Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Bekijk en beluister hier ons analistendebat met Stijn Vlaeminck: “Als het weer kan, dan zal er een stormloop zijn o...

HLN
Bekijk en beluister hier ons analistendebat met Stijn Vlaeminck: "Als het weer kan, dan zal er een stormloop zijn op de stadions"
Een sportjaar zonder publiek. Wout van Aert die Milaan-Sanremo wint. De Kimback van Clijsters. De machteloosheid van Messi. Voldoende stof voor onze analisten om na te kaarten over 2020. Niels Albert, Tom Boonen, Filip Dewulf en Marc Degryse zwaaien samen met Stijn Vlaeminck het jaar uit. "Een zomer zonder sport? Dat had de mensen nog tien keer depressiever gemaakt."
Lees verder

Sportjournalist Louis De Pelsmaeker over zijn vertrek bij de VRT: "Jammer dat ik geen afscheid mocht nemen van m'n collega's"
"Spanningen kunnen de kwaliteit ten goede komen en dat is altijd mijn grote bekommernis geweest." Zijn plotse vertrek bij de VRT gaf aanleiding tot indianenverhalen, maar nu '60 Jaar Sportweekend' is afgelopen, spreekt Louis De Pelsmaeker (81), die voorheen zelden interviews gaf, voor het eerst over de échte reden van zijn vertrek bij de VRT. "Mijn pensioen mocht niet aan de grote klok gehangen worden."
Lees verder

KIJK LIVE. Nieuw-Zeelanders luiden 2021 in op 'normale' wijze, met grote feesten en vuurwerk
Nieuw-Zeeland gaat als één van de eerste landen ter wereld het nieuwe jaar in, en dat zal gevierd worden met feest, festivals en vuurwerkshows. Ondertussen hebben bijna alle andere landen te maken met beperkingen die voor een belangrijk deel afdoen aan het feestelijk karakter van de oudejaarsavond. Volg de feestelijke jaarovergang bij HLN LIVE.
Lees verder

Nieuw-Zeelanders luiden 2021 in op 'normale' wijze, met grote feesten en vuurwerk
Nieuw-Zeeland gaat als één van de eerste landen ter wereld het nieuwe jaar in, en dat wordt gevierd met grote feesten, festivals en vuurwerkshows. Ondertussen hebben bijna alle andere landen te maken met beperkingen die voor een belangrijk deel afdoen aan het feestelijk karakter van de oudejaarsavond. Volg de feestelijke jaarovergang bij HLN LIVE.
Lees verder

Waarom sportieve voornemens op nieuwjaarsdag minder kans op succes hebben
Zwoegend en zwetend, met een gezicht zo rood als een tomaat: velen starten het nieuwe jaar met sportieve voornemens. Dat gaat voor de ene al wat vlotter dan voor de andere. Maar laat een ding duidelijk zijn: jezelf moed indrinken met oudjaar helpt absoluut niet.
Lees verder

Gevangene gijzelt drie celgenoten in gevangenis Merksplas
In de gevangenis van Merksplas is er donderdagmorgen een gijzeling uitgebroken in een van de blokken. Een gedetineerde gijzelt er zijn drie celgenoten. Het is niet duidelijk wat zijn beweegredenen zijn. "De man heeft zijn celdeur gebarricadeerd waardoor zijn drie celgenoten ook niet naar buiten kunnen", zegt Els Dellafaille van de politiezone Noorderkempen. "Het personeel probeert de situatie rustig op te lossen." De politie staat wel stand-by voor mocht de situatie uit de hand lopen."
Lees verder

Zoon (56) bekent na acht maanden dodelijke slagen op vader Frans (90) op hun kasteeltje in Kortrijk
Na acht maanden van ontkenning heeft de 56-jarige Tom D. uit Kortrijk aan de politie bekend dat hij zijn vader Frans (90) in de nacht van 4 april 2020 tijdens een discussie heeft geslagen. Dat bevestigt zijn nieuwe advocaat Kris Vincke. Frans werd dood aangetroffen op de trappen aan de inkom van zijn kasteeltje op Hoog Mosscher in Kortrijk. "Of hij die zware gevolgen heeft gewild, weet ik niet, maar ze zijn er wel", aldus Kris Vincke. Tom D. zit al sinds de feiten in de gevangenis.
Lees verder

Benzine en diesel tikkeltje goedkoper vanaf Nieuwjaar
Wie de tank van de wagen vult op nieuwjaarsdag, zal er goedkoper vanaf komen. Zowel diesel als benzine worden een tikkeltje goedkoper, zo meldt de federale overheidsdienst Economie donderdag.
Lees verder

Trump keert onverwacht terug naar Washington en mist eigen eindejaarsfeest in Mar-a-Lago: gasten blijven verbouwereerd achter
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania breken onverwacht hun vakantie in Florida een dag eerder af. Het koppel keert nog voor de jaarwisseling terug naar Washington DC. Trump mist daardoor zijn eigen jaarlijkse New Year's Eve Party.
Lees verder

