Doorgaan naar hoofdcontent

Zaak-Chovanec: ‘Politiebaas heeft zich niets te verwijten’

Zaak-Chovanec: 'Politiebaas heeft zich niets te verwijten'

Directeur-generaal André Desenfants van de federale politie komt terug. De man had vrijwillig een stap opzij gezet na het schandaal-Chovanec.

Lees verder

Nieuw onderzoek naar fraude bij BBC-interview met Diana uit 1995

Gebruikte BBC-journalist Martin Bashir valse bankuittreksels om prinses Diana te overhalen tot een explosief interview over haar huwelijk met prins Charles? BBC onderzoekt die vraag. Prins William noemt het 'een stap in de juiste richting'.

Lees verder

Talentrijke Anthony Edwards nummer 1 in NBA Draft, Michael Jordan maakt een gewaagde keuze met Charlotte

De Minnesota Timberwolves hebben woensdag guard Anthony Edwards (19) als eerste gekozen in de NBA-draft, waarin teams beloftevolle spelers kunnen aantrekken. Verder raakte ook bekend dat Klay Thompson, één van de sterren van Golden State Warriors, een nieuwe blessure heeft opgelopen.

Lees verder

Achttien meter hoge kerstboom op Brusselse Grote Markt

Nog voor zonsopgang is donderdag naar jaarlijkse gewoonte een reusachtige kerstboom aangekomen op de Grote Markt in Brussel. Een 18 meter hoge Nordmann-spar uit Robertville zal nog tot 6 januari de kerstsfeer naar het bekendste plein van België brengen.

Lees verder

Medvedev laat Djokovic een poepje ruiken en plaatst zich voor halve finales op ATP Finals

Daniil Medvedev (ATP 4) heeft woensdag in zijn tweede groepswedstrijd op de ATP Finals in Londen de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic geklopt. De 24-jarige Rus haalde het in tweemaal 6-3 en pakt zijn ticket voor de halve finales. De partij duurde 1 uur en 22 minuten.

Lees verder

Opmerkelijk gevolg van de coronamaatregelen: AB InBev-bier van het vat plots maanden langer goed

Bier van het vat is plots langer goed. AB InBev heeft Jupiler, Stella, Leffe, Hoegaarden Wit en Kwak op vat namelijk een langere houdbaarheidsdatum gegeven. Bij pils ging het van zes maanden naar negen, bij de speciaalbieren zelfs van zes maanden naar een jaar.

Lees verder

'Geen toeval', zegt wereldpers over prestatie Rode Duivels, lof voor 'Super Lukaku': 'Het lijkt al snel oneerlijk als je hem in je team hebt'

Een evidentie, dat vinden de voornaamste Europese media van de kwalificatie van de Rode Duivels voor de Final Four. Vooral Romelu Lukaku krijgt lof.

Lees verder

Parket vervolgt zoon Rob Verreycken voor Hitlergroet in Breendonk

G., de zoon van Rob Verreycken, wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat en geweld en het goedkeuren van de genocide tijdens WO II, meldt Apache en bevestigt het parket van Mechelen. Hij bracht in augustus vorig jaar de Hitlergroet uit in het Fort van Breendonk, het symbool van de nazi-vervolging in ons land.

Lees verder

Antwerpse Boerentoren is verkocht aan Katoen Natie

KBC heeft een akkoord bereikt met Katoen Natie en het bedrijf ION over de nieuwe toekomst van de Boerentoren. Het wordt een cultuurtoren. De Boerentoren stond al een jaar te koop.

Lees verder

Medewerkers beschuldigen Facebook ervan 'hun leven in gevaar te brengen'

Meer dan tweehonderd medewerkers van Facebook beschuldigen het bedrijf ervan dat 'hun leven onnodig in gevaar wordt gebracht'. Ze zouden verplicht worden naar het werk te komen, ondanks de gevaren van het coronavirus. Dat schrijven ze in een open brief.

Lees verder

Minister Verlinden overweegt nationaal vuurwerkverbod

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bestudeert een nationaal verbod op vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Volgende week zal een beslissing vallen.

Lees verder

Corona-app en test meer aan elkaar gelinkt

Wie een test laat afnemen, zal altijd via sms een code krijgen om die test en de Coronalert-app aan elkaar te koppelen. Dokters zagen die koppeling al eens over het hoofd. Door de geteste persoon dat zelf te laten doen, zou de link vaker moeten worden gemaakt.

Lees verder

Zo brengen de Belgen het er vanaf op de eerste dag van het EK judo

Op de eerste dag van het EK judo in Praag komen donderdag zeven van de veertien Belgen in actie. We houden u hieronder op de hoogte van hun prestaties.

