Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

Zinho Vanheusden met succes geopereerd: “Alles verliep perfect”

HLN
Zinho Vanheusden met succes geopereerd: "Alles verliep perfect"
Zinho Vanheusden (21) kan starten met de revalidatie. De Standard-verdediger werd door dokter Koen Lagae om 14 uur succesvol geopereerd aan de kruisbanden van de rechterknie. De eenmalige Rode Duivel scheurde die afgelopen zondag af in de wedstrijd tegen Oostende. Hij zal tussen de zes en zeven maanden out zijn. Revalideren doet hij bij Move to Cure en Lieven Maesschalck.
Lees verder

Trump trekt naar rechter om telling in Michigan stop te zetten en vraagt hertelling in Wisconsin
De Republikeinen eisen nu dat er in Michigan niet meer geteld wordt totdat zij beter toezicht kunnen houden. Ze willen ook een hertelling van de stembiljetten die al geteld zijn toen zij nog niet voldoende controle konden uitoefenen.
Lees verder

Trump trekt naar rechter om tellingen in Michigan en Pennsylvania stop te zetten
De Republikeinen eisen dat er in Michigan en Pennsylvania niet meer geteld wordt totdat zij beter toezicht kunnen houden. Ze willen ook een hertelling van de stembiljetten die al geteld zijn toen zij nog niet voldoende controle konden uitoefenen. "Ons team heeft geen toegang gekregen tot verschillende stemlocaties. Nochtans is dat volgens de wet gegarandeerd", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Togui (KV Mechelen) nog week langer in quarantaine - WADA betaalt Sakho schadevergoeding voor onterechte dopingschorsing
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) heeft één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro opgelegd aan flankaanvaller Jean-Luc Dompé van Zulte Waregem.
Lees verder

Vlaams minister Diependaele (N-VA) noemt effectentaks "zoveelste transfer"
Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) noemt de federale effectentaks "een zoveelste transfer, waarbij nu ook de Vlaamse steden en gemeenten in het vizier van Vivaldi komen".
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Deli in de basis bij Club, voorin spelen Dennis-Diatta-Lang - Dortmund start met drie Rode Duivels én Haaland
• Derde speeldag Champions League • Jan Breydel • Ref: Damir Skomina (Slo) • KIJK LIVE op HLN en VTM 2. Uitzending start om 20u35, aftrap om 21u00
Lees verder

Louca (4) liep oogschade op door handgel, Antigifcentrum waarschuwt: "Wees alert"
Alcoholgels zijn in tijden van Covid-19 overal terug te vinden. Ze dienen om onze handen te beschermen tegen bacteriën, maar zijn niet zonder gevaar. "Kinderen kunnen desinfectiemiddel in de ogen krijgen en daar ernstige schade aan overhouden", waarschuwt het Antigifcentrum. Louca (4) kon dat aan den lijve ondervinden: zijn oog raakte driekwart verbrand door alcoholgel.
Lees verder

Sciensano: griepbesmettingen op basisniveau, aanzienlijke oversterfte sinds vorige week
Het aantal influenza-infecties gediagnosticeerd door de peillaboratoria is op het basisniveau. Dat staat te lezen op de website van gezondheidsinstituut Sciensano in het influenzarapport voor week 44. Het wekelijks aantal sterfgevallen door alle oorzaken begon te stijgen vanaf week 43 (19 tot 25 oktober) met in totaal 2.570 geobserveerde sterfgevallen, waaronder een aanzienlijke oversterfte van 544 bijkomende sterfgevallen in België.
Lees verder

Familie en collega's moeten onverwacht afscheid nemen van havenarbeider David (39): "Aan hem mocht je echt àlles vragen"
Zaterdag sloeg het noodlot toe voor havenarbeider David Meersschaut. De 39-jarige man overleed onverwachts door hartfalen. Aan zijn vader vertelde hij dat hij af en toe last had van pijn aan zijn borst. Hij maakte een afspraak bij de dokter voor een controle, maar doordat de dokter in quarantaine moest, werd de afspraak uitgesteld. "We hebben zaterdagochtend nog samen boterkoeken gegeten. En dan zoiets", vertelt vader Beni geëmotioneerd.
Lees verder

Standard-coach Montanier beseft dat het van moeten is: "Klaar om strijd aan te gaan"
Standard moet na een 0 op 6 morgenavond punten pakken bij Lech Poznan om uitzicht te behouden op overwintering in de Europa League. De Rouches komen wel verzwakt aan de aftrap door blessures van aanvoerder Zinho Vanheusden en spits Jackson Muleka en een rist coronabesmettingen, waardoor onder meer Fai en Laifis achterin ontbreken. Toch klonk coach Philippe Montanier daags voor de ontmoeting strijdvaardig.
Lees verder

