Doorgaan naar hoofdcontent

Alweer Lewandowski! Poolse topschutter schenkt Bayern in ultiem slot zege in topper tegen Leverkusen

HLN
Alweer Lewandowski! Poolse topschutter schenkt Bayern in ultiem slot zege in topper tegen Leverkusen
Met de groeten van Robert Lewandowski. Bayern München staat weer aan kop van de Bundesliga na een ultieme zege bij Bayer Leverkusen, dat pas in de slotseconden zijn meerdere moest erkennen in de Rekordmeister. De FIFA-speler van het jaar scoorde beide goals, goed voor zijn 16de en 17de van het seizoen.
Lees verder

Minister Vandenbroucke: "Kerstvakantie moet golfbreker zijn in opkomende derde golf"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) was deze avond te gast in de studio bij VTM Nieuws. Hij beantwoorde er enkele van de meest gestelde vragen over de beslissingen die gisteren werden genomen tijdens het Overlegcomité.
Lees verder

Opnieuw bizarre situatie in Baarle: Nederlandse kledingwinkel opent 250 meter verderop om verplichte sluiting te omzeilen
Hoewel in Nederland sinds woensdag alle niet-essentiële winkels verplicht gesloten zijn, kon Dominique Mode uit Baarle-Nassau na twee dagen alweer de deuren open. De kledingwinkel verhuisde naar een leegstaand pand 250 meter verderop … in het Belgische Baarle-Hertog.
Lees verder

Bruce Springsteen komt met 24-delige cd-box met liveshows
Fans van Bruce Springsteen kunnen in het nieuwe jaar hun hart ophalen aan acht liveshows van The Boss met zijn E Street Band. Begin februari verschijnt een 24-delige cd-box met concerten uit 1978, zo maakte Springsteen op Instagram bekend.
Lees verder

STVV wint aan de Gaverbeek voor het eerst onder Peter Maes en geeft rode lantaarn (voorlopig?) door
Sint-Truiden pakte op Zulte Waregem drie levensbelangrijke punten in de overlevingsstrijd. De eerste driepunter onder Peter Maes brengt de Kanaries naast KV Mechelen en Moeskroen onderin de rangschikking. Zulte Waregem houdt slechts vier punten voorsprong over. De midweekwinst op Antwerp is daarmee, tot frustratie van Francky Dury, alweer verdwenen.
Lees verder

'Buurtpolitie'-actrice Dorien Reynaert bevallen van eerste kindje
Dorien Reynaert (31) - onder andere bekend van rollen in 'De Buurtpolitie' en 'Familie' - is bevallen van haar eerste kindje. Het jongetje kreeg de naam Wolf. Dat laat de actrice weten op Instagram.
Lees verder

LIVE. Genk staat op voorsprong, maar heeft het knap lastig met KV Kortrijk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Luminus Arena • Van den Brom wil strijd met Club Brugge aangaan
Lees verder

LIVE. Genk en Kortrijk rusten bij 1-0 na uiterst vroege goal Arteaga
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Luminus Arena • Van den Brom wil strijd met Club Brugge aangaan
Lees verder

LIVE. Arteaga maakt er binnen de minuut al 1-0 van!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Luminus Arena • Van den Brom wil strijd met Club Brugge aangaan
Lees verder

Nieuw betalend inburgeringstraject goedgekeurd
De Vlaamse regering heeft zaterdag een nieuw inburgeringstraject goedgekeurd. Inburgeraars zullen voortaan moeten betalen en worden gekoppeld aan een Vlaamse buddy. Een uitgebreider inburgeringsbeleid met een kostprijs voor de inburgeraar was een van de elementen uit het Vlaamse regeerakkoord. De regering raakte het nu definitief eens over een systeem dat op 1 januari 2022 zal worden ingevoerd. Het ontwerp moet wel nog naar de Raad van State.
Lees verder

Uitbraak van coronavirus in wzc Sint-Michaël in Essen: 47 bewoners en 31 personeelsleden besmet
Lees verder