Lees verder

'Two more years': Pep Guardiola blijft nog wat langer trainer van Kevin De Bruyne bij Manchester City

Pep Guardiola heeft zijn contract als trainer van Manchester City met twee jaar verlengd. De Catalaanse topcoach blijft zo tot minstens de zomer van 2023 aan het roer bij de Engelse club van Kevin De Bruyne. Dat maakte City donderdag officieel bekend.

Lees verder

Bart De Pauw op 14 januari voor de rechter

Bart De Pauw verschijnt op 14 januari voor de correctionele rechtbank wegens digitale belaging en stalking.

Lees verder

De Croo bereidt ons voor op het kerstcadeau dat niemand wil

Dat het dit jaar geen gewone kerst zal zijn, is duidelijk. Premier De Croo (Open VLD) lijkt ons al te willen voorbereiden op een kerstfeest dat beperkt blijft tot niet veel meer dan het gezin. Een belangrijke boodschap, vindt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.

Lees verder

Deceuninck-Quick Step legt Josef Cerny vast: "Konden deze kans niet laten schieten"

De Tsjechische renner Josef Cerny (27) rijdt volgend seizoen voor Deceuninck-Quick Step. Dat heeft de Belgische WorldTour-formatie donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Kathleen Aerts neemt afscheid van haar mama

Ex-K3-zangeres Kathleen Aerts heeft afscheid genomen van haar mama die leed aan jongdementie. Maria is overleden bij haar dochter thuis in Zuid-Afrika. Ze leed al 16 jaar aan Alzheimer. Ze werd 67.

Lees verder

Waarom Nobelprijswinnaar voor de Vrede oorlog voert in Ethiopië

De Tigreeërs zijn boos dat ze minder macht hebben in Ethiopië. En zeven andere dingen die je moet weten om de oorlog in het Oost-Afrikaanse land te begrijpen.

Lees verder

Supertalent Anthony Edwards wordt als eerste opgepikt in NBA-draft

De Minnesota Timberwolves hebben woensdag guard Anthony Edwards (19) als eerste gekozen in de NBA-draft, waarin teams beloftevolle spelers kunnen aantrekken.

Lees verder

Belg riskeert 50 jaar cel in Spanje na dood van zijn kinderen

Het Spaanse gerecht eist een gevangenisstraf van 50 jaar voor een Belg in de zaak rond de moord op zijn twee kinderen. De man en zijn Spaanse echtgenote brachten hun 3-jarige zoontje en hun dochtertje van vijf maanden oud in maart 2019 ritueel om het leven.

Lees verder

Bewindvoerders vragen faillissement Mega World aan

De voorlopige bewindvoerders vragen aan de rechtbank om Mega World failliet te verklaren. Ze geloven niet dat het bedrijf nog te redden is. Mogelijk kunnen er wel delen verkocht worden.

Lees verder

Brugge vangt hongerige zwanen tegen vogelgriep

Het Brugse stadsbestuur is zijn zwanen aan het vangen om ze daarna op te hokken. De stad doet dit omdat sinds zondag 15 november bijkomende maatregelen gelden tegen de verspreiding van de vogelgriep. De dieren vangen is een hele klus en hoe dat precies in z'n werk gaat ziet u in de video hierboven.

Lees verder

'Eén op drie Vlaming van plan om Kerst toch in groep te vieren'

Een aanzienlijk deel van de bevolking acht het onwaarschijnlijk dat het zich met Kerstmis zal houden aan de strenge contactregels. 40 procent van de 18- tot 35-jarigen zegt zich met kerst niet te zullen beperken tot het gezin en één knuffelcontact. Dat blijkt uit de tweewekelijkse Grote Coronastudie van de UAntwerpen.

Lees verder

Regering houdt vast aan evaluatie kernuitstap in november 2021

De federale regering houdt vast aan de evaluatie van de haalbaarheid van de kernuitstap in november 2021. Dat uitbater Engie Electrabel de investeringen voor een levensduurverlenging schrapt, maakt daarvoor niet uit. Dat bevestigden zowel premier Alexander De Croo als minister van Energie Tinne Van der Straeten donderdagmiddag tijdens de plenaire vergadering in de Kamer.

Lees verder

De Croo kent acht ministers van Volksgezondheid niet

De Belgische corona-aanpak werd dinsdag fel bekritiseerd door viroloog Marc Van Ranst. 'Er zijn maar liefst acht ministers van Volksgezondheid, en ik weet heel zeker dat zij elkaar niet eens bij naam kennen', klonk het in de Nederlandse pers. Danira Boukhriss nam in de talkshow Vandaag de proef op de som en vroeg aan Premier Alexander De Croo of hij de acht ministers kende.

Lees verder

Exit Rik Verbrugghe: Sven Vanthourenhout nieuwe bondscoach wielrennen

Sven Vanthourenhout (39) volgt Rik Verbrugghe op als Belgisch bondscoach op de weg. Vanthourenhout zal de job combineren met zijn taak als bondscoach in het veld.

