Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 december 2020

Babyboom voorspeld in 2021: “Coronacrisis heeft er zeker voor gezorgd dat we nu zwanger zijn”

HLN
Babyboom voorspeld in 2021: "Coronacrisis heeft er zeker voor gezorgd dat we nu zwanger zijn"
Gynaecologen voorspellen in 2021 een nieuwe babyboom. Voor het eerst in tien jaar zou het aantal geboortes in ons land dan weer significant stijgen. Reden? Corona, zoals u wellicht vermoedde. "Maar moeders in spe moeten zich geen zorgen maken: er zijn bedden genoeg op de materniteiten." Vier Vlaamse koppels vertellen over de zwangerschap en over hoe de lockdown daar wel degelijk voor iets tussen zat.
Lees verder

LIVE. België gaat coronavirus genetisch in kaart brengen - Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft dalen
Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, net als de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens per dag. Dat blijkt deze ochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ons land gaat de genetische ­evolutie die het coronavirus doormaakt structureel in kaart brengen. Dat wordt cruciaal om te vermijden dat het virus via mutaties ontsnapt aan het vaccin. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt verder
De coronacijfers in ons land blijven dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen ging omlaag met bijna 30 procent, tot 1.801 per dag. Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames en het gemiddelde aantal dagelijkse overlijdens dalen. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. De helden van de zorg (plaats 2): "Ik belde naar huis en zei: 'Ik zie jullie graag, maar ik weet niet wanneer ik terugkom'"
In het jaar waarin we al onze zekerheden verloren, bleef er eentje loeihard overeind: de onmetelijke toewijding van onze zorgverleners. Zelfs op de allermoeilijkste momenten bleven ze staan en knokten ze verder, niet zelden in de frontlinie. Idealiter hadden we ze allemaal op deze kolommen gezet — een plek die ze één voor één verdienen. Maar dat gaat niet en dus kozen we er zes, die de hele sector vertegenwoordigen. Aan iedereen die zo goed 'zorgde' het afgelopen jaar: een welgemeende dankuwel. Zes helden delen met ons hun verhalen.
Lees verder

'Thuis'-slechterik Pieter Jan De Paepe over zijn rol als Jezus: "Ik hoop dat de meest kwetsbare groepen tegen dan ingeënt zijn"
De kerstvakantie is nog niet afgelopen of Pieter Jan De Paepe kijkt al uit naar de paasvakantie. De 25-jarige acteur, die we kennen als slechterik Xander van 'Thuis', staat dan op de planken van de muzikale dinnershow 'Jesus Christ Superstar' in de vernieuwde en virusveilige Zuiderkroon. Misschien dat mensen dan wat minder bang van hem worden. "Blijkbaar heeft het gros van de kijkers moeite om de grens te trekken tussen fictie en realiteit."
Lees verder

In maart vaccin voor profvoetballers en olympiërs? Pro League deed in zog van BOIC aanvraag voor versnelde inenting
Het BOIC heeft een politieke aanvraag lopen om de Belgische olympische atleten sneller te vaccineren tegen corona, hopelijk al eind februari of begin maart. De Pro League sloot zich bij dat verzoek aan voor de profvoetballers. Over hoeveel mensen gaat het en welke gevolgen heeft dit?
Lees verder

Juwelenontwerper Jochen Leën neemt Limburgse luxeresorts over: "Kunst, juwelen en gastronomie: dat is eigenlijk één en dezelfde klantenkring"
Juwelenontwerper Jochen Leën (39) zwaait voortaan de plak over de Limburgse luxehotels Domaine la Butte aux Bois (Lanaken) en Hotel Stiemerheide (Genk). Hij neemt na 35 jaar de fakkel over van oprichter Eric Bullens (57). Jochen is slagerszoon, één met een willetje. Hij brandt van de ambitie: wereldsterren kennen de weg al en die extra Michelin-ster mag er ook bij.
Lees verder

Belfius verkoopt binnenkort ook telefoonabonnementen
Telecomoperator Proximus en bank Belfius, die allebei de overheid als aandeelhouder hebben en deze zomer hun wagonnetjes aan elkaar haakten, starten vanaf 2021 een nauwe samenwerking onder de naam Banx.
Lees verder

Nieuwe club voor broers Borlée en Camille Laus: kwartet kiest voor Essenbeek-Halle als Vlaamse ploeg
De Belgian Tornado's Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Belgian Cheetah Camille Laus hebben voor Olympic Essenbeek Halle gekozen als Vlaamse club. Dat heeft OEH gisteren zelf bekendgemaakt.
Lees verder

