Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Antwerp knoopt weer aan met de zege bij Waasland-Beveren, maar verliest wel Refaelov met blessure

HLN
Antwerp knoopt weer aan met de zege bij Waasland-Beveren, maar verliest wel Refaelov met blessure
Antwerp weet weer wat winnen is. De Great Old boekte vanavond een soevereine zege op het veld van Waasland-Beveren. De eindstand stond bij de rust al op het bord: 0-3. Enige minpunt van de avond: Lior Refaelov moest in de eerste helft geblesseerd vervangen worden.
Lees verder

Enorme ravage na gasexplosie in centrum Hasselt: "Knal deed hele huis daveren"
Zondag in de vroege vooravond werd een gaslek vastgesteld in de Minderbroedersstraat in Hasselt. De diensten kwamen massaal ter plaatse om het lek te onderzoeken, toen er omstreeks 19u30 plots een ontploffing volgde in het handelspand De Gouden Boon. De politie stelde daarom een veiligheidzone in, en evacueerde zeker 100 buurtbewoners met bussen naar de stedelijke sporthal. Kabinetsmedewerker Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) bevestigt dat het gaslek rond 22u30 nog steeds niét gevonden is, maar dat de situatie onder controle is.
Lees verder

"Knal deed hele huis daveren": buurtbewoners opgeschrikt door gasexplosie in Hasselt
Zondag in de vroege vooravond werd een gaslek vastgesteld in de Minderbroedersstraat in Hasselt. De diensten kwamen massaal ter plaatse om het lek te onderzoeken, toen er omstreeks 19u30 plots een ontploffing volgde in het handelspand De Gouden Boon. De politie stelde daarom een veiligheidzone in, en evacueerde zeker 100 buurtbewoners met bussen naar de stedelijke sporthal. Kabinetsmedewerker Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) bevestigt dat het gaslek rond 22u30 nog steeds niét gevonden is, maar dat de situatie onder controle is.
Lees verder

Hasselt opgeschrikt door gasexplosie in centrum: twee lichtgewonden, 100 buurtbewoners geëvacueerd
Afgelopen zondag werd in de vroege vooravond een gaslek vastgesteld in de Minderbroedersstraat in Hasselt. De diensten waren ter plaatse om het lek te onderzoeken, toen er omstreeks 19u30 een gasontploffing volgde in het handelspand De Gouden Boon. De politie stelde daarom een perimeter in, en evacueerde zeker 100 buurtbewoners met bussen naar de stedelijke sporthal. Kabinetsmedewerker Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) bevestigt dat het gaslek rond 22u30 nog steeds niét gevonden is, maar dat de situatie onder controle is.
Lees verder

Al 100 buren geëvacueerd na gasexplosie in centrum Hasselt, gevaar nog niet geweken
Zondagavond omstreeks 19u30 is er een gasontploffing gebeurd op het kruispunt van de Schrijnwerkersstraat en de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt. Dat bevestigt politiezone LRH. De politie heeft een perimeter ingesteld en er werden al zeker 100 buurtbewoners geëvacueerd.
Lees verder

LIVE. Bekijk hier hoe Courtois kansloos was op heerlijk schot Kike, Rodrygo mist enorme kans op 1-3
• Estadio Municipal de Ipurua
Lees verder

OVERZICHT. Van familiefeest tot huwelijk: politie had dit weekend handen vol met lockdownfeesten
Van Oostende tot Zonhoven, de politie had dit weekend zijn handen vol met het stilleggen van lockdownfeestjes. Niet alleen in Oostende en Zonhoven, maar ook in Brussel, Balen, Willebroek, Mechelen, Eeklo en Gent werden mensen betrapt op het schenden van de coronamaatregelen. Een overzicht.
Lees verder

Real Madrid wint bij Eibar en komt weer op gelijke hoogte van Atlético, Courtois kansloos bij wereldgoal
Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen op bezoek bij Eibar. De Koninklijke ging met 1-3 winnen in het Baskenland en komt zo weer tot op gelijke hoogte van stadsrivaal en koploper Atlético, al heeft Real wel twee wedstrijden meer gespeeld. Thibaut Courtois werd enkel geklopt door een wereldgoal van Kike.
Lees verder

Brexitonderhandelaars overschrijden deadline opnieuw: "Maandag gaan we verder"
De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk overschrijden opnieuw een deadline, zegt een hooggeplaatste bron in het Britse kamp. Een doorbraak in het moeizame overleg bleef vandaag uit, waardoor het Europees Parlement niet genoeg tijd meer heeft om een eventuele overeenkomst tijdig goed te keuren. De onderhandelaars gaan morgen verder.
Lees verder

Onze Antwerp-watcher ziet hoe Refaelov ondanks last aan de heup absoluut wou spelen en voor Grote Rafa Show zorgde
En hop, zo staat de Royal Antwerp Football Club plots weer op een punt van de top vier. Het gemor na de 0 op 9 mag na de 0-3 tegen een bijzonder zwak Waasland-Beveren weer verstommen.
Lees verder

