Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

Automobilist richt ravage aan op parking Makro: vier wagens beschadigd

HLN
Automobilist richt ravage aan op parking Makro: vier wagens beschadigd
Op de parking van grootwarenhuis Makro in Machelen heeft een automobilist woensdagmiddag een ravage aangericht. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar vier wagens liepen schade op.
Lees verder

Britten ontdekken "bijzonder verontrustende" Zuid-Afrikaanse coronavariant, recordaantal van bijna 40.000 besmettingen in dag tijd
Het Verenigd Koninkrijk heeft op een persconferentie bevestigd dat er een nog besmettelijkere coronavariant rondwaart, gelinkt aan Zuid-Afrika. Er zijn alvast twee stalen met zo'n variant geïdentificeerd, en die komen bovenop de besmettelijke mutatie waar het land nu al mee afrekent. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock omschrijft de variant uit Zuid-Afrika als "bijzonder onrustwekkend" en "besmettelijker", en daarom is het nodig snel te handelen. Het aantal besmettingen in het land is vandaag opnieuw met recordcijfers toegenomen. Meer regio's gaan na kerst op slot.
Lees verder

Van pedaal vergist: gloednieuwe Tesla rijdt vitrine binnen van brasserie
Een auto is vanmiddag door de vitrine van een brasserie op het Gemeenteplein van Edegem gereden. Dat bevestigt politiezone HEKLA. De chauffeur stond geparkeerd voor het restaurant en drukte per ongeluk het gaspedaal van de gloednieuwe wagen in in plaats van het rempedaal. Omdat de brasserie gesloten was, raakte niemand gewond, maar de auto is niet meer rijvaardig. De schade aan de vitrine is groot.
Lees verder

LIVE. Staat Romelu Lukaku ook aan het kanon tegen Hellas Verona?
• Serie A • Aftrap: 18u30 • Stadio M. A. Bentegodi • Lukaku sluit 2020 af in top 3 van beste schutters
Lees verder

Ziekenhuizen in "interne lockdown": waar komen die corona-uitbraken vandaan?
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kampen ziekenhuizen met grote corona-uitbraken. De 300 patiënten van het AZ Sint-Lucas in Brugge krijgen geen bezoek op kerst en nieuw. In Geel is er een opnamestop omdat te veel personeel thuis zit. Ook in het ziekenhuis van Sint-Niklaas is de situatie nijpend. Zijn bezoekers te laks geworden? Maken artsen en verpleegkundigen meer foutjes?
Lees verder

Van Aert snelde opeens voorbij Van der Poel: "Ik had niet door dat Mathieu lek stond"
De eerste crosszege heeft Wout van Aert beet. In zijn woonplaats Herentals dan nog wel. "Dit doet zeker deugd", vertelt Van Aert na de overwinning. "Het was al even geleden dat ik een cross gewonnen heb (sinds de veldrit in Lille op 8 februari, red.) en ik had mijn zinnen op vandaag gezet." Van Aert hing lang op enkele seconden van Mathieu van der Poel. "Ik had een foutje gemaakt met de bandendruk. Ik ging in de materiaalpost om hardere banden en reed nadien ook nog lek. Daardoor verloor ik de aansluiting met Mathieu. Beetje frustrerend, want ik zat zo nooit in het wiel."
Lees verder

Familie van vermoorde juf Mieke doet emotionele oproep in FAROEK
De 59-jarige Mieke Verlinden werd op 10 november op klaarlichte dag om het leven gebracht in haar huis in Noorderwijk door een onbekende dader met een mes. Het onderzoek naar de moord draait op volle toeren, maar een verdachte is er nog niet. Al zijn er wel elementen die kunnen leiden naar een dader. Vanavond doet haar familie in FAROEK voor het eerst een emotionele oproep tot getuigen.
Lees verder

ANALYSE. Donald Trump heeft nu alleen nog halve criminelen en hele gekken achter zich
Hij blijft zich weren, Donald Trump. Ook nu zijn laatste nog wat redelijke medestanders hem de rug toekeren. Wat overblijft, zijn losgeslagen complotdenkers en oude getrouwen die het gevoel van handboeien rond de polsen al kennen. De adviezen die zij Trump verschaffen, doen het ergste vrezen voor diens laatste maand aan de macht.
Lees verder

Nederlandse douane vindt in Rotterdam 1.200 kilo cocaïne tussen aluminiumfolie
De Nederlandse douane heeft dinsdag 1.213 kilo cocaïne gevonden bij een controle in de haven van Rotterdam. De drugs waren verstopt in een container uit Brazilië met verpakkingsmaterialen. De cocaïne zat in twintig haspels aluminiumfolie en heeft volgens het Openbaar Ministerie een straatwaarde van ruim 90 miljoen euro.
Lees verder

