Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

Burgemeester Rio de Janeiro 9 dagen voor einde ambtstermijn opgepakt in corruptieonderzoek

HLN
Burgemeester Rio de Janeiro 9 dagen voor einde ambtstermijn opgepakt in corruptieonderzoek
De burgemeester van de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro is dinsdag lokale tijd opgepakt op verdenking van corruptie en wordt vastgehouden. De arrestatie van Marcelo Crivella kwam negen dagen voor het einde van zijn ambtstermijn.
Lees verder

Warmste film van het jaar, zónder mooie prinses: Pixar grijpt met bejubelde animatiefilm 'Soul' terug naar succesformule
Hou u klaar voor de warmste film van het jaar. Vrijdag pakt Pixar uit met het laaiend enthousiast onthaalde 'Soul', de nieuwste parel uit de animatiefabriek van 'Toy Story' en 'Finding Nemo'. Perfect voor wie op zoek is naar een portie feelgood op kerstdag. Al moet je er wel een abonnement op Disney+ voor over hebben.
Lees verder

Medewerker stemmachinebedrijf klaagt Trump-campagne aan
Een hooggeplaatste medewerker van het Canadees-Amerikaanse stemmachinebedrijf Dominion heeft het campagneteam van scheidend president Donald Trump aangeklaagd wegens laster.
Lees verder

"Eerst spelen, dan grapjes maken": James Cooke en Gert Verhulst quizzen voor het goede doel in 'Blokken'
Feest in 'Blokken' volgende week, met tien bekende Vlamingen die geld kunnen winnen voor Kom op tegen Kanker. Zo is het op nieuwjaarsdag de beurt aan Gert Verhulst en James Cooke. Wij waren erbij tijdens de hilarische opnames met het duo, dat van meet af aan kort werd gehouden door presentator Ben Crabbé. "Eerst spelen, dan grapjes maken."
Lees verder

'Bake Off Kerstspecial': Maggie De Block boetseert zichzelf in taart
Ze was deze zomer nog minister van Volksgezondheid, maar tussen de veiligheidsraden door vond Maggie De Block (58) toch nog even tijd voor de kerstspecial van 'Bake Off'.
Lees verder

Drie agenten doodgeschoten toen ze vrouw probeerden te redden in Frankrijk
Drie Franse agenten zijn woensdag doodgeschoten en een vierde is gewond geraakt, aldus een openbaar aanklager. Het voorval vond plaats in de streek Puy de Dôme, in centraal Frankrijk.
Lees verder

Origi's verhaal bij Liverpool lijkt geschreven, Reds staan open voor transfer
Zo graag wil Liverpool van Divock Origi (25) af. Zijn club staat open voor een verkoop of een verhuur - als ze maar voldoende worden gecompenseerd. Er wordt met hem geleurd, ook in België.
Lees verder

Ook VIER doet mee met 'Kerst met 11 miljoen'
Op kerstavond, 24 december, zal er op vijf zenders tegelijkertijd eenzelfde tv-programma te zien zijn: 'Kerst met 11 miljoen'. Dat Eén, VTM, La Une en RTL-TVI de handen in elkaar sloegen voor dit project, wisten we al. Nu wordt duidelijk dat ook VIER mee zal werken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Van der Poel is op kruissnelheid, maar ziet vandaag Van Aert als favoriet: "Wout rijdt een thuiscross"
Op kruissnelheid won Mathieu van der Poel de cross in Essen. Hij had een halve wedstrijd nodig om de inspanningen van Namen uit de benen te krijgen. Toch stelt-ie dat Wout van Aert vandaag favoriet is. En waarom hij plots ook Dendermonde rijdt? "Ik ben er nu pas achter gekomen dat de eerste acht in de Wereldbeker-eindstand op de eerste rij staan van het WK."
Lees verder

Musk: "Ik nam contact op met Tim Cook voor overname van Tesla door Apple"
Tesla-topman en -oprichter Elon Musk heeft op Twitter gesteld dat hij zijn bedrijf enkele jaren geleden voor 60 miljard dollar (bijna 50 miljard euro), een tiende van de huidige waarde, wilde verkopen aan Apple. Apple-topman Tim Cook weigerde toen echter een afspraak in te plannen, aldus Musk. Het is niet voor het eerst dat de Tesla-topman markante uitspraken doet op Twitter.
Lees verder

Jonas 'Joe Exotic' Van Geel zingt nummer voor Katje Lee in 'RIP 2020'
Als er één dierenverhaal dit jaar de media gehaald heeft, dan was het Katje Lee wel, de Peruaanse kat die door een vrouw uit Stabroek werd geadopteerd. Stof genoeg dus voor de makers van 'RIP 2020'.
Lees verder

