Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Agenten zien schaars geklede mannen en vrouwen door het raam: seksfeestje prompt stilgelegd

HLN
Agenten zien schaars geklede mannen en vrouwen door het raam: seksfeestje prompt stilgelegd
De politie heeft een seksfeestje stilgelegd in een woning in Paal bij Beringen. Toen de agenten aanklopten, weigerden de aanwezigen hen binnen te laten. Een blik door het raam liet echter weinig aan de verbeelding over.
Lees verder

80-jarige vernielt graf van overleden neef 5 keer in maand tijd: "Hij probeerde schuld nog op OKRA-vereniging af te schuiven"
Op de begraafplaats van Sterrebeek heeft de familie van Edgard Laeremans, die er op 10 november begraven werd, zaterdag een man op heterdaad betrapt toen die het graf al voor de vijfde keer aan het vernielen was. Het ging om de 80-jarige neef van de overledene. Hij had even voor hij betrapt werd nog een briefje aan het graf gehangen om de schuld van het vandalisme in de schoenen van een onschuldige OKRA-vereniging te schuiven. De politie stelde een pv op wegens grafschennis.
Lees verder

Organisatie krijgt groen licht: WK veldrijden in Oostende gaat door zonder fans
Het WK veldrijden zal op 30 en 31 januari zeker plaatsvinden in Oostende. Dat werd maandag bekendgemaakt. De organisatie vond een akkoord met de Internationale Wielerunie (UCI), Belgian Cycling, de Vlaamse overheid en de Stad Oostende. Er zal wel, zoals in alle Belgische crossen voorlopig, zonder publiek georganiseerd worden.
Lees verder

Wat is TCO en is de kostprijs niet meer belangrijk als je een nieuwe auto koopt?
Wie naar een nieuwe wagen zoekt, doet dat meestal met een vooropgesteld budget. Een maximumbedrag dat die auto mag kosten. Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Het globale kostenplaatje van een auto is een pak complexer. Enter: de vakterm TCO.
Lees verder

Lize Feryn over de impact van sociale media: "Ik ben gewoon mager. Ik heb mezelf niet gemaakt, hé"
"Vroeger wilde ik mijn feed altijd heel netjes op orde hebben, maar dat heb ik wat losgelaten." Lize Feryn (27) schittert momenteel in webserie 'Brak', een reeks over drie hartsvriendinnen en hun band met sociale media. Maar hoe is haar relatie met al die apps? Ze vertelt er openlijk over in dit gesprek, en heeft het ook over haar relatie met Aster en de succesvolle webshop die ze met haar zussen uitbaat. "Mijn laatste handtassenlijn was in minder dan vierentwintig uur uitverkocht."
Lees verder

Kinderen even vatbaar voor coronabesmetting als volwassenen, zegt experte: "Rol van kinderen in deze pandemie werd geminimaliseerd"
Het is een discussiepunt dat nog gevoeliger ligt dan de mondmaskers eerder dit jaar: kinderen en corona. De Australische experte Zoë Hyde volgt het debat op de voet. "Er bestaat geen twijfel over dat kinderen en tieners biologisch even vatbaar zijn om besmet te raken als volwassenen", zegt ze in De Morgen.
Lees verder

TCO: welk kosten zijn belangrijk wanneer je een auto koopt?
Wie naar een nieuwe wagen zoekt, doet dat meestal met een vooropgesteld budget. Een maximumbedrag dat die auto mag kosten. Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Het globale kostenplaatje van een auto is een pak complexer. Enter: de vakterm TCO.
Lees verder

Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na herseninfarct van vrouw: "Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpuntje hard nodig"
Cafébaas Claude (54) uit Heule kijkt na een aartsmoeilijk jaar aan tegen een eenzame kerst. Door corona had hij amper inkomsten en op de koop toe werd zijn echtgenote Mia getroffen door een zwaar herseninfarct. "Niets zou ons blijer maken dan met ons gezin kerstavond te vieren, maar dat is volgens de huidige maatregelen onmogelijk", zegt de man. Hij kroop in zijn pen en stuurde een open brief naar de premier en de minister. Een opvallend pleidooi voor een beetje menselijkheid.
Lees verder

OPROEP. Vertel ons over het origineelste kerstcadeau dat jij ooit gekregen hebt
Het is bijna Kerstmis. De tijd van meebrullen met Mariah Carey, lelijke kersttruien, een overdaad aan kroketten én cadeautjes. Omdat het wel eens iets anders mag zijn dan een paar sokken of een parfum, zijn we op zoek naar inspiratie. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Wat is het origineelste cadeautje dat jij ooit ontvangen hebt?
Lees verder

Hoofdonderhandelaar Barnier: "Woensdag is deadline brexit-onderhandelingen"
Ten laatste woensdag moeten de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een brexit-akkoord hun beslag krijgen. Dat heeft Europees hoofdonderhandelaar Michel Barnier vandaag aan vertegenwoordigers van de EU-lidstaten en het Europees Parlement gezegd. Niet alleen dreigt het Britse parlement woensdag te stemmen over twee controversiële wetsontwerpen die het terugtrekkingsakkoord uit 2019 met de voeten treden, donderdag willen de Europese leiders zich over een finaal akkoord kunnen uitspreken of overgaan tot hun noodplanning in geval van een 'no deal'.
Lees verder