Vindersloon voor arbeiders die goudstaven vonden in Brusselse riool? "Ze kunnen véél hoger mikken"
De schoonmaakploeg die dinsdag in de Brusselse riolen twee goudstaven met een waarde van bijna 100.000 euro ontdekte, neemt maar beter een goede advocaat in de arm. Als de arbeiders kunnen aantonen dat ze een échte schat vonden, en dus niet zomaar een verloren voorwerp, mogen ze zich rijk rekenen: "Die mannen krijgen straks wellicht een vindersloon, maar ze kunnen véél hoger mikken."
Lees verder

Zijn goudstaven uit Brusselse riool een échte schat? Dan mogen arbeiders die ze vonden er eentje houden
De schoonmaakploeg die dinsdag in de Brusselse riolen twee goudstaven met een waarde van bijna 100.000 euro ontdekte, neemt maar beter een goede advocaat in de arm. Als de arbeiders kunnen aantonen dat ze een échte schat vonden, en dus niet zomaar een verloren voorwerp, mogen ze zich rijk rekenen: "Die mannen krijgen straks wellicht een vindersloon, maar ze kunnen véél hoger mikken."
Lees verder

LIVE. Eden Hazard begint op de bank tegen Granada
• La Liga • Aftrap: 19u45 • Estadio Alfredo Di Stefano • Eden Hazard terug in selectie
Lees verder

Chrissy Teigen verdrietig omdat ze nooit meer zwanger zal worden: "Iedere blik in de spiegel herinnert me aan wat had kunnen zijn"
Model Chrissy Teigen (35) staat woensdag bij een emotionele foto op Instagram stil bij het feit dat ze nooit meer zwanger zal worden. De vrouw van zanger John Legend (41) verloor eerder dit jaar haar ongeboren zoontje Jack.
Lees verder

Vakbonden beslissen morgenmiddag over voortzetten stakingsacties De Lijn
De vakbonden bij De Lijn beslissen morgenmiddag of de stakingsacties bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij worden voortgezet. Dat zegt Stan Reusen van de socialistische vakbond ACOD TBM.
Lees verder

Racing Genk aast met 22-jarige Ecuadoraan op gedroomde opvolger van Maehle
Angelo Preciado (22) is voor Racing Genk de gedroomde opvolger van Joakim Maehle. De gesprekken met zijn club Independiente del Valle lopen, maar zijn nog niet afgerond.
Lees verder

"We beseffen nu pas hoe gevaarlijk dit was": agenten redden mama en dochter uit brandende woning
Politie-inspecteurs Sven Franken en Stefan De Boi hebben dinsdagavond zowat dé shift van hun leven gedraaid. De twee kwamen tijdens een patrouille uit op een brandend appartement en sleurden moeder en dochter zonder verpinken op tijd naar buiten. De brandweer spreekt over een heldendaad mét gevaar voor eigen leven. "Dit hadden vier doden kunnen zijn, maar toch zou ik het opnieuw doen", vertellen Sven en Stefan. De moeder (47) is intussen buiten levensgevaar.
Lees verder

Kinderen jonger dan 12 tellen wel degelijk mee als knuffelcontact
Kinderen jonger dan twaalf jaar tellen wél mee als knuffelcontact, onderstreept woordvoerder Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. "U mag thuis tegelijkertijd één persoon ontmoeten, dat kan een meerderjarige óf een minderjarige zijn. Deze persoon is de enige toegelaten bezoeker". Verwarring troef, want verschillende overheidsinstanties zeggen dat kinderen jonger dan twaalf niét meetellen als nauw contact.
Lees verder

Ook kinderen jonger dan 12 zijn knuffelcontact
Kinderen jonger dan twaalf jaar tellen wél mee als knuffelcontact, onderstreept woordvoerder Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. "U mag thuis tegelijkertijd één persoon ontmoeten, dat kan een meerderjarige óf een minderjarige zijn. Deze persoon is de enige toegelaten bezoeker".
Lees verder

Hoeveel miljoen is zo'n vrachtwagen vol vaccins waard? En wie houdt ze in de gaten?
De eerste trailers van het Genkse transportbedrijf H.Essers geladen met Pfizer-vaccin zijn vandaag vertrokken naar alle uithoeken van de EU27. Een operatie waar behoorlijk geheimzinnig over gedaan wordt. Logisch, in de camions van H.Essers zit het meest waardevolle spul dat het komende jaar de baan op gaat. En dat "vloeibaar goud" wekt ongezonde interesse.
Lees verder

Vijf wissels al vanaf komend weekend mogelijk
Het doorvoeren van vijf wissels in 1A en 1B en bekerwedstrijden gaat met onmiddellijke ingang in. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Pro League beslist.
Lees verder