Lees verder

Man speelt liveconcert op vleugelpiano in operatiezaal

In Italië hebben chirurgen een operatie uitgevoerd terwijl een pianist een liveconcert speelde. Bioloog Emiliano Toso gelooft in de therapeutische werking van akoestische muziek op het lichaam. Zijn pianoconcert moest artsen en patiënt dan ook helpen ontspannen. Bekijk de inspirerende beelden uit de operatiezaal in bovenstaande video.

Lees verder

Ongepubliceerd werk van Tolkien wordt volgende zomer uitgebracht

Een aantal ongepubliceerde essays van J.R.R. Tolkien, de schrijver van Lord of the rings en The hobbit, wordt volgende zomer gepubliceerd. In de verhalen wordt dieper ingegaan op Midden-aarde, de onsterfelijkheid van elfen en welk ras baarden had.

Lees verder

Andrey Rublev verlaat ATP Finals met zege tegen Dominic Thiem

De Rus Andrey Rublev (ATP-8) heeft donderdag in zijn laatste wedstrijd op de ATP Finals de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-3) met 6-2 en 7-5 verslagen. Die eindstand stond na 1 uur en 14 minuten op het scorebord in de O2 van Londen.

Lees verder

Goed nieuws voor Eden Hazard: eindelijk negatief op corona en weer op trainingsveld bij Real Madrid

Eden Hazard heeft negatief getest op corona en traint straks weer mee bij Real Madrid. De 29-jarige Rode Duivel zat twaalf dagen in quarantaine na een positieve test en miste zo de interlands met de Rode Duivels.

Lees verder

Meron Knikman nieuwe voorzitter Vrouwenraad

De Algemene Vergadering van de Vrouwenraad heeft Meron Knikman verkozen tot nieuwe voorzitter. Dat meldt de raad op zijn website.

Lees verder

De Croo: 'Geen compromissen sluiten over basiswaarden EU'

Dat Hongarije, Polen en Slovenië dreigen de meerjarenbegroting van de EU en het corona-herstelfonds te blokkeren, noemt premier Alexander De Croo 'een gevaarlijk spel'. Hij stelt dat de Europese Raad tijdens de digitale top van vanavond 'geen compromissen zal sluiten over de basiswaarden van de Europese Unie'.

Lees verder

Politie opnieuw aangevallen bij interventie in Jette

In de Esseghemwijk in Brusselse gemeente Jette is de politie voor de tweede dag op rij aangevallen tijdens een interventie. Een politiewagen werd bekogeld, een groep mensen probeerde daarop de arrestatie van een verdachte te verhinderen.

Lees verder

Newcastle daagt Premier League voor de rechter na afspringen Saudische overname

Newcastle United onderneemt juridische stappen tegen de Premier League na het mislopen van een overname van de club.

Lees verder

Alexis Saelemaekers klaar voor topper tegen Dries Mertens: "Scoren is belangrijk voor mij"

Alexis Saelemaekers neemt het zondag in de Serie A met AC Milan iop tegen het Napoli van Dries Mertens. Op de sociale media van Milan blikte de Belgische aanvallende middenvelder vooruit. "Ik probeer te bewijzen dat ik een goeie speler ben voor deze club en hoop nog beter te worden."

Lees verder

Pompeo bij bezoek aan Golanhoogten: 'Dit is deel van Israël'

Mike Pompeo heeft donderdag, eveneens als eerste Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken ooit, een bezoek gebracht aan de Golanhoogten. Eerder op de dag was hij ook al de eerste buitenlandminister van de VS om een bezoek te brengen aan een Joodse nederzetting in bezet Palestijns gebied.

Lees verder

Ciro Immobile heeft training hervat bij Lazio na drie weken quarantaine: "Ik ben terug"

Aanvaller Ciro Immobile heeft donderdag de trainingen hervat bij Lazio na een quarantaine van bijna drie weken. Hij miste drie competitiewedstrijden in de Serie A en het laatste interlandluik van het jaar met Italië.

Lees verder

De Booker Prize gaat naar een Schots debuut

Douglas Stuart, een uit Glasgow afkomstige modeontwerper die al twintig jaar in New York woont, wint de Booker Prize voor zijn debuut Shuggie Bain.

Lees verder

Antwerp Giants uitgeschakeld in Eurocup na achtste verlies op rij

De Antwerp Giants hebben donderdag op de achtste speeldag van de Eurocup basket v weer niet kunnen winnen. De Giants verloren op bezoek bij MoraBanc Andorra met 82-69 en grijpen door de nieuwe nederlaag naast een ticket voor de tweede ronde.

