Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 december 2020

Clement: “Spijt dat ik geen volleybalcoach ben” - Vanaken: “Als er één ploeg verdiende om te winnen, was het ...

HLN
Clement: "Spijt dat ik geen volleybalcoach ben" - Vanaken: "Als er één ploeg verdiende om te winnen, was het Club"
Club Brugge keek tegen nederlaag nummer vier aan in de Jupiler Pro League. AA Gent kwam winnen op Jan Breydel. "Uiteraard zijn we ontgoocheld over het resultaat", vertelt coach Philippe Clement op de persconferentie. "Maar ik kan deze wedstrijd een plaats geven, want qua prestatie kan ik niet meer vragen van mijn spelers. Heel veel balbezit, genoeg kansen en een goeie keeper aan de overzijde. Ik las deze week dat Hein zei dat voetbal geen volleybal is en er daardoor altijd kansen zijn om als mindere ploeg punten te halen. Vandaag heb ik spijt dat ik een voetbalcoach ben en geen volleybalcoach. Anders hadden we dus gewonnen."
Lees verder

LIVE. Daar is de aansluitingstreffer! Henry trapt OH Leuven weer in de match
• King Power @ Den Dreef (16u)
Lees verder

LIVE. KV Mechelen op verdiende dubbele voorsprong in Leuven
• King Power @ Den Dreef (16u)
Lees verder

KV Mechelen pakt drie broodnodige punten na knappe overwinning bij OH Leuven
Loon naar werken. KV Mechelen pakte een broodnodige én verdiende zege aan Den Dreef. Mrabti en Van Damme scoorden uit de talrijke Mechelse kansen.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck kan ogen niet geloven: "Ongelofelijk dat we nú al op die manier scoren"
Milad Mohammadi met de voorzet, Alessio Castro-Montes met de (halve) afwerking want officieel zal de treffer een owngoal worden van Federico Ricca. Een typische Vanhaezebrouck-goal. (lacht) "Dat is wat ik graag zie, hé", reageerde de Gentse trainer voor de camera van Eleven Sports en herhaalde hij op de persconferentie achteraf (zie video bovenaan het artikel). "Scoren met onze twee wingers. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat we na twee weken trainen zo al een goal maken."
Lees verder

Speel verkleedpoker of hang je wensen in een boom: pleziertips voor de feestdagen
2020 gaat sowieso de geschiedenisboeken in en de laatste dagen van dit rare jaar worden een memorabel sluitstuk. Geen overvolle feestzalen, geen meterslange feestdis. Maar dat betekent niet dat het een saaie boel wordt. Wij verzamelen enkele tips voor een geslaagde pretparty in je bubbel. Alsjeblief, graag gedaan!
Lees verder

LIVE. Leicester op 0-2 na ongelukkige own goal Alderweireld
• Tottenham Hotspur Stadium
Lees verder

LIVE. Lukaku verdubbelt Inter-voorsprong vanop de stip
• Giuseppe Meazza
Lees verder

Man loopt bekkenbreuk op tijdens lockdownfeestje, nadat hij via balkon probeert te vluchten voor politie
In Oostende heeft een jongeman een bekkenbreuk opgelopen nadat hij probeerde te vluchten voor de politie, tijdens een lockdownfeestje op zaterdagavond. Hij probeerde via het balkon op het voetpad te raken, maar eindigde in het ziekenhuis. Drie anderen belandden in de politiecel.
Lees verder

Lukaku alweer trefzeker bij Inter dat in het spoor van koploper Milan blijft
Inter heeft in eigen huis geen steek laten vallen tegen Spezia. De Nerazzuri rekenden na de rust af met de bezoekers na doelpunten van Achraf Hakimi en - uiteraard - Romelu Lukaku. In de stand blijft Inter in het spoor van koploper en stadsrivaal AC Milan, dat won op het veld van Sassuolo.
Lees verder

Een huwelijkscontract zoals Albert en Paola? Experts: "Dat raden we elk samengesteld gezin aan"
Koning Albert heeft zijn huwelijkscontract veranderd, zodat Delphine allicht niet zal erven van Paola. Goede keuze, vinden experts: "Wij zouden dat élke Vlaming aanraden. Nergens zoveel ruzie na de erfenis als bij nieuw samengestelde families", luidt het. "Ik geef u op een briefje: 95 procent van de Vlaamse vrouwen zou reageren als Paola."
Lees verder

