Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 december 2020

Britse premier Boris Johnson viert brexitdeal als overwinning

HLN
Britse premier Boris Johnson viert brexitdeal als overwinning
De Britse premier Boris Johnson viert de handelsdeal voor de periode na de brexit als een overwinning. Op Twitter zette hij donderdagmiddag een foto van zichzelf met de handen juichend in de lucht. Daarbij schreef hij: "De deal is rond."
Lees verder

Aldi roept bladerdeeghapjes met sesamzaad terug, ook Delhaize en Carrefour halen producten met sesamzaad uit de rekken
Opnieuw zijn producten op basis van sesamzaad teruggeroepen, wegens een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide). Dat is kankerverwekkend.
Lees verder

Eerste reacties op brexit-handelsakkoord: "Het resultaat van een standvastig Europa"
Op de valreep is er dan toch een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier stelden het akkoord vandaag voor en noemden het een "opluchting". Wij bundelden alvast enkele andere reacties.
Lees verder

Eerste reacties op brexit-handelsakkoord: "Minder ambitieus dan gehoopt"
Op de valreep is er dan toch een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier stelden het akkoord vandaag voor en noemden het een "opluchting". Wij bundelden alvast enkele andere reacties.
Lees verder

Prijzen van autokeuring gaan vanaf 1 januari omhoog in Vlaanderen, ook rijbewijs behalen wordt een beetje duurder
In het nieuwe jaar worden de prijzen voor de autokeuring opgetrokken, aangepast aan de index. Dat meldt bevoegde instantie Goca Vlaanderen donderdag. Ook de prijs van het rijbewijs B wordt iets duurder.
Lees verder

Wat zijn de EU en het VK overeengekomen? Lees hier het volledige handelsakkoord
Nadat ze eind januari al uit de Europese instellingen verdwenen, verlaten de Britten op 31 december na het verstrijken van de overgangsperiode ook de douane-unie en de interne markt. Vandaag werd een historisch akkoord bereikt over de handelsrelaties en andere samenwerkingsdomeinen.
Lees verder

Ook jonge kinderen tellen binnenshuis mee als knuffelcontact: wat mag en wat mag niet?
Knuffelcontact is verkozen tot woord van het jaar. Maar als het gaat over kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar, blijkt het begrip toch voor héél veel verwarring te zorgen. Hoe zit het nu precies in elkaar? Mogen oma en opa tijdens de kerstvakantie op hun jonge kleinkinderen passen? En mogen ze allemaal mee aanschuiven aan de feesttafel?
Lees verder

Koning Willem-Alexander en Máxima delen persoonlijke kerstkaart met stralend gezinsportret
De Nederlandse koning Willem-Alexander (53), koningin Máxima (49) en hun drie dochters hebben hun koninklijke kerstkaart weer op de bus gedaan. Dit jaar hebben ze gekozen voor een foto van het gezin dat gemaakt is op Koningsdag.
Lees verder

Football Talk. Wullaert: "In een ideale wereld blijf ik nog even bij Anderlecht" - Geen WK voetbal voor U17 en U20 in 2021
De FIFA heeft de WK's voor mannenteams bij de U17 en U20, die in 2021 op de agenda stonden, wegens de coronapandemie afgelast. Dat heeft de Wereldvoetbalbond donderdag gemeld.
Lees verder

Yves Vanderhaeghe: "Ze hadden de competitie al lang moeten stilleggen"
Voor KV Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe hoeft het allemaal niet meer. "Wat is het belangrijkste: de gezondheid van de spelers of het voetbal? Wat is de meerwaarde om zonder publiek toch per se te willen blijven voetballen? Ze hadden de competitie al lang moeten stilleggen."
Lees verder

Netflix wint in rechtszaak rond 'The Laundromat'
Netflix heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster bij het produceren van film 'The Laundromat'. Dat heeft een rechter in Californië woensdag bepaald.
Lees verder

Rob Teuwen droomt niet van een definitieve comeback naar het tv-scherm: "Ik heb het prima naar m'n zin in de kerncentrale"
Twaalf jaar heeft hij erop moeten wachten, maar met de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen' is het zover: Rob Teuwen (33) keert terug als Billie, de zoon van Doortje. Zijn korte tv-comeback doet hem evenwel niet hunkeren naar nieuwe kansen. "Ik had er destijds ook vrede mee dat mijn rol als Billie was uitgespeeld", zegt Rob, "zo groot waren mijn ambities niet om acteur te worden."
Lees verder

