Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal corona-overlijdens in Duitsland bereikt nieuwe piek: bijna 1.000 doden in één etmaal

HLN
Aantal corona-overlijdens in Duitsland bereikt nieuwe piek: bijna 1.000 doden in één etmaal
In Duitsland, waar vandaag een nieuwe lockdown is ingegaan, gaat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer in stijgende lijn. De afgelopen 24 uur werden maar liefst 27.728 nieuwe gevallen opgetekend, dat is bijna een verdubbeling tegenover de 14.432 de dag voordien. Dat maakte het Robert Koch instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van Sciensano, bekend. Het aantal overlijdens bereikte een nieuwe piek, met 952 doden in één etmaal.
Lees verder

Woedende Tom Cruise haalt uit naar crew in gelekte audio-opname: "Dan donder je maar op"
Tom Cruise heeft zich in niet mis te verstane woorden uitgelaten tegenover de crew waarmee hij momenteel werkt aan de nieuwe 'Mission: Impossible 7'-film. De acteur was in een gelekte audio-opname te horen en maakte zich daarin enorm boos over de nalatigheid van het naleven van de coronamaatregelen op de set. Dit meldt Page Six.
Lees verder

Megadeal van ruim 187 miljoen euro: Griekse superster Giannis Antetokounmpo tekent grootste NBA-contract ooit
De Griekse superster Giannis Antetokounmpo (26) heeft het grootste contract ooit getekend in de NBA, de Noord-Amerikaanse basketcompetitie. Antetokounmpo verlengde zijn contract bij de Milwaukee Bucks voor vijf jaar. Daarin gaat hij ruim 187 miljoen euro verdienen. Historisch.
Lees verder

Gemaskerde daders dringen met geweld bankkantoor van Bpost binnen
In het het centrum van Puurs hebben onbekenden geprobeerd om een kraak te plegen op een bankkantoor. Deze keer viseerden de gangsters een filiaal van Bpost Bank langs de Hoogstraat.
Lees verder

Lotte Kopecky bekroont seizoen van de grote doorbraak met Kristallen Fiets: "Mijn beste jaren komen eraan"
Een prominente plek, krijgt de Kristallen Fiets in de trofeeënkast van Lotte Kopecky (25). Best nog een paar gaten vrijhouden, toch. Want daar is 2021. Parijs-Roubaix — in rotweer graag. Het WK in eigen land. En vooral: de olympische ploegkoers in Tokio. "Samen met Jolien: dé kans van mijn leven."
Lees verder

VTM 4 zendt WK darts LIVE uit: maken onze Belgen kans, wat valt er mee te verdienen en zijn er fans welkom?
Ally Pally, dansende entrees en gekke haarsnits. Het WK darts staat weer voor de deur. Met Dimitri van den Bergh die een gooi doet naar de wereldtitel is de belangstelling groter dan ooit. VTM4 zendt het WK zelfs voor het eerst live uit de komende weken. Om helemaal mee te zijn in de kerstvakantie: de antwoorden op al uw vragen. Darts voor dummies.
Lees verder

VTM 4 zendt vanaf morgen WK darts LIVE uit - Ontdek in onze handleiding of onze Belgen met Dimitri Van den Bergh op kop kans maken, wat er mee te verdienen valt en of er fans welkom zijn
Ally Pally, dansende entrees en gekke haarsnits. Het WK darts staat weer voor de deur. Met Dimitri Van den Bergh, die een gooi doet naar de wereldtitel, is de belangstelling groter dan ooit. VTM 4 zendt het WK zelfs voor het eerst live uit de komende weken. Om helemaal mee te zijn in de kerstvakantie: de antwoorden op al uw vragen. Darts voor dummies.
Lees verder

Bedrijfswagens na twee jaar van dalingen volgend jaar opnieuw zwaarder belast
Het belastbare voordeel van bedrijfswagens stijgt volgend jaar weer nadat het twee jaar is gedaald. Dat komt door de jaarlijkse automatische aanpassing van de standaarduitstoot in de berekeningsformule, zo schrijft De Tijd.
Lees verder

'Among Us' nu ook te spelen op de Nintendo Switch
Videogameontwikkelaar Innersloth heeft een Nintendo Switch-versie van 'Among Us' aangekondigd. Het spel is te koop op de Nintendo eShop-winkel voor 4,30 euro.
Lees verder

Tien tot vijftien procent van overheidssteun coronacrisis wordt misbruikt: "Gaat om vele honderden miljoenen euro's"
Zowat alle overheden hebben de voorbije maanden massaal hun portefeuille opengetrokken om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Maar een deel van dat geld komt verkeerd terecht: in het misdaadmilieu, bij fraudeurs, en vaak ook bij bedrijven die voor de crisis op het punt stonden om failliet te gaan. Tien tot vijftien procent van het geld wordt misbruikt, berekende onderzoeksbureau Graydon. "En de overheid heeft nog niet alle middelen om dat allemaal te controleren", zegt Eric Van den Broele aan de VRT.
Lees verder