Gentse fans drijven 'haatwedstrijd' tegen Club Brugge op de spits: politie start onderzoek
Dat de onderlinge rivaliteit tussen de fans van Club Brugge en vooral die van AA Gent groot is, uitten de ultra's van de Buffalo's vandaag op wel erg expliciete wijze. Naast het spandoek 'Doe ze duud' hing er ook een aan de hals opgehangen pop die voor een fan van Club Brugge moest doorgaan. Op Instagram pochten de Gentse zware jongens met hun actie. De voetbalcel van de Gentse politie is een onderzoek gestart. Op het veld eindigde de 'Slag om Vlaanderen' in een 0-1-zege voor AA Gent.
Lees verder

Gentse fans drijven 'haatmatch' tegen Club Brugge op de spits met opgeknoopte pop: politie start onderzoek
Dat de onderlinge rivaliteit tussen de fans van Club Brugge en vooral die van AA Gent groot is, uitten de ultra's van de Buffalo's vandaag op wel erg expliciete wijze. Naast het spandoek 'Doe ze duud' hing er ook een aan de hals opgehangen pop die voor een fan van Club Brugge moest doorgaan. Op Instagram pochten de Gentse zware jongens met hun actie. De voetbalcel van de Gentse politie is een onderzoek gestart. Op het veld eindigde de 'Slag om Vlaanderen' in een 0-1-zege voor AA Gent.
Lees verder

Tottenham op eigen veld onderuit tegen Leicester, Alderweireld verschalkt eigen doelman
Tottenham heeft een slechte zaak gedaan door op eigen veld met 0-2 te verliezen van Leicester. De bezoekers kwamen vlak voor de rust op voorsprong via een strafschop van Vardy, in de tweede helft versloeg Toby Alderweireld op ongelukkige wijze z'n eigen doelman. In de stand wipt Leicester over Tottenham, dat nu vierde is op zes punten van leider Liverpool.
Lees verder

Eerste weekend van kerstvakantie haalt 31.000 passagiers naar Brussels Airport
Zaterdag 19 december was er een kleine piek van 17.000 passagiers op Brussels Airport. Vandaag daalt dat alweer naar 14.000 vertrekkende en aankomende passagiers. Een schril contrast met de normale 75.000 per dag
Lees verder

HLN DOC. Sekswerkers worden ongelijk behandeld op sociale media: "Tieners dansen bijna naakt op TikTok. Dat moet ik niet proberen"
Op het superpopulaire platform OnlyFans kunnen creators hun content — vaak pornografisch materiaal — tegen betaling aanbieden. Via andere sociale media zoals TikTok proberen OnlyFans-gebruikers nieuwe fans aan te trekken. Child Focus waarschuwt er echter voor dat ook mensen met pedofiele gevoelens hun weg hebben gevonden naar beide platformen. Andere experts wijzen erop dat de seksueel getinte beelden bijdragen tot verdraaide normen en verwachtingen over het eigen lichaamsbeeld.
Lees verder

Homejackers sluiten 78-jarige vrouw op in kelder, alerte buurman Neil kan slachtoffer bevrijden: "Gewoon burgerplicht gedaan"
In de Oostkerkestraat in Oostkerke, deelgemeente van Diksmuide, is zaterdag bij klaarlichte dag een 78-jarige vrouw het slachtoffer geworden van een home invasion. Twee mannen drongen de slaapkamer binnen, waar ze lag te rusten. "Nadat ze vroegen waar de kluis lag en mijn juwelen en horloge stalen, werd ik opgesloten in de kelder", getuigt het slachtoffer. Het was alerte buurman Neil Gunst die alarm sloeg en de vrouw bevrijdde uit de kelder.
Lees verder

Politie legt lockdownfeestje met negen jongeren stil in Zonhoven
Afgelopen zaterdagnacht heeft de politie op de Houthalenseweg in Zonhoven een lockdownfeestje stilgelegd. Alle negen aanwezigen werden bestuurlijk gearresteerd. Op het adres werd ook een fles lachgas in beslag genomen.
Lees verder

Honderdtal arrestaties bij protesten tegen Loekasjenko in Wit-Rusland
In Wit-Rusland hebben ordetroepen zondag zowat 100 mensen opgepakt die deelnamen aan demonstraties tegen president Alexandr Loekasjenko. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken overtraden de betogers het verbod op bijeenkomsten.
Lees verder

Concertreeks van Spaanse zanger met 5.000 fans krijgt bakken kritiek: "Terwijl wij onze vrienden en familie niet mogen zien"
Naar aanleiding van zijn 60e verjaardag heeft de Spaanse zanger Raphael Martos Sánchez een reeks concerten gepland in de hoofdstad van zijn geboorteland. Dat is niet tegen de huidige regels. Toch stuitte het eerste optreden dit weekend velen voor de borst. Er waren zo'n 5.000 mensen aanwezig, terwijl Spanje met een stevige tweede coronagolf afrekent.
Lees verder