Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 november 2020

Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini

HLN
Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini
De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
Lees verder

LIVE. Mariano tikt meteen 0-1 binnen nadat lijnrechter met buitenspelvlag verwarring zaait bij Villarreal
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de la Ceramica • Ref: Alejandro Hernandez
Lees verder

LIVE. Al snel kansen op Sclessin: Lestienne en Ngoy komen dicht bij openingstreffer
• Sclessin • Aftrap: 16u15 • Standard mist Mehdi Carcela door een coronabesmetting • Eupen kon nog maar 1 keer winnen in Luik
Lees verder

Verenigd Koninkrijk en Canada sluiten akkoord over verderzetting handel na brexit
Het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben een akkoord gesloten dat de verderzetting van de huidige handelsstromen tussen beide landen aan dezelfde voorwaarden garandeert na de brexit. Dat heeft de Britse minister van Handel Liz Truss aangekondigd.
Lees verder

Jogger die hondje Dribbel doodstak in Waasmunster is opgepakt na verspreiding van camerabeelden
In het onderzoek naar een jogger die vorige week zaterdag hondje Dribbel doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster, is de dader opgepakt. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, nadat camerabeelden van de verdachte werden verspreid.
Lees verder

Minderjarige overvallers die vrijdag toesloegen in centrum Nederbrakel moeten naar gesloten jeugdinstelling
De twee minderjarigen die vrijdag in de vooravond twee gewapende overvallen hebben gepleegd op straat in het centrum van Nederbrakel, zijn door de jeugdrechter in een gesloten intelling geplaatst.
Lees verder

Duizenden Fransen op straat tegen wet die verspreiding beelden van ordediensten strafbaar maakt
In Frankrijk zijn duizenden mensen op straat gekomen tegen een wet die de verspreiding van beelden van Franse ordediensten strafbaar maakt. De manifestanten zien onder meer de vrijheid van meningsuiting in gedrang. Er waren onder meer betogingen in Rijsel, Rennes, Marseille, Montpellier en Parijs.
Lees verder

Twitter draagt officiële account president VS op 20 januari over aan Biden
Twitter draagt het officiële account van de Amerikaanse president (@POTUS) op 20 januari over aan de Democraat Joe Biden, de dag van zijn inauguratie. Het berichtenplatform doet dat ook als Donald Trump zijn verkiezingsnederlaag dan nog niet heeft toegegeven.
Lees verder

Tottenham versus City: dat is Guardiola versus Mourinho aflevering 24
Wedstrijden tussen José Mourinho en Pep Guardiola zijn door het beladen verleden en verschil in filosofie altijd de moeite waard om te kijken. De oud-coaches van Real Madrid en FC Barcelona staan vanavond om half zeven voor de 24ste keer in hun loopbaan tegenover elkaar. In de Premier League gaat nummer zeven Manchester City op bezoek bij nummer 2 Tottenham Hotspur. Alles is uiteraard te volgen op HLN.be.
Lees verder

PSV-supporters brengen massaal laatste eerbetoon aan geliefde oud-voorzitter Harry van Raaij
Enkele duizenden PSV-supporters hebben bij het Philips Stadion een laatste eerbetoon gebracht aan de deze week overleden oud-voorzitter Harry van Raaij. Voor de rouwstoet was er applaus en siervuurwerk bij het stadion, waar de fans zich hadden verzameld.
Lees verder

Extinction Rebellion verspert toegangsweg aan Ter Kamerenbos
Activisten van de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben zaterdagmiddag om 15 uur de toegangsweg voor auto's van de Louizalaan op de Dianalaan in het Ter Kamerenbos versperd. Met hun actie van burgerlijke ongehoorzaamheid vragen ze onder het motto 'Reclaim The Park', dat het Ter Kamerenbos opnieuw volledig autovrij wordt.
Lees verder

LIVE. Dramatisch einde van eerste helft voor Standard! Eupen maakt snel gelijk, Shamir pakt domme rode kaart
• Sclessin • Aftrap: 16u15 • Standard mist Mehdi Carcela door een coronabesmetting • Eupen kon nog maar 1 keer winnen in Luik
Lees verder

Actie aan gevangenis van Gent tegen uitlevering Spaanse kokkin Maria: "Dit verdient ze niet"
Aan de gevangenis van Gent is zaterdagnamiddag actie gevoerd tegen de uitlevering van Spaanse kokkin Maria Espina. Zij wordt door de Spaanse politie verdacht van het plegen van een aanslag op een luitenant-kolonel in 1981, en moet nu worden uitgeleverd. Zo'n 20 buurtbewoners van Maria betuigde steun aan de hand van spandoeken en met luide stem. "We roepen zo luid dat Maria ons tot in haar cel hoort", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Real en gretige Hazard trekken met kleinste verschil kleedkamers in na tumultueuze goal
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de la Ceramica • Ref: Alejandro Hernandez
Lees verder

Oproep tot gezamenlijke bestrijding coronapandemie bij G20-top
Op de G20-top hebben meerdere deelnemers opgeroepen tot nauwere samenwerking in de strijd tegen de coronapandemie. De Britse premier Boris Johnson voerde campagne om wereldwijd gelijke toegang tot vaccins te garanderen.
Lees verder

Zorgpersoneel voert actie: "Eén virus, één premie, we verdienen een gelijk respect en dezelfde waardering"
De federale regering compenseert ziekenhuispersoneel met een premie van 985 euro voor de inspanningen tijdens de coronacrisis. Zorgpersoneelsleden die onder Vlaanderen vallen, voelen zich in de steek gelaten. Zij kwamen zaterdagnamiddag samen aan woonzorgcentrum Sint-Carolus in Kortrijk. Om er een duidelijke boodschap mee te geven. "Eén virus, één premie", klonk het.
Lees verder

Dat heet een goeie engelbewaarder hebben: 21-jarige Spanjaard komt op circuit terecht tussen voortrazende concurrenten en kan aanrijding maar nipt vermijden
Aron Canet beschikt over een goeie engelbewaarder. De 21-jarige Spanjaard-actief in de Moto2 kwam vandaag onderuit in de kwalificaties voor de GP in Portugal. Canet verloor de controle over z'n vehikel en kwam midden op het circuit terecht tussen de brullende motoren van z'n concurrenten die aan duizelingwekkende snelheden voorbij scheurden. Dat liep maar net goed af voor Canet. De Spanjaard kon een aanrijding met wat geluk ontwijken om zich daarna aan de zijkant van het circuit in veiligheid te brengen. Eind goed, al goed.
Lees verder

Archeologen vinden uitzonderlijk goed bewaarde resten van rijke man en slaaf in Pompeï
Archeologen hebben in Pompeï uitzonderlijk goed bewaarde overblijfselen van een rijke man en een vermoedelijke slaaf van hem blootgelegd. Ze stierven door de hitte en de vulkanische as toen de nabijgelegen vulkaan Vesuvius uitbarstte in het jaar 79 na Christus.
Lees verder

LIVE. Standard in de problemen! Stef Peeters krult de 1-2 héérlijk in doel
• Sclessin • Aftrap: 16u15 • Standard mist Mehdi Carcela door een coronabesmetting • Eupen kon nog maar 1 keer winnen in Luik
Lees verder

LIVE. Moreno legt oog in oog met Courtois naast en mist kans op gelijkmaker
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de la Ceramica • Ref: Alejandro Hernandez
Lees verder