Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Brussels MR-kopman onder vuur na Sinterklaasoptreden in rusthuis

HLN
Brussels MR-kopman onder vuur na Sinterklaasoptreden in rusthuis
David Leisterh, nummer één van de Brusselse MR en OCMW-voorzitter in Watermaal-Bosvoorde, is in het oog van de storm terechtgekomen na een Sinterklaasbezoek aan een rusthuis. Leisterh, vermomd als de goedheiligman, kwam de bewoners een hart onder de riem steken met chocolade.
Lees verder

"Zeer sombere vooruitzichten" in brexit-gesprekken: "Bal ligt bij Boris Johnson"
De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier vindt dat het aan de Britse premier Boris Johnson is om stappen te zetten in de richting van een handelsakkoord met de EU. Dat zei hij vanochtend tijdens een briefing met de ambassadeurs van de 27 Europese lidstaten, meldt persagentschap Bloomberg. Volgens de Ierse minister van Buitenlandse Zaken bracht Barnier op de briefing "een zeer sombere boodschap".
Lees verder

Welke verdachten van aanslagen in Brussel moeten voor de rechter verschijnen? Faroek Özgünes legt uit
Vanaf vandaag buigt de raadkamer in Brussel zich over het dossier van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, waarbij 32 doden en 340 gewonden vielen. Het gerecht moet uitmaken wie van de verdachten het voor welke rechtbank wil brengen. Onze terreurexpert Faroek Özgünes is ter plaatse en legt uit wat er de komende dagen gaat gebeuren.
Lees verder

Thor van 'Een Tocht Door Het Donker' maakt na 14 jaar eenmalige comeback: "Muziek is een afgesloten hoofdstuk"
Het is ondertussen al 14 jaar geleden dat hij met 'Een Tocht Door Het Donker' zijn kans waagde bij 'Junior Eurosong', maar de stem van Thor Salden (23) is binnenkort weer te horen. Hij maakt een eenmalige comeback op radiozender NRJ, waar zijn nicht Emma Salden achter de micro staat. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Brusselaars met leasewagen moeten kilometerheffing betalen bovenop verkeersbelasting: "Typisch Belgische situatie"
Brusselaars die met een leasewagen rondrijden, dreigen bij de invoering van SmartMove net als Vlamingen en Walen dubbel belast te worden. Om aan de verkeersfiscaliteit rond leaseauto's te morrelen is namelijk een samenwerkingsakkoord tussen de drie gewesten nodig, maar dat is momenteel toekomstmuziek.
Lees verder

Belgische klimaatprestaties bij slechtste van West-Europa
België is opnieuw gedaald in de jaarlijkse rangschikking van een zestigtal landen op het vlak van de strijd tegen de klimaatverandering, opgesteld door milieu-ngo's. Ons land staat op de 40ste plaats (-5) in de 'Climate Change Performance Index 2021', nadat het vorig jaar al vier plaatsen gezakt was. België is daarmee een van de slechtste leerlingen van West-Europa.
Lees verder

Australische surfer met zware verwondingen van haai peddelt zelf terug naar kust en stapt nog 300 meter voor hulp
Een 29-jarige surfer uit Zuid-Australië is nipt ontsnapt aan de dood. De man werd aangevallen door een haai en liep ernstige verwondingen op. Toch kon hij op eigen kracht naar het strand terugkeren. Hij moest vervolgens nog 300 meter naar een parking stappen om hulp te vragen.
Lees verder

Zalando-topman zet stap opzij voor carrière echtgenote
Een van de drie topmannen van de Duitse onlinewinkelreus Zalando stapt op. Co-CEO Rubin Ritter wil de carrière van zijn vrouw voorrang geven.
Lees verder

VTM-journaliste Hannelore Simoens houdt van het ochtendgloren: "Sinds mijn ongeluk sta ik elke dag dankbaar op"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Politiek journaliste Hannelore Simoens. "Toen ik voor het eerst merkte hoe lang mijn vriend kon slapen, dacht ik: 'Dit gaat nooit lukken'. Intussen zie ik er vooral de voordelen van in: ik heb 's morgens de nodige me-time."
Lees verder

Leonardo (PSG) na uitspraken van Neymar over Messi: "Nu niet het moment om daarover te praten"
Neymar zei vorige week dat hij hoopt om "volgend seizoen opnieuw met Lionel Messi te spelen". Leonardo, de technisch directeur van Neymars club PSG, kreeg daar afgelopen weekend een vraag over. En een hereniging lijkt (nog) niet aan de orde.
Lees verder

