig omdat de zeer besmettelijke variant van het virus zich snel doorheen het land verspreidt. "Actie dringt zich op", aldus minister van Volksgezondheid Matt Hancock.
Lees verder

Besmettelijkere virusvariant verspreidt zich verder: Verenigd Koninkrijk legt meer Engelse lockdowns op
Brits minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft woensdag aangekondigd dat om middernacht op meer plekken in het Verenigd Koninkrijk strengere coronamaatregelen zullen gelden. De besmettelijkere Britse variant van het coronavirus verspreidt zich immers snel verder doorheen het land, actie dringt zich op. Later vandaag wordt verwacht dat premier Boris Johnson het volk toespreekt.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen blijft stijgen in Verenigd Koninkrijk: volg hier persconferentie van de Britse minister van Volksgezondheid
Brits minister van Volksgezondheid Matt Hancock houdt een persconferentie over de explosief stijgende coronacijfers in zijn land. Mogelijk worden er op meer plaatsen in het Verenigd Koninkrijk strengere maatregelen aangekondigd. Later vandaag wordt verwacht dat ook premier Boris Johnson het volk toespreekt. Volg hier live mee.
Lees verder

Afscheid van een iconische actrice en een spectaculaire brand: dit zijn de beste 'Thuis'-afleveringen volgens de Eén-kijker
Moorden, branden, huwelijken, stukgelopen relaties, geboortes: de soap 'Thuis' kende de voorbije jaren talloze hoogte- en dieptepunten. Om de 25ste verjaardag van de soap te vieren, lanceerde Eén een poll om op zoek te gaan naar de beste aflevering volgens de kijker. En dat leverde een verrassende top vijf op.
Lees verder

Geen Londense derby tussen Tottenham en Fulham na verschillende positieve coronagevallen
Tottenham-Fulham gaat niet door. De Londense derby in de Premier League stond normaliter gepland om 19u, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Bij Fulham zouden verschillen de stafleden en spelers besmet zijn.
Lees verder

'Dancing Dimi', maar ook een Nederlander die dartborden "waardeloos" vindt: het WK darts van vandaag
De laatste zes tickets voor de kwartfinales staan vandaag op het spel in Ally Pally. Michael van Gerwen en Krzysztof Ratajski zijn al geplaatst voor de laatste acht, lukt het Dimitri Van den Bergh ook om door te stoten op de laatste dartsdag van 2020? Een overzicht van alle gespeelde en nog te spelen matchen van vandaag, die allemaal te bekijken zijn op VTM 4.
Lees verder

Hans Vanaken blijft 4 matchen geschorst, Club gaat in beroep: "Respect voor scheidsrechters dient centraal te staan"
Zijn pleidooi en excuses van gisteren hebben niks uitgehaald. Hans Vanaken blijft vier matchen geschorst voor zijn uitsluiting én "misplaatste uitlatingen" na zijn rode kaart tegen Eupen. Club Brugge mist Vanaken zo na Nieuwjaar tegen STVV, Beerschot, Oostende en Racing Genk. Club bevestigde ondertussen wel nog in beroep te gaan tegen Vanakens straf.
Lees verder

Hans Vanaken blijft 4 matchen geschorst, Club trekt in beroep naar het BAS: "Respect voor scheidsrechters dient centraal te staan"
Zijn pleidooi en excuses van gisteren hebben niks uitgehaald. Hans Vanaken blijft vier matchen geschorst voor zijn uitsluiting én "misplaatste uitlatingen" na zijn rode kaart tegen Eupen. Club Brugge mist Vanaken zo na Nieuwjaar tegen STVV, Beerschot, Oostende en Racing Genk. Club bevestigde ondertussen wel nog in beroep te gaan bij het BAS tegen Vanakens straf.
Lees verder