"Onaanvaardbaar": Zwitsers skigebied opent maar het loopt meteen fout met coronaregels
In Zwitserland is het skigebied van Verbier (Wallis) afgelopen weekend officieel geopend. Al op de eerste dag ontstond echter controverse over de coronaregels. Vrijwel meteen doken foto's op van een op elkaar gepakte massa bij een skilift. "We waren verrast door het grote aantal skiërs", aldus liftuitbater Téléverbier. "Onaanvaardbaar", klinkt de kritiek.
Lees verder

Ploeg van Tour-winnaar Pogacar krijgt coronavaccin op trainingskamp in januari
Primeur in de koers: UAE Team Emirates, de ploeg van Tour-winnaar Tadej Pogacar, zal in januari op trainingskamp een vaccin tegen het coronavirus krijgen. Dat heeft teammanager Mauro Gianetti bevestigd aan La Gazetta dello Sport. Patrick Lefevere heeft voorlopig geen gelijkaardige plannen voor Deceuninck-Quick-Step.
Lees verder

Geen (eindejaars)versoepelingen voor Frankrijk? Cijfers stagneren met dagelijks zo'n 10.000 nieuwe besmettingen
De voorwaarde die de Franse president Emmanuel Macron had gesteld om de coronamaatregelen te versoepelen, lijkt nog moeilijk haalbaar. Om de lockdownmaatregelen terug te schroeven met het oog op de feestdagen, moest het aantal besmettingen volgens Macron tegen 15 december gedaald zijn tot 5.000 per dag, maar de cijfers zijn de voorbije dagen gestagneerd.
Lees verder

Twee doden bij zwaar noodweer in Italië
Bij zwaar noodweer in het noorden van Italië zijn het voorbije weekend zeker twee doden gevallen. Zware regen- en sneeuwval veroorzaakte zondag overstromingen, waardoor de rode alarmcode werd geactiveerd in delen van Veneto (noordoosten), Friuli (noorden) en de provincie Bolzano (uiterste noorden).
Lees verder

Sienna Miller leed aan geheugenverlies na overspel Jude Law: "Ik was zo in shock"
Sienna Miller (38) leek in 2005 haar leven prima op orde te hebben: een bloeiende filmcarrière én een knappe verloofde, Jude Law (47). Maar toen Law haar bedroog met z'n nanny, stortte haar wereld in. Dat vertelt de actrice in een nieuw interview met The Daily Beast.
Lees verder

Amateurvoetbal herneemt op 14 februari, enkel heenronde wordt afgewerkt
De beslissing is genomen: op 14 februari herneemt het amateurvoetbal - dat zijn alle reeksen buiten 1A en 1B. Voetbal Vlaanderen en ACFF, dat de Franstalige clubs vertegenwoordigt, meldt dat alleen de heenronde (vijftien speeldagen) wordt afgewerkt.
Lees verder

Wat weten we over de man met het hoedje en waarom blies hij zichzelf uiteindelijk niet op in Zaventem?
Vanaf 7 december buigt de raadkamer in Brussel zich over het dossier van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Het gerecht wil ook Mohamed Abrini (35) voor assisen brengen. Dat is de man met het hoedje die zich met twee andere terroristen zou laten ontploffen in de vertrekhal in de luchthaven van Zaventem. Abrini blies zichzelf uiteindelijk niet op, maar vluchtte weg en werd later opgepakt. Waarom bedacht hij zich en wat weten we over hem?
Lees verder

Remco Evenepoel krijgt in Calpe het gezelschap van 'de Parelvissers'
't Is goed vertoeven onder de Spaanse zon. Heel wat Belgische renners zijn in het Zuiden van Europa bezig aan hun voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Remco Evenepoel zit al bijna een maand in Calpe, al is hij daar niet alleen...
Lees verder

1 op 3 kappers vreest faillissement: "Normaal omzet van 8.000 euro in december. Nu niks. Dat maken verzorgingspakketjes als kerstcadeautje niet goed"
Eén op 3 van de contactberoepers als kappers en schoonheidsspecialisten vreest failliet te gaan als ze hun zaak niet snel kunnen heropenen. Dat blijkt uit een bevraging van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Normaal draai ik een omzet van 3.600 euro in november en 7.000 à 8.000 euro in december", zegt kapper Tom De Waele (48). "De pakketjes haarverzorging voor onder de kerstboom maken dat niet goed, hoor."
Lees verder

Lazio-coach Simone Inzaghi blikt vooruit op 'finale' tegen Club Brugge: "Historisch duel"
Voor Lazio is de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond (18u55) tegen Club Brugge "een finale". Dat heeft Simone Inzaghi, de coach van de Biancocelesti, op zijn persconferentie verklaard.
Lees verder