Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Buurman bedreigt klanten van parenclub met machete: “Ik was de overlast beu”

HLN
Buurman bedreigt klanten van parenclub met machete: "Ik was de overlast beu"
Een buurman van parenclub Eroxx uit Balen stond vrijdag terecht voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Hij bedreigde klanten van de parenclub met een machete.
Lees verder

Buurman bedreigt klanten van parenclub met machete
Een buurman van parenclub Eroxx uit Balen stond vrijdag terecht voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Hij bedreigde klanten van de parenclub met een machete.
Lees verder

Borstbeeld voor Beerschot-icoon Rik Coppens moet er in april 2021 eindelijk staan: sterspeler Holzhauser schenkt 1.000 euro
Het project was door de tweede lockdown alweer even uitgesteld, maar het borstbeeld van Beerschot-legende Rik Coppens (1930-2015) wordt in het stadion normaal op 29 april 2021 onthuld. Dat zegt initiatiefnemer Luk Luyten. Intussen schonk Raphael Holzhauser duizend euro voor het beeld.
Lees verder

Antwerpse vastgoedman blijft in de cel voor invoer van 3,2 ton cocaïne
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de Antwerpse vastgoedman Ben D. (44) met een maand verlengd in het dossier rond de internationale smokkel van 3,2 ton cocaïne. De zaak tegen een andere verdachte werd opnieuw uitgesteld.
Lees verder

Op welke plaats in de rij komt u voor een corona-vaccin in België? Check het hier
De vaccinatiestrategie voor ons land is bekend. Doordat het logistiek onmogelijk is om iedereen tegelijkertijd te vaccineren, zal de hele campagne in fases verlopen, en verschillende maanden in beslag nemen. De zorgberoepen en kwetsbare bevolking komen als eerste aan de beurt, daarna volgen stelselmatig andere groepen. Maar wanneer is het uw beurt? Ontdek het hier aan de hand van deze vragen:
Lees verder

Wout van Aert ontvangt Vlaamse Reus: "Speciaal want álle sporters kunnen deze prijs winnen"
Wout van Aert - wie anders? - is de laureaat van de 'Vlaamse Reus' editie 2020, de trofee waarmee de Vlaamse Bond Sportjournalisten (VBS) de Vlaamse sportpersoonlijkheid van het jaar bekroont. In het referendum waar 219 journalisten aan deelnamen, kreeg hij ruim dubbel zo veel stemmen als Abdi Bashir (tweede) en Romelu Lukaku (derde).
Lees verder

Camera's staan er al 2 jaar, de 6 trajectcontroles werken, maar boetes kan je in Diksmuide niet krijgen: "Geen volk om ze te verwerken"
Het heeft veel weg van een soap, de trajectcontrole in Diksmuide. De camera's staan er al twee jaar. Nu werken ze eindelijk, maar door een personeelstekort bij het gewestelijke verwerkingscentrum in Gent kunnen er nog geen boetes uitgeschreven worden.
Lees verder

Harry Styles reageert gevat op alle kritiek rond zijn controversiële 'Vogue'-cover met jurk
De Amerikaanse Vogue plaatste voor december de Britse popster Harry Styles op hun cover. Een statement van jewelste, want nooit eerder stond een man op de cover van Vogue én Styles draagt daarbovenop een jurk. Conservatief Amerika was in lichte shock, maar toch verkoopt het magazine als zoete broodjes. De kritiek liet Styles duidelijk koud: hij reageert nu met een gevatte Instagrampost.
Lees verder

Nu ook officieel: Napoli vernoemt stadion naar Maradona
Een nieuw eerbetoon. De thuishaven van Napoli wordt omgedoopt tot het Maradona-stadion. De Argentijn, die vorige week op 60-jarige leeftijd overleed, speelde er van 1984 tot 1991.
Lees verder

Austin Russell (25) is sinds gisteren jongste selfmade miljardair ter wereld nadat hij op 17de gat in de markt vond
De wereld heeft er een nieuwe miljardair bij en hij is meteen de jongste van allemaal. Austin Russell (25) begon op zijn 17de een start-up die lasersensoren maakt voor zelfrijdende wagens en heeft sinds de beursgang van Luminar Technologies donderdag in één klap een vermogen van bijna twee miljard euro.
Lees verder