KIJK LIVE. Deli in de basis bij Club, voorin spelen Dennis-Diatta-Lang - Dortmund start met drie Rode Duivels én Haaland
• Jan Breydel (21u) • Ref: Damir Skomina (Slo) • Club Brugge met Simon Deli en Noa Lang in de basis • Witsel is aanvoerder bij Dortmund, ook Thorgan Hazard, Meunier én Haaland spelen
Lees verder

KIJK LIVE. Club het gevaarlijkst: eerst zit Witsel er goed tussen, nadien wordt pegel van Lang afgeblokt!
• Jan Breydel (21u) • Ref: Damir Skomina (Slo) • Club Brugge met Simon Deli en Noa Lang in de basis • Witsel is aanvoerder bij Dortmund, ook Thorgan Hazard, Meunier én Haaland spelen
Lees verder

Twee maanden geleden maakte hij vreselijke val, maar nu mag seizoen voor Wellens gerust nog tot Nieuwjaar duren
'Beste UCI. Is het mogelijk om dit wielerseizoen te rekken tot Kerstmis en Nieuwjaar, alstublieft? En nog een handvol extra koersen in te plannen? Ik zou u daar bijzonder dankbaar voor zijn. Hoogachtend, Tim Wellens (29)'. Een rotjaar leek het te worden, na die verschrikkelijke val voor de Tour. Maar kijk: na z'n masterclass in de Vuelta heeft Wellens nummer 30 beet.
Lees verder

Clement voor clash tegen Dortmund: "Wij willen ook de bal"
Voor de wedstrijd waren er even twijfels rond de beschikbaarheid van Simon Deli, maar Philippe Clement kan toch rekenen op de Ivoriaan. "Deli had vorige week geen topmatch, maar ik heb hem vandaag gekozen om een linksvoetige centrale verdediger te hebben naast een rechtsvoetige." Na de wedstrijd tegen KV Mechelen was Clement spijkerhard voor z'n spelersgroep, maar dat hoofdstuk heeft de coach van blauw-zwart naar eigen zeggen afgesloten. "Ik heb de ochtend na Mechelen een goede reactie gezien op de training en in de voorbije dagen. De spelers waren helemaal mee in het verhaal en waren ook teleurgesteld. Dat verhaal is dus al lang voorbij."
Lees verder

KIJK LIVE. 't Gaat van kwaad naar erger voor Club: Meunier schotelt Haaland de 0-3 voor!
• Jan Breydel (21u) • Ref: Damir Skomina (Slo) • Club Brugge met Simon Deli en Noa Lang in de basis • Witsel is aanvoerder bij Dortmund, ook Thorgan Hazard, Meunier én Haaland spelen
Lees verder

Waarom Amerikanen blijven stemmen op Trump
Wat de definitieve uitslag ook wordt, Donald Trump heeft na vier jaar nog altijd ongeveer evenveel kiezers achter zich. Conclusie van veel Europeanen: "Wat zijn die Amerikanen dom." Maar is dat wel slim, zo'n veralgemening? Om te beginnen heeft de helft van Amerika niét op Trump gestemd. En wie dat wel heeft gedaan, is niet noodzakelijk een fan van de man zelf, maar misschien wel van zijn rechtse politiek. En die scoort overal in het Westen goed, ook bij ons. Bovendien hielden massa's Amerikanen op het einde van de maand meer over dan onder Obama — en ook dát zou hier hopen stemmen opleveren.
Lees verder

Helden brengen verschillende slachtoffers in veiligheid tijdens aanslag in Wenen: "In het begin had ik niet eens door dat ik zelf geraakt was"
In Wenen zijn alle gewonden van de aanslag buiten levensgevaar. Een reporter van VTM Nieuws kon met twee mannen spreken die onder meer een agent geholpen hebben. Zij worden nu de helden van Wenen genoemd.
Lees verder

Doet "ongeziene" speech van Trump de Amerikaanse democratie wankelen?
Wereldwijd vielen monden open bij de speech van president Donald Trump. Zonder enig bewijs noemde hij de stembusgang corrupt en láng voor de uitslag bekend was, dreigde hij al naar het Hooggerechtshof te stappen — waar de conservatieve rechters in de meerderheid zijn. Doet hij de Amerikaanse democratie hiermee écht op haar grondvesten daveren?
Lees verder

RSCA Women haalt uit tegen Linfield Ladies in CL-voorronde: 8-0
De RSCA Women rekenden in hun eerste Champions League-kwalificatieronde met sprekend gemak af met het Noord-Ierse Linfield Town. Het werd 8-0. De ploeg van trainer Patrick Wachel trok zo de lijn uit de Scooore Super League door - ook daar is RSCA nog altijd ongeslagen.
Lees verder

Orthodoxe priester verwond na aanval in Lyon ontwaakt uit coma
De orthodoxe priester die afgelopen weekend in Lyon werd neergeschoten door een man en daarbij ernstig gewond raakte, is ontwaakt uit zijn coma. Dat meldde een orthodoxe verantwoordelijke woensdag.
Lees verder