Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Cop scoort knap de 1-2, maar zal daar toch vooral een pijnlijke herinnering aan overhouden

HLN
Cop scoort knap de 1-2, maar zal daar toch vooral een pijnlijke herinnering aan overhouden
Hij lag aan de basis van de openingstreffer en tekende zelf voor de 1-2. Duje Cop speelde een goede wedstrijd op bezoek bij de Glasgow Rangers, maar zal toch vooral een pijnlijke herinnering overhouden aan zijn trip naar Schotland.
Lees verder

OVERZICHT. Vertonghen effent pad voor Benfica - Mertens scoort bij jubileum, maar wint niet en strijdt met Januzaj om lijfsbehoud
Nog in de poule van Standard haalde Benfica het met 4-0 van Lech Poznan. Jan Vertonghen kopte net na het halfuur de 1-0 in doel, waarna Darwin Nunez, Pizzi en Julian Weigl de rest deden. De Portugezen hebben net als Glasgow Rangers 11 punten en zijn al geplaatst voor de volgende ronde, Standard en Lech Poznan (elk drie punten) zijn uitgeschakeld.
Lees verder

15 jaar cel voor Franse ex-chirurg die verdacht wordt van aanranding en verkrachting van meer dan 300 slachtoffers
In het eerste luik van een gigantische pedofiliezaak in Frankrijk is ex-chirurg Joël Le Scouarnec, die in Saintes, in het westen van het land, achter gesloten deuren voor een gerechtshof verscheen, vandaag veroordeeld tot vijftien jaar cel. De zeventiger moet zich ook verplicht laten behandelen.
Lees verder

Communicatiedirectrice Witte Huis neemt ontslag
Alyssa Farah, de communicatiedirectrice van het Witte Huis, neemt ontslag. Dat heeft ze donderdag zelf bekendgemaakt. "Ik ben bijzonder trots op de ongelooflijke dingen die we hebben bereikt om ons land sterker en veiliger te maken", zei ze in haar afscheidsboodschap.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Versoepelen zonder vaccin was niet eenvoudig. Maar een houdbare exitstrategie uitstippelen, terwijl al een vaccin wordt uitgerold is mogelijk nog delicater."
Er is licht aan het einde van de tunnel. Vanaf 5 januari start ons land met vaccineren: eerst in de rusthuizen, want eens het virus daar binnendringt, komen ook de lokale ziekenhuizen weer onder druk. Daarna komt het zorgpersoneel en in maart en april is het dan de beurt aan 65-plussers, gevolgd door 45-plussers met onderliggende aandoeningen. Maar de meesten onder onder ons zullen - zoals het er nu naar uitziet - niet voor de zomer gevaccineerd zijn.
Lees verder

LIVE. VS registreren recordaantal infecties op 24 uur - 'Pfizer halveert levering vaccins dit jaar' - Oversterfte in Nederland neemt toe
De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat is vandaag bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, waarop de acht ministers van Volksgezondheid samenzaten om een vaccinatiestrategie te bepalen. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Biden vraagt topexpert Fauci voor "Covid-team" - 'Pfizer halveert levering vaccins dit jaar' - Oversterfte in Nederland neemt toe
De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat is vandaag bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, waarop de acht ministers van Volksgezondheid samenzaten om een vaccinatiestrategie te bepalen. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Robbie Williams vormt nieuwe band met vrienden
Robbie Williams is van plan om binnenkort weer met een band het podium op te gaan. Niet met zijn oude makkers van Take That maar met een nieuw te vormen groep. "Het gaat om een klein project", zegt de zanger op Instagram Live. "Er komen liedjes aan die ik niet onder de naam Robbie Williams zal uitbrengen. Ik ga dit doen met vrienden."
Lees verder

"Als skilatten hele winter opgeborgen blijven, gaan er slachtoffers vallen"
Nu ook Oostenrijk een kruis heeft gemaakt over de kerstvakantie, kan de Vlaamse wintersporter alleen maar hartstochtelijk hopen dat de liften in de krokus- en paasvakantie weer opengaan. "Als de skilatten de hele winter opgeborgen moeten blijven, gaan er bij de hotels, touroperators en skiverhuurders slachtoffers vallen", klinkt het in de sector.
Lees verder

Na de celstraf voor Bo Coolsaet (81): waar komen bejaarde gedetineerden terecht?
Bo Coolsaet (81) is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf, en de kans dat hij die ook echt moet uitzitten is reëel. In 2019 zaten er vijftien tachtigers in onze gevangenissen. Maar wat gebeurt er met bejaarde gedetineerden? Belanden zij tussen jonge drugsdealers? "Nee. Een penitentiair woonzorgcentrum bestaat niet, maar de gevangenis van Merksplas is een favoriet. Daar zijn geen trappen."
Lees verder

