Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 december 2020

Brandweer ontdekt ‘lockdownbarbecue’ in afgesloten garage: één persoon naar ziekenhuis overgebracht door CO-ver...

HLN
Brandweer ontdekt 'lockdownbarbecue' in afgesloten garage: één persoon naar ziekenhuis overgebracht door CO-vergiftiging
In de Veeartsenstraat in Anderlecht is woensdagavond één persoon naar het ziekenhuis overgebracht na een CO-vergiftiging. De Brusselse brandweer was uitgestuurd na een 112-oproep en trof in een afgesloten garage verschillende aanwezigen aan die aan het barbecueën waren.
Lees verder

IN KAART. Stijging aantal nieuwe besmettingen vertraagt verder in Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt al een tijdje opnieuw, aanvankelijk vooral in Vlaanderen, waar er weliswaar nog altijd meer wordt getest. Maar de versnelling van die stijging is daar de laatste dagen stevig afgeremd. Brussel noteert nu het grootste aantal nieuwe gevallen ten opzichte van een week eerder. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Celtics kloppen Bucks na thriller van formaat in NBA, Houston-OKC uitgesteld
Boston Celtics heeft zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA gewonnen. Na een thriller van formaat werd het 122-121 tegen Milwaukee Bucks.
Lees verder

LIVE. Israël opnieuw in lockdown door derde coronagolf - Bijna 148.000 rechtszaken tegen mensen die coronaregels schonden
In het Verenigd Koninkrijk is nu ook een tweede erg besmettelijke Covid-19-variant vastgesteld die gelinkt wordt aan Zuid-Afrika. Ondertussen is het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland weer op gang gekomen, mits reizigers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen stijgt bij ons nog wel, maar die stijging verloopt elke dag trager. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

"Elektrische auto's stoten meer fijnstof uit dan wagens met verbrandingsmotor"
Opmerkelijke conclusie in een rapport van de OESO (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Zij zeggen immers dat elektrische auto's op één bepaald vlak minder ecologisch zijn dan hun tegenhangers met traditionele verbrandingsmotor. HLN Drive trok op onderzoek uit.
Lees verder

Fabio Jakobsen doet zijn indrukwekkende verhaal na doodsmak in Polen: "Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood"
Met meer dan tachtig kilometer per uur vloog hij in de hekken. Fabio Jakobsen (24) overleefde ternauwernood een afgrijselijke val in de eerste etappe van de Ronde van Polen. Stapje voor stapje werkt hij aan zijn herstel. Dit is voor het eerst dat hij zijn verhaal doet. Over overleven, een biddende priester, een dikke kont en Dylan Groenewegen.
Lees verder

Jakobsen doet zijn indrukwekkende verhaal: "Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood"
Met meer dan tachtig kilometer per uur vloog hij in de hekken. Fabio Jakobsen (24) overleefde ternauwernood een afgrijselijke val in de eerste etappe van de Ronde van Polen. Stapje voor stapje werkt hij aan zijn herstel. Dit is voor het eerst dat hij zijn verhaal doet. Over overleven, een biddende priester, een dikke kont en Dylan Groenewegen.
Lees verder

62 DIY-ideeën om je interieur een persoonlijke toets te geven
Ben je creatief aangelegd en hou je ervan om je interieur een persoonlijke toets te geven met iets zelfgemaakts? Dan is het atelierboek van vtwonen iets voor jou. Het is een verzameling van 62 ideeën voor grote en kleine projecten. Stuk voor stuk zijn het leuke én praktische aanvulling voor in je huis, zoals een messenblok, kast of lambrisering. Je hoeft de omschrijving niet braaf te volgen, maar kan er een eigen interpretatie aan geven. Het boek is uitgegeven door Lannoo en kost 22,50 euro. Bestellen kan hier.
Lees verder

Van den Bergh tegen trainingsmaat Wattimena in derde ronde, Huybrechts treft Engelsman Searle
Dimitri Van den Bergh kent zijn tegenstander in de derde ronde van het PDC WK darts. De 26-jarige Belg neemt het na de kerstbreak - op 24, 25 en 26 december ligt het WK stil - zondag om 15u45 op tegen de Nederlander Jermaine Wattimena. Kim Huybrechts treft de Brit Ryan Searle in de partij ervoor, om 14u30.
Lees verder

Toxic masculinity versus mannen die rokken dragen: "Mannen zijn paranoïde over hun eigen mannelijkheid", zegt genderexpert
Toxic masculinity, het is een term die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wat bedoelt men daar precies mee? "Mannen grijpen elke kans aan om hun mannelijkheid te bewijzen. En dat kan soms slecht uitdraaien", vertelt specialist in gender- en seksualiteitsgeschiedenis Henk de Smaele. "Anderzijds worden er stilaan ook nieuwe vormen van mannelijkheid gecreëerd en aanvaard." Denk maar aan tieneridool Harry Styles die onlangs voor Vogue in vrouwenkledij poseerde.
Lees verder

