Doorgaan naar hoofdcontent

Bart De Wever: ‘Geen versoepelingen met Kerstmis is no-brainer’

Bart De Wever: 'Geen versoepelingen met Kerstmis is no-brainer'

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is geen voorstander van een versoepeling van de coronamaatregelen tijdens de eindejaarsfeesten.

Lees verder

Bestuurder vlucht weg voor alcoholcontrole: achtervolging met snelheden tot 200 km/u eindigt met crash in Wilrijk

Op de E19 richting Antwerpen vond vrijdagavond een achtervolging met hoge snelheid plaats. Een 24-jarige bestuurder probeerde in Mechelen te ontkomen aan een alcoholcontrole en sloeg op de vlucht.

Lees verder

5 miljoen euro voor maatwerkbedrijven die inzetten op circulaire economie

Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits maakt 5 miljoen euro vrij voor de 156 maatwerkbedrijven en maatwerkafdelingen. De middelen dienen voor de opstart of uitbreiding van nieuwe duurzame en circulaire bedrijfsactiviteiten. Enkel de bedrijven die hun activiteiten (her)oriënteren op de circulaire economie, kunnen steun ontvangen. Het extra budget zorgt volgens minister Crevits voor circa 215 bijkomende jobs.

Lees verder

Moskou start massavaccinatie met 'Sputnik V'

De Russische hoofdstad Moskou begint met het vaccineren tegen covid-19. Het vaccin 'Sputnik V' werd in Rusland ontwikkeld.

Lees verder

Mark Cavendish keert terug naar Deceuninck-Quick Step: "Dit voelt als thuiskomen"

Mark Cavendish gaat opnieuw voor Patrick Lefevere rijden. Deceuninck-Quick Step maakte zaterdagochtend bekend dat de sprinter in 2021 voor hen zal uitkomen.

Lees verder

Italië verstrengt regels na record van bijna 1.000 doden in 1 dag

Zes op de tien Italianen willen aan persoonlijke vrijheid verzaken in het belang van de volksgezondheid.

Lees verder

Biden: 'Vaccinatie moet niet verplicht worden'

Tijdens een persconferentie in thuisstaat Delaware heeft Joe Biden, de volgende Amerikaanse president, gezegd dat het dragen van mondmaskers en vaccineren niet verplicht moet worden.

Lees verder

CEO Eleven Sports België: "Sinds we rechten Jupiler Pro League hebben, hebben we meer dan 850.000 abonnees"

Eleven Sports is sinds de aankoop van de uitzendrechten van de Jupiler Pro League te zien in één Belgische huiskamer op vijf. Dat zegt Guillaume Collard, de managing director van Eleven Sports voor België en Luxemburg, in een gesprek met L'Avenir.

Lees verder

Moslimexecutieve misnoegd over uitspraken minister Van Quickenborne

De Moslimexecutieve noemt beschuldigingen van buitenlandse inmenging 'volkomen ongegrond'. 'De moslimgemeenschap in België zal zich niet laten intimideren.'

Lees verder

Twee tieners zwaargewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Antwerpen

In het Antwerpse district Hoboken zijn donderdag twee jongeren zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

Lees verder

Bommetje in het Nederlandse voetbal: vicekampioen AZ ontslaat succescoach Arne Slot na gesprekken met Feyenoord

De Nederlandse vicekampioen AZ Alkmaar heeft zaterdagmorgen afscheid genomen van haar succescoach Arne Slot. AZ nam de drastische beslissing nadat uitlekte dat Slot gesprekken voerde met Feyenoord om er volgend seizoen Dick Advocaat op te volgen als T1. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij het Alkmaardse bestuur, dat hiervan niet op de hoogte was.

Lees verder

Fransen maken zich vrolijk over verstrooide premier

De premier van Frankrijk Jean Castex gaf donderdag een persconferentie over het coronavirus. Voor hij begon, zocht hij nog even naar zijn bril. Die stond nochtans al op zijn neus. Het momentje van verstrooidheid doet nu de ronde op sociale media.

Lees verder

Koning Filip verliest 'oren en ogen in Vlaanderen' aan Bpost

De Nederlandstalige woordvoerder van koning Filip vertrekt op het koninklijk paleis. Rafike Yilmaz (39) was erbij vanaf de troonsbestijging in 2013 en poetste het imago van koning Filip mee op. Vanaf volgend jaar gaat ze bij Bpost aan de slag.

Lees verder

Sergio Henao ruilt UAE-Team Emirates voor Team Qhubeka ASSOS

De Colombiaan Sergio Henao zet zijn wielercarrière verder bij Team Qhubeka ASSOS. De Zuid-Afrikaanse WorldTourploeg, opvolger van NTT Pro Cycling, maakte zijn komst zaterdag bekend.

De 32-jarige Henao verlaat na twee seizoenen UAE-Team Emirates. Daarvoor reed hij zeven jaar voor Sky.

