Doorgaan naar hoofdcontent

‘Dancing Dimi’ overdonderd als hij hoort hoeveel Belgen hem zagen winnen op VTM 4: “Ik krijg er kippenvel van”

HLN
'Dancing Dimi' overdonderd als hij hoort hoeveel Belgen hem zagen winnen op VTM 4: "Ik krijg er kippenvel van"
'Dancing Dimi' verovert nu ook België. Zijn eerste partij op het WK Darts gisteravond tegen Paul Lim werd door liefst 212.000 mensen bekeken op VTM 4 - straffe kijkcijfers. "Dat is niet normaal", reageerde Dimitri van den Bergh (26) deze ochtend vanuit Londen.
Lees verder

"Club Brugge vindt nieuwe spits: Nederlander Bas Dost komt over van Eintracht Frankfurt"
Bas Dost (31) wordt de nieuwe spits van Club Brugge. Dat schrijven onze collega's van het Nederlandse AD. De spits verlaat Eintracht Frankfurt en zou voor anderhalf jaar tekenen bij blauw-zwart.
Lees verder

Belgische mannen in Duitsland geklist met 60 joints in hun zakken
De Duitse politie heeft aan de Duits-Oostenrijkse grens drie Belgische mannen tegengehouden die 60 joints op zak hadden. Daarnaast hadden ze vijf gram marihuana bij, meldt de politie.
Lees verder

"FC Barcelona liet speler achter in Turkije omdat hij onderhandelt met Real Madrid", club komt met eigen versie van vreemd verhaal
Vreemde situatie bij de basketbalploeg van FC Barcelona. Na een wedstrijd in Turkije lieten de Spanjaarden hun speler Thomas Heurtel achter in Istanbul. Volgens verschillende media omdat Barça te weten was gekomen dat de 31-jarige Fransman onderhandelt met... rivaal Real Madrid. Maar dat spreekt Barcelona tegen in een communiqué.
Lees verder

'Femtech' is in opmars. "De wetenschappelijke wereld is wakker geschud en maakt eindelijk producten voor vrouwen"
Last van pijnlijke maandstonden, problemen met borstkolven of de menopauze? Gewoon op de tanden bijten. Een andere optie was er jarenlang niet voor vrouwen. Maar er is verandering op til, want vrouwelijke technologie of 'femtech' is booming. We vroegen trendanalysten Kate Stockman en Herman Konings om uitleg. Waar komen die producten vandaan? Werken ze echt? En waarom zijn ze broodnodig? "Het is niet oké dat vrouwenperikelen in het verleden amper onderzocht zijn."
Lees verder

Vier jaar cel voor man (38) die partner jarenlang mishandelde: "Hij gaf honden het bevel om me aan te vallen en grijnsde van genot"
Een 38-jarige man uit Hasselt is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, een jaar meer dan de aanklager had gevorderd, omdat hij zijn partner jarenlang mishandelde. Hij deelde zware klappen uit en zette zelfs een zwaard op de keel van zijn ex. Het slachtoffer, een muziekleerkracht, getuigde voor de strafrechter hoe ze vaak vreesde voor haar leven. "Hij gaf de honden de opdracht om me aan te vallen en hij grijnsde van genot."
Lees verder

Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: "Situatie is onmenselijk"
In het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn de autoriteiten begonnen met het afnemen van coronatests bij gestrande vrachtwagenchauffeurs. Meer dan 5.000 vrachtwagens staan momenteel geblokkeerd in Kent, meldt het Britse ministerie van Transport. Daar kunnen er volgens transportverenigingen nog eens zoveel bijkomen. In de haven van Dover keerden boze truckers zich vanochtend tegen de politie. Velen van hen zitten al dagen vast en zullen kerst niet kunnen thuis vieren.
Lees verder

Ook een avondje Netflix en slimme lampen zijn niet veilig voor cybercriminelen: "Hackers kunnen schade berokkenen via slecht beveiligde toestellen"
Hackers proberen steeds meer om bedrijven lam te leggen en particulieren te bestelen, zeker nu we meer dan ooit thuiswerken. En je bent maar beter op je hoede, want het gevaar loert overal. Zo kan je zelfs door een avondje bingewatchen op Netflix al slachtoffer worden van cybercriminelen. Hoe laat je je niet in de val lokken? En hoe bescherm je je toestellen het best? Onze techexpert geeft advies. "Je hoeft geen doorgewinterde IT'er te zijn om je te wapenen tegen hackers."
Lees verder

Vroeg kerstcadeau van James Cooke: zijn 'Assisen Online - De Kerstmoord' is zo'n succes dat hij de ticketverkoop openhoudt
Het is nog geen Kerstmis, maar James Cooke speelt nu al voor kerstman. Zijn onlinetheaterstuk 'De Kerstmoord' begon maandag met 8.000 Vlamingen, en zelfs na de start bleef de interesse toenemen. "Daarom kan iedereen die wil zich nu nog inschrijven om mee te speuren naar de (on)schuld van de dader'." Voor amper 15 euro ligt dat kerstcadeau onder uw boom.
Lees verder