Gal Gadot reageert op kritiek op film over Cleopatra
De Israëlische Gal Gadot (35) heeft gereageerd op de kritiek dat ze niet geschikt is om Cleopatra te spelen in een nieuwe film. Aan BBC Arabic laat de 'Wonder Woman'-actrice weten dat ze 'zo gepassioneerd' is door de Egyptische koningin, dat ze de film sowieso gaat maken.
Lees verder

Britse pers reageert opgelucht op nakende brexitdeal: "Einde van buitengewone episode in Britse geschiedenis"
De teneur in de Britse pers over de nakende brexit-deal is opluchting, hoewel er wordt gewezen op de vele tekortkomingen, door tijdgebrek en andere hinderpalen. The Sun noemt het akkoord een zonnestraal aan de somberste hemel, terwijl Financial Times aanstipt dat dit het eerste handelsakkoord is dat belemmeringen opwerpt in plaats van wegneemt.
Lees verder

Advocaat van slachtoffer: "Ooggetuigen bevestigen dat Promes heeft gestoken"
Meerdere ooggetuigen hebben gezien dat Quincy Promes zijn neef in diens been heeft gestoken op een feest in zijn bedrijfspand in Abcoude. Dat zei de advocaat van het slachtoffer, Yehudi Moszkowicz, gisteravond in de studio van RTL Boulevard.
Lees verder

OVERZICHT. Mogen kinderen een kerstwandeling maken met hun grootouders? En wat als ik de regels overtreed tijdens de feestdagen?
Een ding is zeker: we zullen de feestdagen dit jaar op een andere manier beleven. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen toch als knuffelcontact, en de avondklok geldt zelfs tijdens oudejaarsnacht. Maar hoe mogen we dit jaar dan wel vieren? Een overzicht.
Lees verder

Sofie (22) startte als zelfstandige na haar ziekte: "Mijn inkomen is alleen leefbaar omdat ik nog bij mijn ouders woon en thuis niks moet betalen"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Na een periode van langdurige ziekte besliste Sofie (22) te stoppen met haar studies en als zelfstandig sociale media-creatieveling aan de slag te gaan. Met haar startersloon van 800 euro kan ze niet alleen gaan wonen. "Als ik voor een bedrijf zou gaan werken, kan ik meer verdienen, maar voor mij is mijn gezondheid veel belangrijker", zegt ze.
Lees verder

Japanse sponsors blijven Olympische Spelen trouw
Ondanks het uitstel naar komende zomer vanwege de coronapandemie hebben alle Japanse sponsors hun contracten met de organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio verlengd, zo werd bekendgemaakt.
Lees verder

Onrustwekkende verdwijning in Frankrijk: verpleegster (33) negen dagen spoorloos "nadat ze 's nachts huis verliet"
In Frankrijk is grote onrust ontstaan omtrent de verdwijning van een 33-jarige verpleegster. Delphine Jubillar is inmiddels negen dagen spoorloos, ze zou 's nachts te voet vertrokken zijn. Zo'n duizend vrijwilligers hielden gisteren een zoektocht in de buurt van haar woonplaats in Cagnac-les-Mines (Tarn). De vrouw zit midden in een scheiding, waardoor ook haar echtgenoot Cédric in het vizier komt.
Lees verder

Maker Efteling-pornofilm excuseert zich: "Nooit de bedoeling geweest om in het omloop te brengen"
Het was nooit de bedoeling geweest om de seksvideo in een vakantiehuisje in de Efteling groot in de publiciteit te brengen. Dat zegt maker Ben Kruijt tegen reportagemagazine Hart van Nederland, die claimt dat zijn video voor privégebruik is gemaakt.
Lees verder

Geen leuke kerst voor Thomas Tuchel: Duitse coach op straat gezet door PSG daags na klinkende zege
Geen leuk kerstcadeau voor Thomas Tuchel (47). De Duitse oefenmeester wordt door Paris Saint-Germain op straat gezet na tegenvallende resultaten in eigen land, meldt het Duitse Bild. PSG staat pas derde en verloor dit seizoen al vier keer.
Lees verder

Twijfel je tussen een oled- en een Qled-tv? Dit is het verschil
Van plan om binnenkort een nieuwe televisie te kopen? Dan word je al snel geconfronteerd met een keuze tussen twee beeldtechnologieën: oled of Qled. De eerste vind je bij televisies van diverse merken, de tweede is standaard bij Samsung-televisies. Maar wat zijn nu de merkbare verschillen tussen de twee, en hoe belangrijk zijn ze in het bredere plaatje?
Lees verder