Lees verder

Japanse capsule is op weg naar aarde met planetoïdemonsters

Na een reis door de ruimte van ruim 5 miljard kilometer heeft de Japanse ruimtesonde Hayabusa 2 een capsule naar de aarde gestuurd met monsters van planetoïde Ryugu. Verwacht wordt dat die zaterdag op de aarde landt.

Lees verder

Waarom de terugkeer van Mark Cavendish naar Deceuninck-Quick Step in de sterren geschreven stond

"Ik heb mijn liefde voor dit team nooit verborgen." Dat zegt Mark Cavendish nadat hij na vijf jaar opnieuw een truitje van Quick Step aantrekt en weer voor Patrick Lefevere zal rijden. Dat blijkt: de ploegmanager van Deceuninck-Quick Step liet zich de voorbije jaren al een paar keer ontvallen dat Cavendish zo graag terug wilde komen dat hij "bij manier van spreken gratis wil komen".

Lees verder

Wegwielrenners van 'De Melkerie' wagen zich aan eerste 'Superprestige' in de modder (met eigen commentaar)

'De Melkerie', het Vlaamse trainingsgroepje uit het profpeloton, amuseert zich dezer dagen in de modder. Op Instagram is te zien hoe Yves Lampaert, Tim Declercq, Bert Van Lerberghe, Stijn Steels (allen Deceuninck-Quick Step) en Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) met een dikke knipoog de eerste editie van 'De Melkerie Superprestige' verreden hebben… en hoe Lampaert nog binnen de minuut tegen de vlakte gaat.

Lees verder

Shirt van Michael Jordan uit 1984 levert recordbedrag op

Een truitje van Michael Jordan uit 1984, in dienst van de Chicago Bulls, heeft vrijdag bij een veiling een recordbedrag van 320.000 dollar (264.000 euro) opgebracht. Nooit werd er meer betaald voor een shirt van de basketbalgrootheid.

Lees verder

Sébastien Ogier leidt op tweede dag van Rally van Monza in jacht op zevende wereldtitel, Thierry Neuville niet aan de start

Halverwege de tweede volledige wedstrijddag in de Rally van Monza staat Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) aan de leiding. De Fransman blijft zo jagen op een zevende wereldtitel. Dani Sordo (Hyundai i20 Coupé WRC) is tweede op 6,7 seconden van Ogier. Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) is voorlopig derde en volgt op 7,5 seconden.

Lees verder

NBA stopt met testen op marihuanagebruik nadat Huis van Afgevaardigden stemt voor legalisering

De NBA test haar spelers al enkele maanden niet meer op marihuanagebruik en zal dat ook bij het nieuwe seizoen, dat over achttien dagen start, niet doen. Dat maakten de basketballiga en spelersvakbond vrijdag bekend. In het verleden werd wel getest op marihuanagebruik maar sinds de coronacrisis in maart uitbrak, stopte de NBA volledig met dopingtests. Bij de herstart afgelopen zomer werd wel opnieuw getest op prestatieverhogende middelen, maar niet meer op marihuana.

Lees verder

Geschorste ex-FIFA-voorzitter Blatter liep coronabesmetting op

De voormalige voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA Sepp Blatter heeft vorige maand een positieve coronatest afgelegd. De 84-jarige Zwitser, die een schorsing wegens corruptie uitzit, liet zich onderzoeken in het ziekenhuis en ging twee weken in isolatie. Inmiddels gaat alles goed met hem, zo zegt hij in een gesprek met The Athletic.

Lees verder

Spectaculaire beelden: Belgische rallypiloot Maxime Potty ziet motor in brand slaan na botsing met rots in Monza

Maxime Potty en Loïc Dumont (Skoda Fabia R5) zijn in de openingsrit van de derde dag in de Rally van Monza tegen een rots gecrasht. De Belgen werden in de afdaling plots geconfronteerd met een zwaaiende steward en een andere deelnemer aan de kant van de weg. Van ontwijken of tijdig remmen was geen sprake meer. Hun Skoda gleed tegen de rots waarna een wiel afbrak en het duo moest opgeven.

Lees verder

Brussel zit aan maximumcapaciteit tijdens eerste winkelweekend

Het is het eerste weekend dat de winkels open mogen en Brussel is het meteen al erg druk. Het Muntplein werd intussen al afgesloten en de druktebarometer kleurt rood. 'De capaciteit die toelaat in alle veiligheid te shoppen is bereikt', zegt de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, Olivier Slosse.

Lees verder

Minister-president Franse Gemeenschap wil op 18 december maatregelen evalueren

De minister-president van de Franse Gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet (MR), heeft de premier gevraagd om op 18 december opnieuw het Overlegcomité samen te roepen. Hij wil dat de maatregelen rond de sociale bubbel en de sluiting van de kapsalons opnieuw worden geëvalueerd. Dat heeft hij zaterdag gezegd.