Waarom eerst de ouderen vaccineren en wat met mensen die al corona gehad hebben? Steven Van Gucht beantwoordt uw coronavragen
Gisteren deden wij een oproep om al uw vragen omtrent corona en vaccins in te sturen. Honderden vragen stroomden daarover binnen. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordde vandaag de vragen die het vaakst terugkwamen in HLN LIVE. Herbekijk het gesprek hieronder.
Lees verder

Witte kerst op komst (toch in Ardennen)
Het KMI verwacht deze namiddag eerst regen, daarna wisselvallig weer vanaf het westen met enkele buien. De maxima variëren van 10 tot 13 graden. 's Nachts zijn er perioden van regen of buien, met minima van 3 tot 7 graden. Er is veel wind en op het einde van de nacht wordt het zelfs stormachtig aan de kust. In de Ardennen wordt een witte kerstperiode verwacht.
Lees verder

De 10 ultieme tips van 'Mijn Energie': zo geeft u in 2021 minder uit aan energie
We zijn in ons land niet meteen verwend als het op energieprijzen aankomt. Ze nemen elke maand dan ook een flinke hap uit ons huishoudbudget. Wij gingen bij expert Kurt Deman van Mijnenergie.be aankloppen voor tien gouden tips om de energiefactuur in 2021 zo laag mogelijk te houden.
Lees verder

Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren het slot van De Warmste Week
Donderdag komt 'De Warmste Week' ten einde. Om het gebeuren passend af te sluiten, is er op Eén 'De Warmste Dankuwel van het Jaar' te zien, met presentatoren Bart Peeters (61) en Siska Schoeters (38).
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Sven Nys enthousiast over parcours in Herentals: "Deze cross zal komende jaren massa volk trekken"
In Herentals staat vandaag de vierde manche van X2O Badkamers Trofee op het programma. Eli Iserbyt leidt bij de heren elite, Lucinda Brand bij de dames. Seizoensrevelatie Tom Pidcock komt niet aan de start, maar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en de andere toppers zijn wel van de partij. Om 13u45 begonnen de dames aan hun wedstrijd, om 15u volgt het startschot de mannen (en de U23). Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt te missen!
Lees verder

Dit zijn de beste kookboeken en literaire toppers voor onder de kerstboom
Onze culturele vrijheid is beperkt tegenwoordig, maar op lezen staat gelukkig geen enkele begrenzing. Het ultieme kerstcadeau is dit jaar dus geen bon voor een uitje of wellness, maar wel een goed boek. We zochten de grootste aanraders uit om je familie en vrienden mee te verrassen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Kate Winslet lust de glitter en glamour niet meer: "Ik hou er niet van om mijn 'moeder-die-naar-school-rent-lichaam' in een galajurk te persen"
Stevent Kate Winslet af op haar tweede Oscar? Volgens kenners is die kans reëel. Nadat ze in 2009 het felbegeerde beeldje ontving voor haar rol in The Reader, zet ze in het recente negentiende-eeuwse liefdesdrama Ammonite wederom een puike prestatie neer. En aangezien de zinderende, lesbische naaktscènes met tegenspeelster Saoirse Ronan (26) als spraakmakend beschouwd mogen worden in het nog steeds preutse Hollywood, kan Kate na drieëntwintig jaar misschien ook dat brave Titanic-imago van zich afschudden.
Lees verder

Football Talk. Siemen Voet nog steeds positief - Kerstactie Pro League op recordkoers - Rode cijfers voor STVV
KV Mechelen is nog lang niet verlost van corona. Verdediger Siemen Voet heeft opnieuw positief getest op het virus en moet nog een extra week in quarantaine. Ook assistenten Fred Vanderbiest en Kevin Van Dessel, conditietrainer Glenn Vanryckeghem en videoanalist Jan Boden zijn nog besmet. Ook hoofdcoach Wouter Vrancken, de teammanager en twee kinesisten zitten nog steeds in quarantaine. "Donderdag staat een nieuwe test gepland voor de hele groep in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Moeskroen", aldus Malinwa.
Lees verder

Ivan Leko heeft bod van Chinese club Guangzhou R&F op zak: "Ik weet niet wat er zal gebeuren"
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar 't is écht waar. De kans - hoewel momenteel niet in te schatten hoe groot die daadwerkelijk is - zit er in dat Ivan Leko aan zijn laatste dagen als Antwerp-coach bezig is. De Kroaat heeft immers een bod op zak de Chinese eersteklasser Guangzhou R&F, de werkgever van onder anderen ex-Rode Duivel Moussa Dembélé.
Lees verder

Bpost past dienstregeling aan tijdens eindejaarsperiode
Bpost past zijn dienstregeling aan tijdens de eindejaarsperiode, zo maakt het bedrijf bekend. Concreet zullen alle postkantoren op 24 december en op 31 december in de namiddag gesloten blijven. Ook op 25 en 26 december en op 1 januari zijn de postkantoren een hele dag gesloten.
Lees verder

Wie had dat gedacht? Saelemaekers, de slingerende salamander, op kop van de Serie A: "Alexis lijkt wel overal te zijn"
En zeggen dat slechts weinigen geloofden in zijn slaagkansen... Maar zie nu: Alexis Saelemaekers (21) – 'salamander' voor de tifosi – en AC Milan kunnen 2020 afsluiten als leider van de Serie A. Wie had dat gedacht?
Lees verder