Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

De 10 ultieme tips van promojagers: zo bespaar je volgend jaar meer in supermarkt en bij (online) shoppen

HLN
De 10 ultieme tips van promojagers: zo bespaar je volgend jaar meer in supermarkt en bij (online) shoppen
Niemand betaalt graag meer dan nodig en dat zal in het nieuwe jaar niet anders zijn. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België - waar intussen ruim 260.000 leden de strafste acties met elkaar delen - onthult hoe je in 2021 meer kan besparen en de interessantste koopjes kan doen. Zowel in de supermarkt als bij het (online) shoppen. Dit zijn zijn tien gouden tips.
Lees verder

96-jarige Jos Hermans krijgt als eerste in België coronavaccin van Pfizer
De 96-jarige Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands wordt de eerste Belg die het coronavaccin krijgt toegediend. De negentiger krijgt maandag als eerste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Pieter, dat op een steenworp van de Pfizer-fabriek ligt, een eerste prikje.
Lees verder

2020 dodelijkste jaar in geschiedenis VS: levensverwachting keldert met maar liefst drie jaar
2020 gaat de boeken in als het - voorlopig - dodelijkst jaar in de Amerikaanse geschiedenis. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP. Het aantal overlijdens zal voor het eerst de kaap van drie miljoen overschrijden. Boosdoener: de coronapandemie.
Lees verder

Ongeziene schoppartij: scheidsrechter trekt negen keer rood
Een ongeziene schoppartij vanuit Brazilië. De U17-wedstrijd tussen Fluminese en Athletico Paranaense liep in blessuretijd volledig uit de hand. Nadat de spelers waren uitgevochten trok de scheidsrechter liefst negen keer rood.
Lees verder

Kapitein Zinho Vanheusden neemt het op voor Montanier: "Mijn coach, in goede en slechte dagen"
Opvallende Instagrampost van Zinho Vanheusden (21). De geblesseerde kapitein van Standard neemt het in een story op voor coach Philippe Montanier, die komend weekend moét winnen om zijn ontslag te vermijden.
Lees verder

Guga baúl en Nathalie Meskens vieren kerst à la Planckaert in 'RIP 2020'
Morgen om 20.40 trakteert zender VTM ons op een wederom hilarische vijfde aflevering van parodiereeks 'RIP 2020'. Zo zal Guga Baúl in de huid van Eddy Planckaert kruipen en zullen we Jonas Van Geel horen miauwen als katje Lee.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Julie Van den Steen, presentatrice (plaats 42): "Een vaccin was er nog niet, maar 'The Masked Singer' gelukkig wel"
Geen terrasjes en amper zon tijdens de tweede lockdown, maar gelukkig was er 'The Masked Singer', een vitaminepreparaat vermomd als VTM-programma. Julie Van den Steen (28) ­gidste ons als een felle lichtbundel door de donkerste vrijdagavonden. Haar absolute doorbraak op tv, al ziet ze dat zelf niét zo. "Hou toch op, ik kom net kijken."
Lees verder

PORTRET. Jos Hermans (96), de eerste Vlaming die maandag het vaccin krijgt: "Ik wil 100 jaar worden. Met die spuit lukt dat misschien"
Hij is zijn hele leven boer geweest, zegt Jos Hermans (96) — de man die maandag als eerste in Vlaanderen het coronavaccin zal krijgen. "En ge weet wat ze van boeren zeggen, hé? Met die spuit kan ik nog een beetje voortploegen. Want ik wil 100 jaar worden." Niet toevallig woont Jos in Puurs, waar pharmareus Pfizer miljoenen en miljoenen ampullen produceert. En dus was er, volgens burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V), weinig lobbywerk nodig: "In Brussel begrijpen ze de symboliek wel."
Lees verder

Microplastics ontdekt in placenta's van ongeboren baby's
Voor het eerst zijn microplasticdeeltjes aangetroffen in placenta's van ongeboren baby's. Dat is erg verontrustend en kan de ontwikkeling van de foetus mogelijk schaden, zeggen de wetenschappers in Rome die de ontdekking deden.
Lees verder

Heb je vragen over vaccinatie of corona? Stel ze hier aan viroloog Steven Van Gucht
Maandag krijgt Jos Hermans (96) als eerste in ons land een prik met het coronavaccin van BioNTech/Pfizer. Woensdagmiddag om 12 uur is viroloog Steven Van Gucht van Sciensano te gast in HLN LIVE. Hij beantwoordt al jouw vragen over de geplande vaccinaties, de gevolgen, etc. Welke vragen heb jij voor Van Gucht? Je kan ze hieronder stellen.
Lees verder