Fransman zit ruim 2,5 uur in ijsbad en verbreekt zo wereldrecord 'zitten in ijsblokjes'
Een Fransman heeft een wereldrecord verbroken door maar liefst twee uur en 35 minuten tot zijn nek in ijsblokjes te zitten. Daarmee hield Romain Vandendorpe het 40 minuten langer vol dan zijn voorganger.
Lees verder

De vroegste goal van het seizoen en een knappe vrije trap: meer heeft Genk niet nodig voor zege tegen Kortrijk
Na de verliespartij van vorige week tegen Anderlecht, heeft Racing Genk vanavond weer aangeknoopt met een zege. Kind van de rekening was KV Kortrijk: Arteaga scoorde na amper 44 seconden, diep in de tweede helft legde Bongonda de eindstand vast met een knappe vrije trap. Genk nadert zo tot op twee punten van leider Club, dat morgenmiddag AA Gent nog in de ogen kijkt.
Lees verder

Cristiano on fire: Ronaldo gidst Juventus met twee goals naar simpele zege bij Parma
Zonder enige moeite. Juventus heeft vanavond een eenvoudige 0-4-zege geboekt bij laagvlieger Parma. De grote man? Uiteraard Cristiano Ronaldo, opnieuw goed voor twee goals en weer topschutter. Juventus zet druk op de twee ploegen uit Milaan, die morgen aan zet zijn.
Lees verder

LIVE WK DARTS. 's Werelds nummer één Van Gerwen aan zet - Huybrechts rekent eenvoudig af met Zhuang en geeft geen leg weg
Op het WK darts heeft Kim Huybrechts overtuigend afgerekend met de Chinees Di Zhuang. Aan een gemiddelde van 104,05 punten per drie darts en met een checkout percentage van 60 procent nam de 35-jarige Antwerpenaar met 3-0 de maat van de Chinese kwalificatiespeler Zhuang. Huybrechts gunde zijn tegenstander geen enkele leg, elke set eindigde op 3-0. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de overige partijen.
Lees verder

Vanderhaeghe niet te spreken over start KV Kortrijk: "We stonden erbij en keken ernaar"
Als je team al binnen de minuut op achterstand wordt gezet, sta je daar als coach met de theorie die je vooraf hebt verkocht. Yves Vanderhaeghe kon er niet mee lachen. "We stonden erbij en we keken ernaar", citeerde hij uit het klassieke voetbaljargon.
Lees verder

Theo Bongonda zit al aan elf goals, maar: "Dat is niet genoeg"
Theo Bongonda scoorde zijn elfde doelpunt van het seizoen en dat was best een pareltje. Hij zwaaide de vrijschopbal met de linker net naast de doelpaal binnen. "Vrijschoppen zijn niet mijn specialiteit, maar ik heb een goeie linker en het was een ideale plek voor een linksvoetige."
Lees verder

WK DARTS. Huybrechts rekent eenvoudig af met Zhuang en geeft geen leg weg - Ook nummer één Van Gerwen stoot makkelijk door
Op het WK darts heeft Kim Huybrechts overtuigend afgerekend met de Chinees Di Zhuang. Aan een gemiddelde van 104,05 punten per drie darts en met een checkout percentage van 60 procent nam de 35-jarige Antwerpenaar met 3-0 de maat van de Chinese kwalificatiespeler Zhuang. Huybrechts gunde zijn tegenstander geen enkele leg, elke set eindigde op 3-0.
Lees verder

Football Talk. Opvallend: Antwerp zonder Hongla en Benson tegen Waasland-Beveren - Denayer en Lyon leider in Frankrijk
Rode Duivel Jason Denayer en Olympique Lyon hebben dankzij een afgetekende 1-4 zege op bezoek bij Nice op de zestiende speeldag de leidersplaats veroverd in de Franse Ligue 1. Voor de bezoekers uit Lyon kwamen Memphis Depay (strafschop), Tino Kadewere, Karl Toko Ekambi en Houssem Aouar tot scoren, tussendoor lukte Amine Gouiri de eerredder voor Nice. Denayer verscheen aan de aftrap bij Lyon en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.
Lees verder

LIVE. Nederland verbiedt vluchten vanuit Verenigd Koninkrijk om verspreiding Britse coronavariant in te dijken
De cijfers vertonen nog steeds een stijgende trend. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Bovendien zal er strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder