Doorgaan naar hoofdcontent

Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: “Koffie drinken met de buitenechtelijke dochter van je man is één din...

HLN
Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: "Koffie drinken met de buitenechtelijke dochter van je man is één ding, iets aan haar overdragen is een andere zaak"
Albert (86) en Paola (83) hebben hun huwelijksakte laten aanpassen. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad. Tot voor kort waren de twee getrouwd volgens een 'scheiding van goederen met beperkte gemeenschap', maar nu kiest het koppel voor een zuivere scheiding van goederen. Een berekende zet, denkt Jo De Poorter: "Ik denk dat ze Paola en hun gezamenlijke kinderen zo optimaal willen beschermen."
Lees verder

Nederlandse arbiter mist loepzuivere penalty, maar geeft nadien meteen zijn fout toe: "Zit er een vlieg in je oog?"
Arbiter Jeroen Manschot is vrijdagavond diep door het stof gegaan in Nederland. Bij een 0-0 stand dacht hij dat NAC-doelman Roy Kortsmit de bal speelde in een duel met FC Volendam-aanvaller Samuele Mulattieri. Na het zien van de beelden wist Manschot echter meer dan genoeg: "Je ziet me er dicht bij staan dus je zou zeggen: joh, wat is dit? Zit er een vlieg in je oog?"
Lees verder

Football Talk. Fellaini pakt bekerwinst met Shandong Luneng in China - KV Mechelen moet het morgen nog steeds zonder Vrancken doen
Marouane Fellaini heeft met Shandong Luneng de beker van China veroverd. In de finale haalde Shandong Luneng het met 0-2 van Jiangsu Suning, dat vorige maand zijn eerste titel pakte in de Chinese Super League.
Lees verder

"Grote kans dat Glastonbury 2021 niet doorgaat"
Een van de grootste muziekfestivals van het Verenigd Koninkrijk gaat volgend jaar misschien weer niet door. Volgens Britse media is de kans groot dat Glastonbury ook in het komende jaar geannuleerd wordt.
Lees verder

Imanuelle Grives: "Nederland liet me als een baksteen vallen"
Imanuelle Grives (35) had het zwaar met alle media-aandacht na haar arrestatie op Tomorrowland vorig jaar. De actrice, die vorig jaar in Antwerpen werd veroordeeld tot twee jaar celstraf - waarvan een jaar voorwaardelijk - omdat ze drugs had gedeald op het festival, kon naar eigen zeggen rekenen op weinig steun.
Lees verder

Vanaf morgen krijg je deze optie altijd gratis bij aankoop van een nieuwe auto
Digitale radio, oftewel DAB+, is nu nog een optie waarvoor je in veel gevallen moet bijbetalen wanneer je een nieuwe auto koopt. Vanaf 20 december zijn alle autofabrikanten echter verplicht dit standaard te leveren.
Lees verder

Carrera Neefs na de heisa over de bloemen op graf van SS'er: "Die dirndl? Als ik naar het kerkhof ga, draag ik graag iets chic"
Carrera Neefs (23) loopt naar eigen zeggen nog altijd met opgeheven hoofd rond. Ze heeft zich na de hele heisa rond het neerleggen van bloemen op het graf van een SS'er geen moment weggestoken hoewel ze door heel wat mensen werd verguisd. Een gesprek over het gewrongen afscheid van Vlaams Belang, collaboratie, het leven met dagelijkse doodsbedreigingen en scheldtirades, het etiket van extreemrechts, de dirndl en een moeilijke jeugd.
Lees verder

Volg vanaf 11.00 uur hier live Het Corona Debat 2.0
Vanaf 11.00 uur zit je hier goed voor de livestream van Het Corona Debat 2.0. Een initiatief van het overlegorgaan Medische Wereld, de VUB, het UZ Brussel, Ethias en Kanaal Z.
Lees verder

Het Corona Debat 2.0: "Avondklok vervroegen? Dan gaan mensen overnachten bij vrienden"
"In het UZ Brussel lopen zorgmedewerkers rond die al tien maanden geen verlof hebben kunnen nemen", verklaarde ziekenhuishoofd dr. Marc Noppen in Het Corona Debat 2.0. waarin enkele hoofdrolspelers uit de corona-aanpak een stand van zaken gaven op de impact op de gezondheidszorg en de maatschappij.
Lees verder

Volg vanaf 11.00 uur hier live Het Corona Debat 2.0: "Avondklok vervroegen? Dan gaan mensen overnachten bij vrienden"
Vanaf 11.00 uur zit je hier goed voor de livestream van Het Corona Debat 2.0. Een initiatief van het overlegorgaan Medische Wereld, de VUB, het UZ Brussel, Ethias en Kanaal Z.
Lees verder

Koreaan zit ruim twintig jaar onschuldig in gevangenis voor moord op tiener
Een 53-jarige man uit Zuid-Korea heeft ruim twintig jaar onschuldig in de gevangenis gezeten voor het verkrachten en vermoorden van een tiener. Klusjesman Yoon Seong-yeo was al tien jaar op vrije voeten, maar werd gisteren pas vrijgesproken van alle beschuldigingen. Een beruchte seriemoordenaar die al een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zeker veertien moorden, blijkt de werkelijke dader te zijn.
Lees verder

