Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Wie wandelplannen heeft dit weekend, vergeet dan geen regenspullen

HLN
Wie wandelplannen heeft dit weekend, vergeet dan geen regenspullen
Er is deze ochtend in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen kans op enkele (aanvriezende) mistbanken. Over de noordoostelijke landshelft vallen tijdelijk nog enkele lokale buien, in de Ardennen met kans op winters karakter. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Queen Elizabeth en prins Philip zijn vandaag 73 jaar getrouwd: de romance die nooit had mogen zijn, maar niet tegen viel te houden
Als het op grote liefdesverhalen aankomt, is dat van koningin Elizabeth II (94) en haar prins Philip (99) een eigen Disneyfilm waard. Of misschien wel hun eigen meeslepende roman? Want wie herinnert zich nog dat hun romance aanvankelijk een verboden liefde was die nooit tot stand had mogen komen? Vandaag, op hun 73ste huwelijksverjaardag, moeten ze bovendien nog steeds de hoge tol betalen die het koningshuis eist. Gezien Philip in 2017 op pensioen ging maar Elizabeth nog steeds aan het werk is, woonden ze drie jaar lang niét onder hetzelfde dak. Vanwege de coronacrisis mochten ze voorlopig wel samen in quarantaine. Ondanks alles houdt hun relatie stand, en dat doet ze al sinds de jaren 30...
Lees verder

A.S. Adventure in financiële gevarenzone
A.S. Adventure voert gesprekken met zijn kredietverstrekkers over een schuldherschikking, zo schrijft De Tijd. De met schulden beladen outdoorketen werd midscheeps getroffen door de coronacrisis.
Lees verder

Hollywood mag 's avonds doorwerken op filmsets, ondanks avondklok
Alhoewel in het overgrote deel van Californië vanaf zaterdag een avondklok geldt, hoeven film- en televisieproducties zich daar niet aan te houden. Deadline schrijft dat de entertainmentindustrie toestemming heeft om tot na tien uur 's avonds door te werken.
Lees verder

Geoffry Hairemans ontpopt zich tot sterkhouder bij Malinwa: "Het verschil met vorig jaar is groot"
Het heeft even geduurd, maar Geoffry Hairemans (29) is zich nu écht aan het profileren als sterkhouder bij KV Mechelen. Zijn héérlijk doelpunt tegen Charleroi toonde aan hoe hij de voorbije weken naar zijn topvorm toegroeide. "Vorig seizoen had ik nog te veel het Antwerp-label op mij. Nu ben ik er 'ene van KV'."
Lees verder

80-jarige Doortje maakt haar jeugddroom waar in 'The Voice Senior': "Zo jammer dat ik dit niet meer kan delen met mijn man"
"Van mijn ouders mocht ik geen operazangeres worden en dat is altijd blijven knagen", zegt Doortje Van dersteen (80) uit Mol. Maar gelukkig is er dan 'The Voice Senior' om die gemiste kans in het leven een beetje goed te maken.
Lees verder

Waarom stijgt de waarde van de bitcoin plots zo snel? En is het een slim idee om erin te beleggen? Onze beursexpert legt uit
De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, is opnieuw bijna evenveel waard als eind 2017 en er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. "De waarde van een bitcoin is wat een gek bereid is ervoor te betalen."
Lees verder

VUB-rector Caroline Pauwels kreeg corona bovenop kanker: "Aan alle mensen die eraan denken kerst toch met veel mensen te vieren: ik was een vodje"
Eén op de drie Belgen is niet van plan om Kerstmis te vieren in beperkte kring. VUB-rector Caroline Pauwels (56) kijkt het met lede ogen aan. Ze vecht tegen kanker en kreeg er vorige maand een coronabesmetting bovenop. "Het was alsof alle levenssappen uit mijn lijf verdwenen waren", vertelde ze donderdagavond in 'De Afspraak' op Canvas.
Lees verder

Originele oplossing? Québec stelt burger "moreel contract" voor om Kerstmis te kunnen vieren
De eerste minister van de Canadese provincie Québec heeft de inwoners een "moreel contract" voorgesteld dat hen moet toelaten om, ondanks het coronavirus, toch Kerstmis te kunnen vieren. Familiefeesten, in groepen tot tien personen, zijn er toegelaten op vier dagen rond Kerstmis, als de feestvierders in ruil daarvoor hun contacten beperken in de week voor Kerstmis en de week erna. Dat heeft premier François Legault gisteren lokale tijd aangekondigd.
Lees verder

'Tiger King'-ster aangeklaagd voor dierenmishandeling
Jeff Lowe (67), die te zien was in docureeks 'Tiger King', heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. De tijgerparkhouder wordt beschuldigd van verwaarlozing van zijn dieren in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park, dat hij in 2016 overnam van Joe Exotic, de centrale figuur in 'Tiger King'.
Lees verder