'Temptation'-Amber en Arda verwelkomen eerste kindje
'Temptation Island'-gezichten Amber (22) en Arda (26) zijn vanochtend ouders geworden van hun eerste kindje. Dat nieuws deelde het koppel op Instagram.
Lees verder

Uggs zijn terug en zelfs hip: zo dragen fashionista's de pluizige botjes nu
In het jaar van de comfortabele fashion is de terugkeer van de Uggs ongetwijfeld hét hoogtepunt. Comfortabel mag het dan wel zijn, maar hoe draag je deze slofjes elegant? Moderedacteur David Devriendt deelt drie ultieme tips.
Lees verder

Arjen Robben (36) dacht weer aan stoppen: "Tot nu toe valt het vies tegen"
Arjen Robben (36) dacht de voorbije weken opnieuw aan stoppen. Dat zei de Nederlander bij FOX Sports. Robben, die dit seizoen na een jaar afwezigheid zijn rentree maakte bij FC Groningen, kwam tot nu toe door blessures nauwelijks aan spelen toe. "Tot nu toe valt het vies tegen."
Lees verder

Opnieuw een Japanner in de F1: Yuki Tsunoda rijdt volgend seizoen bij Alpha Tauri
Formule 1-renstal Alpha Tauri heeft haar tweede zitje voor volgend seizoen toevertrouwd aan Yuki Tsunoda. De Japanner voegt zich bij de Fransman Pierre Gasly. Voor de Rus Daniil Kvyat eindigt het avontuur bij Alpha Tauri na twee seizoenen. Tsunoda wordt de eerste Japanner in de Formule 1 sinds Kamui Kobayashi in 2014.
Lees verder

Football Talk. Proximus behoudt uitzendrechten Champions League tot 2024
Proximus heeft aangekondigd dat het ook de komende drie seizoenen de exclusieve rechten voor de Champions League heeft verworven. Proximus is door dit nieuwe akkoord de enige operator in België die alle wedstrijden van de Champions League zal uitzenden. Het bedrijf bezit al sinds het seizoen 2012-2013 de exclusieve rechten op de Champions League.
Lees verder

Lily James gaat Pamela Anderson spelen in nieuwe serie
Lily James (31) kruipt in de huid van Pamela Anderson. Dat doet de actrice voor een nieuwe serie van Hulu over de Baywatch-actrice en haar ex-man Tommy Lee, meldt Deadline. Sebastian Stan (38) gaat de rol spelen van Lee, de voormalig drummer van de band Mötley Crüe.
Lees verder

Populaire Ketnet-serie '#LikeMe' pakt uit met kerstspecial
Goed nieuws voor de kijkers van '#LikeMe': de populaire Ketnet-serie brengt tijdens deze kerstperiode een gloednieuwe winterspecial. Met opnieuw enkele Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje. We zien de cast niet in de vertrouwde schoolomgeving, maar trekken samen met hen naar de Ardennen.
Lees verder

Kristien De Roo uit 'Latem Leven' noemt haar rijkdom relatief: "Ik heb nooit één dag vrij genomen"
Ze verkent haar geboortedorp Sint-Martens-Latem al eens vanuit de cockpit van een helikopter en ze brengt de helft van haar tijd door in Monaco, waar ze werkt in de voedingsindustrie. In 'Latem Leven' valt Delhaize-uitbaatster Kristien De Roo (54) dus niet uit de toon. "Maar mijn kinderen gelukkig zien is veel belangrijker dan het geld op m'n rekening."
Lees verder

Ex-vrouw van Jeff Bezos schenkt 3,4 miljard euro aan goede doelen: "Deze pandemie is een sloophamer"
MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft in de voorbije vier maanden maar liefst 3,4 miljard euro uitgegeven in de strijd tegen het coronavirus. Het geld ging naar bijna vierhonderd goede doelen die Amerikanen in nood proberen te helpen. Concreet gaat het onder meer om voedselbanken, noodfondsen en armoedeorganisaties.
Lees verder

Je eigen Instagramwaardige 'twisted candles': met de tips van deze pro lukt het echt iedereen
Gedraaide kaarsen in allerlei snoepkleurtjes veroveren in sneltempo sociale media. Het ideale handgemaakte cadeautje voor onder de kerstboom. Maar hoe begin je eraan? Instagrammer Nelson – a.k.a. @nelplant – is intussen een pro en deelt zijn ultieme tips.
Lees verder