Steeds meer mensen kampen met mentale problemen: wat betaal je voor een bezoek aan de psychiater, psycholoog of relatietherapeut?
Liefdesstellen die dagdagelijks op elkaars lip zitten stappen almaar vaker naar de seksuoloog. De vereenzaming bij alleenstaanden en daarmee gepaard gaande psychologische problemen neemt zienderogen toe. De vraag naar professionele hulp voor mentale gezondheid is dan ook groter dan ooit. Welke mogelijkheden zijn er? Wat betaal je ervoor en wanneer komt de mutualiteit tussenbeide om de kosten te drukken?
Lees verder

BINNENKIJKEN. De Lau en Roos kopen droomvilla in Amerika: "Tijd voor huisje, tuintje, zwembadje"
"We zijn op zoek naar een grotere woning", liet Laurens 'de Lau' Nuyens zich recent ontvallen. De broer van Astrid (37) werd onlangs 40, en hij en zijn vrouw Roos Vandekerckhove (36) willen zich definitief in de VS settelen. "Roos is hier erg graag en is verliefd geworden op Los Angeles", zei Laurens daar al over. Het koppel is intussen drie jaar getrouwd, professioneel gaat het hen voor de wind en dus worden er grote stappen genomen: "Het is tijd voor 'huisje - tuintje - zwembadje'. En we denken ook aan kindjes."
Lees verder

Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je kerstdiner gezond en schuldvrij te houden: "Wat dacht je van wraps als voorgerecht?"
Hoe kom je de feestdagen door zonder indigestie? Er is een middenweg tussen jezelf in een coma schransen en eten als een konijntje. Diëtiste Sanne Mouha tipt ­gezonde alternatieven van apero tot dessert. "Zit jij ook overvol bij ­alleen al het idee van een kerststronk of een ijstaart na het diner? Kies dan voor sorbet."
Lees verder

Van 'monster van Loch Ness' tot 2,4 lange meerval in Parijs: stem op dé 'vis' van het jaar
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van hartverwarmende, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag gaan we voor een luchtige poll rond de vis van het jaar. En 'vis', dat mag je héél ruim interpreteren!
Lees verder

Ook Gimnasia eert Maradona door voetbalstadion naar 'Pluisje' te vernoemen
Het Unico-stadion in La Plata draagt voortaan de naam van Diego Armando Maradona. Dat heeft de gouverneur van de provincie Buenos Aires aangekondigd. De Argentijnse voetballegende, die op 25 november op 60-jarige leeftijd overleed na een hartstilstand, coachte in La Plata zijn laatste club Gimnasia.
Lees verder

Internationale drugsbende opgerold: verdachte raakt levensgevaarlijk gewond na val van dak
Een internationale cocaïnehandel had zijn thuisbasis in Grimbergen. Verschillende politieploegen werkten samen om de bende afgelopen week op te rollen. Ze vonden cocaïne met een straatwaarde van 1.000.000 euro, 11 verdachten en voertuigen met verborgen ruimten. Tijdens de actie raakte een verdachte levensgevaarlijk verwond.
Lees verder

Regering verstrengt regels rond terugkeer uit rode zones: deze bestemmingen zijn oranje en geel
Het Overlegcomité heeft de regels rond reizen vrijdag aangescherpt, althans voor wie terugkeert uit een rode zone. Er zijn echter ook heel wat bestemmingen die oranje en geel zijn ingekleurd. Daar kan je gewoon heen reizen, mits aan enkele voorwaarden voldaan wordt of een verhoogde waakzaamheid in acht wordt genomen. Een overzicht.
Lees verder

Strengere regels rond terugkeer uit rode zones: deze reisbestemmingen zijn oranje en geel
Het Overlegcomité heeft de regels rond reizen vrijdag aangescherpt, althans voor wie terugkeert uit een rode zone. Er zijn echter ook heel wat bestemmingen die oranje en geel zijn ingekleurd. Daar kan je gewoon heen reizen, mits aan enkele voorwaarden voldaan wordt of een verhoogde waakzaamheid in acht wordt genomen. Een overzicht.
Lees verder

Britse Queen in opspraak door opgerakelde wantoestanden in 'The Crown': "Haar gehandicapte nichtjes moesten wel worden doodgezwegen"
De Netflix-serie 'The Crown' is in de jaren 80 aanbeland. Naast de bedenkelijke manier waarop prinses Diana werd behandeld, worden er nog wantoestanden opgerakeld in de reeks. Sommige waren zo goed als vergeten, zoals het trieste lot van Nerissa en Katherine, de mentaal gehandicapte nichtjes van de Queen (94). "Doodverklaard en opgesloten in een instelling, omdat hun zussen anders niet konden trouwen", zegt royalty-kenner Kathy Pauwels (54).
Lees verder