'Reizen Waes Vlaanderen' was niet minder avontuurlijk: "Muskusrat gegeten, druïdes ontmoet en met hondenslee gereden"
Net voor de opnames van 'Reizen Waes' scheurde Tom Waes zonder het te weten zijn meniscus en kruisbanden. Maar een nieuwe zondagavondreeks inblikken lukt de presentator blijkbaar ook op één been. Door corona ging hij noodgedwongen op zoek naar avontuur in eigen streek, en dat was niet minder spannend als de vorige reeksen in het buitenland. "Niets tegen 'Vlaanderen Vakantieland', maar dat mocht het niet worden."
Lees verder

Overwegend droog, komende nacht hier en daar sneeuw
Het is vandaag vaak bewolkt maar overwegend droog, met maxima rond 4 of 5 graden in het centrum. Vrijdag en het weekend wordt het nog iets kouder met soms kans op winterse neerslag. Maxima dan rond +2 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Thomas Vanderveken valt af door zes minuten per week te sporten: "Ik haatte het, maar het resultaat was indrukwekkend"
Het blijft misschien wat onder de radar, maar 'Factcheckers' is een van de kijkcijfertoppers van het najaar. Thomas Vanderveken (39), Jan Van Looveren (52) en Britt Van Marsenille (40) halen wekelijks meer dan een miljoen kijkers met hun tweede seizoen. Dat zal vanavond allicht niet anders zijn, want Thomas onderwerpt zich aan een wel heel bijzonder sportritme.
Lees verder

INTERVIEW. André Hazes over zijn nakende huwelijk en de hernieuwde familiebanden: "Na alles wat gebeurd is, wist ik niet of Monique 'ja' zou zeggen"
Exact dertig jaar na zijn vader is hij klaar voor de grote stap. Volgend jaar trouwt André Hazes (26) met Monique Westenberg (43). Het huwelijksaanzoek deelde zijn verloofde al ruimschoots met de fans, maar tussen kerst en nieuw laat nu ook de zanger zelf even in zijn hart en kaarten kijken. "Na alles wat er is gebeurd, was ik helemaal niet zeker dat ze 'ja' zou zeggen."
Lees verder

Amerikaanse agenten die betrokken waren bij dood Breonna Taylor worden ontslagen
De twee Amerikaanse agenten die betrokken waren bij de dood van de Afro-Amerikaanse vrouw Breonna Taylor hebben dinsdag hun ontslagbrief gekregen. Dat meldt de advocaat van de familie van het overleden slachtoffer.
Lees verder

Downtown-zangeres Petula Clark (88) geschokt door gebruik liedje bij autobom Nashville
Petula Clark probeert te begrijpen waarom de dader van de aanslag in Nashville haar sixtieshit Downtown liet horen voordat hij een bom liet afgaan in het stadscentrum. Dat laat de Britse zangeres weten op Facebook.
Lees verder

Het wordt kiezen tussen Tour en Spelen: verplichte quarantaine van 2 weken in Tokio gooit roet in het eten
Atleten die deelnemen aan de Spelen moeten de eerste twee weken na aankomst in Tokio in quarantaine. Dat heeft het IOC beslist en vorige week aan de nationale olympische comités meegedeeld. De beslissing heeft grote gevolgen voor wielrenners, voor wie het nu onmogelijk wordt om de Tour met de Spelen te combineren. Tour of Spelen, het wordt kiezen.
Lees verder

Emotionele lerares Carla wint hoofdprijs 'Het Rad' na moeilijk jaar: "Ik ben echt onder de indruk"
Lerares Carla heeft een woelige tijd achter de rug. Om een nieuwe start te nemen, wou ze graag een bed winnen in 'Het Rad'. Niet alleen is dat gebeurd, maar ze neemt ook de hoofdprijs mee naar huis.
Lees verder

'Zelfmoordbos'-schandaal levert opnieuw problemen op voor YouTuber Logan Paul: filmproducent eist miljoenen aan schadevergoeding
Het filmpje van Logan Paul (25) waarin de vlogger het lichaam van een dode man laat zien heeft filmproducent Planeless Pictures miljoenen gekost. Dat stelt het bedrijf volgens TMZ in een aanklacht tegen de YouTuber.
Lees verder

"Premier League overweegt competitie voor twee weken stil te leggen"
De Premier League overweegt een coronastop van twee weken. Reden voor de onderbreking is volgens The Telegraph het groeiende aantal besmettingen van spelers en stafleden van clubs in de hoogste Engelse voetbalklasse.
Lees verder

Op zoek naar een administratieve job? Dit zijn de skills die je nodig hebt
Administratieve medewerkers moeten vandaag de dag heel wat in hun mars hebben. Bedrijven en organisaties verwachten immers dat ze multi-inzetbaar zijn en naast de vereiste technische vaardigheden ook de nodige soft skills bezitten. Ambieer jij een administratieve job? Jobat.be bekijkt welke skills je best in de verf zet tijdens je sollicitatie.
Lees verder