Binnenkort nieuwe aflevering 'Black Mirror': 'Dood aan 2020'
Fans van de Netflix-reeks 'Black Mirror' mogen hun hartje ophalen. Bedenker Charlie Brooker (49) deelde vandaag op sociale media een 'teaser' voor een nieuwe aflevering, die - hoe kan het ook anders - over het jaar 2020 zal gaan.
Lees verder

Grensoverschrijdend gedrag in rusthuizen blijft vaak ongemoeid: "Men besteedt er liever geen aandacht aan"
Zorgverleners die te innig knuffelen of rusthuisbewoners die naar de billen grijpen: het wetgevend kader om zulk grensoverschrijdend gedrag ten gronde aan te pakken, laat op zich wachten. Dat kaart gerontologe Els Messelis (Odisee) aan in een nieuw boek en in De Morgen. "De huidige aanpak is te vrijblijvend."
Lees verder

Gevoelig voor Vivaldi: Belgische F-35's kunnen kernwapens dragen
De nieuwe F-35-gevechtsvliegtuigen van het Belgisch leger zullen kernwapens kunnen vervoeren. Dat heeft minister Ludivine Dedonder (PS) woensdag voor het eerst bevestigd in het parlement, meldt De Morgen.
Lees verder

Rode Neuzen Dag levert cheque op van 4,8 miljoen voor OverKop-huizen: "Er is zoveel nood aan die laagdrempelige hulp"
Goed nieuws: dankzij Rode Neuzen Dag komen er binnenkort maar liefst 11 OverKop-huizen bij. Vandaag zijn er al vijf, waar jongeren die het moeilijk hebben op elk moment van de dag kunnen binnenwandelen. Nu maakt de Vlaamse regering nog eens 4,8 miljoen euro vrij.
Lees verder

Lachaert over stadstol Brussel: "Als ik sommige acties van N-VA en MR zie... Laat ons het populisme achterwege laten"
Voor Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert verdient het Brusselse voorstel voor een stadstol een ernstig debat met zowel het Vlaamse als het Waalse gewest, waarna de drie regio's een akkoord moeten vinden. Een vorm van rekeningrijden is volgens Lachaert "geen onnozel idee", en hij roept de andere partijen op "het populisme achterwege te laten", zo klonk het op Radio 1. Maar Brussel kan de stadstol niet eenzijdig invoeren, waarschuwde hij ook.
Lees verder

Russische (28) overlijdt tijdens livestream: vlogger stuurt haar in ondergoed naar buiten in de vrieskou
Een Russische vlogger is opgepakt na een foutgelopen 'stunt' waarbij zijn zwangere vriendin (28) het leven liet. Zij moest op zijn bevel bij ijskoude temperaturen en slechts gekleed in ondergoed naar buiten op het terras. Ze overleed door onderkoeling.
Lees verder

Automatische cannabisplantages opgerold: "Goed voor jaaropbrengst van 3,6 miljoen"
De politie heeft verschillende professionele cannabisplantages opgerold met meer dan 4.000 planten. De wietplanten zouden jaarlijks tot wel 3,6 miljoen euro kunnen opbrengen. Het onderhoud van de plantages was zo goed als volledig geautomatiseerd.
Lees verder

Journalist haalt uit naar Pascal Smet omwille van persconferentie met te veel volk: "Kerst vieren mag maar met vier, hier staan we met vijftien"
Het Brussels gewest heeft beslist om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (one.brussels-sp.a) nodigde daarom vandaag een aantal journalisten uit op een persconferentie in een bakkerij. Dat daar zoveel volk in een kleine ruimte bijeen was, was volgens een aanwezige RTBF-journalist een inbreuk tegen de coronamaatregelen.
Lees verder

Deze tarieven van De Lijn stijgen vanaf februari
Vanaf februari 2021 verhoogt de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn de tarieven van het m-ticket, de tienrittenkaart m-card en de Omnipas, het abonnement voor reizigers van 25 tot 64 jaar. Het nieuwe tariefbeleid moet in januari wel nog goedgekeurd worden door de Vlaamse regering. Dat zegt De Lijn-woordvoerster Astrid Hulhoven.
Lees verder

Cardi B 'te verlegen' om mannelijke artiesten te vragen om samen te werken
In haar teksten neemt ze geen blad voor de mond, maar in het echte leven is Cardi B (28) iets minder direct. Dat geeft de rapster zelf toe in een nieuw interview met Billboard.
Lees verder