VRT stopt tien mensen onder een dak voor 'Vrede op aarde': "Dit helpt niet"
Terwijl de bevolking nauwelijks gasten mag uitnodigen, trekt Sven De Leijer met negen gasten naar de Ardennen voor het nieuwe seizoen van 'Vrede op aarde'. Geeft de VRT met haar warme eindejaars-tv niet het verkeerde signaal?
Lees verder

Toptalent Pidcock moet kerstdagen alleen doorbrengen: "Laatste keer dat ik mijn familie zag, was in november"
Het was niet slecht en ook niet goed, zei Tom Pidcock (21). Vermoeidheid sloop er een beetje in na zijn demonstratie van Gavere en Namen. In Essen werd hij derde. Nu volgt een druk programma. En de feestdagen? Die zal hij hoogstwaarschijnlijk alleen moeten vieren.
Lees verder

Primeur in 'First Dates': koppel gaat na drie maanden al samenwonen
Het lijkt erop dat Cupido serieus raak geschoten heeft in het Eén-programma 'First Dates'. Kandidaten Rudy (55) en Ilse (61) gingen namelijk drie maanden na hun eerste date al samenwonen. Een primeur. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Naaktmodel Marisa Papen riskeert 7 jaar cel in Turkije na fotoshoot in moskee
Het Limburgse naaktmodel Marisa Papen (28) riskeert tot zeven jaar gevangenis in Turkije. Dat blijkt volgens Turkse media uit een aanklacht die is ingediend bij de rechtbank. In 2018 liet de Limburgse zich naakt fotograferen in de Hagia Sofia moskee in Istanboel. Ze poseerde ook naakt op een Turkse vlag. "Een vernedering van de soevereiniteit van de staat", klinkt het.
Lees verder

Lakers nemen NBA-kampioenschapsring in ontvangst, maar verliezen wel stadsderby, Durant viert terugkeer door de grote poort
De NBA heeft zich afgelopen nacht terug op gang getrokken. De Los Angeles Lakers kregen zoals de traditie dat wil hun kampioenschapsring uitgereikt. Het kon LeBron James en co wel niet inspireren, want de openingswedstrijd tegen stadsrivaal LA Clippers ging verloren. In de andere wedstrijd won Brooklyn Nets makkelijk van Golden State Warriors.
Lees verder

"Het nieuws schoof een heel jaar mee aan tafel. En straks ook op kerst": VTM-anker Freek Braeckman presenteert 'Uw film van het jaar'
Doorsnee jaren krijgen doorsnee jaaroverzichten, maar niet 2020. 'VTM Nieuws' toont vanavond 'Uw film van het jaar' - met grote nadruk op dat eerste woord. Want u - en wij allemaal - deelden in de klappen. "Het nieuws schoof een heel jaar mee aan tafel. En doet dat ook op kerst", zegt nieuwsanker Freek Braeckman (41). "Ik begrijp dat mensen kwaad op me waren."
Lees verder

Hoe groot is de vraag naar 'essentiële beroepen'?
Pakjesbezorgers, apothekers, afvalophalers, zorgpersoneel: ondanks twee lockdowns bleven ze aan de slag. Het land kan dan ook niet zonder hen. Maar is er ook veel vraag naar deze profielen? Jobat.be nam een duik in de VDAB-cijfers (november 2020) voor een aantal essentiële beroepen.
Lees verder

INTERVIEW. George Clooney belandde vlak voor de opnames van 'The Midnight Sky' in het ziekenhuis: "Ik dacht dat ik een hartaanval had gekregen"
George Clooney (59) is haast onherkenbaar in zijn nieuwste film 'The Midnight Sky', maar die transformatie was niet zonder ernstige gevolgen. De acteur viel op korte tijd zo veel af, dat hij vier dagen voor de start van de opnames in het ziekenhuis belandde. Volgens de dokters een vervelende alvleesklierontsteking door zijn te strenge dieet, maar Clooney vreesde heel eventjes dat hij er veel erger aan toe was: "Ik dacht dat ik een hartaanval had."
Lees verder

Banken die 100% voor online kiezen boomen: wat is hun succes en waarop moet je letten als je ook wil overschakelen?
Is een bank voor jou in de eerste plaats nog een gebouw waar bankbedienden je helpen bij uw financiële verrichtingen? Dan ben je misschien toch nog een beetje ouderwets. Heel wat jongeren zien hun bank namelijk als een app op hun smartphone. Waarom zou jij de stap ook moeten wagen? En waarop moet je dan letten? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies.
Lees verder