Wanneer bent u aan de beurt? Dit is onze vaccinatiestrategie
De vaccinatiestrategie voor ons land is bekend. Het toedienen van de 22,4 miljoen bestelde doses zal in drie fases verlopen. De woonzorgcentra en zorgberoepen komen eerst aan de beurt. Daarna de ruim 2 miljoen 65-plussers, en vervolgens de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen. De timing staat of valt met de beschikbaarheid van de vaccins, waarover nog veel onduidelijkheid bestaat. Volgens de huidige timing zullen de vijf miljoen andere landgenoten niet voor de zomer gevaccineerd zal zijn.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens. "'Is er iemand voor je?' Het klinkt als een eenvoudige vraag. Dán voel je je eenzaam"
Huidkanker. Dat verdict kreeg Goedele Liekens recent te horen. Daarmee begint ze aan een strijd die ze moet en zal winnen. Met vallen en opstaan. Dat proces beschrijft ze elke vrijdag in 'Het Laatste Nieuws'.
Lees verder

Psychologe wil dat jeugd eerder aan bod komt voor vaccin: "Uitgaan, vrienden zien, jongeren hebben dat nodig om gezonde volwassenen te worden"
Eerst de woonzorgcentra. Dan het zorgpersoneel. Dan de 65-plussers. Dan de risicopatiënten. Voor jongeren: weinig aandacht in de vaccinatiestrategie. Onterecht, vindt psycholoog en hoogleraar in de contextuele psychiatrie Inez Germeys. "We zijn de ontwikkeling van jongeren nu al voor lange tijd 'on hold' aan het zetten. Wat daar de gevolgen van zijn? Onduidelijk. Maar wéét: het houdt risico's in."
Lees verder

James Bond-pistool Sean Connery verkocht voor 250.000 dollar
Een van de pistolen die Sean Connery tijdens zijn eerste optreden als geheim agent James Bond in de film Dr. No uit 1962 gebruikte, is donderdag (lokale tijd) in de VS voor veel geld verkocht. Een bieder schafte de beroemde Walther PP aan voor maar liefst 256.000 dollar (ongeveer 210.000 euro). Dat maakte Julien's Auctions in Beverly Hills bekend.
Lees verder

Kapitaalsverhoging Anderlecht: B-aandeelhouder Davignon positief: "Akkoord voor kerst"
Komt het dan toch goed? B-aandeelhouder Etienne Davignon zegt dat een kapitaalsverhoging voor Anderlecht in de lucht hangt. "Het gaat de goeie richting uit."
Lees verder

Groot-Brittannië wil uitstoot broeikasgassen 68 procent verlagen voor 2030
Groot-Brittannië wil de uitstoot van broeikasgassen dit decennium met meer dan twee derde verminderen. Volgens de Britse regering gaat het om de snelste reductie van alle grote economieën. Doel is de uitstoot tegen 2030 met 68 procent te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990. In 2050 moet het land koolstofneutraal zijn.
Lees verder

Tienkamper Hans Van Alphen (38): "Vroeger draaide alles rond mij. Nu help ík mensen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet.
Lees verder

Ervaringsdeskundigen kijken verder dan de potentiële miljoenen voor Club: "Doorgaan in CL opent grote poort"
Lazio-Club wordt een match van 11,7 miljoen euro. Blauw-zwart kan zijn volle kassa nog meer spekken. Dennis, Diatta en De Ketelaere kunnen hun visitekaartje afgeven aan Europa. Maar het is ook een afspraak met de geschiedenis, zeggen Champions League-overwinteraars Tomasz Radzinksi, Glen De Boeck en Brecht Dejaegere: "Een kwalificatie verandert je hele carrière."
Lees verder

EXCLUSIEF. Negatief advies van Justitie: na salafisten nu spionnen in Brusselse Grote Moskee
Justitie brengt een negatief advies uit over de doorstart van de Brusselse Grote Moskee. Die werd vorig jaar onttrokken aan de radicaliserende invloed van Saoedi-Arabië. Maar de nieuwe bestuurders staan dan weer te dicht bij Marokko en worden nu zelfs van spionage beticht. Dat kan gevolgen hebben tot ver buiten het Jubelpark.
Lees verder

Nieuwe zitting tegen verdachten Nederlandse 'martelcontainers'
In de gerechtsbunker in Amsterdam houdt de rechtbank vrijdag een tweede inleidende zitting rond de zogenoemde 'martelcontainers' die in juni werden ontmanteld. In de zaak staan tien verdachten terecht, onder wie de vermoedelijke opdrachtgever, de 49-jarige Rotterdammer Roger P., alias Piet Costa. Hij werd op 6 oktober in zijn cel aangehouden, waar hij in voorarrest zat in verband met een grote cocaïnezaak.
Lees verder