Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Bijna 4 miljoen namaaksigaretten aangetroffen na ontdekking illegale sigarettenfabriek in Wulpen met opslagplaats in ...

HLN
Bijna 4 miljoen namaaksigaretten aangetroffen na ontdekking illegale sigarettenfabriek in Wulpen met opslagplaats in Bulskamp: 12 verdachten aangehouden
De douane heeft donderdag een illegale sigarettenfabriek ontmanteld in een loods in Wulpen bij Koksijde en ook een opslagplaats in Bulskamp bij Veurne. Daar werden liefst 4 miljoen namaaksigaretten aangetroffen. Twaalf verdachten zitten momenteel in voorhechtenis na aanhouding door de onderzoeksrechter.
Lees verder

LIVE. Kan Charleroi eindelijk nog eens winnen tegen KV Kortrijk?
• Mambourg (20u45) • Ref: Kevin Van Damme • Charleroi kon al sinds 31 oktober niet meer winnen • Duel der 'nieuwe' keepers: wellicht geen Penneteau tegen Jakubech, wel Descamps versus Ilic
Lees verder

Na drie keer tellen bekrachtigt Georgia nu officieel de zege van Biden
De Amerikaanse staat Georgia heeft de zege van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen van 3 november bekrachtigd. De uitslag van de verkiezingen was eerder al officieel bevestigd, maar dat was in twijfel getrokken door president Donald Trump. Die ziet overal fraude en vindt dat hem de overwinning is ontstolen.
Lees verder

Ook Georgia bekrachtigt nu officieel de zege van Biden
De Amerikaanse staat Georgia heeft de zege van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen van 3 november bekrachtigd. De uitslag van de verkiezingen was eerder al officieel bevestigd, maar dat was in twijfel getrokken door president Donald Trump. Die ziet overal fraude en vindt dat hem de overwinning is ontstolen.
Lees verder

Ivan De Witte spreekt over moeilijke maanden bij Gent: "Dit is het annus horribilis sinds ik voorzitter ben"
Ivan De Witte was vanavond te gast bij 'Sporza', waar hij inging op de voorbije, moeilijke maanden bij AA Gent. Over de ontslagen Jess Thorup en Wim De Decker, over de open brief waarin de fans het bestuur op de korrel namen maar ook over Hein Vanhaezebrouck als (hopelijke) redder.
Lees verder

Sterrencast voor 'Death to 2020', van de makers van 'Black Mirror'
We schreven het eerder al: de makers van 'Black Mirror' komen binnenkort met een bijzondere aflevering over het jaar 2020 op de proppen. Netflix licht nu opnieuw een tipje van de sluier op.
Lees verder

Eitjes tijgermug teruggevonden op snelwegparking in Namen
Afgelopen zomer hebben onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) eitjes van de tijgermug gevonden op een snelwegparking nabij Aische-en-Refail in Namen. Steeds vaker bereikt de exotische tijgermug, die drager kan zijn van verschillende virusziektes, ons land via snelwegen vanuit Frankrijk en Duitsland, waarschuwt het ITG.
Lees verder

Revanche tegen Wales en nieuwe monsterscore tegen Estland? Dit moet u weten over de 4 WK-tegenstanders van Rode Duivels
Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland. Dat worden de vier hindernissen voor de Rode Duivels richting het WK 2022. Op papier zeer haalbare kaarten, al is waakzaamheid bij de teams van Bale en Krmencik toch wel geborgen. Op naar revanche tegen Wales en een nieuwe monsterscore tegen Estland? Een voorstelling van onze tegenstanders in de race naar Qatar.
Lees verder

Cardi B voor de rechter om gebruik van bestaande rugtatoeage op albumcover
Cardi B (28) is in een nieuwe rechtszaak verwikkeld. Ze gebruikte de rugtatoeage van Kevin Brophy Jr. op de cover van haar album 'Gangsta Bitch Music Vol. 1', maar die is daar niet bepaald blij mee. Hij eist nu een deel van de opbrengsten van het album.
Lees verder

"De eerste keer dat iemand zoiets zegt tegen mij": dit was het leukste uit de nieuwe aflevering van 'Cupido Ofzo'
In 'Cupido Ofzo' moeten er belangrijke beslissingen genomen worden. Sven & Hanne en Bram & Sofie hebben een eerste date achter de rug, maar willen ze dat daar nog een vervolg op komt?
Lees verder