Ga je behangen? 6 tips voor een geslaagd resultaat
Behangen hoeft niet moeilijk te zijn. Als je maar voldoende rekening houdt met een aantal belangrijke do's & don'ts. Bouwsite Livios weet welke behangtips je best in acht neemt.
Lees verder

Ga je voor de eerste keer behangen? Mis deze tips niet
Behangen hoeft niet moeilijk te zijn. Als je maar voldoende rekening houdt met een aantal belangrijke do's & don'ts. Bouwsite Livios weet welke behangtips je best in acht neemt.
Lees verder

Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: zo doe je het wel goed
Wat er gebeurt als je rode sokken tussen je witte lakens wast, weet je vast wel. Maar weet je ook wat het effect is van te veel of te weinig wasmiddel toevoegen? Stond je er al bij stil dat je je trommel kunt overladen en dat je je kleding niet alleen op kleur en type textiel moet sorteren? Expert Kris Hellebuyck, Academy Manager bij wasmachinefabrikant Miele, legt uit hoe je je wasmachine optimaal laat presteren.
Lees verder

"Il Ninja is terug": Nainggolan speelt tot einde van het seizoen voor Cagliari
Radja Nainggolan (32) keert terug naar Cagliari. De middenvelder, die niet meer aan de bak kwam bij Inter, slaagde met succes voor zijn medische testen en trekt op huurbasis tot het einde van het seizoen naar Sardinië.
Lees verder

Football Talk. STVV haalt Brüls - KV Kortrijk sluit af met 1,6 miljoen euro verlies
Christian Brüls trekt van Westerlo naar STVV. Voor de De 31-jarige middenvelder met een verleden bij onder meer Eupen, Standard en Gent is het een terugkeer op het hoogste niveau. Brüls moet het voetballend vermogen op het Truiense middenveld vergroten. Hij kan zowel op de 10 als op de linkerflank aardig uit de voeten. Maes had al na één week STVV aangegeven dat een ervaren nummer 10 een prioriteit was. Hij wordt op zijn wenken bediend. (FKS)
Lees verder

Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai moet opnieuw naar de gevangenis
De Hongkongse mediamagnaat en activist Jimmy Lai, die recent op borgtocht was vrijgelaten, is donderdag opnieuw naar de gevangenis gestuurd. Dat is een gevolg van een beslissing van het Hooggerechtshof van Hongkong. Het hof handelde op vraag van het parket, dat zich tegen de vrijlating op borgtocht had verzet.
Lees verder

Ook dit was 2020: vijf aangrijpende verhalen die recht naar het hart gaan
We overlopen een laatste keer het voorbije jaar aan de hand van opmerkelijke video's in verschillende categorieën. Vandaag staan we stil bij enkele pakkende verhalen van hoop, warmte en liefde. Want op momenten dat het tegenzit, komt vaak het mooiste in de mens naar boven.
Lees verder

Britse leger staat klaar om te helpen bij vaccinatie
Het Britse leger staat klaar om bij te springen bij de vaccinatie tegen corona. Minister van Defensie Ben Wallace zei donderdag dat militairen dagelijks zeker 100.000 doses kunnen toedienen. Zo kunnen tot het voorjaar miljoenen mensen gevaccineerd worden.
Lees verder

Lesley-Ann Poppe en haar man Kevin halen au pair in huis: "Mocht ik jaloers van aard zijn, had ik geen leven meer"
"Als huisvrouw zou ik ongelukkig zijn." Sinds de komst van Lily-Jane op 3 december is het gezin van Lesley-Ann Poppe (41) een telg rijker, maar haar carrière op een lager pitje zetten, daar denkt ze niet aan. Om haar huishouden draaiende te houden, hebben zij en haar man Kevin (32) de hulp ingeroepen van een au pair. Ze vertelt hoe dat praktisch in zijn werk gaat - "het is niet goedkoop" -, of ze last heeft van jaloezie en dat ze haar kinderwens nu moet opbergen. "Ik mag niet meer. Het gezondheidsrisico voor de baby en mij zou te groot zijn."
Lees verder

Lesley-Ann Poppe neemt au pair in huis na komst van dochtertje Lily-Jane: "Ik wil mijn carrière niet op een lager pitje zetten"
Met de komst van Lily-Jane op 3 december is het gezin van Lesley-Ann Poppe (41) compleet. Om, zoals ze het zelf omschrijft, het circus draaiende te houden, hebben zij en haar man Kevin (32) de hulp ingeroepen van een au pair. "Niet goedkoop, maar het is me het allemaal waard. Als huisvrouw zou ik ongelukkig zijn. Nog een kind zit er trouwens niet meer in. We gaan nu voor het eerst voorbehoedsmiddelen moeten gebruiken."
Lees verder

Deze stofzuigers zijn het meest geschikt voor honden- of kattenharen
Heb jij ook een trouwe viervoeter in huis rondlopen? Hoe tof huisdieren ook zijn, één belangrijk nadeel is wel dat je echt vaker moet stofzuigen, zeker als je langharigen hebt. Kijk dus sowieso uit naar een stofzuiger die specifiek geschikt is om dierenharen te verwijderen. Onze techredacteur tipt er vier.
Lees verder