Boris Johnson ondertekent brexit-handelsakkoord, ook Brits Lagerhuis keurt deal goed
Het Britse Lagerhuis heeft met een overweldigende meerderheid het handelsakkoord met de Europese Unie goedgekeurd, zo heeft Sky News gemeld. Er stemden 521 parlementsleden voor en 73 tegen. Het wetsontwerp verhuist nu naar het onverkozen House of Lords. De regering hoopt dat het ontwerp nog vandaag alle parlementaire hordes neemt. Ook Brits premier Boris Johnson heeft het handelsakkoord inmiddels ondertekend.
Lees verder

Brits Lagerhuis keurt brexit-handelsakkoord met overweldigende meerderheid goed
Het Britse Lagerhuis heeft met een overweldigende meerderheid het handelsakkoord met de Europese Unie goedgekeurd, zo heeft Sky News gemeld. Er stemden 521 parlementsleden voor en 73 tegen. Het wetsontwerp verhuist nu naar het onverkozen House of Lords. De regering hoopt dat het ontwerp nog vandaag alle parlementaire hordes neemt.
Lees verder

REACTIES. Van der Poel: "Moest blijven opletten op mijn techniek" - Aerts: "Verbazingwekkend hoe hij telkens die bochten aansnijdt"
De Sylvestercross in Bredene - traditioneel de laatste veldrit van het jaar - is gewonnen door Mathieu van der Poel. De Nederlander haalde het voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, maar hoopt aan het einde van een bijzonder jaar vooral op een nieuw normaal. Hieronder alle reacties op een rij.
Lees verder

Lil' Kleine schrijft emotioneel bericht aan overleden opa: "Ik had vaker moeten langskomen"
Lil' Kleine (26) beleeft een lastige eindejaarsperiode. De Nederlandse rapper moest namelijk afscheid nemen van z'n grootvader. Dat is te lezen in een emotioneel eerbetoon op Instagram.
Lees verder

Het trieste veldritafscheid van Nicolas Cleppe, amper 25 en ontgoocheld in Sven Nys: "Ik zag hem 2 keer in de week, maar hij zei nooit iets"
Een speciale middag was het ook voor Nicolas Cleppe. De crosser kreeg geen nieuw contract bij z'n ploeg Telenet Baloise Lions en ook elders vond hij geen onderdak. Voor de periode vanaf 1 januari heeft hij geen werkgever en het ziet er dus naar uit dat hij z'n fiets aan de haak moet hangen.
Lees verder

"Tijd voor deel twee van mijn leven": Dieter Vanthourenhout (35) reed na 14 jaar in het veld laatste cross
Na veertien jaar in het veld nam Dieter Vanthourenhout (35) in Bredene afscheid van het crosswereldje. "Het is mooi geweest", vertelde hij na de wedstrijd die Mathieu van der Poel won. "Ik kijk zeer tevreden terug op mijn carrière. Ik maakte van mijn hobby mijn beroep en kon veertien jaar doen wat ik écht graag doe." Vanthourenhout, die bij de profs tien UCI-veldritten won, wordt bij Fietsen Godefroot verkoper. "Tijd voor deel twee van mijn leven. (lacht) Ik heb nog nooit gewerkt. Dat wordt iets nieuw. Maar ik had geen zin om gewoon thuis te zitten."
Lees verder

Het trieste veldritafscheid van Nicolas Cleppe, amper 25: "Blijkbaar geen enkele ploeg die in me gelooft"
Een speciale middag was het ook voor Nicolas Cleppe. De crosser kreeg geen nieuw contract bij z'n ploeg Telenet Baloise Lions en ook elders vond hij geen onderdak. Voor de periode vanaf 1 januari heeft hij geen werkgever en het ziet er dus naar uit dat hij z'n fiets aan de haak moet hangen.
Lees verder

Hulpkas kan niet volgen: duizenden werklozen wachten op uitkering en krijgen geen gehoor
De Hulpkas Voor Werkloosheidsuitkeringen verzuipt al sinds de eerste lockdown onder de toevloed aan tijdelijk werklozen. Gevolg: duizenden mensen wachten op hun uitkering en krijgen geen gehoor. "Stel je even in de plaats van een alleenstaande met kinderen."
Lees verder