Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Chaos dreigt in geïsoleerd Verenigd Koninkrijk: vrachtverkeer valt stil, vrees voor voedseltekorten

HLN
Chaos dreigt in geïsoleerd Verenigd Koninkrijk: vrachtverkeer valt stil, vrees voor voedseltekorten
De Britse premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg. Door de combinatie van de nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus én de nakende brexit raakt het Verenigd Koninkrijk steeds meer geïsoleerd. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en zo goed als al het vrachtverkeer komt tot stilstand. Volgens de Britse pers ontstaat er vrees voor voedseltekorten, al de komende dagen. Een supermarktketen waarschuwt al dat de voorraden bloemkool, sla, broccoli en citrusvruchten er snel door zullen zijn.
Lees verder

Mag je zomaar met je bankrekening in het rood gaan? En hoelang? Onze geldexpert waarschuwt voor deze "zeer dure vorm van lenen"
Ga jij wel eens onder nul op je rekening? Je bent geen uitzondering. Alle Belgen samen hebben 18,7 miljoen zichtrekeningen. Bij een steekproef bleken 1,2 miljoen rekeningen in het rood te staan. Dat is dus 6,4% van alle rekeningen. Banken staan het toe, maar niet altijd en zeker niet onbeperkt. Bovendien kan het je aardig wat kosten, waarschuwt onze financieel expert Paul D'Hoore.
Lees verder

Meilandjes overwegen vertrek uit Hengelo na vergunningsproblemen met gemeente
De verf is nog niet droog of de tv-familie Meiland overweegt alweer hun riante villa in het Nederlandse Hengelo te verlaten. Reden: Een geschil met de gemeente over vergunningen. Martien Meiland deed die onthulling gisteravond tijdens het Nederlandse programma 'Linda's Wintermaand' op SBS6.
Lees verder

Dierenacti­vis­ten schelden Kylie Jenner uit: "Je bent een vreselijk mens"
Realityster Kylie Jenner (23) is gisteravond uitgescholden door een groepje dierenrechtenactivisten dat haar opwachtte bij een winkel. Een van hen probeerde haar vertrek te vertragen door voor haar auto te gaan lopen. De actievoerders vinden het onbegrijpelijk dat Jenner regelmatig bont draagt. "Je bent een monster!'' riepen ze.
Lees verder

Nederlandse huizenprijzen weer flink gestegen
De Nederlandse huizenprijzen blijven flink oplopen, ondanks de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren koopwoningen in november bijna 9 procent duurder dan een jaar eerder.
Lees verder

Coronavirus zorgt ook voor grilligheid op de woonmarkt: dit moet u weten
Het spreekt voor zich dat de afgelopen negen maanden ook een invloed hadden op de gang van zaken op de Belgische woonmarkt. In vergelijking met 2019 vielen de aanvragen voor een woonlening in 2020 dramatisch terug, om vervolgens eventjes op te veren tijdens de zomer. Nu de tweede lockdown al even aan de gang is, valt ook het aantal aangevraagde kredieten opnieuw terug. Spaargids.be bekijkt wat de impact daarvan is op mensen die nu naar de bank willen stappen voor een woonlening.
Lees verder

Jordan Lukaku: "Blij met basisplek, maar niet gekomen om 'rotatiespeler' te zijn"
19 mei 2016, KV Oostende - AA Gent. Van toen was het geleden dat Jordan Lukaku (26) nog eens mocht beginnen aan een competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League - ruim 4,5 jaar geleden. Gisteravond dropte Ivan Leko hem voor het eerst aan de aftrap in de competitie. Tegen Tottenham stond Lukaku ook al eens in de basiself.
Lees verder

Brengt Ed Sheeran vandaag nieuwe muziek uit? "Vanmiddag krijgen jullie een kerstcadeautje"
Fans van Ed Sheeran (29) vermoeden dat de Britse zanger vandaag nieuwe muziek op de wereld zal loslaten. Gisteren postte hij namelijk een geheimzinnige boodschap op zijn Instagrampagina. "Jullie krijgen een kerstcadeautje."
Lees verder