OPROEP. Zo gezellig was kerst (buiten): stuur ons uw mooiste foto's
Een kerstavond en Kerstmis zoals we die nog niet hadden, dat gaat het worden straks en morgen. Met - zo kan het veilig in coronatijden - niet meer dan vier mensen buiten, wellicht vaak verzameld rond de vuurkorf. Of misschien had u wel andere, creatieve, originele manieren bedacht om kerstavond of Kerstmis te vieren.
Lees verder

Ondanks het succes: voorlopig geen plannen voor derde 'The Haunting Of'-reeks
De populaire Netflixseries 'The Haunting of Hill House' en 'The Haunting of Bly Manor' krijgen geen vervolg. In een tweet liet bedenker Mike Flanagan gisteren weten dat er voorlopig geen sprake is van een derde reeks.
Lees verder

Volg hier 'Kerst met 11 miljoen', de liveshow met optredens en de kersttoespraak van koning Filip
Vanavond zenden Eén, VTM, La Une en RTL-TVI samen een liveprogramma uit, "Kerst met 11 miljoen". In het programma komt er onder meer een herdenkingsmoment voor alle coronaslachtoffers en zullen Belgische artiesten optreden op unieke locaties. Na de uitzending volgt de kersttoespraak van koning Filip. De zenders willen een boodschap van "hoop, licht en verbondenheid" brengen. Volg de show hier.
Lees verder

Familie komt samen in woning na begrafenisplechtigheid: politie beboet 23 mensen
In Bellegem heeft de politie 23 mensen uit de Afrikaanse gemeenschap geverbaliseerd wegens een inbreuk op het samenscholingsverbod. Het gezelschap was samen omwille van een overlijden, ze gingen er vanuit dat in die omstandigheden het samenzijn misschien toch geoorloofd was.
Lees verder

Officieel: Bas Dost wordt de nieuwe spits van Club Brugge
Het is nu ook officieel: Bas Dost wordt de nieuwe spits van Club Brugge. De Nederlander - in het verleden uitkomend voor onder andere Wolfsburg en Sporting Lissabon - komt over van het Duitse Eintracht Frankfurt.
Lees verder

Het moet er deze keer op zijn: Club heeft met Dost z'n goalgetter beet, wie wordt het kind van de rekening?
Het hing al langer in de lucht, en nu is het ook officieel: Club Brugge heeft met Bas Dost (31) een goalgetter beet. Club kon zich op die positie alvast geen miskoop meer veroorloven en kiest voor zekerheid. De Nederlander is een echte doelpuntenmachine, maar wie wordt het slachtoffer van zijn komst?
Lees verder

Opluchting en bezorgdheid bij Belgische bedrijven over brexitdeal
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en ondernemersorganisatie Voka reageren opgelucht nu de Europese Commissie en de Britse regering een handelsakkoord hebben bereikt, maar ze vragen wel steunmaatregelen voor de meest getroffen sectoren. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, benadrukt dat de impact groot blijft en roept op om voedingsbedrijven maximaal te informeren en te ondersteunen. De Rederscentrale is niet gelukkig met het feit dat de vissers uit de Europese Unie moeten inleveren. "Maar het is wel goed dat we weten dat we op 1 januari kunnen blijven vissen", klinkt het daar. De Boerenbond reageert dan weer dat het akkoord een economische ramp kon afwenden, "maar een zachte landing zal het allesbehalve worden", stelt de organisatie.
Lees verder

Van referendum tot handelsakkoord: 4,5 jaar brexitsaga samengevat
Ruim 4,5 jaar na het brexitreferendum stappen de Britten op oudejaarsavond 2020 uit de Europese douane-unie en de interne markt. Zo wordt het eerste vertrek van een lidstaat uit de Europese Unie definitief beklonken. Aan die historische dag gingen ellenlange en aartsmoeilijke onderhandelingen vooraf. Een overzicht van het turbulente echtscheidingsproces.
Lees verder