Football Talk. Charleroi alsnog in beroep tegen schorsing Ilaimaharitra - Spaanse sportief directeur alweer weg bij W.-Beveren
Charleroi heeft in extremis beroep aangetekend tegen de schorsing van vier speeldagen en 4.000 euro boete die het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond had opgelegd aan Marco Ilaimaharitra. De middenvelder van de Carolo's mocht daardoor vanavond in actie komen tegen KV Kortrijk.
Lees verder

Football Talk. Charleroi alsnog in beroep tegen schorsing Ilaimaharitra - Pozuelo (ex-Genk) verkozen tot beste speler van MLS
Alejandro Pozuelo heeft de Landon Donovan Award gewonnen, de trofee voor de beste speler uit de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. De Spanjaard kreeg de voorkeur op Nicolas Lodeiro, Diego Rossi, Jordan Morris en Andre Blake. Pozuelo komt zo in een illuster rijtje met eerdere winnaars als David Villa, Robbie Keane en Carlos Vela.
Lees verder

Football Talk. Spaanse sportief directeur alweer weg bij W.-Beveren - Maertens (OHL) riskeert drie speeldagen schorsing
Sportief directeur Miguel Torrecilla is na amper enkele maanden in dienst alweer weg op de Freethiel. Een combinatie van factoren: de Spanjaard kreeg enerzijds een aanbieding die hij niet kon weigeren van Zaragoza, anderzijds miste hij zijn familie en vrienden enorm. Door opnieuw aan de slag te gaan in eigen land, is dat laatste probleem meteen van de baan. Bij Waasland-Beveren nemen Danny De Maesschalck en Dirk Huyck weer tijdelijk de honneurs waar, tot de Amerikaanse eigenaars een nieuwe sportief directeur aanstellen. (MVS)
Lees verder

Spilzucht rond eeuwwisseling duwde Lazio bijna in bankroet: hoe glamour plaatsmaakte voor soberheid
Een sterrenensemble. Een voorzitter achter de tralies. Een fascistische harde kern. Een orgie van spilzucht en extravagantie. Rond de eeuwwisseling schreven verhalen over SS Lazio zichzelf: hemelbestormers die op hun eigen lucht botsten. Van Cirio naar Ciro: hoe Lazio een bijna-bankroet overleefde. Met een link naar Propere Handen.
Lees verder

Jeff Bridges vertelt over bijna-doodervaring bij geboorte
Het had niet veel gescheeld, of acteur Jeff Bridges (71) had nooit het levenslicht gezien. Op een pas opgedoken bandje uit 1979 vertelt hij zelf hoe hij en z'n moeder bijna het leven lieten bij z'n geboorte.
Lees verder

Federaal procureur: "Binnen twee jaar misschien proces rond de Bende van Nijvel"
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw herhaalde vandaag in 'Terzake' zijn argumenten om assisen af te schaffen. "Hopelijk nog voor dit proces, anders voor de komende, zoals dat van de Bende van Nijvel", zei hij.
Lees verder

Vlaams Minister Weyts in quarantaine na besmetting in gezin
Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) is uit voorzorg in quarantaine gegaan. Maandagavond raakte bekend dat iemand van zijn gezin besmet is met het coronavirus. Dat meldt zijn woordvoerder.
Lees verder

Martine Tanghe wil geen ereburger van Kortrijk worden
Martine Tanghe (65), hét nieuwsanker van Het Journaal op Eén nam recent afscheid, heeft aan burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) verteld dat ze geen ereburger van Kortrijk wil worden. Het verlenen van die titel was een voorstel van meerderheidspartij sp.a.
Lees verder

Opnieuw geen overwinning voor Charleroi, al had het ook erger gekund tegen Kortrijk zonder penaltymisser van Mboyo
Charleroi mikte geen bal tussen de palen, Kortrijk wel maar te slapjes om wat te doen met de betere kansen. Zelfs vanop de stip kon ex-Carolo Mboyo - hij die haast nooit strafschoppen mist - niet scoren. Het ene punt 'op zijn maandags' brengt beide teams amper wat op, tenzij de bescheiden vaststelling dat ze... niet verloren.
Lees verder

China niet blij met nieuwe film Milla Jovovich
Na één dag is 'Monster Hunter', de nieuwe film van Milla Jovovich (44), uit de Chinese bioscopen gehaald. Aanleiding is een zinnetje uit de film dat volgens de Chinezen racistisch zou zijn. Dat meldt The Huffington Post.
Lees verder