Lees verder

BuzzFeed neemt concurrent HuffPost over

Het mediaconcern BuzzFeed neemt het nieuwsportaal 'HuffPost' over van telecomgigant Verizon. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Biden hekelt 'onverantwoordelijke, schadelijke' Trump, die ondanks nieuwe nederlagen strijdvaardig blijft

De nieuw verkozen Amerikaanse president Joe Biden heeft de houding van huidig president Donald Trump 'totaal onverantwoordelijk' genoemd. 'Er wordt een heel schadelijke boodschap gestuurd naar de rest van de wereld over hoe democratie werkt', zei hij op een persconferentie over zijn plannen rond onder meer de coronapandemie.

Lees verder

Kooivechter McGregor kondigt nieuwe comeback voor januari aan

De Ierse kooivechter Conor McGregor plant op 23 januari een zoveelste comeback, met een gevecht in de UFC (Ultimate Fighting Championship) tegen de Amerikaan Dustin Poirier. Dat heeft de 32-jarige MMA-vechter donderdag laten weten.

Lees verder

Wat blijft er straks nog over van de VRT?

Het rommelt aan de Reyerslaan. Een geheim auditrapport brengt 'ernstige pijnpunten' naar boven, zo geeft de minister van Media toe. Het gaat om onethische en mogelijk onwettige handelingen, in die mate dat het parket een onderzoek heeft geopend. Wordt de VRT veroordeeld?

Lees verder

Zuurstof toedienen aan donornieren leidt tot minder afstoting

Voordat donornieren getransplanteerd worden naar een nieuw lichaam, hebben ze baat bij extra zuurstof. Dat blijkt uit onderzoek van UZ Leuven, UMC Groningen en Oxford University. De onderzoekers toonden aan dat nieren die zuurstof hadden gekregen, een jaar na de transplantatie veel minder worden afgestoten en vaker overleven.

Lees verder

WHO raadt gebruik van remdesivir bij coronapatiënten af

In nieuwe richtlijnen raad de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het gebruik van het ooit veelbelovende medicijn remdesivir af voor covid-19-patiënten. Het geeft daarvoor verschillende redenen.

Lees verder

WHO raadt gebruik van remdesivir bij coronapatiënten af

In nieuwe richtlijnen raad de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het gebruik van het ooit veelbelovende medicijn remdesivir af voor covid-19-patiënten. Het geeft daarvoor verschillende redenen.

Lees verder

6 op de 10 Belgen vrezen geen comfortabel leven meer te kunnen leiden na pensioen

De Belg is nog steeds niet gerust in zijn pensioen: liefst 58 procent van de Belgen vreest geen comfortabel leven meer te kunnen leiden na zijn pensioen. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van levensverzekeraar NN bij 3.132 Belgen. Zestig procent van de bevraagden vreest dat de overheid de pensioenen niet zal kunnen blijven betalen. In vergelijking met maart 2020, toen de coronacrisis pas was uitgebroken, is het vertrouwen wel lichtjes gestegen.

Lees verder

Corona-indicatoren blijven dalen

De r-waarde, het getal dat aangeeft hoeveel mensen een covid-19-patiënt besmet, blijft onder 0 wat betekent dat de pandemie in ons land opnieuw krimpt. Dat is ook te zien aan de Belgische coronacijfers die in daling verder zetten.

Lees verder

Hormoonverstoorders zijn overal, hoe vermijd je gezondheidsproblemen?

Behalve virussen is er nog een onzichtbaar risico voor onze gezondheid, dat overal rond ons te vinden is: hormoonverstoorders. Het zijn chemische, lichaamsvreemde stoffen die de werking van ons hormoonsysteem verstoren en zo gezondheidsproblemen of ontwikkelingsstoornissen veroorzaken.

Lees verder

Van de hemel naar de hel: NBA-spelers treuren om nieuw dramatisch nieuws voor collega Klay Thompson

Klay Thompson ziet voor de tweede opeenvolgende keer een seizoen in de NBA aan zich voorbij gaan. De basketter van de Golden State Warriors liep woensdag op training een gescheurde achillespees op, zo meldt de doorgaans bijzonder goed ingelichte ESPN-journalist Adrian Wojnarowski.

Lees verder

'Vrederechter verrijkte zich op kap van bejaarden'

Guido De Palmenaer (65), voormalig vrederechter in Oostende, is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Lees verder

Na de parking, de haarverf: Guiliani geeft opnieuw opgemerkte persconferentie

De persoonlijke advocaat van president Donald Trump, Rudy Giuliani, houdt sinds de uitslag van de verkiezingen regelmatig persconferenties met de boodschap dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Daar is geen enkel bewijs voor, maar tijdens de laatste persconferentie ging de aandacht meer naar zijn haar, dan naar zijn boodschap.

Lees verder