Van Damme: "We moeten feestdagen op een andere manier vieren"
De cijfers dalen, maar trager dan verwacht. "We hadden gehoopt dat de daling dezelfde snelheid zou behouden", zegt Pierre Van Damme aan HLN LIVE. "We zien dat dat nu vertraagt." Hij wijst op het belang van de motivatie om de coronamaatregelen te volgen, en waarschuwt voor het gevaar van wintervakanties: "Het virus zit te wachten op mensen die de grenzen oversteken".
Lees verder

OPROEP. Hoe zal u als alleenstaande Kerstmis vieren?
Kerst zullen we dit jaar in het eigen gezin moeten vieren, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan. Niet evident voor mensen die niet in een klassiek gezin wonen. Voor de 1,7 miljoen mensen die alleen wonen, dreigt het een héél eenzaam feest te worden. Bent u een van deze singles? Hoe gaat u Kerstmis vieren? Zal u de familie voorstellen om een kerstwandeling te maken met bijhorende picknick? Of denkt u nog aan andere creatieve oplossingen?
Lees verder

Bijzondere ondernemingsraad bij e5 Mode
Bij modewinkelketen e5 Mode staat vrijdagmiddag een bijzondere ondernemingsraad gepland. Een vakbondsbron bevestigt een bericht hierover uit De Standaard. Wat er exact op de agenda staat, is niet bekend, maar volgens de krant is het niet uitgesloten dat de keten opnieuw bescherming tegen zijn schuldeisers zal aanvragen. Deze zomer werd nog een doorstart gemaakt.
Lees verder

Botten vermiste man gevonden in Berlijn, mogelijk kannibalisme
Een vermiste Duitse man van wie stoffelijke resten in Berlijn zijn gevonden, is mogelijk het slachtoffer geworden van kannibalisme. Dat zei een woordvoerder van de Berlijnse officier van justitie, zonder verdere details te geven. Een 41-jarige verdachte is in hechtenis genomen op verdenking van "seksuele moord".
Lees verder

Haarverf of mascara? Opmerkelijk beeld van streep over gezicht Trumps advocaat terwijl hij zich boos maakt op persconferentie
De persoonlijke advocaat van president Donald Trump, Rudy Giuliani, hield gisteren een opmerkelijke persconferentie om opnieuw te beweren dat er bij de verkiezingen in de VS fraude gepleegd is. Maar de aandacht ging vooral naar zijn gezicht waarover een streep liep. De gênante vertoning van de advocaat zorgde voor hilariteit op sociale media.
Lees verder

Hoofdpersonage Meredith krijgt corona in 'Grey's Anatomy' en is er slecht aan toe: "We hopen zo een sterke boodschap over te brengen"
Fans van de langlopende ziekenhuisreeks 'Grey's Anatomy' gaan spannende tijden tegemoet. De makers van het programma hebben namelijk beslist dat hoofdpersonage Meredith Grey besmet zal raken met het coronavirus. Hoewel ze nog relatief jong is, zal ze er erg slecht aan toe zijn door de ziekte.
Lees verder

Tachtiger uit Doornik komt om bij carjacking
Een tachtiger die het slachtoffer werd van een carjacking bij hem thuis in Doornik is begin november overleden in het ziekenhuis. Het nieuws raakte pas vandaag bekend, via de krant Courrier de l'Escaut.
Lees verder

Beckenbauer is hard na 6-0-blamage van Duitsland tegen Spanje en pleit voor terugkeer Müller: "De hele wereld lacht ons uit"
Franz Beckenbauer is in een column in Bild ingegaan op de afstraffing voor de Duitse voetbalploeg, dinsdag in Sevilla. "Nu lacht de hele wereld ons uit", zegt de 75-jarige 'Der Kaiser'. Duitsland verloor met klinkende 6-0-cijfers van Spanje.
Lees verder

Ploeg Campenaerts krijgt nieuwe naam: NTT gaat in 2021 verder als Qhubeka ASSOS
Het is nu ook officieel. Het huidige team van Victor Campenaerts blijft bestaan, met een nieuwe sponsor en een nieuwe naam. NTT Pro Cycling gaat in 2021 verder als Qhubeka ASSOS.
Lees verder

Halina Reijn (45), Maaike Neuville (37) en Carice van Houten (44) over tv-serie 'Red Light': "We zijn het tegendeel van perfecte vrouwen"
Vanaf 4 december is op Streamz de nieuwe VTM-reeks 'Red Light' te zien, een zinderende serie tegen de achtergrond van vrouwenhandel en prostitutie. Actrices Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten vertolken de drie hoofdpersonages, wiens levens zich plots met elkaar vervlechten. NINA strikte de dames voor een gesprek. "Als je vrouwen alleen als moeder, maagd of hoer op tv ziet, geloof je dat vrouwen alleen een moeder, maagd of hoer kunnen zijn."
Lees verder