Miljardair Jack Ma bood Chinese overheid belang aan in Ant Financial
Jack Ma heeft de Chinese autoriteiten een deel van zijn financiële dienstverlener Ant Financial aangeboden om de beursgang van dat bedrijf te redden. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het aanbod zou begin november zijn gedaan toen duidelijk werd dat China de beursgang van Ant mogelijk wilde stoppen.
Lees verder

Drie Red Flames knokken na zware blessures terug: "Eens vijf minuten lopen is al een wereld van verschil"
Het overviel drie Red Flames in evenveel landen. Drie zware blessures op een verschillend moment in hun carrière. Bij Ella Van Kerkhoven (27), Shari Van Belle (20) en Elena Dhont (22) hoor je vandaag op hun weg terug evenveel verbeten vechtlust, hoop en dat tikkeltje gezond realisme.
Lees verder

"Je kunt behoorlijk onrustig of nerveus zijn": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Stikstofcrisis dreigt Vlaamse economie lam te leggen
Vlaanderen heeft de neerslag van stikstof op kwetsbare natuurgebieden niet meer onder controle. Het lijkt een kwestie van tijd voor een rechter onze stikstofregelgeving aan flarden schiet, zoals Nederland al mocht ondervinden. Dat zou de bouwsector en de verdere ontwikkeling van de Antwerpse haven aan banden leggen, schrijft De Standaard.
Lees verder

Britse komiek en acteur Eddie Izzard wil vanaf nu als "zij" door het leven gaan
Britse comedian Eddie Izzard wil dat mensen 'zij' en 'haar' gaan gebruiken als er over haar gesproken wordt. Dat maakte ze bekend in het televisieprogramma 'Portrait Artist Of The Year'.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen met bijna 30 procent in Antwerpen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt al een tijdje opnieuw, en dan vooral in Vlaanderen, waar er weliswaar nog altijd meer wordt getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

COLUMN. De week van Kelly Pfaff: "Die digitale detox deed me deugd"
Hoe het is om tijdens deze atypische feestmaand deel uit te maken van een grote, hechte familie, vertelt Kelly Pfaff (43) in haar column. Voor het eerst zal ze kerst vieren zonder haar ouders en schoonouders, maar de mama van twee tieners heeft wel een creatief alternatief bedacht.
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt Vlamingen die vastzitten in het Verenigd Koninkrijk
De redactie van HLN is op zoek naar Vlamingen die momenteel vastzitten in het Verenigd Koninkrijk. Ken je zo iemand of ben jij zelf zo iemand en wil je je verhaal vertellen? Stuur een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van je telefoonnummer.
Lees verder

WK DARTS. PDC raadt darters aan om in spelershotel te blijven met kerst
Door de strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk raadt de Professional Darts Corporation (PDC) de deelnemers van het WK in Londen die niet in het VK wonen aan om tijdens de drie vrije kerstdagen in het spelershotel te blijven.
Lees verder

'De Collega's'-acteur Jacky Morel (88) is overleden
De Vlaamse acteur Jacky Morel (88) is overleden, dat meldt zijn dochter. Hij was onder meer bekend van zijn rol als Baconfoy in de serie 'De Collega's'.
Lees verder

Elliot Page bedankt fans voor positieve reacties op coming-out
Elliot Page heeft voor het eerst sinds hij bekendmaakte transgender te zijn van zich laten horen op sociale media. De 33-jarige acteur, die bekend is van de film 'Juno', plaatste een selfie en bedankte zijn fans voor alle positieve reacties op zijn coming-out.
Lees verder

Een half miljoen Belgen is koopverslaafd: "In een razend tempo had ik 20.000 euro schulden"
Covid-19 mag ons dan wel behoeden voor diners met dronken nonkels, tegen de ergste kerstellende kan zelfs een pandemie niet opboksen: naast kerstfilms en dito jingles moeten we ook dit jaar koopmaand december doorstaan. De slachtoffers zijn even talrijk als onzichtbaar: liefst 5 procent van de Belgen is koopverslaafd, vaak zonder dat te beseffen. Diana is één van hen. Pas na tien jaar kreeg ze te horen dat ze met een verslaving kampte. "Wanneer ik me rot voelde, dook ik de winkelstraat in om nieuwe kledij te scoren." Kan iedereen hierdoor getroffen worden? Hoe kan je het probleem herkennen? En wat kan je eraan doen? Een professor en verslavingsexpert geven tekst en uitleg.
Lees verder