PORTRET. Ciro Immobile: keizer van Lazio en snelle jongen die kickt op pk's en goals
Zijn zware voeten zijn berucht. Ciro Immobile (30) heeft 'need for speed'. Snelle jongen die kickt op passeren, pk's en goals. Een bombardier die zijn gezin letterlijk op het hart draagt. Portret van een twijfelspits die in de Serie A meer dan 60 keepers heeft ­gevloerd en straks ook Mignolet wil kloppen.
Lees verder

Floyd Mayweather opnieuw de ring in: nu mag YouTuber Logan Paul het proberen in demonstratiewedstrijd
Floyd Mayweather keert volgend jaar terug in de ring voor een demonstratiewedstrijd tegen Logan Paul, een bekende YouTuber. De twee zullen elkaar op 20 februari bekampen, zo bevestigde Mayweather op Instagram.
Lees verder

Jongeman veroordeeld tot 10 jaar cel na verdoven en verkrachten van vrouwen in Overpoort
Een twintiger is veroordeeld tot 10 jaar cel wegens het verdoven en vervolgens verkrachten van jonge vrouwen na feestavonden in Overpoort. Hij moet daarnaast ook 15 jaar ter beschikking staan van de strafuitvoeringsrechtbank. Na zijn eerste zedenfeiten verbleef de man al twee maanden in de gevangenis. Toen hij vrij kwam deed hij het opnieuw.
Lees verder

Persconferentie hier, hoorzitting daar: politici maken zich zorgen over reisgedrag van Trumps advocaat die nu coronavirus blijkt te hebben
Het hele staatsparlement van de Amerikaanse staat Arizona sluit de komende week zijn deuren uit voorzorg nadat Donald Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani vorige week urenlang met tientallen Republikeinse afgevaardigden samenzat om het over de vermeende fraude bij de presidentsverkiezingen te hebben. Giuliani's reis- en contactgedrag van de voorbije weken baart politici zorgen, nu blijkt dat de 76-jarige advocaat in het ziekenhuis is opgenomen met Covid-19.
Lees verder

Persconferentie hier, hoorzitting daar: politici maken zich zorgen over reisgedrag Rudy Giuliani die nu coronavirus blijkt te hebben
Het hele staatsparlement van de Amerikaanse staat Arizona sluit de komende week zijn deuren uit voorzorg nadat Donald Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani vorige week urenlang met tientallen Republikeinse afgevaardigden samenzat om het over de vermeende fraude bij de presidentsverkiezingen te hebben. Giuliani's reis- en contactgedrag van de voorbije weken baart politici zorgen, nu blijkt dat de 76-jarige advocaat in het ziekenhuis is opgenomen met Covid-19.
Lees verder

Sporten in de kou: hoe kleed je je aan? Wielrenner Greg Van Avermaet en zus Claudia geven advies
De fitnesszalen zijn voor onbepaalde duur gesloten. Wie zijn conditie op peil wil houden, moet dus gaan wandelen, lopen en fietsen in de buitenlucht. Maar welke kleren trek je het best aan nu de koude in het land is? Outdoorexpert Wietse Claes en personal trainer Claudia Van Avermaet geven raad, en wielrenner Greg Van Avermaet verklapt wat hij aandoet tijdens een winterse training. "Als je een keer per week wil sporten, heb je niet dezelfde (dure) uitrusting nodig als iemand die dagelijks traint."
Lees verder

Maak je woning klaar voor vriestemperaturen met deze tips
Lange nachten, steeds koudere dagen… binnenkort staat de winter echt voor de deur. Hoog tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do's en don'ts van bouwsite Livios kom je de winter vlot door én blijven je stookkosten onder controle.
Lees verder

Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 60: 'Rein gaat de confrontatie aan'
Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. "Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop." De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 60: 'Rein gaat de confrontatie aan'
Lees verder

Experts reageren geschokt na mishandeling in crèches: "Staan versteld hoeveel men door de vingers ziet"
Onderzoek van HLN naar mishandeling in de Vlaamse kinderopvang legt bloot dat de overheid in veel gevallen niet sanctioneert als er zich in een crèche of bij een onthaalouder ernstige feiten van mishandeling of verwaarlozing afspelen. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens en professor gezinspedagogiek Michel Vandenbroeck reageren verontrust. "We staan paf."
Lees verder

Vrouwenbasketcompetitie kan na twee maanden onderbreking hervatten
Komend weekend kan er na een onderbreking van twee maanden opnieuw worden gespeeld in de Belgische vrouwenbasketcompetitie. De minister van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel, Valérie Glatigny, zette daarvoor zondagavond het licht op groen. Eerder gaf minister Ben Weyts al zijn akkoord aan Vlaamse kant.
Lees verder