Lees verder

Grote opkomst voor betoging tegen veiligheidswet in Parijs

Een betoging tegen politiegeweld en de geplande veiligheidswet heeft zaterdag veel volk op de been gebracht in Parijs. De betoging begon in de vroege namiddag aan de Porte des Lilas, in het oosten van de Franse hoofdstad. Bij de betogers waren veel jongeren, maar ook vakbonden. 'Macron, het is genoeg geweest', klonk het. Of: 'Veiligheidswet, nee, nee. Sociale zekerheid, ja, ja.'

Lees verder

'Dit is puur misbruik maken van mensen in kwetsbare situatie'

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) veroordeelt de praktijken van clandestiene makelaars voor vluchtelingen. Maar wat kan het beleid doen? 'Wij investeren meer dan ooit in sociale woningen.'

Lees verder

Waasland-Beveren neemt de maat van Moeskroen

Waasland-Beveren heeft een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won zaterdag thuis van Moeskroen met 2-0. De Waaslanders vergroten zo de kloof met rode lantaarn Moeskroen tot vijf punten. Aboubakary Koita kroonde zich opnieuw tot matchwinnaar met zijn vierde doelpunt in drie matchen. Frey zette net voor affluiten de eindstand op het bord.

Lees verder

Donald Trump bekrachtigt controversiële wet om dopingzondaars buiten VS te vervolgen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag de Rodchenkov Act bekrachtigd. Dat is een controversiële wet die strafrechtelijke vervolging beoogt van mensen die zich met een dopingsysteem inlaten op internationale evenementen met Amerikaanse atleten, dus ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten.

Lees verder

Een oude man met een baard en een pet is niet altijd Kapitein Iglo

Een oude man met een baard en een hoofddeksel hoeft niet altijd de Sint te zijn. Sterker nog: het dragen van een baard en een pet is niet exclusief voorbehouden aan kapitein Iglo. Dat heeft een Duitse rechtbank beslist.

Lees verder

Brexitonderhandelingen hervatten zondag

De hoofdonderhandelaars voor een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, Michel Barnier en David Frost, zijn opnieuw aan zet.

Lees verder

OHL toont zich te sterk voor Cercle Brugge

Een vlot combinerend en frivool OHL heeft met 2-1 gewonnen van Cercle Brugge. De Leuvenaars waren altijd baas en brachten mooi voetbal, maar vielen in het slot met tien en slikten nog een tegentreffer. De jongens van Marc Brys komen dankzij hun zege opnieuw de top acht in, terwijl de Vereniging zich moet neerleggen bij een nul op negen en tiende blijft.

Lees verder

Club Brugge laat zich niet verrassen door STVV

Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen en hield de drie punten in Jan Breydel na een 1-0-zege tegen STVV. Invaller Okereke zorgde in de tweede helft voor de enige goal van de partij. Door de zege komt kan Club met vertrouwen toeleven naar de Champions Leaguewedstrijd tegen Lazio Roma.

Lees verder

Winterse neerslag met kans op gladde wegen

Zondagmorgen zijn er opklaringen in het westen en het centrum van het land. In het oosten zijn de wolken talrijker. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen maar het blijft nog droog tot de avond. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden bij een meestal zwakke en aan de kust matige wind uit het oosten, krimpend naar het noorden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Coronacijfers blijven dalen

Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens blijven in ons land dalen.

Lees verder

Strijd om de gamefans: 'België is een PlayStationland, maar Xbox kan de kloof dichten'

Gameliefhebbers hebben er jaren op gewacht en vorige maand was het zover: Sony en Microsoft hebben elk hun nieuwe spelconsole gelanceerd. Onze gamejournalist testte de PlayStation 5 en de Xbox Series X uitvoerig en heeft nu zijn oordeel klaar. Ontdek in bovenstaande video of de toestellen de hype waard zijn.

Lees verder

Trump houdt eerste rally na nederlaag: 'Ik zou een redelijke verliezer zijn, maar we zullen winnen'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in Georgia zijn eerste rally gehouden nadat hij de presidentsverkiezingen heeft verloren.

Lees verder

Georges-Louis Bouchez: 'Als de cijfers blijven dalen, moeten we niet wachten tot half januari'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft bij zijn standpunt. Als de coronacijfers blijven dalen, dan wil hij de maatregelen sneller versoepelen. Eerder sloot premier Alexander De Croo (Open VLD) kerstversoepelingen uit.

Lees verder

Voor het eerst een Nederlandstalig nummer op één in 'MNM1000'

Het einde van het jaar nadert, dus worden er weer lijstjes opgediept op de radio. MNM1000 heeft zijn twaalfde editie met favoriete nummers van de luisteraars er alweer opzitten. En wat blijkt? Voor het eerst staat er een Nederlandstalig nummer op de eerste plaats. Niemand minder dan Niels Destadsbader mag die eer op zijn naam schrijven.

Lees verder