Fel gehandicapt PSG kan topper bij leider Lille niet winnen
De topper in de Franse competitie tussen koploper Lille OSC en landskampioen Paris Saint-Germain heeft geen doelpunten opgeleverd: 0-0. Daardoor blijf Lille aan kop, maar Olympique Lyon heeft nu evenveel punten vergaard. De nummer 2, op doelsaldo, versloeg Nice met 4-1. PSG staat op de derde plaats, met 1 punt minder dan de twee rivalen. Bij PSG ontbraken onder meer Neymar, Pablo Sarabia, Mauro Icardi, Abdou Diallo, Juan Bernat en Danilo Pereira. Kylian Mbappé, Julian Draxler en Mitchel Bakker fungeerden als invaller in de slotfase. Bij Lille startte Jonathan David niet in de basis. De gewezen Buffalo verving even na het uur Yazici, maar kon ook niet scoren.
Lees verder

Erg zoete Gentse zege bij Club, drie Antwerpse goals op Freethiel, late opdoffer Anderlecht: alle samenvattingen
De achttiende speeldag werd een gedecimeerde door het wegvallen van Beerschot - Cercle Brugge en Oostende - Eupen, maar had toch weer enkele verrassingen in petto. Zo verloor leider Club de altijd beladen Vlaamse derby tegen AA Gent en ging Standard nu ook op Sclessin onderuit tegen Moeskroen. Ook OH Leuven verloor in eigen huis, van KV Mechelen. Met ook Sint-Truiden dat won bij Essevee bevinden plots heel wat ploegen zich vervaarlijk onderin. Bovenin deden Antwerp en Genk de beste zaken. Na vier nederlagen op rij kon de 'Great Old' opnieuw winnen op de Freethiel. Ook Genk herpakte zich na het verlies in Anderlecht tegen Kortrijk.
Lees verder

Amerikaans Congres bereikt akkoord over coronasteunpakket
De leiders van zowel de Republikeinen als de Democraten in het Amerikaanse Congres hebben een akkoord bereikt over een coronasteunpakket van zo'n 900 miljard dollar (734 miljoen euro). De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell en zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer hebben dat zondagavond lokale tijd aan de Senaat meegedeeld.
Lees verder

Amerikaans Congres bereikt deal over coronasteunpakket
De leiders van zowel de Republikeinen als de Democraten in het Amerikaanse Congres hebben een deal bereikt over een coronasteunpakket van zo'n 900 miljard dollar (734 miljoen euro). De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell en zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer hebben dat zondagavond de Senaat meegedeeld.
Lees verder

LIVE. België sluit grenzen voor verkeer uit Verenigd Koninkrijk - Europees Geneesmiddelenbureau oordeelt over eerste coronavaccin voor EU
Ons land heeft uit voorzorg om middernacht de grenzen gesloten voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk in verband met de mutatie van het coronavirus die daar is ontdekt. De Belgische coronacijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Eurotunnel shuttle en haven van Dover voor minstens twee dagen gesloten
De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Inmiddels is er in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe coronavariant opgedoken, waardoor reizigers uit het VK door tal van landen worden geweerd. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Vlaamse regering lanceert herstructureringstraject rond Albertkanaal in Wommelgem en Ranst
De Vlaamse regering lanceert een traject dat moet leiden tot een herstructurering van de bestaande bedrijventerreinen langs het Albertkanaal in Wommelgem en Ranst, maar ook het realiseren van bijkomende bedrijfssites, het verbeteren van de ontsluiting en de realisatie van meer groene ruimte. De eerste drie deelprojecten zijn alvast goedgekeurd.
Lees verder

Professor Devroey blijft kritisch wachten op verstrengingen: "Op voetbal kan je gokken, maar nu spelen we met levens"
De cijfers blijven stijgen, maar strengere maatregelen blijven uit. Spijtig, vindt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB), die nogmaals pleit voor een korte strenge lockdown. "We spelen met de levens van mensen."
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: ruzie op een zinkend schip
Dit duurt nu al een paar weken, maar als ik aan het Witte Huis denk, dan komt het beeld van de Titanic me voor ogen. Het meest beloftevolle schip, het duurste, het grootste, het meest luxueuze. Het ging ten onder vooraleer het zijn eerste reis beëindigde. Zo begon het verhaal vier jaar geleden in het Witte Huis.
Lees verder

Slangen op maandag. Het versterken van ons onderwijs begint met het versterken van de leerkracht
Er is in Vlaanderen een tot op heden onbekend werk van de schrijver Franz Kafka opgedoken. Daarin beschrijft hij hoe de heersende elite een lijst opmaakt van de kennis die de perfecte burger zou moeten creëren. Vervolgens worden kinderen verzameld in afgesloten gemeenschappen waar begeleiders die kennis moeten overbrengen.
Lees verder