Senegalees bekent dat hij Belgische echtgenote heeft gedood: "Fatale kopstoot tijdens ruzie"
Een man van 42 jaar uit Senegal heeft bekend dat hij een van zijn echtgenotes gedood heeft. Het gaat om een Belgische vrouw van 72 jaar oud die al vermist was sinds oktober. Dat meldt de Senegalese gendarmerie dinsdag.
Lees verder

Topkweker die bijna tien miljoen euro kreeg voor zijn duiventil: "De mensen bekijken me nu niet anders"
9,5 miljoen euro. Zoveel kreeg Gaston Van de Wouwer (76), een topkweker uit Berlaar, voor zijn volledige til van 445 duiven. Een fenomenaal bedrag, maar op Gaston zelf lijkt het nog steeds weinig indruk te maken: "Ik ben maar een gewone man. Bovendien, het duurt lang eer ge dat hebt."
Lees verder

Football Talk. Arnar Vidarsson nieuwe bondscoach IJsland - Kalinic (ex-AA Gent) weg bij Aston Villa
Arnar Vidarsson volgt de Zweed Eric Hamrén op als bondscoach van IJsland. Dat heeft de IJslandse voetbalbond dinsdag bevestigd. De 42-jarige ex-middenvelder van Sporting Lokeren en Cercle Brugge ondertekent een contract voor twee jaar.
Lees verder

Vier studenten maken het te bont tijdens kotfeestje en eindigen in ziekenhuis
Een kotfeestje in Bergen (Henegouwen) is voor vier studenten in het ziekenhuis geëindigd. De jongeren hadden aanzienlijke hoeveelheden drugs genomen, meldt La Dernière Heure.
Lees verder

Amerikaanse studente (18) krijgt vier jaar cel voor overtreden quarantaine op Kaaimaneilanden: "Ze is behoorlijk hysterisch"
Een Amerikaanse studente heeft op de Kaaimaneilanden in de Caraïbische Zee vier jaar cel gekregen omdat ze de coronaregels overtrad. Skylar Mack (18) hield zich bij aankomst niet aan de verplichte quarantaine van veertien dagen. Haar familie pleit nu voor haar vrijlating. "Ze is behoorlijk hysterisch", aldus haar oma.
Lees verder

Amerikaanse studente (18) krijgt vier maanden cel voor overtreden quarantaine op Kaaimaneilanden: "Ze is behoorlijk hysterisch"
Een Amerikaanse studente heeft op de Kaaimaneilanden in de Caraïbische Zee vier maanden cel gekregen omdat ze de coronaregels overtrad. Skylar Mack (18) hield zich bij aankomst niet aan de verplichte quarantaine van veertien dagen. Haar familie pleit nu voor haar vrijlating. "Ze is behoorlijk hysterisch", aldus haar oma.
Lees verder

Man gearresteerd die omgekomen migranten in koelcontainer van safehouse in Anderlecht naar locatie bij Belgisch-Franse grens vervoerde
De Britse autoriteiten hebben in Redditch in Worcestershire een man opgepakt die door het Belgische gerecht gezocht werd voor zijn rol in het smokkelen van 39 Vietnamese migranten die in oktober vorig jaar dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in Essex. Dat meldt de Britse ambassade in Brussel.
Lees verder

Britten arresteren man die door Belgisch gerecht gezocht werd na vondst 39 lichamen in vrachtwagen
De Britse autoriteiten hebben in Redditch in Worcestershire een man opgepakt die door het Belgische gerecht gezocht werd voor zijn rol in het smokkelen van 39 Vietnamese migranten die in oktober vorig jaar dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in Essex. Dat meldt de Britse ambassade in Brussel.
Lees verder

Cameron Vandenbroucke (21) zet wielercarrière voorgoed uit haar hoofd
Cameron Vandenbroucke (21) zet een wielercarrière voorgoed uit haar hoofd, zo schrijft DirectVelo. De dochter van wijlen Frank Vandenbroucke reed de afgelopen twee jaar voor Lotto-Soudal Ladies, maar kon zich nooit profileren. Ze nam een pauze voor haar studies, maar die lijkt nu definitief.
Lees verder

Football Talk. Napoli krijgt gelijk: uitduel met Juventus wordt alsnog gespeeld - Kalinic (ex-AA Gent) weg bij Aston Villa
Na twee verloren procedures is Napoli door het Italiaans Olympisch Comité (CONI) alsnog in het gelijk gesteld in het beroep dat de club had aangetekend tegen de reglementaire nederlaag tegen Juventus (3-0). Het geannuleerde duel moet op last van CONI toch worden gespeeld. Ook het punt aftrek dat het team van Rode Duivel Dries Mertens kreeg opgelegd vanwege niet komen opdagen, is geschrapt.
Lees verder